Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Half-Blood Prince?
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
kubik
ostatni post:
QUOTE (vigga Post: 27.08.2004 12:32)
blagam ludzie, zanim cos napiszecie najpierw zastanowcie sie, czy to co mowicie m jakikolwiek sens... Fawkes, Zachariasz Smith, Olivander, dementor...?! chcialm tylko zauwazyc, ze w ten sposob to mozna dojsc nawet do Dudleya czy Madame Malkin. przeciez w tym temcie nie chodzi o to, zebysmy wymienieli wszystkie wystepujące w ksiazce postacie! i nie trzeba sto razy powtarzac "tak ja uwazam, ze to bedzie Lupin", a nawet jesli tak uwazacie to powiedzcie chociaz dlaczego, a nie piszecie jedno zdanie, zeby na liczniku miec o jeden post wiecej.

oczywiscie moj apel jest zwrocony do tych kilku wybranych, wiec zeby nie bylo...
kkate
Uwaga, oto wyniki sondy na ten sam temat na stronie Veritaserum:

Who is the Half Blood Prince?

Hagrid
773

Dean Thomas
313

Seamus Finnegan
338

Godric Gryffindor/his heir (jego dziedzic)
1264

Dumbledore
385

Lupin
397

The character described in the HBP excerpt (chodzi chyba o osobę opisaną na stronie JKR)
1053

A new character (nowa postać)
1775

Someone else (ktoś inny)
948

I am clueless (nie wiem)
1664

votes: 8910

Nasz faworyt Lupin nie ma wielkiego poparcia cry.gif ....

vigga
kurcze, a ja sie zastanawiam, dlaczego wiekszosc forumowiczow twierdzi, ze to Lupin. to, ze jest teraz jedną z fajniejszych postaci [jedna z moich najulubienszych] to jednak baaaardzo wątpie [jestem pewna, ze nie], aby to on byl tym Ksieciem. mi by bardziej pasowal jakis dzieciak nie dorosly.
Nes
QUOTE (anagda @ 29.08.2004 15:39)
bo to głupiego robota tłumaczyć imiona i nazwiska. powinny być w orginale. bo jak już tłumaczyć, to wszystkie. ale chyba dośc dziwnie by wyglądał Harry Garncarz, albo Ron Łasica...

niektóre imiona i nazwy własne TRZEBA tłumaczyc, szczegolnie te wymyslona przez autorke,wytłumaczone jet to we wstępie 'kliku slow od tlumacza...', za przykład podac nazwe 'Ulica Śmiertelnego Nokturnu'.

Całym sercem jestem za Lupinem, ale najprawdopodobniej bedzie to dziedzic Gryffindora = nowa postac.
Hermiona13
Nie raczej to nie możliwe żeby Lupin był tym księciem to raczej będzie jakiś dzieciak...
Pszczola
Ja juz swoje zdanie z uzasadnieniem podalam w dziale o Wielkich Teoriach Klubu, czy jakos tak ;P.
To moze tylko powtorze: Colin Creevey, Neville Longbottom, Albus Dumbledore.
Nie che dwa razy tego samego pisac,a nad tamtym postem sie nameczylam,wiec jakby co, to mozecie zajrzez do tamtego tematu ;P
Tom
Moje typy (wg znkiety) to Lupin, dziedzic Gryffindora, Dumbledore albo nowa postac... Snape tu nie pasuje, on chyba jest pelnej krwi? Tak Rowling mowila, jesli dobrze pamietam...
Strona mobilna: http://szablony.freeware.info.pl/mobilna.html
Nie moge zaglosowac w ankiecie, pisze ze juz glosowalem, a ja pierwszy raz jestem w tym temacie. Cos nie tak.
Piotrek
Książe półkrwi - typy:
1. Potomek Godryka Gryffindora
2. McClaggan (nie zapominajmy o nim! Może to nowy nauczyciel opcm?)
3. Harry Potter (odpada)
4. Lord Voldemort (odpada)
5. Remus Lupin (dla mnie odpada)
Pottermenka
Skad wy wyczailiscie tego McClaggan'a?? Czyzby cos uszlo mojej uwadze?? wink.gif
Piotrek
McClaggan to nowa postać o której mówiła Rowling w wywiadach.
Eowina
Ja bede jednak za nową postacią.
powiedzcie mi dlaczego tyle ludzi sądzi ze to Lupin ?(chyba przeoczylam jakies komentarze)
Pottermenka
Wiecie co?? Okaze sie z McClaggan bedzie dziedzicem Gryffindora!! czarodziej.gif Na jednej ze stron przeczytalam kawaleczek tekstu z 6 czesci i tam bylo cos takiego mniejwiecej" Mial brazowe wlosy niczym lwia grzywa i oczy jak u kota" (nie zbyt dobrze pamietam biggrin.gif ). No wiec to takas nowa postac czyli ten McClaggan.
A dlaczego uwazam ze to bedzie dziedzic Gryffindora?? .... no wiecie ten opis jego niczym lwa ... lwie serce znaczy odwaga ... Gryffindor znany byl z odwagi czarodziej.gif
kubik
no pieknie tongue.gif
Inciaa
Proponuje przeczytać:
http://hp.oborniki.com.pl/news.php?id=1733...e4ccac671b24006

Eeee... Jakoś mi się nie chce wierzyć :/
kubik
Odnosnie artykułu:
- Feniks nie może

byc animagiem bo ten ktos musiałby byc niesmiertelny - nie mamy dowodów na

to aby czarodziej mógł zmienić sie w magiczne zwierze
- Postac HBP

została wymazana z 2...
zreszta obsmarowali ja w komentach
Pottermenka
Ja obstawiam swoja teoria na temat McClaggana tzn. ze to bedzie dziedzic Gryffingora ale nie mam pojecia czy to bedzie HBP...
Eowina
troche dziwny ten artykul...

jak wszystko wiedząca wyrocznia wink.gif

nie wierze w to ;/
Pottermenka
Kurcza wnerwilam sie tylko kiedy

czytalam ten artykol
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/mad.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='mad.gif' />

/>Po pierwsze : To co mowil Kubik

Po drugie : Zachowanie Konota

chyba kazdy przewidzial

Po trzecie : Najbardziej sie wkozylam na

ta osobe ktora pisala artykol tzn. Super wszystko wiedzaca wyrocznia - tak

sie ta osoba postrzega (moze niedlugo wpadnie w samouwielbienie )

border='0' style='vertical-align:middle' alt='mad.gif'

/>

To oczywiste ze na tym forum mamy wszystkie

pomysly ... Ktos napewno trafi swoja teoria i bedzie mogl sie oglosic :

Super Maga Hyper Trafna I Niezwykle Dobrze Rozumojaca Przepowiednia /

Wyrocznia (do wyboru do koloru
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/tongue.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif' /> )

border='0' style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif'

/>
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/laugh.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif' />

border='0' style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif'

/>
Kwas
Zagłosowałem na nową postać,chociaż zastanawiałem się nad zgredkiem biggrin.gif
Nie wiemy przecież coJ.K.Rowling ma na myśli.Nie wiemy o co chodzi.Może ten ktoś ma rodziców pół na pół.Mało wiemy też o nowej postaci i całkiem możliwe,że to ona jest Half-Blod-Prince.Dowiemy się tego jak Jo ukończy pisanie książki.Czego nie mogę się doczekać.Ile można!!!
Niech pisze szybciej bo nie wytrzymam tego czekania.
Pottermenka
Achhh no tak bedziemy musieli napisac do Jo zeby szybciej pisala bo Kwas sie nie moze doczekac ... tongue.gif biggrin.gif
Nes
QUOTE(kubik @ 17.09.2004 15:04)
Odnosnie artykułu:
- Feniks nie może byc animagiem bo ten ktos musiałby byc niesmiertelny - nie mamy dowodów na to aby czarodziej mógł zmienić sie w magiczne zwierze
- Postac HBP została wymazana z 2...
zreszta obsmarowali ja w komentach
*

dls scisłosci - nie było czasem powiedziane ze osobowosc HBP zostala wymazana z tomu drugiego? [jesli ma kto oryginalny qoute, moze podac]
coz rzeczywiscie nie wiem co sie dzieje gdy czarodziej pozastaje w formie zwierzecia ktore jest ?niesmiertelne? [czy własciwie jest sposób by zabic feniksa?].

tja, ton tamtego artykułu byl rzeczywiscie troche przamadrzaly, a Mcgonnagall bedaca matka chrzestna Harry'ego to czysta fantazja.
Ale teza ze Fawkes jest ksieciem nie musi byc az taka bzdurna, chociaz chyba byloby to zbyt ograne skoro Parszywek okazał się animagiem :/
kubik
dls scisłosci - nie było czasem powiedziane ze osobowosc HBP zostala wymazana z tomu drugiego?

dla ścisłości a co ja napisałem?
coz rzeczywiscie nie wiem co sie dzieje gdy czarodziej pozastaje w formie zwierzecia ktore jest ?niesmiertelne? [czy własciwie jest sposób by zabic feniksa?].

Nie oto chodzi. [tak można go zabić wystarczy aby zamienił sie w popiół i każda kupke popiołu wysłac w inny koniec świata. Feniks sie nie odrodzi]. Chodzi ogólnie o zdolność czarodzieji do przemieniania się w magiczne zwierzęta
Nes
QUOTE(kubik @ 23.09.2004 17:52)
dls scisłosci - nie było czasem powiedziane ze osobowosc HBP zostala wymazana z tomu drugiego?

dla ścisłości a co ja napisałem?

Nie oto chodzi. [tak można go zabić wystarczy aby zamienił sie w popiół i każda kupke popiołu wysłac w inny koniec świata. Feniks sie nie odrodzi]. Chodzi ogólnie o zdolność czarodzieji do przemieniania się w magiczne zwierzęta
*

jeszcze scislej - podkreslilem wyraz o s o b o w o s c , ty napisales ze postac HBP zostala wymazana z tomu II. hmm dla mnie osobowosc to cecha ludzka, ukazuje sie gdy postac rozmawia itd. odnoszac sie do tamtego artykułu, ktorego autorka uwaza ze to Fawkes jest ksieciem, chcialem powiedziec ze choc nie ma sladu osobowasci HBP w KT nie znaczy, ze ta postac zostala wymazana z tomu drugiego.
kubik
jeszcze scislej - podkreslilem wyraz o s o b o w o s c , ty napisales ze postac HBP zostala wymazana z tomu II. hmm dla mnie osobowosc to cecha ludzka, ukazuje sie gdy postac rozmawia itd.

miałem to samo na myśli tongue.gif

postać (Wilga)
I rz. ż IVa, lm M. ~acie || ~aci 1. ‘forma, stan czegoś wyodrębniony za pomocą zmysłów lub analizowany empirycznie; kształt, wygląd’ 2. ‘w odniesieniu do istot żywych, zwłaszcza człowieka: kształt, proporcje, postawa ciała; figura, sylwetka, wygląd’ 3. ‘w odniesieniu do człowieka z punktu widzenia jego osobowości, postawy życiowej, pozycji społecznej, dokonań; osoba, osobistość’ 4. ‘bohater przedstawiony w utworze literackim; osoba grana przez aktora; sylwetka, kreacja’

chcialem powiedziec ze choc nie ma sladu osobowasci HBP w KT nie znaczy, ze ta postac zostala wymazana z tomu drugiego.

Jo powiedziała, że nie tropu prowadzącego do postaci HBP w tomie drugim, sama osoba może być. smile.gif czyli znów sie pomyliłem echh XP
Pottermenka
Tak pomieszaliscie ze ja jush nic nie rozomie z tej wymiany zdan ... tongue.gif

A tak do tematu wtrace swoje 3 grosze - Kto wie czy popiol feniksa by sie jakos do kupy nie zebral tongue.gif biggrin.gif
No i oczwistym faktem jest ze osoba (animag) zamieniajacy sie w feniksa musial by byc niesmiertelny...
Syriusz_Black
Ja stawiam na tego McLaggana jednak..to będzie on...
Pottermenka
Ja uwazam ze dziedzicem Gryffindora bedzie McClaggan ale raczej nie bedzie HBP. czarodziej.gif
Moon daughter
Oj sama nie wiem...ale coś mi podpowiada, ze to właśnie McCalaggan.
No zobaczymy... tongue.gif
Pottermenka
No... Wkoncu nic nie mozemy wiedziec bo watek HBP zostal coalkowiecie wyciety z 2 czesci ...
Eowina
dry.gif Znowu sie pogubilam

To HPB mial byc w II tomie ? ekstra blush.gif zacofana jestem.

Zaczynacie mnie przekonywac co do tego feniksa. Ale zeby sie o tym przekonac - kto nim jest trzeba czekac do ukazania sie VI tomu,dlugo...
Pottermenka
Wlasnie dry.gif Jo moglaby szybciej pisac bo kazdemu jush nerwy wysiadaja mad.gif

No ale zwracajac uwage na ilosc czasu pomiedzy Zakonem Feniksa i Czarą Ognia to pewnie poczekamy sobie jeszcze ze 2 lata ... cry.gif
Child
QUOTE(Pottermenka @ 07.10.2004 18:47)
Wlasnie dry.gif  Jo moglaby szybciej pisac bo kazdemu jush nerwy wysiadaja mad.gif
*

khyhy :> napisałaby na szybko bo dzieci chcą, a potem by się posypały głosy ze lipa, szmira i tandeta :>
Pottermenka
Ochocho dorosly sie znalazl ... Ja tam nigdy nie mowilam ze ktoras ksiazka Jo byla tandetna .... dry.gif
kubik
khieehhahahahahahahhahaha <<- to był śmiech lekko przyduszony jak by ktos nie wiedział
Potteromanko widzisz wielce szanownemu koledze Childowi chodziło o to, że jak Jo bedzie się śpieszyć z pisaniem to jej szmira wyjdzie [co jest pewne nikomu jak sie śpieszy żadne dzieło dobrze nie wychodzi] i fani znów będa utyskiwac, że be me i że kukuryku czarodziej.gif
Ja tam nigdy nie mowilam ze ktoras ksiazka Jo byla tandetna

tu chodzi o czas przyszły :>
Pottermenka
Ja zrozumialam o co chodzi Childowi ale chodzilo mi raczej o to ze Jo tak dlugo jush pisze i chyba nie ma prawa wyjsc jej tandeta ... tongue.gif biggrin.gif
Jebak185
Wydaje mi sie ze tytulowym Lordem Półkrwi moze byc Godryk Gryffindor........
A gdyby tak powrocil?????????? Teraz chyba wszystko jest mozliwe..... huh.gif
vigga
a chcialam tylko zauwazyc, ze Jo w swoim wywiadzie powiedziala, ze "jak pisala ostatnie rozdzialy VI czesci..." i z tego by wynikalo, ze jest juz u kresy swojej przygody z VI tomem.
mastablasta
Ja stawiam na nowego nauxczycieka od czarnej magii, bodajze Mcgallana (sorki za bledy)
Piotrek
A co powiecie na to: McClaggan może być jednocześnie dziedzicem Gryffindora, HBP i nauczycielem opcm?? Nie to się nie nadaje... dziedzicem może być Harry...
Pottermenka
Ale dziedzicem moze byc tesh Dumbledore - przeciez gdyby nikt nie wyciagnal tego miecza to niekmoglby trzymac go w oddzielnej gablotce - prawda?? blink.gif
Child
"w tym szaleństwie jest metoda" - w końcu ciężko trzymać coś na wystawie, jeżeli tego nie ma [mięsny z czasów prlu się nie liczy ;]]
Pottermenka
W tym szalenstwie jest logika tongue.gif - Poprostu Dumbledore ma ten miecz jush od dawna i watpie by byl czlowiekiem ktory prosi kogos by mu go wyciagnal z tiary - to by bylo jakies blaznienskie tongue.gif czarodziej.gif
Eowina
glupio by bylo jakby dumbledore byl

dziedzicem gryfindoru
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/dry.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='dry.gif' />
ja

jednak stawiam na mcClaggana który wedlug mnie bedzie nauczycielem

opcm,normalnie 2w1
krevetka
ja zaznaczyłem ze nowa postać ale

szczerze nie mam pojęcia kto może nim być
vigga
ech... jeżeli zaznaczyłeś 'nowa

postać' to, jak sama nazwa wskazuje, jest ona NOWA, więc ty nie możesz

jej znać. proste, nie?
kkate
Bardzo proste i logiczne, vigga

style='vertical-align:middle' alt='wink.gif' />

/>Jeśli o mnie chodzi to mimo tych wszystkich argumentów Fawkes czy Zgredek

jako Książę mnie nie przekonują jakoś. Wg mnie to będzie człowiek, i to

ktoś, kogo już znamy. Co do McClaggana, typuję go jako nowego Członka

Zakonu, ewentualnie nauczyciela OPCM.

P.S. Ostatnio,

przeglądając forum, mam wrażenie, że ktoś kasuje moje posty!

border='0' style='vertical-align:middle' alt='huh.gif' />

I to na różnych tematach...... Kurcze, przyznać się
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/tongue.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif' />!
krevetka
a mi coś wchodzi na myśl. seamus jest

50/50 matka czarownica, ojciec-mugol. jest mozna by powiedziec czarodziejem

pólkrwi. to może on jest tym ksieciem? to watpliwe ale osatnio tak mi sie

wdaje
David_Arch
Podobnie jak większość uważam, że

będzie to nowa postać. Nie widze nikogo z obecnych bohaterów w tej roli.

/>

P.S. Cześć wszystkim !! Jestem nowy na forum i mam

nadzieje, że troche tu zagoszcze
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/smile.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />

/>
Edit:

A czy zastanawiał się ktoś czy to nie Valdemort

jest tym półkrwi księciem ??
kubik
Welcome

class='quotetop'>QUOTE
A

czy zastanawiał się ktoś czy to nie Valdemort jest tym półkrwi księciem

??

href='http://www.jkrowling.com/textonly/news_view.cfm?id=77'

target='_blank'>http://www.jkrowling.com/textonly/news_view.cfm?id=77

border='0' style='vertical-align:middle' alt='czarodziej.gif'

/>
kkate
Witamy
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/smile.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />

/>Masz na wstępie plusa za to, że nie nabijasz postów, tylko ktoś mądry

(albo ty sam) powiedział ci, że jest coś takiego jak "edytuj".

/>
Ale masz minusa za to, że nie znasz podstawowej zasady tego tematu,

jaka brzmi:

HBP to nie Harry, Voldemort, ani Tom Riddle.

border='0' style='vertical-align:middle' alt='czarodziej.gif'

/>
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.