Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Half-Blood Prince?
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Szachrajka
Coś mi nowy kandydat nie pasuje. Ponoć ta postać (podkreślam: Ponoć!) występowała już w II tomie, więc raczej nie może być nowa.

Ja jestem za Godrykiem Gryffindorem. Nie zdziwiłabym się gdyby się okazało, że Potter jest w jakimś stopniu z nim powiązany. Może nawet jest jego potomkiem. To mogło by wyjasnić dlaczego Voldi wybrał Harry'ego: dziedzic Salazara kontra dziedzic Godryka. ohmy.gif
Może trochę wydumane, ale cóż... tongue.gif
Annet
Zgadzam sie z tobą, że Harry może być dziedzicem nawet mogę być tego pewna, ale wszystko ukaże się w szostym tomie
grlouiee
Luuudzie poczekacie do stycznia 2006 roku to sie sami przekonacie kto jest Księciem Półkrwii tongue.gif
Milina
Z polskim wydaniem, żeby tylko do stycznia.
Niecierpliwi i tak dowiedzą się prędzej.
magmaregnus

Moż Ksieciem półkrwi jest feniks, który jest animagiem.
J.K.Rowling powiedziała, ze Ksiaże półkrwi to jest ktoś którego Harry spotkał w Komnacie Tajemnic.
A tam oprucz Jini, Harego, Voldemorta, bazyliszka był feniks.
I może właśnie to on jest tym ksieciem półkrwi. mellow.gif
Goomisia
Feniks – może i tak sad.gif . W komnacie byli: Harry i Ginny – to ona otworzyła komnatę, Voldi i bazyliszek... i feniks... i sztylet... i tiara Harry i Ginni odpadają a Voldi – jako dziedziniec Salazara tym bardziej. Sztylet – nie może bo to rzecz martwa, Tiara – niby gada i żyje ale...bez przesady. blink.gif . .to zostaje tylko feniks – zagadka rozgryziona??? huh.gif
kubik
J.K.Rowling powiedziała, ze Ksiaże półkrwi to jest ktoś którego Harry spotkał w Komnacie Tajemnic.

Ehhh [to nie prawda]

OFFTOPIC
A ja wiem co bedzie w Goblet of Fire a wy nieeee hehe hihi.
Lupek
Pomysł z Feniksem animagiem jest dobry blush.gif przecież jeden z rozdziałów książki ma się nazywać "Felix Felicis" może w tym rozdziale zostanie ujawnone że Feniks jest animagiem i księciem półkrwi (czyżby naprawdę udało się rozgryść tajemnice blink.gif VI tomu) dry.gif mam już dość czekania
Artica
We wszystkich wypowiedziach uderzyło mnie jedno: dużo jest zdań, z których wynika że osoby, które są czystej krwi, nie mogą być już HBP. Ale dlaczego? Ta półkrwistość księcia nie musi (ale może) być związana z czystością lub nieczystością smile.gif krwi. HBP może być przykładowo dzieckiem bez śladu mugolskiej krwi, a sam tytuł księcia odziedziczyć po rodzicu (ojcu zapewne). Idąc dalej tym tropem HBP szukałabym wśród potomków starych rodów (czyli duża jest szansa, ze będzie to postać negatywna). HBP może być np. jakieś ogniwo pomiędzy Tomem Riddle i Malfoy'em czy Syriuszem (to tylko przykład).
Uważam, ze warto brać też pod uwagę mieszańców rasowych, takich jak Hagrid (Jednak sama nie przychylam się do tej myśli). Brałabym też pod uwagę duchy: wśród nich moim faworytem jest Krwawy Baron, którego się wszyscy boją tongue.gif Nie należy też zapomnieć o Prawie Bezgłowym Nicholasie de Mimsy-Porpington:)

A poza tym:
Jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieję, że się wkręcę smile.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.