no przecież Hagrid jest pół pół krwi..
TZN. - jest półolbrzymem ale i jest półkrwi w sensie że jego ojciec był czarodziejem a matka olbrzymką.
A nie tylko to pierwsze.
no niby faktycznie, niektóre rzeczy wskazują na Hagrida, ale on ma być... księciem? eem. on nie wiem.
Syriusz_Black
29.04.2005 17:34
Wiemy tylko jedno - na pewno ktoś z nas ma rację :]
Pottermenka
29.04.2005 17:42
- Matką Hagrida była olbrzymka, mogłabyć ona jakąś znaczącą postacią w świecie olbrzymów, może nawet była ich królową; ojciec był czarodziejem - nie ulega wątpliwości, że Hagrid jest półkrwi;
Nie zastanawialiscie sie jak eee... to mozliwe ?? ; >
QUOTE(Syriusz_Black @ 29.04.2005 17:34)
Wiemy tylko jedno - na pewno ktoś z nas ma rację :]
Syriusz, co za błyskotliwość...
Syriusz_Black
30.04.2005 11:52
Anagda - to nie o błyskotliwośc chodzi :]
To tylko wesoły optymizm...
A teraz już na 6 czekam - może będe miał po angielsku :]
QUOTE(Syriusz_Black @ 30.04.2005 11:52)
Anagda - to nie o błyskotliwośc chodzi :]
To tylko wesoły optymizm...
A teraz już na 6 czekam - może będe miał po angielsku :]
nom... ale jeszcze 76 dni...
Syriusz_Black
30.04.2005 18:43
tylko 76 dni??!!
Skąd wiesz??
Pottermenka
30.04.2005 18:46
bo premiera jest bodaj 16 lipca
Syriusz_Black
30.04.2005 19:31
O.. Spiżobrzuch jest w Australii prawie do końca lipca.. to pewnie mi przywiezie świeżutkieog Harry'ego :]
Super !!
A co z małym Euanem, ktory w piątym tomie został przydzielony do Gryffindoru. Rowling stwierdziła w jednym z wywiadów, że odegra on jakąś rolę w książce. Mugolakiem chyba nie jest, bowiem z tego co się orientuje wiedział coś niecoś o świecie czarodziejów, a przynajmniej o Potterze. Poza tym nie został przydzielony do Slytherinu co może oznaczać (ale wcale nie musi), że czystej krwi nie jest.
Co o tym sądzicie???
jaki
Euanen??? nie kojarze kolesia...
"-Abercrombie, Euan.
Z szeregu wyszedł niepewnym krokiem ów prezerażony chłopiec, którego Harry wcześniej zauważył, i nałożył kapelusz na głowe; nie opadł ma aż na ramiona tylko dlatego, że oparł się na wielkich odstających uszach.(..)" - HP iZF, Rozdział : "Nowa piosenka Tiary Przydziału", str. 233
Syriusz_Black
03.05.2005 17:06
Tak.. to wszystko przez te uszy.. na bank
jest księciem...
Duże uszy to podstawa do bycia księciem, masz rację
Syriusz_Black
04.05.2005 18:42
To wywnioskowałem z wypowiedzi Conrada :]
Syriusz_Black
05.05.2005 10:01
Jako kto?
jako np. ścigający. przecież Angelina już w VII klasie bodajrze...
Syriusz_Black
05.05.2005 10:44
Toż te uszy będą go hamowały :/
Mógłby być obrońcą, ale jest nim na razie Ron
Pottermenka
05.05.2005 19:09
Niee - moze maja oplywowy ksztalt ?? ; >
będzie naprowadzać się na kafla/znicza za pomocą ultra i infradźwięków ;]
jak supersonik-kakofonik ;p
Pottermenka
05.05.2005 19:38
Chcesz zasugerowac ze bylby slepy? Chyba nie trzeba specjalnej aparatury sluchowiej (XD) zeby "naprowadzic sie" na duza, odblaskowa, czerwona kula - Na Boga, nie rob z chlopaka Krecika ; >
wicie cu... cus tu offtopem zajezdza...
no niezly niezly:) W kazdym razie ja nie bede orginalny i tez uwazam ze Ksieciem jest nowa postac.
Hermioncia13
07.05.2005 18:58
Oprócz głosu w sondzie chciałam tu zamieścic pewnien "fakt" z penej strony internetowej . na pytanie " Kim będzie półkrwii książe?" Rowling odpowiedziała:
"Ani Harry, ani Voldemort - żaden z nich nie będzie tytułowym Księciem Półkrwi. Nie należy doszukiwać się żadnego kruczka Rowling - skoro Voldemort nie jest Księciem, to nie jest też nim Tom Riddle, bo to jedna i ta sama osoba. Te słowa padły z ust samej Rowling!"
Więc dlatego w sondzie oddałam głos na nowa postać
Watpie aby ktos z forumowiczow tego nie znal

Byc moze byla mowa o tym w tym watku, choc nie jestem pewien.
Według mnie .. jest nim Draco Malfoy. Wydaje mi się że half Bold Prince jest związany ze Slytherinem...
Marcinzet
15.05.2005 18:23
wg mnie to ktoś nowy :nutella:
Nie tylko według ciebie

Chociaż może to być całkiem nowa postać, kto wie
QUOTE(Hermiona13 @ 31.08.2004 13:43)
Nie raczej to nie możliwe żeby Lupin był tym księciem to raczej będzie jakiś dzieciak...
Zgadzam się z tym co zacytowałam. To nie może być człowiek dorosły. Raczej to będzie dzieciak. Ale nowy....nowa postać...
McClaggan to prawdopodobnie brat Quirrela [czy jak to sie tam pisze] mam już angielską wersje 6 tomu

[YeAh] więc wiem... moge wam tylko powiedzieć, że [z tego co mi brat powiedział, co wyczytał] że brat Quirela będzie prowadził Obrone przeciw ciemnym mocą... a, i oprócz końcowego epilogu ostatnie zdanie z 6 tomu to: "Yes Dudley", Said Harry taking a deep breath. "Now... now I am ready to go".
Nie powiem wam co było wcześniej, bo odbiore wam przyjemność czytania

teraz tylko wiecie... właściwie nic wam to prawie nie dało

, że albo to będą ostatnie słowa Harry'ego, albo wręcz przeciwnie:D A TYTUŁ OSTATNIEGO ROZDZIAŁU TO: HARRY'S FINAL TRIAL [ finałowa próba, albo coś podobnego

]
QUOTE(GaGa @ 08.06.2005 19:35)
McClaggan to prawdopodobnie brat Quirrela [czy jak to sie tam pisze] mam już angielską wersje 6 tomu

[YeAh] więc wiem... moge wam tylko powiedzieć, że [z tego co mi brat powiedział, co wyczytał] że brat Quirela będzie prowadził Obrone przeciw ciemnym mocą... a, i oprócz końcowego epilogu ostatnie zdanie z 6 tomu to: "Yes Dudley", Said Harry taking a deep breath. "Now... now I am ready to go".
Nie powiem wam co było wcześniej, bo odbiore wam przyjemność czytania

teraz tylko wiecie... właściwie nic wam to prawie nie dało

, że albo to będą ostatnie słowa Harry'ego, albo wręcz przeciwnie:D A TYTUŁ OSTATNIEGO ROZDZIAŁU TO: HARRY'S FINAL TRIAL [ finałowa próba, albo coś podobnego

]
dobra dobra, ty nas tu nie wrabiaj.
moderatorzy proszeni do działu AGD/RTV...
GaGa - ponieważ jesteś nowa może jeszcze nie wiesz, ale nie można wyjawiać ŻADNYCH informacji dotyczących HP&HBP
a tak btw to niby skąd masz VI?
a ja sądzę, że powinno się zamknąć ten temat. przynajmniej do czasu dostarczenia nam jakichkolwiek nowych informacji na temat Księcia...
wsztretni nabijacze ;>
"ziew"
To forum jest do spojlerowania
"uff"
właśnie vigga... tutaj raczej nie ma się kto czepiać do tego, że ktoś wyjawia coś z HBP. kto nie chce sie niczego dowiecieć to tutaj po prostu nie wchodzi... proste i logiczne... a kto CHCE to nie ma powodu jeszcze jakiegoś dodatkowego odznaczania.
Tylko proszę nie dawać tematów s stylu:
Arthur Weasley nie żyje!!!
w VI rozdziale
Bo w widoku forum głównego i tak sie pojawia nazwa tematu.
no to to akurat przegięcie

ale chyba aż takim idiotą to nikt nie jest... chociaż... wiele sie juz naoglądałam...
"aż takim idiotą"??? No faktycznie nie. Ale wrednych złośliwych i chamskich jest pod dostatkiem. A to główny powód.
a no dooobra, niech wam będzie ;P
no, ale chyba mogę wiedzieć, skąd niby masz ten VI tom...?
Na pewno od tych dwóch facetów, co go wykradli... to jej znajomi
książe czystej krwi
25.06.2005 15:58
no nie wiecie???
przecież księciem jestem ja
i wcale nie jestem półkrwi
jestem czystej krwi czarodziejem
nie było czasem kiedyś powiedziane że ten książe półkrwi odgrywał ważną rolę w II i V tomie? nie wiem jakoś mi się obiło o uszy

no to w takim razie nowa postać nie bedzie tym księciem
a postacie występujące w II i V tomie (odznaczjące w nich jakąs role) to wg mnie: Fawkes i Lockhart
chociaż Lockhrat to mi raczej na tego księcia nie pasi

prędzej bym Fawkesa obstawiała chcoiaż i to tu trcohę śmierdzi...
poczekamy zobacyzmy
QUOTE(kkate @ 23.06.2005 20:06)
Na pewno od tych dwóch facetów, co go wykradli... to jej znajomi

yhyy. na emulu jest do sciagniecia, nawet sporo zrodel ;P
289 stron w acrobacie.
ps. kto ma słownik angielskiego?
Szachrajka
26.06.2005 17:52
Szczerze mówiąc to jakoś nie wierzę, aby po tych wszystkich zabezpieczeniach jakie wprowadzono, udało sie komuś umieścić choć fragment nowego tomu. Pewnie ktoś dla podpuchy umieścił fałszywy tekst i napisał, że to prawdziwy
...no ktos musial miec chyba niezla fantazje i spoooro checi ;P
a w kazdym razie musial zadac sobie sporo trudu.
no coz sam nie jestem pewien autentycznosci tej wersji. jeszcze nie zaczalem czytac.
hm choc byc moze jest sposob by ocenic 'prawdziwosc' tegoz dokumentu.
moglbym zamiesic posłowie autora a jakis 'znawca sztuki' wydalby fachowa opinie czy to Rowling czy to nie Rowling! o!
...w ostatecznosci mozna powolac komisje sledcza :]
EDIT: dobra nieważne
mam wersje o ktorej mowi GaGa.
przeczytałem pierwsze 5 stron. nie mam zadnych watpliwosci iz nie jest to dzielo Rowling
oprocz brata Quirrela sa taki smaczki jak Harry mowiacy Dudley'owi ze jest czarodziejem, Lily i Petunia corkami voldemorta etc...
no tak. no to to jest na pewno Rowling

nie no ... faktycznie ktoś napisał i podał za prawdziwe, zeby głupich w bambuko robić. tych złodzieli złapali niemal od razu jak ukradli te ksiązki. nawet nie zdążyli przeczytać co dopiero przepisać ileś tam stron.
Zgadzam się z Anagdą. Niby kiedy mieliby to zrobić?
Mi też parę miesięcy temu ktoś przysłał na maila jakieś dzieło, zarzekając się, że to oryginalny 6 tom. Włączyłam... jakiś długawy tekst po angielsku był... ale nawet nie czytałam

Chyba ktoś nie zna pojęcia fan fiction
tak odbiegając od tematu to niektóre są nawet fajne
a teraz wracając już do topicu...
ostatnio zastanawiałam się kto może być tym księciem... wyrzuciłam wszystko z głowy i stwierdziłam, że Dumbledore mógłby być dobrym kandydatem. bardzo mało wiemy o jego przeszłości. (ale jego rodzice byli najprawdopodobniej czarodziejami, bo jak w którymś tomie było napisane, że kiedyś swatali się tylko między sobą. a Dumbel przecież młody to to nie jest).
i może tytuł będzie oznaczać książę półkrwi (- stych)? nie wiemy jak pan Polkowski przetłumaczy ta nazwę czy co...
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę