Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ninja scroll tv do 8go. hm chyba 8ka
najbardziej poparana ;] musze przyznać, że kozackie było shelter from the
rain i blossom w sumie. ogółem jestem zadowolony z anime, kozak.
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
skończyłem ninja scrolla tv i... chcę
więcej. więcej. więcej. zajebiste anime, tylko ja chchę więcej ;ppp bo
trzeba przyznać, że 13 odcinków, to trochę mało...
godne polecenia, świetna opowieść. |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale w filmie i tak bylo wiecej seksu
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
a tam seks ;d to znaczy oczywiście, fajnie,
ale i tak tv było zajebiste. a pełnometrażówke mam zamiar ściągnac, ale nie
wiem skąd. a z mirca nie wiem jak ściągać ;d
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przekukaj topic o programach ssacych
zaraz wrzuce jak skonfigurowac mIRCa do sciagania.
EDIT: No dobra troche poczekasz bo po padzie na MF znikla wiec musze znalezc ja na dysku. Ten post był edytowany przez BlackOmen: 24.11.2004 08:49 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
vampire hunter d: bloodlost
wiekszosc zna. kto nie niech ruszy 4 litery i poszuka w necie. dynamika, technika rysowania, klimat (mroczny!), sceny walki, nosz kurde widzialem to anime z 7 razy i czuje ,ze moglbym ogldac w kolko. edit: general daimos leci na polonia 1 (po raz 149). jupikajej! -------------------- |
PEQU |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: xE{x: R+} ![]() |
Jedynym slusznym anime jest Neon Genesis
Evangelion i Przygody Chomika Ebichu (wszystko ze studia Gainax) ^^
-------------------- PEQU
NUTELLA FOREVER <=> x^nE[N+F]=>{x:R(x)#n} |
BlackOmen |
![]()
|
No fakt 2 fajne tytuly ale nietylko one sa
warte wykukania. Ja teraz Kenshina ogladam calkiem fajnie sie zapowiada :]
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jedynym słusznym anime jest DRAGON BALL Z
kaaaammmmmeeeehaaaaaammmmmeeeeeehhhaaaaaaaa! *chlip kochałem ten serial* albo SAILOR MOON Ukarze cie w imieniu księżyca! *ten tez ahhh 1996* ![]() dobra ale najlepszejszym anime są: w kat: komedia Puni Puni Poemi w kat: akcja Blood the last vampire w kat: akcja + odrobina niezrozumienia fabuły Neon Genesis Evangelion w kat: przygoda Nadia the of blue water w kat: smieszna komedia z elementami echii Love Hina w kat: cyberpunk Ghost in the Shell w kat: cyberpunk + odrobina niezrozumienia fabuły Akira w kat: odrobina niezrozumienia fabuły LOL Serial Eksperiments Lain w kat: film gore Elfen Lied w kat: film hentai Mystery of Necromicon - ale to równierz pod thriller podłazi ale ale w kat: anime moralne Wszystko Hayao Miyazaki'ego! Ten post był edytowany przez kubik: 11.12.2004 12:22 -------------------- ...
|
Son_potter |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 01.07.2005 ![]() |
Manga I Anime to mój żywioł. moje ulubione m&a to Dragon Ball.
-------------------- Mugoloznawca
|
BlackOmen |
![]()
|
Nie martw sie wyrosniesz.
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[sarkazm]Hmmmm o raju jakie anime jest jego ulubionym hmmmm. Może od nicka zaczniemy. A więc Son_potter hmmm to pewnie jakieś japońskie ok. Son to nazwisko a nie imie więc Pan pewnie dopiero zaczał przygodę z Anime. Dobrym anime dla początkujących jest Dragon Ball więc jest to Dragon Ball. juupii[/sarkazm]
sorki -------------------- ...
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
wyrosnie? z czego - z anime czy dragon'a?:}
wlasnie... mam taka prosbe - niech mi ktos poleci jakies anime, a najlepiej ,zeby to bylo cos nowszego - zastoj mam ostatnio i nic nie widzialem od prawie pol roku :/ -------------------- |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Oglądam anime, czytam mangi i rysuje( nie wychodzi mi ale to się wytnie)
QUOTE(kubik @ 11.12.2004 12:21) jedynym słusznym anime jest DRAGON BALL Z<br />kaaaammmmmeeeehaaaaaammmmmeeeeeehhhaaaaaaaa! *chlip kochałem ten serial* Hyh oglądałam... to było 2 anime moje (chyba) QUOTE albo SAILOR MOON Ukarze cie w imieniu księżyca! *ten tez ahhh 1996* Moja pierwsze anime ;p. Mam nagrane na kasate. Z każdym razem jak kilka odcinków oglądam wydaje mi się coraz bardziej śmieszne. QUOTE dobra ale najlepszejszym anime są: w kat: komedia Puni Puni Poemi Nie widziałam ale podobno ... dobre ;p QUOTE odrobina niezrozumienia fabuły Neon Genesis Evangelion Naj bradziej mi się teraz po odba ... chyba najlepsze, co dotychczasowe oglądałam QUOTE w kat: smieszna komedia z elementami echii Love Hina czytałam mange Jedno z lepszych jest też : Cowboy Bebop i Trigun. (anime) Co do mag, to praktycznie każda mi się podoba te co ostatniop czytałam : Paradisekiss( o boże nie pamiętam jak to się pisało ;p) , Hack i jeszcze jedno co zaczynało się na W ale nie opamiętam nazwy ( nie chce mi się ruszyć i pójśćdo innego pokoju żeby zobaczyć nazwe) Wszystko to dlatego widziałam i czytałam , bo moja satrsza siostrzyczka się tym bardzo interesuje (nawet jeżdzi od trzech lat na konwenty) , a ja to taki przypadek...;p To się rozpisałam XD -------------------- ...
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE wyrosnie? z czego - z anime czy dragon'a?:} Najpierw dragon, a potem anime. Pozniej zostanie sie kims kto moze obejrzec anime i przecyztac anime ale go to nie kreci. Wtedy znajduje link do 4chana i czyta tylko /b/ random staczajac sie na samo internetowe dno ![]() Swoja droga mnei sie spodobal Dragon Ball dzieki wersji ang. z Cartoon Network tej polskiej starwic nie moglem ale jak przestali puszczac na CN to musialem obejrzec an RTL7 (rzeba wiedziec co sie dalej dzialo). Jeszcze Cartoona wielbie za Gundam Winga. Cholernie mi sie podobalo za dobrane glosy i tlumaczenie. Wersja jponska za cholere mi sie nei spodobala jak pozniej byla puszczana na Hyperze. Jak ktos ma ang. odcinki na CD to moge sie wymienic za cos np. Azumange ![]() Btw. Nic nei pobije anime z Poloni 1. One byly cudowne *chlip* -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
rotten_strawberry |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 11.07.2005 ![]() |
Ja oczywiście zaczynałam od Sailorek. Potem jakoś mi przeszło, głównie dlatego, że w naszej mieścinie nie dało się kupić żadnej mangi prócz "Detektywa Jeża"
![]() Ale odkąd mam stałe łącze staram się ściągać mangi. Death Note, Fruit Basket i tak dalej... Ostatnio dorwałam też Poison Cherry Drive (takie jakby jajcarskie hardcore yaoi... więcej z tego śmiechu niż czegokolwiek innego), Mamotte (czy coś w tym stylu ![]() "Baku" Hakase Mizuki, było pierwszą mangą, którą ściągnęłam i do tej pory pozostaje moją ulubioną. Jeśli chodzi o anime, to ściągam tylko i wyłącznie filmy, nie seriale. Powodem tego jest moje tragicznie wolne łącze (pierwszy odcinek Loveless ściągałam prawie 3 dni ![]() Tak czy siak- bardziej lubię czytać niż oglądać. |
GrimmY |
![]()
|
QUOTE(BlackOmen @ 09.07.2005 10:46) QUOTE wyrosnie? z czego - z anime czy dragon'a?:} Najpierw dragon, a potem anime. Pozniej zostanie sie kims kto moze obejrzec anime i przecyztac anime ale go to nie kreci. Wtedy znajduje link do 4chana i czyta tylko /b/ random staczajac sie na samo internetowe dno ![]() Swoja droga mnei sie spodobal Dragon Ball dzieki wersji ang. z Cartoon Network tej polskiej starwic nie moglem ale jak przestali puszczac na CN to musialem obejrzec an RTL7 (rzeba wiedziec co sie dalej dzialo). Jeszcze Cartoona wielbie za Gundam Winga. Cholernie mi sie podobalo za dobrane glosy i tlumaczenie. Wersja jponska za cholere mi sie nei spodobala jak pozniej byla puszczana na Hyperze. Jak ktos ma ang. odcinki na CD to moge sie wymienic za cos np. Azumange ![]() Btw. Nic nei pobije anime z Poloni 1. One byly cudowne *chlip* nigdy nie widzialem nieocenzurowanej wersji dragonow, ale momentami cieli tak masakrycznie, ze nie wiedzialem czy to jeszcze ten sam odcinek. jakbys powiedzial o tych gundamach jakies pol roku temu to bysmy sie dogadali, sciagalem akurat cala serie, bo nie widzialem jej nigdy wczesniej, a na hyperze nie bylo mi dane nigdy ogladac (jak jeszcze w hyperze lecial gundam, to tv prawie zawsze byl okupowany przez ojca). a co do anime z polonii jeden - wiem, ze znowu powtarzaja ktores anime, nie wiem dokladnie jakie to pozycje sa ,ale prawie na bank yattaman bedzie :D mang raczej nie czytam, nie stac mnie ,a na kompjuterze jakos... nei wiem, nie ma tej magii, ze mozesz sobie siasc z tomikiem w parku czy gdzies, a nie przed ekranem. kurde ide sobie 'vampire hunter d' po raz 262-gi obejrzec ^__^ -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
nie lubie posta za postem dawać, ale niech mnie jakiś człek w anime siedzący lepiej niż w kinematografii polskiej oświeci, co ostatnio (dosyć umownie, może być nawet na kilka lat wstecz;p) wyszło ciekawego do oglądania? kategorie dowolne. i przy okazji czy azumanga jest taka fajna i w ogóle?
-------------------- |
Tofik |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 14.02.2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Ojej ja mange to lubię tylko malować i to raczej dla koleżanki, bo jest maniaczką a filmów znaczy bajek nie oglądam no może tylko finał fantasy się obejrzało z nutka nudy, bo nie przepadam za takim czymś.
GrmmY--> to edytuj poprzedniego jak nie lubisz O_O Ten post był edytowany przez Tofik: 15.02.2006 08:53 -------------------- |
Absolution |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 264 Dołączył: 06.10.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Mówta co chceta, moją pierwszą ulubioną mangą była Sailor Moon
![]() Później Saint Seiya, Full Metal Alchemist , D.N.Angel ![]() Ostatnią mangę jaką przeczytałam były Wspomnienia Demona, bodajże 2 część ![]() A co do rysowania, to mam 2 prace, ale z deka badziewne ![]() |
Tofik |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 14.02.2006 Skąd: Warszawa ![]() |
"Kronik wojny na Lodoss" ---> Swietne anime i nudna manga ;D Anime polecam, mange - nie
![]() -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Najpierw były dubbingowane przez Włochów cudowne anime na Polonii 1. Boże, co to były za czasy... Yattaman, Królestwo Kalendarza (ach, widziałam ostatnio powtórkę!), Sally Czarodziejka... Później, jak większość, Sailor Moon (chociaż wytrzymałam tylko dwie pierwsze serie - ile ich w końcu było?) i, pod wpływem przyjaciela, Dragon Ball. Do dzisiaj pamiętam odcinek, w którym ginął Szatan Serduszko (zabić tłumacza :[), wtedy byłam już oświeconym dzieckiem (bo wcześniej nawet nie wiedziałam, że to co oglądam, to anime :D) i wiedziałam, że w oryginale nosi on imię Piccolo. Ale, wracając do tematu: odcinek się skończył, ja siedzę zapłakana przed telewizorem, a tu puszczają reklamę "Szampan Piccolo - rozkręci każdą imprezę!". No myślałam, że kogoś zabiję.
Byli jeszcze Rycerze Zodiaku (jak to szło po japońsku? Saint Seiya?), wtedy zaczęłam czytać Kawaii. Później Slayers, Magic Knight RayHeart (*.* wtedy zakochałam się w Clampie. i znów znienawidziłam ekipę translatorską RTL7), gdzieś po drodze Soul Hunter ze swoją śliczną ścieżką dźwiękową. Potem miałam chwilę przerwy, a m&a wróciło do mnie z całą mocą w któreś tam wakacje, wraz z Fushigi Yuugi na Hyperze. Te scenki "- Miakaaaa! - Tamahomeeeee!" były wspaniałe ^^'. A scena śmierci Nuriko była chyba najbardziej łzawa w całej mojej karierze ==". Widziałam jeszcze kilka odcinków Hellsinga, Bebopa, poczytałam parę tomików Oh! My Goddes, jeden Naruto, Kamikaze Kaito Jeanne pożyczone od koleżanki, ale na własne mnie nie stać :( ech, gdybym chciała kupić wszystko, co mi się podoba, to, jak obliczyłam, wydawałabym średnio 150 zł miesięcznie, i to przy sporych ustępstwach :( dlatego korzystam ze skanlacji, bo niektórych rzeczy naprawdę nie da się dostać, a w oryginale czytać niestety nie umiem. -------------------- |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
1) Nie oglądałem nigdy anime na Polonii 1, ale gdy teraz zobaczę chocby sekundę czołówki Yattamana, mam ochotę zabijać.
2) Było 5 serii Salior Moon, Emotko. 3) BTW - Ami rządzi. 4) Tłumaczenia RTL7 faktycznie były wybitne, szkoda nawet gadać. 5) Tak, Saint Seiya. ,,Rozpalmy nasz Kosmos!''. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Helsing OAV. Wchodzi i rządzi.
Przynajmniej pierwszy odcinek. Wczoraj obejrzałem i jeszcze jestem pod wrażeniem. Czekam na więcej. -------------------- |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Czytałam czytam i myslę że będę czytać mangę... Moją ulubioną w tej chwili serią jest "Mars" (ala telenowela brazyliska ale co tam
![]() ![]() Polonia 1 the best!! Yatta Yatta Yattaman!!! Yatta człowiek Yatta pies Yatta pelikano!!! Oni zawsze zdążą z pomocą na czs ![]() ![]() ![]() Kara -------------------- Luke I'm your father!!!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:07 |