[muzyka] Polska Muzyka, Co z
nia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[muzyka] Polska Muzyka, Co z
nia?
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
e narzekacie, Polska muzyka przemawia do mnie ostatnio znacznie bardziej niz ta zagraniczna, Coma, Daab, Happysad, Raz Dwa Trzy, Habakuk, Akurat itp. dla kazdego cos miłego ;P
-------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Happysad? Nie ma takiego zespołu
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja jak widzę te wszystkie regowe kapele to mnie skręca. Przesyt do potęgi mam. Ciągle lubię rege, ale nie w tym klimacie. Nie z tą manierą. Nie z tymi tekstami. Dość.
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
od rana słucham Hetmana
![]() jak ktos nie wie co to takiego to moze zna taki utwór "Czarny chleb i czarna kawa" ktorego to raczej marny cover autorstwa SNL krazy po sieci. Otoz oryginał boski jest. W ogole polecam kapele. "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oryginał Czarnego wymiata;]
Ale powiem ci, że znam gorsze wykonanie niż SNL. oto ono: http://lemoor.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2...TMzNTYzLmh0bWw= -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Black omen, jeśli chcesz Pink Freudów nadal (albo, o ile jeszcze niczego nie znalazłeś) to podaj mejl to Ci wyślę pare utworów.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
pink freud jest na mp3.wp.pl
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie żebym był wielkim fanem Nirvany ale o kutfa. co oni zrobili z Come As You Are...
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Genialnie przerobili ten utwór. narvana może upaść do stóp, co najwyżej ;p
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
MisieK |
![]()
|
heretyczka
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
ale zdania nie zmienię (;
poza tym narvanej nie lubię. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
popieram Kirę, pf zrobili z tego miszczostwo.
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
gucha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: opole Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 11.10.2004 09:12) A owszem, owszem! Łowcy napisali na swojej stronie, że coraz częściej pokazują ich w 4funtv! Sama nie potwierdzę, bo i neta, i 4funtv mam od niedawna (wypad wakacyjny był akurat niedawno) ale pośledzę trochę ów kanał, jak przyjdzie chwila wolnego czasu ![]() QUOTE(Kira @ 03.06.2006 15:06) Jak-to-nie? ![]() Ja osobiście pidżamę, hey, happysad, myslowitz akurat etc. często również słucham. Nie zaczarowali mnie specjalnie, ale lubię ponucić ![]() Poza tym, nie zapominajmy o potęgach (nie chodzi mi tu bynajmniej o popularność!) takich zespołów jak moonlight, cloterkeller czy, chociażby, perfect! Dobra, może i Markowski z Moonlight mają tyle wspólnego co włosy Hermiony z ołówkiem Pomyluny, ale jednak potęga, jakby nie patrzeć ^^'. edytuj posty w przyszłości, a nie pisz nowe dopsz. Ten post był edytowany przez gucha: 18.07.2006 10:41 -------------------- „- Aaaaaaach!
Błysnęło i pokój wypełnił się krzykami: wszystkich obudził wrzask Rona. Harry w panice odrzucił 'Eliksiry dla zaawansowanych'. Ron wisiał w powietrzu głową w dół, jakby jakaś niewidzialna pętla poderwała go w górę za kostkę u nogi. - Wybacz! - krzyknął Harry, podczas gdy Dean i Seamus zanosili się śmiechem, a Neville podnosił się z podłogi, na którą wypadł z łóżka. - Zaczekaj... zaraz cię ściągnę... [...] Znowu błysnęło i Ron bezwładnie zwalił się na swoje łóżko. - Przepraszam - wymamrotał Harry, podczas gdy Dean i Seamus wciąż ryczeli ze śmiechu. - Jutro - powiedział Ron stłumionym głosem - nastaw po prostu budzik.” [Harry Potter i Książę Półkrwi] --- ![]() |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podkresliłbym, że Pink Freud to jeden z projektów Ryszarda Tymona Tymańskiego, więc... z góry wiadomo że może być kontrowersyjny i dosyć specyficzny. Co kto lubi, mnie akurat 'Sorry Music Polska' bardzo się podobało [swoją drogą jak i inne projekty tego pana, Kury to wiadomo, że mistrzostwo swiata].
A co powiecie na Sofę albo Muzykoterapię? Wyszła ostatnio płyta projektu Bassisters Orchestra - Numer Jeden [po link na pm, sprawdzac, kasowac i kupowac!]. Krótkie info: QUOTE Bassisters Orchestra to projekt, który tworzą muzycy gdańskiej i warszawskiej sceny muzycznej. Pomysłodawcą projektu jest Wojciech Mazolewski. Muzyka zespołu oscyluje wokół transowych improwizacji i eksperymentów dźwiękowych okraszanych wokalizami. - Nazwa Bassisters Orchestra służyła mi w różnych sytuacjach. Bardzo podoba mi się ta gra słów, kojarzy mi się z zakonem basistów. Po raz pierwszy skorzystałem z niej w roku '96, gdy napisałem muzykę dla francuskiego teatru Plastique Volange. Wykonywała ją orkiestra typu fisharmonia, która szła wraz z teatrem podczas parady smoków. Po raz kolejny użyłem tej nazwy, kiedy pisałem muzykę dla teatru tańca w 2001 roku - mówił Mazolewski w wywiadzie dla Jazz Forum w 2004 roku. Ówczesny skład BO opierał się na muzykach z trójmiasta m.in. Sławek Jaskułke, Marek Rogulski. Efektem tych działań jest płyta wydana przez label RXS Records. Kolejne nagrania Bassisters powstały już w zupełnie innym składzie. Na EPce będącej rejestracją fragmentów koncertu z Wrzeszcza (wyd. Asfalt 2004) słychać, obok Mazolewskiego, Mikołaja Trzaskę, Bunia, Macia Morettiego, Fisha i Emade. z gildia muzyka pl -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 10:43 |