Muzyczne Perełki, coś
niepowtarzalnego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyczne Perełki, coś
niepowtarzalnego
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przypowieść #1
Żył pewnien człowiek który usilnie chciał się dostać na koncert. Jednak gdy przyszedł ze swymi pieniędzmi do kasy okazało się iż była ona zamknięta. Zasmucił się i poszedł do swego domostwa. Gdy jednak ojciec jego zobaczył zmartwienie syna zaraz wypytał go o powód. Dowiedziawszy się zaproponował że pójdą jeszcze raz, ale razem. Jednak nim tam dotarli koncert już sie zaczą, a bramy stadionu na którym miało to miejsce pozostały zamknięte. Ujrzeli jednak ogrodzenie zakończone kolcami. Postanowili że przejdą górą i tak też zrobili, amen. A teraz ;] historia nieprawdziwa w 100%, to nie był ojciec tylko kumpel i nie poszło tak gładko bo kumplowi noga spadła z ogrodzenie i dowiedział się co to znaczy "stosunek analny" ;] jego szczęście że te kolce miały ~6 cm Do czego zmierzam? nic straconego ;p wejdz oknem, kiblem, dachem ;p Perełka na dzis - brak ;] a co, niecodzien sie perełki znajduje ;p "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Szymon Wydra.
Słyszeliście jego płytę ("Teraz wiem") ? Jak dotąd wydał chłopak tylko jedną, ale za to niezłą. To dobry, wpadający w ucho, melodyjny rock. I do tego teksty, które mają jakiś sens. Polecam ![]() Mój ulubiony kawałek to "Pozwól mi lepszym być". Zresztą, w sumie wsyzstkie mi się podobają. -------------------- just keep dreaming.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Muzyka Al Di Meoli. Ukradlem z torrenta reszte albumow w ktorych mozna slyszec bzdakanie tego artysty. Wyglada an to ze bede mial czego sluchac w ostatnim czasie
*__________________________* -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Zanthia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
A słyszał ktoś Kubowicza z Piwnicy pod
Baranami? Toż to dopiero perełka. Wokalna.
-------------------- ;D
|
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
zespół The Cranberries... niesamowity głoś
babki, która umie pięknie śpiewać. Kiedy słucham tej muzyki to dosłownie
odlatuję
![]() ![]() ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo lubię Alanis Morisette. Fantastyczne
piosenki, fanatastyczny głos. Po prostu fantastyczne (to się już robi
nałogiem
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Jutrzenka |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Woodstockowe miasto Kostrzyn ![]() |
Queens of the stone age - Little
sister
Nightwish - Planet Hell Myslovitz - Zamiana Kawałek kulki - W bólu mowy pasjans kłamie W kółko, w kółko, aż do znudzenia. ^___^ /jakby ktokolwiek cokolwiek Kulek chciał to mówię, że jest to kapela lokalna ale jakieś mp3 posiadam/ edit: literówki Ten post był edytowany przez Jutrzenka: 14.04.2005 20:07 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
mi się Myslovitz jakoś znudziło...
przejadło... nie wiem... tzn. nadal ich lubię.. ale naprawdę nie pamiętam,
kiedy ostatni raz słuchałam... ktoś niedawno powiedział, że to jest taki
zespół, który nudzi się po paru latach słuchania. eehhh moze faktycznie coś
w tym jest
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Thuridur |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 16.04.2005 ![]() |
"Your eyes " Kultu i jeszcze
"R.A.T.M." Ratma
![]() Ale tak najbardziej to soundtrack z "Requiem for a dream" |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja wam dzisiaj proponuje utwor ktory ujrzal swiatlo dzienne w 1989 roku, tj kiedy mialem 2 lata a wielu z forumowiczow jeszcze podziwialo inne swiaty.Koniecznie obczaic tekst.
Mowa o utworze Progress co tłumaczy się jako Postęp. Cudowny kawałek, cudowny tekst, więcej w nim zycia niż we współczesnych brzmieniach. No Control to jeden z moich ulubionych albumów BR a ten utwor to ścisła czołówka :] dzięki niemu między innymi zaczalem sluchac BR i byla to decyzja rzutująca na przyszłe życie :] Polecam szcerze - utwór do zassania pod linkiem : http://pawelord.neostrada.pl/Progress.mp3 (PPM i zapisz jako) "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Wiedźminka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 16 Dołączył: 15.04.2003 ![]() |
Dla mnie jedną wielką muzyczną perełką jest zespół The Beatles. Absolutnie i niepodważalnie. W szczególności płyty Sgt. Pepper's i młodsze.
Innym objawieniem był dla mnie zespół Madradeus i jego płyta "Movimento". Jak ktoś lubi Clannad, ale chce spróbować, ja wiem?- może czegoś bardziej skomplikowanego? Acha, i jeszcze solowa działalność obecnego gitarzysty Red Hot Chilli Peppers - Johna Frusciantego. Wyłączając jedynie jego drugą płytę, która generalnie została wydana tylko po to, żeby autor miał na dragi. No, ale cała reszta jest fajna. -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
eve of destruction - nie wiem kto to skomponowal, bodajze ed lackey. ot piosenka o koncu swiata. ("You've better things to do, than growing old in the human zoo.")
nie znalazlem tego na zadnym p2p (aczkolwiek nie dziala mi soulseek ostatnio), wiec zycze ewentualnego "powodzenia" w szukaniu -------------------- |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ostatnio zaczęłam słuchać zespołu Goya. Dziewczyna ma piękny głos, wszystko uzupełnia znakomita muzyka. W ucho wpadła mi także "Dawna dziewczyno" Pudelsów. Polecam
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
BlackOmen |
![]()
|
Fak dat iz not tret wer ju rajt 'co ostatanio przesluchalismy' z reszta i tak do bani jak juz to ma 6 stron i to cos na wzor tych filmow dajacych do myslania.
Muzyczna perelka Steve Hackett - A Midsummer Night´s Dream nazwa mowi sam za siebie :] -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
"Bookends theme" w wykonaniu Simona i Garfunkela. Piękne. Smutne, bardzo krótkie, ale piękne. Naprawdę warto poszperać w starociach dla tej Odrobinki.
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Janiska |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: posen. ![]() |
cudowne jedyne niepowtarzalne
radiohead. + 'i might be wrong live recordings' mnie na kolana rzuca. -------------------- i'm not here
this isn't happening i'm not here |
Univien |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 23.04.2005 Skąd: z Wrzeszcącej Chaty ![]() |
Ja ostatnio mam odchyły na punkcie Annie Lennox.
Straszliwie spodobał mi się jej głos i piosenki. Fazę na jej muzykę złapałam dzięki piosence "Into the West" (dla niewtajemniczonych: na końcu filmu "Władca Pierścieni Powrót Króla", na niej przewijają sie napisy końcowe XD). Uważam że jest naprawdę baardzo utalentowaną piosenkarką. A oprócz niej najbardziej lubię Enyę. Piękne, nastrojowe klimaty...MmMm... uwielbiam jej twórczość. I też zaraziłam się od piosenki "May it be" (dla niewtajemniczonych po raz drugi(a są tacy???): piosenka z filmu "Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia") Ostatnio bardzo lubię spokojne piosenki, takie z klimatem elfickim lekko ![]() -------------------- „Gdy Syriusz umarł i Remus wyszedł powoli na zewnątrz, nie do końca jeszcze świadomy co tak naprawdę się wydarzyło, słońce świeciło jasno i mocno i nawet ziemia była ciepła pod jego stopami. Remus pomyślał, że zawsze wiedział, że lato mu coś odbierze.”
Każdy krok wydaje się mały... |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
za perełkę uważam zespół Antony And The Johnsons. a przynajmniej ich najnowszy album. nie wiem, do czego zaliczyć ich twórczosc. pianino, skrzypce, kontrabas. plus wyjątkowe popisy wokalne, głebokie, lekko szorstkie głosy. teksty idealnie się w to wszystko wpasowują, tworzą klimat. jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona tym zespołem. ich piosenki są spokojne, lecz z werwą, gdy trzeba. delikatne, ale zasnąć przy nich nie idzie. chciałoby się słuchać słuchać słuchać i słuchać. polecam wszystkim album I Am A Bird Now.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
BlackOmen |
![]()
|
Oooo dzieki Myska wiem co ebde dzisiaj wieczorem kradl
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Silda |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
QUOTE Jak ktoś lubi Clannad, ale chce spróbować, ja wiem?- może czegoś bardziej skomplikowanego? To może Dead Can Dance. Ich płyty są tak różnorodne, że na pewno coś Ci się spodoba. Może nie jest to dokładnie ten sam gatunek muzyczny, ale posłuchać zdecydowanie warto... Urzeka, tak, że rzuca się w pizdu maturę i szkołę, i się jedzie na koncert do odległej Wawy. A z muzyki celtyckiej podoba mi się także Beltaine, nasz polski zespół. Na razie mają jedną płytę, Rockhill, ale jaką moc ma ta płyta. http://beltaine.art.pl -------------------- sekai no hatemade
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
prawdziwa perełka...
niedawno przeze mnie odkryta... John Frusciante... coś wspaniałego... polecam, naprawdę... jedne z najpiękniejszych dźwięków, jakie kiedykolwiek słyszałam... kilka utworów wam zostawiam, Three thoughts I go through these walls Dying I don't mind Battle of time -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
omg, The Go! Team na pewno.
cudowny pałer i różnorodnosc [osób w zespole i dźwięków zarazem ;]. moi mali królowie. nie ma na nich mocnych, obacz sam. w skrócie, ich muzyka jest: 'taneczna hałaśliwa energiczna melodyjna instrumentalna relaksująca pogodna'. czyli warto :> -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
to moze wrocimy do rock'a lat 80? ;]
sluchal ktos moze wczesnego U2? mial w rekach plyte 'War' lub 'The Unforgettable Fire'? szczerze polecam. silne, pelne emocji i pasji utwory. miana "perełek" szczegolnie sa warte 'Drowning Man', 'Bad' i 'Bullet the Blue Sky'. -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Kira |
![]()
|
chciałabym napisac o pewnym zespole, którym zachwycam sie juz od dłuzszego czasu... nie jest niestety znany ani nawet kojarzony przez wiekszosc.. a muzyczną perełką niewątpliwie jest... próżno szukac w muzyce czegos podobnego...
nazywaja sie Sigur Rós. co w tłumaczeniu znaczy Róża Zwycięstwa. troche historii... na stronie czytamy... QUOTE w styczniu 1994 roku, w Islandii urodziła się pewna mała dziewczynka której nadano imię Sigurrós. nic w zasadzie nie byłoby w tym nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, iż jej brat, niejaki Jonsi, w tym samym czasie, gdy ona przychodziła na świat, a on miał lat 16, założył z przyjaciółmi zespół. zapewne w dowód miłości dla swej małej siostrzyczki i automatycznie narzucającej się analogii - narodzin człowieka z narodzinami grupy, nazwano zespół identycznie jak dziweczynkę: Sigur Rós, co w polskim tłumaczeniu oznacza Róża Zwycięstwa... (jedyna różnica polega na tym, iż imię pisze się razem Sigurrós a nazwę zespołu zapisujemy osobno Sigur Rós). czyż nie jest to romantyczne i pełne symboli... to bardzo oryginalny zespół... spiewają w dwóch językach... część utworów jest po islandzku... inne po vonladzku czyli w języku nadziejnym... wokalista bardzo ładnie zawodzi i sobie podśpiewuje... ach ![]() muzyka jest bardzo przyjemna, troche senna, moze troche psychodeliczna... wspaniale dziala na dusze i cialo pozytywnymi wibracjami... Sigurzy stawiaja przede wszyskim na klimat i kompozycje utworów... to jest naprawde bardzo przyjemna i działająca na zmysły muzyka.. uspokaja... jest magiczna, troche bajkowa... po prostu odlatuje się gdzies w nieznane słuchając tego ![]() na koncertach wokalista bierze czasem smyczek i zaczyna nim grać na gitarze... powolne pociągnięcia daja niesamowity efekt... po prostu polecam wam bardzo ten zespół! -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:35 |