Muzyczne Perełki, coś
niepowtarzalnego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyczne Perełki, coś
niepowtarzalnego
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
ja nie skomentuje chociaz mi sie otwiera
khhhm do tematu: the unicorns - les os, bardzo dobrze sie slucha. ale niezbyt perelkowato. chociaz sluchajac calego alubumu to ta piosenka wybija sie dla mnie najbardziej. Ten post był edytowany przez Myśka: 20.07.2006 23:06 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
to ja może coś z frrancuskich zespołów:
indochine - j'ai demande a la lune. Legenda francuskiego rocka, super pioseneczka. mano negra - le vent nous portera. Kolejna wielka gwiazda rockowej sceny. Utwór powstał całkiem niedawno. uwielbiam teledysk. wracając do jednej z najpiękniejszych perełek: Nadzieja Ten post był edytowany przez Ahmed: 21.07.2006 12:45 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
jezu, toć nie mówię, że perła nad perły, po prostu mi się spodobało, nevermind muzycy.
Do perełek bym zaliczył Tretioariga Kriget - At the pendent roof i Breadfan w wersji Budgie. Ten post był edytowany przez TimmY: 21.07.2006 12:27 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
aphex twin - actium
wątpię żeby ktoś się tym zainteresował, bo zdecydowana większość luda na tym forum przede wszystkim na gitarowo, ale zobaczymy. o samym aphexie nie będę się rozpisywał, kto waćpana zna ten wie, nieświadomym powiem w skrócie, że facet stara się tworzyć elektronikę ambitniejszą (nie chcę na to mówić per techno) od szeroko pojętej muzyki elektronicznej popularnej zwanej... no dobra niech będzie, że techno ;p czy to perełkowiec? raczej nie, ale myślę, że warto się zapoznać z jego twórczością. kawałek, który wrzuciłem pochodzi z albumu 'ambient works', więc jakiś kosmicznych przejść, zmian tempa i tym podobnych jak choćby w "windowlicker'ze" nie doświadczycie. jak sama nazwa albumu wskazuje to ambient, czyli spokojne rytmy, a wg. pewnej encyklopedii muzyki elektronicznej : "Background music. Mood music. Probably invented by a whole bunch of guys (but mostly Brian Eno) ripping off the spacey, ethereal Pink Floyd-like psychedelic art-rock bands of the late 60s and the academic snobs of Minimalism." moim osobistym zdaniem gatunek muzyki bardzo zjadliwy, w sam raz do posłuchania wieczorem. jeśil komuś się spodoba, dawać znać, podrzucę na pm'a. Ten post był edytowany przez GrimmY: 21.07.2006 14:22 -------------------- |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
...ja....chyba bym chciała ale nie może z wielkiego zachwytu nad tą próbencją ale z ciekawości...
![]() a od siebie wrzucam to cudo ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
The Clash!
wyjątkowa, niepowtarzalna, wspaniała, jedyna w swoim rodzaju muzyka. drugiego takiego zespołu próżno szukać w przeszłości i w teraźniejszości... w przyszłości też na pewno nie powstanie. klasa sama w sobie. pomijam już to że był przełomowy w kształtowaniu się szeroko pojętej muzyki rockowej. jak dla mnie chyba najlepsza kapela na świecie. taki London calling to jeden z najwspanialszych utworów w historii świata ;] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nareszcie rajcujesz się czymś tym samym co ja =D Do nrr już Ci krótka droga została =P
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Guns of Brixton rżądźi ;D
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Strzelby z Brixton *_* to obok Should I stay or should I go i Pasażera Iggy'ego Popa to chyba najczęściej coverowany utwór w historii świata ;p
(a najlepsza jest wersja analogsów! polecam, to tak by the way ;] ) ten zespół to po prostu... klasa. oh ah i w ogóle. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kira, przypomniałaś mi ze nie mam aktualnie nic Clashów na dysku :| Trzeba to zmienić! ;d
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
O nie, nie, nie. Wszystkie polskiepunkowe wersje Guns Of Brixton to jakieś podwórkowe nieporozumienie.
|
Kira |
![]()
|
a słyszałeś wersję the analogs?
według mnie jest naprawdę niezła. z polskim tekstem, którego naprawdę dobrze się słucha, nic nie zgrzyta. zrobili ten utwór całkiem po swojemu, ale to plus, bo ja wychodzę z założenie, że żeby robić covery to trzeba mieć na nie pomysł, a nie tworzyć, coś, co brzmi tak samo jak oryginał, bo to się chyba mija z celem. zawiera ogromny ładunek emocjonalny, jest naprawdę dobry. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Katon |
![]()
|
Znam. Nie no, nie jest żenujący, jakkolwiek dla mnie śmieszny, co pozbawia ją całego ładunku emocjonalnego. Ale to odczucie subiektywne.
|
Kira |
![]()
|
a.. co jest śmieszne?
(nie pytam jakoś czepliwie, z ciekawości raczej.) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
mam wrażenie, że dla Katona wszystko co związane jest z polskim punkiem jest do dupy ;p
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=UNQh3GbUW1k
To jest niepowtarzalne. W jakimkolwiek tego słowa znaczeniu. EDIT: I to. Utwor niezwykly, niepowtarzalny, piękny. Poznałem go gdy byłem mały, mocno mi zakręcił w głowie. Potem przez długi czas go nie widziałem.. Podczas powrotu samochodem od babci wkręcić mi się motyw przewodni na tyle, że umiałem go w głowie nucić, ale nie do ludzi.. i tak męczyłem się przez pół roku. Aż tu w Austrii na niemieckiej Vivie poleciał i stąd już wiem, że to Moby - Natural Blues http://www.youtube.com/watch?v=3KrIgxhiKUM http://www.youtube.com/watch?v=Mdu7PlTOOEY Ten post był edytowany przez TimmY: 08.08.2006 22:46 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
oh, kiedyś mogłam tego słuchać bez przerwy, raz jeszcze, raz jeszcze i tak dalej.
a wamdue project i 'king of my castle'? klasyka, świetny clip. i 'running up that hill' w wykonaniu placebo. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
GrimmY |
![]()
|
QUOTE(TimmY @ 08.08.2006 23:28) http://www.youtube.com/watch?v=UNQh3GbUW1k To jest niepowtarzalne. W jakimkolwiek tego słowa znaczeniu. ten band jest znany z czegoś więcej poza tym? swoją drogą przedni kawałek, taki akurat do słuchania w kółko. -------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
ja przepraszam, ale wspominał tu ktoś o 'cherry blossom girl'?
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Kira |
![]()
|
QUOTE(Vilanda) 'running up that hill' w wykonaniu placebo. zdecydowanie fajniejsze od oryginału. który jest, jak dla mnie, całkowicie bezpłciowy. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
![]()
|
QUOTE(Vilanda @ 08.08.2006 23:52) chyba tak, nie wiem, ale nie zdziwiłbym się jeśli tak ;> jednakże zdecydowanie bardziej wolę 'all i need', chyba przez to, że wspomnienia i takie tam sentymentalne odczucia. (a właśnie, tak w ogóle a w szczególe, to co za dziewcze śpiewa w tymże kawałku?) -------------------- |
Vilanda |
![]()
|
albo 'run', no poprostu nie da się tego określić słowami.
FREE percy! ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Timmy: Moby to geniusz. Widziałem obie wersje teledysku, ale wolę kreskówkową (chociaz w tym normalnym Angelina J. występuje).
Perełki? Hmm...Pixies? Pomijając już sam fakt, iż "Where is my mind?" jest jedną z tych piosenek, przy których całkowicie odpływam, to cały album "Sufer Rosa" polecam. Alternatywa w eterze ;] Są wspaniali. Porcupine Tree - A Smart Kid. Uwielbiam. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
All I Need, Air?
No Stardust kozak, to pamietny kawalek, mieli chyba jeszcze costam w miare znanego. A jezeliby mi sie wkrecila melodia do Mobyego, to nic tylko se w leb strzelic;) -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Vilanda |
![]()
|
a ja właśnie 'where is my mind' wogóle nie trawię. może po prostu to nie 'moja' muzyka.
FREE percy! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 13:04 |