Twoje Własne Piekło
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Twoje Własne Piekło
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
jak wyobrażacie sobie piekło?
co byłoby dla was najgorszym piekłem? w jakim piekle nie chcielibyście skończyć? kiedyś kto powiedział mi, że dla niego największym piekłem byłaby wieczna ciemność. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm... ciekawy topik :]
Piekło w zamierzeniach biblijnych stać się miało miejscem w którym dusze cierpiałyby za popełnione grzechy. A na czym to cierpienie miałoby polegać? w sumie, mocno wierzący ze mnie człowiek, w istnienie takowego piekła wierzę i zaraz wam przedstawię trochę własnych teorii :] Po pierwsze - uznajmy przez moment (dla ateistów) że Bóg istnieje. Religia owa opiera się na miłości. Dla chrześcijanina raj miałby być miejscem gdzie czuje się miłość Boga bo się z nim przebywa. I tutaj pierwsza moja teoria - miłość której doświadczamy na ziemi w stosunku do drugiej osoby nie jest żadną chemiczną reakcją a odbiciem owej Boskiej miłości do człowieka. Gdy więc kochamy człowieka z wzajemnością to jak się czujemy? no wyśmienicie, sami pewnie możecie przyznać - chcemy by to trwało wiecznie bo tak nam jest dobrze. I to właśnie dla mnie jest raj - człowiek czuje miłość Boga i to go cieszy gdyż ta miłość doskonalsza jest od ziemskiej. A Piekło? To to uczucie kiedy człowiek zostaje sam - dajmy na to uświadamiasz sobie ile straciłeś, jesteś w stanie to zobaczyć a już nie jesteś w stanie NIC zrobić, poczucie straty jest zbyt wielkie by je zignorować. Cierpisz w zwiazku z tym. I masz pełną świadomość tego że te męczarnie nigdy się nie skończą...to jest w tym najgorsze... I tak mnie się to widzi :] A nie jest to tak do końca bezpodstawne bo ludzie którzy doświadczyli śmierci klinicznej oprócz wiadomego motywu z tunelem często wspominają o uczuciu nie do opisania, jakby wszystkie problemy się skończyły i pozostała tylko rozpierająca radość. A na koniec dowcip Umarł narkoman nieprzeciętny. W niebie mieli wielki problem cóż z nim zrobić - zadecydowali że sam wybierze. Dusza jego grzeszna idzie sobie i idzie aż dociera do rozjazdu - po jednej stronie wielkieeeee pole z marihuaną aż po horyzont - po drugiej chóry anielskie. Narkoman niemyśląc wiele wlazł w pole, biega, zbiera, chowa po kieszeniach aż w końcu uświadamia sobie że nie ma ognia. Szuka szuka aż spotyka świętego Piotra I pyta się go - masz może ogień? A Piotr na to - gdyby tuaj był ogień.. to to byłby raj ;] "...P..." Ten post był edytowany przez Pawelord2: 12.11.2004 21:24 -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Spójrz na forum- masz gotową odpowiedź...
![]() -------------------- ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moja wizja zgadza się z wizją Pawelorda w
większości szczegółow.
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najwieksze pieklo
Dobry komputer doskonale lacza.... ale brak sterownikow aby mozna bylo by z niego korzystac. Ta wizja powstala dzisiaj jak siedzialem z bratem i jedlismy sniadanie ![]() A na serio nie wierze ze istnieje Bog a co dopiero mowic o zyciu po za grobowym. Ten post był edytowany przez BlackOmen: 12.11.2004 22:43 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
kiedy myślę o niebie, zawsze przypominają
mi się słowa kogoś z którejś części Ani z Zielonego Wzgórza, chociaż
zacytuję bardzo niedokładnie: ,,Kiedy pójdę do nieba będę musiała sobie
sprawić 'taką i taką' suknię''. i to byłaby w sumie jedna z
alternatyw, której najbardziej nie chciałabym doświadczyć- miejsce, w którym
mogłabym mieć wszystko ot tak, nie musiałabym się już starać o przetrwanie,
stawiać sobie celów, planów, nikomu dziękować i nikogo przepraszać. jest
raczej nieprawdopodobna, ale mówię o niej, bo to byłoby dla mnie na dłuższą
metę piekło.
nie chciałabym też skończyć gdziekolwiek zupełnie sama. nie mogę sobie wyobrazić sytuacji, w której nie ma ze mną nikogo i tak już ma pozostać zawsze, a ja nie mogę nic z tym zrobić, nawet popełnić samobójstwa. ciekawe, czy w piekle można (zakładając, że jest, a wydaje mi się, że jakieś tak) zwariować. toby się chyba mijało z celem. reasumując najgorsze byłyby dla mnie samotność i bezczynność. bo nawet do ciemności chyba mogłabym się przyzwyczaić. jakoś w niej funkcjonować. z kimś i czymś do roboty. i bez takich typu papierosy bez zapalniczki (teoretyzuję), bo to chyba byłoby równie jak powyższe irytujące. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
zacytuje kogos...i sory, ale nie pamietam skad
to znam.
"(ludzkosc do boga) -a gdzie apokalipsa? -nie zasluzyliscie." -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(GrimmY @ 13.11.2004
00:31) zacytuje kogos...i
sory, ale nie pamietam skad to znam. "(ludzkosc do boga) -a gdzie apokalipsa? -nie zasluzyliscie." moze z daily kalashnikova? ja to na tapecie swego czasu mialam ;p -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to jest bodaj Mleczki. Najtłisz Omen o tym
wspominał :]
-------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
nochybaże ;)
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Child of Bodom @ 14.11.2004
12:16) te Czajd Of Manowar Ja dzisiaj doswiadczam piekla. Caly czas mi sie net p**** Vectra jest do bani ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tutaj, dzisiaj i teraz... o ja nie mogę...
kac... gigantyczny kac... moralny też;/
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
najgorszy stan duchowy.
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(MisieK @ 14.11.2004
22:42) A co ty koles robiles? -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
pewnie się chłopak schlał i rzygał ;d po tym
są 2kace [2kc ;p] bym powiedział.
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
po rzyganiu? a gdzie tam ;]
Kac moralny sie ma gdy tak jak mój znajomy franek po pijaku wskoczy sie do łózka nie tej dziewczynie, której sie pierwotnie chciało ;p Ps. - ja ostatnio miałem okazję kosztować wódkę zza wschodniej granicy, nazywa sie (po przetłumaczeniu ;]) jakoś tak Bielanka, białanka ;] Piekło ;] gardło mnie ;p "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
cicho panowie to nie jes śmieszne, zgubiłem
potrzebnemi na gwałurety 20 zł, schlałem się tak, że nie wiem jakdoszedłem
do domu, i jeszcze starzy mnie przyłapali... i ten brzuch mnie
nawala...kurde ja rozumiem beczka piwa na 10 osób... ale żeby tak...
Ale nierzygałem! ;p -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Wszystko przed tobą XP
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(MisieK @ 15.11.2004
01:08) cicho panowie to nie
jes śmieszne, zgubiłem potrzebnemi na gwałurety 20 zł, schlałem się tak, że
nie wiem jakdoszedłem do domu, i jeszcze starzy mnie przyłapali... i ten
brzuch mnie nawala...kurde ja rozumiem beczka piwa na 10 osób... ale żeby
tak... Ale nierzygałem! ;p Ej stary bo nie mozna chlac byle jak. Bo pozniej masz takie problemy. Trzebaa miec jakis styl i nie brac ze soba calej kasy. Oj Misu Misu (Misiu Rysiu ![]() Swoja droga co za piwo cie tak pokopalo? Ten post był edytowany przez BlackOmen: 15.11.2004 09:25 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
MisieK |
![]()
|
Cat, cicho siedźXD
Ano... specjal czarny... ja pierdziu 5 litrów...no i jak przystało na 18stke to jezcze szampan i flaszka.... bueh... a co do tyh 20 zł to przypadkiem, dowiedziałem się że ich nie mam dopiero wczoraj rano jak sprawdzałem czy je mam:( -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
matoos |
![]() ![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem czy zauważyliście ale to jest forum
o kulturze... Misiek twój sposób picia jest niekulturalny - wstydź
się!
-------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Piekło? Całkowita wieczna samotność.
|
MisieK |
![]()
|
Matoos przecie mówię, że mam moralnego
kaca;p
Dobra było minęło, do tematu, nie mam piekła;p -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
"Fuc.k armagedon - this is hell"
jak to spiewal Greg z BR. Osobiscie sadze ze nie jest jeszcze tak zle ;d
QUOTE Całkowita wieczna
samotność. Zdecydowanie sie pod tym podpisuje. Nie ma nic gorszego. ps Omen, Misie Rysie sa pojeciem zastrzezonym ;d -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
Nie widzialem abys miala niby na niego
kopirajta
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:28 |