Dzieciństwo Voldemorta, jak to w
końcu było?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dzieciństwo Voldemorta, jak to w
końcu było?
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Nimfadora @ 22.11.2004
18:08) No wybaczcie, jakoś
mi się skojarzyło, że Nagini to bazyliszek i może wzrokiem zabić (o ja
głupia, o ja głupia)... Teraz to jasne, Avada jak nic...
![]() Pozdrawiam. ![]() Wybaczam ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
QUOTE Wąż
to nie bazyliszek nie zabija spojrzeniem. A w każdyym innym wypadku
zostałyby ślady ukąszęnia czy coś. A Avada jest czysta, żadnych
śladów. hehe, no właśnie, a zresztą
przecież Nagini patrzyła na Franka i nic mu nie zrobiła. a zresztą na
Harry'ego też patrzyła. no.a też często zastanawiałam się na tym zdarzeniem. no bo tam było, że trzech Riddle'ów było martwych. a potem : QUOTE "Państwo Riddle'owie byli
bogatymi, zarozumiałymi snobami, a ich dorosły syn, Tom, był jeszcze
gorszy." no więc właśnie
wywnioskowałam, że tu chodzi o Toma seniora, ojca Voldemorta. a te dwie
pozostałe osoby to chyba... no może jego nowa żona albo cuś.no a potem ten tekst, że QUOTE "jedyną osobą, którą widział
tamtego dnia w pobliżu domu, był jakiś nie znany mu wyrostek, czarnowłosy i
blady" no, a tu o Toma juniora - Voldemorta -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
a pisało tam na ile lat wyglądał ten
wyrostek?
![]() bo jeśli na mniej niż 17 to na pewno Vold nie był |
Galia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
Ja myślę, że tu chodziło o Toma, ojca
Voldemorta i jego rodziców czyli dziadków voldzia. Co do wieku, cóż są tacy,
którzy mając lat 25 wyglądają na 17. Nie można wykluczyć, że Voldi tak nie
wyglądał. Dla mnie było tak : Voldi będąc tniedługo po Hogwarcie przybył do
Little Hamgleton i rzucił Avadę na swojego ojca i jego rodziców.
Gal P.S.Czy mi się wydaje czy gdzieś było powiedziane, że Voldemort zabił swojego ojca ? Chyba Crounch to mówił podczas przesłuchania w 4 tomie " Oboje mieliśmy za ojców miernoty i oboje ich zabiliśmy " czy jakoś tak. Dokładnie nie powiem nie mam 4 tomu pod ręką. -------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
QUOTE P.S.Czy mi się wydaje czy gdzieś było
powiedziane, że Voldemort zabił swojego ojca ? Chyba Crounch to mówił
podczas przesłuchania w 4 tomie " Oboje mieliśmy za ojców miernoty i
oboje ich zabiliśmy " czy jakoś tak. Dokładnie nie powiem nie mam 4
tomu pod ręką. tak, mówił to. cośtam, że wiele ich łączy [Voldemorta i Croucha], bo mieli ojców nieudaczników i oboje mieli to szczęście ich zabic -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
jej, gmatwacie taka prosta sprawe:
TMR sr. ma dziecko z matka Volda gdy Tomek senior dowiaduje sie za ta jest czarownica porzuca ją i wraca do swoich rodzicow [dziadkow Volda]. Mijają lata... TMR jr. alias Voldemort konczy Hogwart i wyrusza do Litlle Hangelton by zabic swojego ojca. Dostaja sie do domu za pomoca czarow, a nastepnie zabija swojego ojca, dziadka i babcie uzywajac Avady [ktorej skutki swietnie opisala Rowlnig] i w taki sposob mamy 3 trupy Riddle'ów. Jednak Tom jr. zostaje zidentyfikowany przez Franka Bryca i opisany jako 'wysoki, czarnowlosy wysrostek', ktory mogł miec nie wiecej niz ok. 17 - caly ten opis zgadza sie z przedstawionym w KT obrazem Toma jr. z czasów pobytu Hogwarcie. Avada Kedavra zbyt potezne zaklecia dla 17 - letniego Volda? Przeciez ten facet znalazl sposob by oszukac smierc w wieku 50 lat! Najwiekszy czrnoksieznik po szkole i nawet AK nie umie rzucic? Przeciez Tom jr. 'najzdolniejszy uczyn jaki kiedykolwiek opuscil bramy Hogwartu' ![]() -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
Nes chyba podsumował/a to co mi się nie
zgadzało, więc właściwie ten temat wypadało by zamknąć. bo chyba nic nowego
nikt nie powie. Ale ja mam jedno pytanie którego nie rozumiem, a nie chce mi
się zakładać kolejnego tematu, bo to by było kompletne zaśmiecenie...
so... 5 tom, rozdział "Boże Narodzenie na oddziale zamkniętym", str. 547: "I wówczas, czując, jak panika przeszywa go na wskroś, pomyślał: To szaleństwo... jeśli Voldemort posiadł moje ciało, to przeze mnie ma znakomity wgląd na Kwaterę Główną Zakonu Feniksa! Dowie się, kto jest członkiem Zakonu i gdzie jest Syriusz... no i przecież usłyszałem mnóstwo rzeczy, których nie powinienem wiedzieć, wszystko, co mi mówił Syriusz owego pierwszego wieczoru... I moje pytanie brzmi: Dlaczego Voldemort chciał dopaść Syriusza? Przecież Syrisz nie był nigdy śmierciożercą, zdrajcą, ani nikim takim, którego Voldemort chciał dopaść... Syriusz był ścigany, więc nie mógł za dużo pomagać Zakonowi, więc po co Vold chciał go dopaść? ![]() |
Galia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
Bell, wydaje mi się, że Harry'emu
poprostu zależału na syriuszu i martwił się o niego.
-------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
ta galia ma racje
Co do tematu to pytanie numer jeden: Co sie stalo z matka Volda?? Wydaje mi sie ze nie jest to nigdzie opisane.. po drugie moze nie Vold zabił swojego ojca ale wział węza a ten oblał ich trucizna(jadem) no i oni se umarli a po truciżnie nie bylo sladu -------------------- ...
|
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo dokładnie jest opisane (chyba w KT),
że matka Volda umarła tuz po jego urodzeniu i zdąrzyła tylko nadac mu
imiona: Tom po ojcu i Marvolo po dziadku. To jasne.
Pozdrawiam. ![]() -------------------- |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
A to może oznaczac że Tom senior mógł
nawet nie wiedzieć o tym że urodził się Vold. ?? Czy coś przeoczyłam?
Jesli tom senior porzucił matkę volda nie wiedzą że jest w ciązy.. to wtedy mógł w ogóle nie wiedziec o voldzie... Przypomnijcie mi wiadomoości na ten temat. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Chyba Tomek senior porzucił swoja ciężarna
zonkę, ja dowiedział się, że jest czarownicą.
-------------------- |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
A to cham! Ciężarną porzucać
Swoją droga, sparwdziłaś to? -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
A mi sie wydaje , ze jeszcze nie
wiedział, że ona była w ciąży pożucił ja. A potem Vold go bez
karniezamordował... Nie chciałabym mieć takiego syna...
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Voldzio zabił swojego ojca. a matka
przecież zmarła przy porodzie. w sierocińcu, jak to w sierocińcu nikt go nei
kochał i nie lubił. a Tomek znienawidzonym dzieciom robił różne psikusy
dzięki swojej "mocy". no a potem pewnie kilka razy zwiał, aż nie
trafił do Hogwartu. i tam rozpocza nowe zycie.
-------------------- |
Luna Lovegood |
![]()
|
Ech no tak jeszcze dojdzie do tego, że stwierdzimy , że Czrany Pan nie jest zły poprostu jest jeszcze małym "dzieckiem " z depresją:P Nie no to by byłą lekka przesada
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Luna Lovegood @ 26.11.2004
21:14) Ech no tak jeszcze
dojdzie do tego, że stwierdzimy , że Czrany Pan nie jest zły poprostu jest
jeszcze małym "dzieckiem " z depresją:P Nie no to by byłą lekka
przesada Wiesz Luna. To całkiem możliwe. Podobno urazy psyhiczne zostają na całe życie... -------------------- |
Bellatriks |
![]()
|
taaaaaaaa... zły dotyk boli przez całe
życie...
a mi się wydaje że Tom senior wiedział że matka Volda jest w ciąży, bo przypomina mi się fragment, ze gdy się dowiedział, ze będzie miał dzieckoz czarownicą to ją opóścił... i kropka ![]() |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
oj,macie dylemat.. ;] nie no.. Vold miał w
dzieciństwie nadwage,był upośledzony inni go wyśmiewali a tera się mści..
-------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Galia |
![]()
|
Luna - po truciźnie zawsze zostanie ślad, po
za tym jad musi się dostać do krwioobiegu, no chyba ,że nasmarowal węża
napalmem
![]() Jestem pena, że było napisane iż Tom senor porzucił żonę, gdy była w ciąży i dowiedział się ,że była czarownicą. Chyba wiedzial więc, że urodziła dziecko. Ad. Voldiego - wszystko ma swoją przyczynę, każda zbrodnia ma powód , nie usprawiedliwienie ale powód właśnie. -------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Moim zdaniem to było tak ze Riddle Senior
kiedy zauważył że Tom ejst takim "wybrykiem" jak jego matka która
niestety kochał to postanowił oddać go do sierocińca a kiedy Voldzio podrósł
to zabił rodzinę swojego ojca....
____________________________________________________________________ http://zakonf.freelinuxhost.com/index.php Załączona/e miniatura/y ![]() -------------------- ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
anagda---> mam nadzieje, że to było
coś w stylu "aluzji" wypowiedzi retorycznej czy cos:P
Ej a tak nawiasem mówiąc to czy Vold ma jeszcze jakąś rodzine?? Może kogoś ze strony matki\?? -------------------- ...
|
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
nie nie nie
Voldemort jest ostatnim ze szlachetnej linii Slytherina. A co z rodzina ojca nie wiadomo :/ -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jego ojciec zaliczal sie do gatunku
Dursley'ów.
-------------------- |
Bellatriks |
![]()
|
przewałkowane zostało już całe dzieciństwo
Volda, o jego ojca rodzinie chyba dowiemy się w następnych częściach, ale
kto do ciupagi powie mi czy ten fragment, który wsześniej podalam tyczy się
tego, że Harry się o Syriusza po prostu martwił, czy tego, że Vold chce
dopaść Syriusza?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:38 |