alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
to jest przykre, a nie śmieszne. nagranie słabej solowej płyty to całkiem brytyjskie i jakimś cudem mieści się w głowie, ale jednak występ w Jarocinie kogoś, kto był jednym z mózgów dwóch pierwszych płyt Suede i jedną z ciekawszych postaci britpopu... to trochę jakby Jarvis się na coś takiego zgodził. w końcu Brett Anderson też miał kiedyś klasę i nawet na zdjęciach podobnie wyglądał czasem.
widzę jak UK mi znika z mapy coraz szybciej. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to troche taki smiech przez lzy byl, bo masz racje. suede stawiam na równi z blur, a te solowki, to niestety bieda niczym The Good, the Bad and the Queen albo i gorzej.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za niedługo Muchy będą w 'Dzień Dobry TVN'
![]() |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
kupiłam 'Lullabies to keep your eyes closed'! Iowa jest SUPER soccer. i dzisiaj w trójce puszczali. najbardziej lubię narazie 'the river'.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak znajde 30 zl na ulicy to tez kupie. bo narazie musze zaciskac pasa.
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ej nooo nie sądziłam, że aż tak mnie nie stać
![]() -------------------- |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
tytuł nowej płyty coldplay ssie.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ale tytuł płyty ISS też
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Neonai |
![]()
|
czy ja wiem.
(a co z "wszystko to co mowiłem że cie kocham, to kłamałem"?) |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wczoraj odebrałem z poczty. ładnie wydane, szkoda tylko, że nie w zwyklym płytowym pudełku i jak terroromans, bo jakby się coś stało z okryciem wierzchnim to już wymienić nie można.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Neonai |
![]()
|
nie wiem w sumie gdzie to dać. moim zdaniem straszny snobizm. klik
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
e tam. My z Mateuszem zrobimy takie same w sierpniu
![]() świetne bandy promują, więc nie ma im nic do zarzucenia. a poza tym Kuba to spoko gość. no i ten żart z popka- 'miesiąc przed czerwcem' -mistrzostwo. Ten post był edytowany przez Rysiek_Kowal: 30.04.2008 18:45 |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wojtek... Żarty z Popka nie są zabawne. Zapamiętaj. Plecki same się nie zrobią.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Wszystko to byłoby żałosne, gdyby nie to, że będzie tam taka muzyka, że chcę tam być.
A tak w sumie, skoro już dzięki tej imprezie zrobi się moda na takie granie, to tym lepiej dla wszystkich, szczególnie dla nas, hehe. Ma ktoś Pretty Girls Make Graves debiut? Wróciłem sobie do recenzji Borysa młodzieńczej i w sumie skoro lubię te późniejsze a niżej ocenione albumy, to czemu by nie obczaić tego? Torrent, mój nowy przyjaciel, nie może znaleźć. Good Health się płyta nazywa. Ten post był edytowany przez Katon: 01.05.2008 22:03 |
Potti |
![]()
|
good health (reedycja)
a co do tej imprezy to nie sądzę, żeby Dejnarowicz czy Kuba traktowali to tak serio, żeby uważać to za żałosne ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie no, pewna lekko nieznośna dawka narcyzmu jest tu jednak widoczna i konwencja nie-do-końca-serio, która jest oczywista nie unieważnia jej jednak. No ale w sumie Borysowi trochę wolno, mam do niego słabość =>
Dzięki za linka =) |
Potti |
![]()
|
właśnie tym razem chyba w ogóle nie nieznośna. takie podkręcenie żartów "jaki to ja nie jestem" trochę bardziej. typowy Dejnarowicz, czym zdarzało mu się poważniej irytować.
a muzyka nadal średnio w tym roku. skala ocen mi się zrobiła naprawdę do 7, prawie wszystkiego co dobre trzeba się było spodziewać ("Water Curses", "Trouble in Dreams') i z żadnej strony nie mam się czym mocno podniecić- nie ma fajnych powrotów jak "Strawberry Jam", ani żadnych Yeasayerów czy Tigercity. i w dodatku wszyscy dookoła uwielbiają "Saturdays = Youth" M83. a ja nie rozumieć, bo przecież byłam nastawiona akurat- nie na rewelację, bo "Dead Cities..." było już daawno, ale pozytywnie. w końcu współpraca z ważnymi ludźmi, koncept fajny (i tytuł, i okładka) i dochodziły do mnie głosy, że 80s, a do takich refleksji na temat młodości zdawało mi się to pasować. tyle, że aż mi się nie chce wierzyć, że słyszę coś takiego u Anthony'ego Gonzaleza, ale trudno zliczyć motywy, które już gdzieś słyszałam. strasznie się dziwię, że tak ją uwielbiają fani Cocteau Twins czy Kate Bush, bo im się z ulubieńcami kojarzy, kiedy podobieństwo jest aż nudne. nie mogę już dosłuchać do końca, dać więcej niż 6, blee. i tak co prawda dobrze się z tymi kilkoma siódemkami czuję, bo dla sporej części mojej szkoły płytą roku jest nowa Kooksów, a miejsce highlightów '08 pewnie zajmą koncerty. ale trochę dziwnie po tych zeszłorocznych cudach i sporych kłopotach z listą roku, w tym na tą chwilę nie chciałoby mi się układać. edit: lol, byłam bardzo zdeterminowana, żeby powiedzieć, że tytuł płyty ISS mi się nie podoba (bo jest tak mało wyrazisty, że aż mi się to rzuciło w oczy od razu ![]() Ten post był edytowany przez Potti: 02.05.2008 09:55 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
nutrias |
![]()
|
The Twilight Sad we wrześniu w Gdańsku!
|
Katon |
![]()
|
Aniu, spokojnie, jest dopiero początek maja. Jeszcze sę posypią zajebiste rzeczy.
|
Potti |
![]()
|
no ja wiem, że Of Montreal nowe w listopadzie, zły dzień był
![]() ale spokojnie to nie, bo uwaga- duża szansa na Animal Collective w październiku w Warszawie! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
MisieK |
![]()
|
QUOTE i w dodatku wszyscy dookoła uwielbiają "Saturdays = Youth" M83 słabe przerazajaco. i jeszcze sie na zajebistosci evangelicals i (hey mama ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Jak Setting The Woods On Fire wydadzą płytę to się wszyscy posracie z wrażenia =) Ze mną na czele. Ich koncerty to jest jedno wielkie JA PIE.....LE. Ekstremalnie pozytywne oczywiście. W ogóle ekstremalne w każdym aspekcie.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ekstremalne? huh... smiem powątpiewać ;)
-------------------- |
Katon |
![]()
|
Właśnie zabawne w tym wszystkim jest to, że są na tyle ekstremalni, że musiałbyś to przyznać. No dobra, nie święcą kozła i nie mają czarnych ciuchów. Ale grają tak głośno, że nie powinieneś mieć zastrzeżeń =)
No a poza tym ekstremalność to przecież nie tylko kwestia brzmienia, ani nawet nie w pierwszej kolejności. Ekstremalny jest ładunek jaki zawiera w sobie cały ich set. Grają krótko, nie gadają między piosenkami, nie zwalniają i nie zmniejszają napięcia nawet na sekundę, aż do finału w postaci "Delayed Sleep Phase Disorder" (jest na myspacie, ale nie wypada aż tak porażająco), w którym giatrzysta na końcu gwałci gitarę, a rozpoczynająca piosenkę melodia śpiewana przez basistę (wokaliści funkcjonują na równych prawach) naprawdę porusza jakąś strunę gdzieś głębiej. W ogóle od piątku nienawidzę 'emo' jeszcze bardziej, bo zobaczyłem czym jest emo. Rewelacyjny zespół, indie do bólu, chociaż paradoksalnie chyba prędzej spodoba się Childowi niż Myśce. No i to kolejne zarzewie nineties indie revival, który już nie długo wybuchnie w Polsce wielkim płomieniem =) No i gitarzysta wygląda jak znacznie rozrośnięty wertykalnie i horyzontalnie Tymek. Ten post był edytowany przez Katon: 04.05.2008 13:37 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 03:04 |