alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Cholera. Myślałem, że nie ulegnę, a jednak. Zmogli mnie Ci Kooksi. Są tak bezpretensjonalni i uroczy, że nie da się ich nie polubić. Walczyłem trochę, ale już mi się nie chce. I chyba sobie płytę kupię.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bigger Boys and Stolen Sweethearts [Arctic Monkeys]
bez rewelacji niestety ;[ Ta piosenka zrobiła mi niesamowitą zajawkę na cały album. Panowie i Panie, przedstawiam Wam TV on the Radio. edit: Katon uległ! Kartagina padła! ;] Też chciałem ulec nowym Razorlight'om, ale jak zobaczyłem cenę na płycie, to od razu odechciało mi się szaleństw. Kupiłem za to "Siewcę Wiatru" Kossakowskiej i "Linię Ognia" Pacyńskiego. Mniam. Też rozrywka. Ten post był edytowany przez Ahmed: 09.08.2006 00:57 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I dokonałeś słusznego wyboru. Siewca wymiata ^^. A linia ognia, cóż... Pacek w końcu ;]
Duels: The Bright Lights & What I Should Have Learned -> dorwiecie to gdzieś to dajcie mi znak, nie znalazłem jak narazie;p -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 09.08.2006 01:13) 1) Bigger Boys and Stolen Sweethearts [Arctic Monkeys] bez rewelacji niestety ;[ 2) Ta piosenka zrobiła mi niesamowitą zajawkę na cały album. Panowie i Panie, przedstawiam Wam TV on the Radio. 3) Katon uległ! Kartagina padła! ;] 1) No muszę się nie zgodzić. Jak dla mnie rewelacja. Świetna linia melodyczna, fajne solo, generalnie kapitalny numer, spokojnie mógłby wejść za Mardy Bum na pierwszą płytę. 2) Słucham właśnie. Dobre. Już wiem, że dopiero po trzech, czterech przesłuchaniach naprawdę 'wejdzie'... Czekam co dalej. 3) Gdyby Katon swego czasu uległ, to Kartagina poistaniałaby jeszcze jakiś czas... Ale i Katon miał jaja i Rzym miał jaja, więc wkrótce po Kartaginie zostało pole zasypane solą. Koniec lekcji, dobranoc państwu =P P.S. Dałby mi kto jakiego linka co bym se całą płytę Kooksów ściągnął... Zanim mi music corner sprowadzi to oszaleję. Ten post był edytowany przez Katon: 09.08.2006 15:42 |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
A chcecie rybki 'Who The Fuck Are Arctic Monkeys'?
Playlista taka: 1. Arctic Monkeys - The View From The Afternoon (3:40) 2. Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona (2:56) 3. Arctic Monkeys - Despair In The Departure Lounge (3:22) 4. Arctic Monkeys - No Buses (3:17) 5. Arctic Monkeys - Who The Fuck Are Arctic Monkeys (5:36) Aha, mam jeszcze 'Wavin bye to the train or the bus', taki kawałeczek. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
Rybki chcom.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
plz! miodzio.
1) dalej mi się nie podoba, a słuchałem już kilkanaście razy. 2) "Wolf Like Me" wkręciło mi się porządnie w głowę, reszta kawałków z płyty nie powala, zobaczymy jak będzie po kilku przesłuchaniach. 3) dzięki za lekcję historii. Moze powinno być: "Kartagina padła, a Katon i tak uległ" ? 4) link do Kooksów masz na poprzedniej stronie. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rybki dostanom. Sie uploaduje.
//Dobra, niech rybki kochajom, bo znalazlem w internecie: Rejpidszejr albo Turbo jak guma Ten post był edytowany przez voldius: 09.08.2006 16:17 -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
QUOTE(Ahmed @ 09.08.2006 16:56) plz! miodzio. 1) dalej mi się nie podoba, a słuchałem już kilkanaście razy. 2) "Wolf Like Me" wkręciło mi się porządnie w głowę, reszta kawałków z płyty nie powala, zobaczymy jak będzie po kilku przesłuchaniach. 3) dzięki za lekcję historii. Moze powinno być: "Kartagina padła, a Katon i tak uległ" ? 4) link do Kooksów masz na poprzedniej stronie. 1) To już Ci się pewnie nie spodoba. Kwestia gustu =) 2) Muszę sobie przesłuchać. Ostatnio dużo słucham takiej muzyki i możliwe, że za dużo... "WLM" fajne, ale jednak nawet po 6ściu przesłuchaniach mnie nie zachwyciło. Nie jest to poziom Radio 4. 3) Cała przyjemność po mojej stronie - uwielbiam wygłaszać wykłady=P A konstrukcja zdania teraz jest jak najbardziej na miejscu =D 4) Faktycznie - wielkie dzięki! Teraz mi jeszcze do Mando Diao dajcie =) Nadrabiam. Oni mi się zawsze podobali, ale jakoś tak... nie wiem. Natomiast wczoraj wieczorem tak naprawdę naprawdę ich polubiłem i już teraz ich chcę =D A pokochałem ich oczywiście za country jestem się w stanie się przy tym rozpłakać - przecudowne... I wielkie dzięki dla Vodiusa. Ten post był edytowany przez Katon: 10.08.2006 23:21 |
MisieK |
![]()
|
The Rapture - Get Myself Into It
fajniutkie ;} -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Bo to wogóle świetny i zasłużony zespół jest. Discopunka wprowadzili na salony.
A tak jakoś od pewnego czasu zauważyłem, że stałem się wyznawcą dosyć starej tezy - podobają mi się te zespoły, które udowadniają, że potrafią grać akustycznie. Aż do wczoraj mi to działało podświadomie, ale casus Mando Diao wyciągnął mi to do świadomości. Posłuchałem wielu ich fajnych piosenek i podobali mi się, ale jakoś tak bez przekonania. Trafiłem na 'Mama, you've been on my mind' i od tamtego momentu wszystkie ich piosenki odbieram już inaczej. Lepiej. Kooksi też mnie ujęli akustycznym graniem. Nie mówiąc już o B.R.M.C. czy Libertinesach, w których się zakochałem po usłyszeniu 'Music with the lights go out' i 'France'. I może to jest przyczyna dla której ciągle mam dystans do Strokesów. A może to tylko racjonalizowanie samego siebie... Ten post był edytowany przez Katon: 12.08.2006 11:25 |
MisieK |
![]()
|
to że świetni to ja wiem, ino tą piosenkę usłyszałem dopiero dzisiaj ;}
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
kan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 10.07.2006 Skąd: kinga blondynka Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja mam cos dla was
http://rapidshare.de/files/29105820/01_won...people.mp3.html katonowi sie nie spodoba, i w ogole nie w waszym guscie strasznie chce mi sie od tego fikac |
Katon |
![]()
|
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
irytujący głosik? Mysz mnie zabije, ale wokalista TCIoF momentami gwałci moje uszy.
-------------------- |
Katon |
![]()
|
Wiem o czym mówisz doskonale. Cała pierwsza płyta ma wg. mnie źle wyprodukowane wokale. Wybaczcie, że zastosuje taki przymiotnik, ale często brzmią pedalsko. Na żywo jest zupełnie inaczej.
|
Ahmed |
![]()
|
Dzięki Tymek!
Mando Diao to pełen roxor. A Matoos pisał o nich już 2 lata temu ;] Chociaż muszę przyznać że nie mogę się w ogóle przekonać do drugiego albumu "Hurricane Bar". Napiszę jeszcze raz: 20 sierpnia premiera trzeciego LP! -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Drugi album popem zalatuje, alem nie słyszał w całości.
Masz rapidy do nich? |
Ahmed |
![]()
|
Wrzucę po obiedzie. Chcesz oba albumy?
Albo jak wolisz to masz tutaj link i tam w dziale music poszukaj. Są oba albumy. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Dzięki, już sobie poradze =)
Ten post był edytowany przez Katon: 12.08.2006 15:42 |
kan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 10.07.2006 Skąd: kinga blondynka Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 12.08.2006 14:17) Wiem o czym mówisz doskonale. Cała pierwsza płyta ma wg. mnie źle wyprodukowane wokale. Wybaczcie, że zastosuje taki przymiotnik, ale często brzmią pedalsko. Na żywo jest zupełnie inaczej. d sama ich nie lubila az do pierwszego koncertu teeraz taka zagorzala fanka sie zrobila ;d ja tam lubie nawet te ich pedalskie wokale, dobre jak jestem fall in love |
Katon |
![]()
|
Ja przywykłem i słucham płyty bez bólu. Ale jednak lepiej by było jakby coś zrobili z tym następnym razem.
Ten post był edytowany przez Katon: 13.08.2006 11:07 |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
E tam mando diao to jedyny nierodzimy the zespół jaki da rade słuchać imho. Z reszty to tylko pojedyncze kawałki.
No i jeszcze the pillows. Ale oni są the tylko z nazwy ![]() Z polskich zespołów jest kilka całkiem całkiem, żeby daleko nie szukać the car is on fire. A właśnie miałem się zapytać Katona - nową (w sensie najnowszą, ona ma już z rok) płytę CKOD słyszałeś? Czy to jest the? Bo ty jesteś moim guru w tych sprawach ![]() -------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon nie lubi CKOD.
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 09:15 |