alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie no, może będzie super, mnie jakby bardziej fascynuje po co robić dwa zespoły grające to samo =D
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
|
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
Nooo fajnie... chyba. Jestem raczej sceptyczna co do tej akurat reaktywacji. Znaczy no uwielbiam Blur, ale trochę boję się, że ich formuła sie wyczerpała.
The Good,The Bad And The Queen mieli fajną sesję zdjęciowa i tyle w sumie. Miejmy nadzieję, że to była tylko jednorazowa wpadka Albarna i w konfronatcji z Blur pokaże starą klasę. Ten post był edytowany przez Hypacja: 13.12.2008 03:42 |
Katon |
![]()
|
Nie no, w sumie to ja głównie liczę ma koncerty =)
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Jedzmy na Glastooo!
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hm... a ja mówiłem że tak będzie.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Co sądzicie o nowym AC?
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
trudno uwierzyć, ale właściwie to jeszcze nie znam (jedno przesłuchanie do poduszki i kilka samego openera). ale szokująco, czyli w ich wypadku słabo, nie jest
![]() (jakby ktoś nie był pewien mimo koncertu i bootlegu) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Neonai |
![]()
|
dla mnie cała płyta bardzo smaczna, z personal favourites w postaci numerów 2 i 6.
|
Katon |
![]()
|
Dla mnie jest wybitna. Znowu coś nowego, ale bez rewolucji na siłę, świetne kompozycje, więcej popowego potencjału chyba (ale bez żadnych kompromisów) - chyba powyżej 9.0, ale to jeszcze muszę posłuchać więcej.
|
MisieK |
![]()
|
Nowy FF, ale uwaga - porażka. Takie kurna Modern Talking XXI wieku XD
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Porażka, porażka. Przynajmniej nie większa niż Bloc Party - jedyne pocieszenie.
Sprawdźcie sobie debiutancki album White Lies 'To Lose My Life'. |
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
A wiedział ktoś ze Alexis Taylor wydał płytę solową? I to 13 października już. To ten kolo z Hot Chip, mały w okularach
![]() Głównie lekkie, elektorniczne balladki bez wyżyn, ale ten numer to specjał. |
MisieK |
![]()
|
Daydream Nation za 20zł zanabyłem;d
Hypacja |
![]()
|
straszna cisza o twilite. wydali się już przeciez, a radio milczy. czy to ja nie słucham?
ktoś w ogóle słyszał? ja mam przedpremierowo i fajne. nic ponad oczekiwania co prawda i po dwóch przesluchaniach mam jasną wizję, ale zaskoczył mnie fakt wydania w 100% w Polsce. nie śledziłam ich poczynań, więc może to było oczywiste. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
bardzo fajne nowe Bird and the Bee. miło w ogóle, że ktoś jeszcze potrafi wydać cztery dobre rzeczy w ciągu dwóch lat (bo już myślałam, że żeby starczyło kreatywności na takie cuda, trzeba się nazywać Noah Lennox; on i tak co najmniej półkę wyżej, ale nie o to chodzi). Greg przejrzyście w jak najlepszym sensie i jak zwykle, this is 00s pop, Inara z garścią słodkich, ładnych historyjek. a Pitchfork daje 5.4, śmiesznie.
ogólnie zaczął się dość dobrze ten rok, prawie jak przystało na zakończenie dekady ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
Zaraz Wilson's Square wyjdą z mojej lodówki normalnie... No ale spoko, całkiem fajnie grają.
|
Potti |
![]()
|
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
Elo!
You're gonna be (almost) first to listen two (well, actually one) songs of awesome new project called Armando Suzette. You can download first amazing Armando's song called "Favourite Human In The World" and wonderful cover of beautiful Beat Happening hit - "Indian Summer". Hope you'll enjoy it! Oh, if you think it's too lo-fi for you i'm sorry but it's just the way it is and it will be because Armando seems to like sound like this. direct link Ten post był edytowany przez Katon: 19.02.2009 01:34 |
Potti |
![]()
|
strasznie fajnie, że "Do You Realize??" zostało oficjalną piosenką stanu Oklahoma. przy okazji znów pośledziłam trochę Coyne'a na youtube i chyba nikt nie potrafi być tak genialnie nie do końca zaangażowany- jakby chodząc po domu na początku wiosny radośnie podśpiewywał, że wszyscy, których zna kiedyś umrą.
poza tym nowa odsłona Pitchforka całkiem fajna, przynajmniej wszystkie rankingi czy nawet starsze recenzje szybciej i łatwiej się znajdują. z tej okazji dopiero zauważyłam ich ranking połowy dekady, wow, nie spodziewałabym się tak słabego. Interpol na drugim, a The Glow, Pt.2 na dwudziestym drugim, haha. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
Jak powszechnie wiadomo sram na Islandię. Nie płaczę przy Sigur Ros, nudzi mnie Mum, a na myśl, że jest więcej takich zmarzniętych nadwrażliwców czuję tylko współczucie i nawet nie wiem do kogo. Ale oczywiście wiadomo jest wyjątek i to super znany. Najbardziej. Pójdźmy dalej tym tropem i zobaczmy co było wcześniej. Wcześniej, zanim wyjątek stał się megagwiazdą śpiewał w zespole i ten zespół nagrał jedną z NAJLEPSZYCH PIOSENEK WSZECHCZASÓW. Właśnie wczoraj zrozumiałem, że ta piosenka jest aż tak bardzo genialna. Tak więc macie tu linka i umówmy się, że od dziś nie ma już Sigur Ros:
Sugarcubes - Birthsday Drugi link to słabsze (nieco - czyli, że powiedzmy 9.8) wykonanie, ale daję, bo uświadomi wam (a Ewa musi mi wybaczyć tą konstatację =*) how fuckin sexy she was then!!! Sugarcubes - Birthsday |
Neonai |
![]()
|
zabawne, sama Bjork dzisiaj mówi, że to co nagrywała z Sugarcubes, to szajs
![]() |
Katon |
![]()
|
Ale reunion w 2006 był, niech nie gada głupot, mega zespół.
|
MisieK |
![]()
|
Doznawałem kostek chyba z rok temu, Birthsday jest mega to fakt,
QUOTE how fuckin sexy she was then to też fakt. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 09:15 |