alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ważne rzeczy ostatnio wyciekają (nowe Sonic Youth, nowy Jarvis), może wreszcie zacznę słuchać tegorocznych płyt. w końcu póki co, pomijając Animal Collective, jedyna moja aktywność w tym kierunku to katowanie Bird and the Bee, ale i tu chwilowo przerzuciłam się na s/t.
no, ale jakby co to do Ombarrops! już tylko niecały miesiąc! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Pierwsza dziesiątka już teraz w ciemno, na pewno się to nie zmieni.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jakieś jaja podobno z tym "Do you realize?" w Ohlahomie. I sympatia do Flaming Lips radykalnie mi spadła po tym jak pokazał się któryś z nich w koszulce z sierpem i młotem no i chyba to kolejni lewacy, w dodatku późniejsze wypowiedzi Wayne'a lekko żenujące i operujące kalkami o ciemnym ludzie z kościółków i wstecznictwie. Jakos mi przykro, że to jednak trochę głupek.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
okładka Ombarrops!!!
(znalazłam tylko zdjęcia, pokaż jakieś wypowiedzi Coyne'a. o tyle mnie to nie zaskakuje, że już chyba mi się zdarzało skrzywić z powodu jakiejś jego opinii, ale to raczej w mało ważnych sprawach, a przecież nie każdy musi być Jarvisem czy Elverumem. no ale i tak czekam na koncert.) Ten post był edytowany przez Potti: 01.05.2009 12:41 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
o, kotek! a na stronie głównej wydra;d tciof się przedstawia na motywy zwierzęce;]
|
Katon |
![]()
|
Co do Coyne'a to na drugiej stronie wczorajszej (a więc i dzisiejszej) Rzepy była krótka notka, więc wątpie, żeby wyssane z palca, ale nie szukałem dalej. Teraz też jestem na cudzym kompie, więc nie mam czasu na risercz. Powiedział też (wg. artykułu), że na koncert w Oklahomie przygotuje tysiące takich koszulek z sierpiem i młotem i będzie rozdawał ludziom. Sorry, żenujące, co oczywiście nie zmienia mojej oceny ich albumów=)
|
Potti |
![]()
|
nie chodziło mi nawet o prawdziwość tego, raczej o to, czy nie brzmiało jak zwykła złośliwość (i tak traci, ale mniej)
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
po usłyszeniu tytułowego kawałka z Ombarrops! już wiem na pewno, że kupię tę płytę. i to od razu. ten jeden numer wystarczy. można na majspejsie posłuchać.
|
Katon |
![]()
|
To już jest światowa klasa, z resztą właściwie już od pierwszej płyty. Mam nadzieję, że w końcu się przebiją, bo naprawdę im się należy.
|
Neonai |
![]()
|
W Japonii już się sprzedają;]
|
Potti |
![]()
|
AAA!!! NOWE CIRCULATORY SYSTEM, tyle lat
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
pierwsze odczucia - bez fajerwerków. zobaczymy czy się wkręci.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Może pogadamy o "Ombarrops"...?
|
Neonai |
![]()
|
nie no poczekajcie na mnie, jeszcze nie kupiłam...!
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
mnie nie powala, ale ja mam chłodny stosunek do TCIOF w ogóle więc ze mną nie pogadacie.
-------------------- ![]() ha! |
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
Pierwsze odsłuchanie nie przyniosło specjalnych wrażeń, ale już doceniam. Ciągle jestem w trakcie wyszukiwania i odnajdywania smaczków. Dziś pół dnia zapętlałam Usignoli Celesti - Błękitne Słowiki, ach - mój numer jeden na nadchodzące lato.
|
Katon |
![]()
|
|
Katon |
![]()
|
Jest już We Are From Poland 5
Zachęcam do ściągnięcia szczególnie ludzi, którzy wierzą jeszcze w Bloc Party. Niech posłuchają Superxiu. Nie reklamowałem wcześniej, bo byli nasza konkurencją w głosowaniu no i w sumie niezbyt to oryginalne i genialne, ale jednoznacznie pokazuje, że kapele naśladujące poniekąd "Silent Alarm" są w stanie nagrywać utwory 30 razy lepsze niż Bloc Party obecnie. Podobnie sprawa ma się z zespołem Ziemianie, który znalazł się na poprzednim We Are From Poland 4 (tym samym gdzie my), nadal można ściągnąć i przekonać się, że numer Ziemian i numer Superxiu są najlepszymi rzeczami jakie nagrało Bloc Party od czasu pierwszej płyty. |
Potti |
![]()
|
aaa, Blur na żywo nadal wymiata, ogłaszajcie ten koncert!
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
![]()
|
ej, The Wrens mają Twittera, przykro mi się zrobiło.
za to na Pitchfork TV przez ten tydzień dokument "Guided By Voices: Watch Me Jumpstart" z 98. poza tym zbliżają się dwudzieste piąte urodziny jednej z najlepszych płyt ever i z tej okazji fajna inicjatywa. "When Doves Cry" w wykonaniu Dulliego i Apolloni jest dobre (albo nawet bardzo, ale muszę się trochę przyzwyczaić), a interesuje mnie przynajmniej jeszcze kilka innych coverów z tej płyty. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Neonai |
![]()
|
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,67543...a_w_Lodzi_.html
nie sądziłam, że to się potwierdzi...shit, man, I'm dead. |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Blur na stadionie przy al. Piłsudskiego będzie mogło obejrzeć pięć tysięcy ludzi." - trochę śmiesznie.
|
Katon |
![]()
|
Trzeba trzymać rękę na pulsie, trochę głupio byłoby się tam nie dostać...
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Potti |
![]()
|
to jakie dobre płyty słyszeliście w tym roku (teraz trzeba na bieżąco, bo zbliża się czas podsumowań dekady)? wczoraj rozmawiałam z koleżanką i uświadomiłam sobie, że jednak nie nadgoniłam. ale z tego, co mogę polecić (żeby nie było bałaganu, oczywistości included):
Animal Collective "Merriweather Post Pavillion" The Bird and the Bee "Ray Guns Are Not Just The Future" Mount Eerie "Wind's Poem" The Car Is On Fire "Ombarrops!" Dinosaur Jr. "Farm" Grizzly Bear "Veckatimest" Circulatory System "Signal Morning" Super Furry Animals "Dark Days/Light Years" Wilco "Wilco (The Album)" Phoenix "Wolfgang Amadeus Phoenix" Japandroids "Post-Nothing" Yo La Tengo "Popular Songs" (chociaż dopuszczam możliwość, że to w sumie nudny album, który spodobał mi się głównie dlatego, że trafił w sam środek fazy na sam zespół i w dodatku w odpowiedni nastrój. co prawda to drugie to trochę po staremu, więc pewnie rzeczywiście znów im się udało. nawet moja niechęć do singla powoli topnieje.) oprócz tego jest kilka płyt, które do grudnia pewnie zupełnie przestaną mnie interesować, ale są przyjemne i na razie zdarza mi się wracać: "Rules", "It's Not Me, It's You", "Pains of Being Pure at Heart", "Begone Dull Care", "Good Evening". btw środowisk około-Arielowych, Sore Eros pewnie też jest dobry albo bardzo dobry, ale dopiero zaczyna do mnie docierać, tak już mam z dziwnymi kolegami Pandy Beara- w końcu aż do maja tego roku myślałam, że "Doldrums" to po prostu fajny album. poza tym szukam nowej EPki Destoyera ("Bay of Pigs"), ma ktoś może? -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 09:17 |