alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przesłuchałem dziś "empire" kasabiana. słabe. poza piosenką tytułową podobała mi się w miarę tylko jeszcze jedna, a reszta słabizna. a nme dało im 9/10 :| coz, recenzenci są dziwni.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nme z co drugiej kapeli robi nowych The Beatles ;)
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jet - Put Your Money Where Your Mouth Is
świetne... 'nieco' zdejony wokal chwilami jak to niektórzy sobie pomyślą, ale świetne ;d -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Napisałem kiedyś coś o tym, że za pare lat nikt nie będzie pamiętał o The Kooks. Odwołuję i przepraszam. Mają szanse być najwięksi. Mają szansę być nowymi Libsami nie będąć ich kopią. Mają szansę nagrać beznadziejną drugą płytę i mam szaloną nadzieję, że tak się nie stanie.
|
MisieK |
![]()
|
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Katon @ 10.09.2006 22:38) Napisałem kiedyś coś o tym, że za pare lat nikt nie będzie pamiętał o The Kooks. Odwołuję i przepraszam. Mają szanse być najwięksi. Mają szansę być nowymi Libsami nie będąć ich kopią. Mają szansę nagrać beznadziejną drugą płytę i mam szaloną nadzieję, że tak się nie stanie. druga plyta to szalenie wielkie wyzwanie, bo ile mozna sluchac skocznych piosenek o milosci? chcialabym, zeby wprowadzili jakies innowacje, a zarazem wiem, ze wtedy moze to juz nie byc ten sam zespol. sa mlodzi i genialni, na pewno znajda zloty srodek ;p och, jakkolwiek, niech graja graja graja! najlepiej na zywo i w polsce. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Stoją przed tym samym problemem co Franz po debiucie. Jak tu nagrać coś takiego, żeby to było coś innego a przecież takiego samego. FF się udało, chociaż wielu twierdzi, że wcale nie. Kooksi jadą na granicy. Mogą popaść w mazgajstwo albo próbować pokazać inną twarz. A ta twarz może się okazać nijaka kompletnie. Nie wiem. Czekam w pewnym napięciu. Ucieszyła by mnie np. całkiem akustyczna płyta z okołdylanowskimi klimatami. Coś w stylu 'Bad Taste In My Mouth'. Ja takich Kooksów lubię najbardziej. Czy są genialni? Nie wiem. Duże słowo i żadko go używam w stosunku do rocka. Z całego nowego grania za geniusza uznałem tylko White'a, Barata, Doherty'ego i Kapranosa. No i poniekąd Stollsteimera. Na Luke'u stawiam znak zapytania. Zobaczymy.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mają potencjał, to nie ulega żadnym dyskusjom. Z tym, że ja już po pierwszym przesłuchaniu Inside In/Inside Out zacząłem się zastanawiać, czy można stworzyć coś lepszego, albo chociaż coś równie dobrego jak to. Ciąży na nich pewna presja, oczekiwania są wielkie i chłopaki zdają sobie z tego sprawę. Problem polega na tym, czy ta presja zadziała na nich motywująco, czy nie okaże się zbyt dużym ciężarem. Są bardzo młodzi i utalentowani, zdobyli niesamowitą popularność i naprawdę nie chcę, zeby zostali zespołem jednego albumu.
A kto zna Mystery Jets i opowie o nich coś ciekawego? Ściągnąłem dzisiaj ich album i muszę przyznać, że grają całkiem przyzwoicie. Może nie ma w nich aż tyle polotu i żywiołowości, ale pierwsze wrażenia są raczej pozytywne. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
I jeszcze ta pyskówka z Borellem... Wcale nie jestem pewien kto ją wygrywa. Kooksi mają lepsze piosenki. Ale Razorlight ma dłuższy staż, większy lans i bardziej pyskatego lidera. Miła taka wojenka. Historia rocka się przypomina...
|
MisieK |
![]()
|
a niechaj sie leją, byleby to sie na muzyce nie odbiło ;p
oglądałem koncert jakiś Mando Diao na austriackim MTV. ONI MUSZĄ PRZYJECHAĆ NA OPEN'ERA! koncertowo przy nich FF się chowa;p -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Dobrzy są, oj dobrzy. I sobie wcale jakoś tak pewnie nie policzą no bo w sumie to oni nie są specjalnie topowi.
|
MisieK |
![]()
|
No nie wiem Katon, nie wiem. U nas może i nie ale na zachodzie to owszem.
Katon |
![]()
|
Na Zachodzie też raczej umiarkowanie. Nie wiem czy Wyspy wogóle się nimi jakoś specjalnie interesują...
|
MisieK |
![]()
|
wyspy wyspy.
w hiszpanii i portugalii są podobno rozchwytywani. zresztą. wsumie mi to wisi, byleby przyjechali. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Audioslave będzie, mówię Wam, czuję to.
Poza tym na 90% Bloc Party, no i Arktyczne jak wydadza plyte. Moze Bjork. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
Nie będzie Audioslave'a. Nie ten festiwal, nie ta publika, nie ten klimat... Zresztą nawet nie wiem czy bym chciał oglądać na scenie jak dwie legendy mojej młodości rozmieniają się na drobne. Ponoć arogancja, przerost ego i cała inna etcetera bije od nich tak, że aż mdli.
|
Katon |
![]()
|
|
MisieK |
![]()
|
![]() kto pierwszy znajdzie to w necie ma u mnie jabola. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Newsy macie stare. Myślałem, że te radosne wieści już dawno do Was doszły.
A chcecie Doherty'ego i Skinnera razem w kawałku Prangin'Out? -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Znamy, ale chcemy.
|
Ahmed |
![]()
|
Hurtowo:
Prangin Out (Pete Doherty + Mike Skinner) Dry Your Eyes (Skinner + Chris Martin) Fit But You Know It (Skinner + Futureheads) -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 14.09.2006 22:38) a te skad masz? ![]() |
Ahmed |
![]()
|
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 14.09.2006 22:45) QUOTE(Ahmed @ 14.09.2006 22:38) a te skad masz? ![]() Dunno ;] Masz tu ode mnie bonusa, bo lubisz Bloc Party:Mystery Jets - Pioneers koniec piractwa na dziś. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 14.09.2006 22:48) no jak to nie pamietasz juz ![]() masz szczescie ze uda Ci sie mnie udobruchać tym coverem... chyba ze bedzie slaby ![]() EDIT: nie bedzie słaby. genialny jest. dzieki o panie! ![]() Ten post był edytowany przez Rysiek_Kowal: 15.09.2006 11:07 |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
uu rozwoj nieustanie brnie ku lepszej przyszlosci, mozna juz nawet sciagnac dzwonek real music z i predict a riot lub i bet that you look good on a dancefloor
![]() oho dla katona mam gratke: cant stand me now w wersji fatalnej ;p Ten post był edytowany przez Myśka: 16.09.2006 20:12 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 12:25 |