alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
To akurat z Offensywowej strony, nie z Porcysa =)
Poza tym jeszcze nie sporcysiałem. Musiałbym przestać lubić mnóstwo płyt jakie uwielbiam, a tam są uważane za szczyty wiochy i wtórności, hehe. Tak apropos Kanady. Właśnie. Często wszyscy debatują nad fenomenem Szwecji, ale w porównaniu z Kanadą fenomen szewdzki jest ledwie fenomenikiem. Tam co zespół to dobry. Może dlatego, że Kanadyjczycy to tacy Amerykano-Francuzo-Anglicy, a może dlatego, że dużo przestrzeni i nie ma co robić. Nie wiem. Ale scene mają potężną. I nawet jakiś specyficzny wspólny mianownik. Różne rzeczy są stamtąd, a jednak po jakimś czasie można się nauczyć rozpoznawac. "O, to zapewne z Kanady". |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chodzilo mi raczej o ten duzy akapit, a nie ten malutki ostatni...
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Oj tam, zabawa stylem. Jeśli chodzi o formę, bo treść moja własna najzupełniej =P
A tu kapela, która jest z Niemiec i będzie w sobote grała z TCIOFem. Miejscami niebezpiecznie emo, ale może jestem przewrażliwiony. Mają talent do melodii. Czasem może leciutko banalnych, ale w sumie miło się tego słucha. Monophox |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Porcys to szczyt zestudencienia.
Chociaż miejscami zabawny i błyskotliwy. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
Dobrześ to ujął. Mnóstwo jest tam takiego trochę śmiesznego krytykanctwa i specyficznego patrzenia z góry, którego wszyscy się wypierają, ale które ze wszystkich wyłazi. Tyle, że o istnieniu wielu rzeczy dowiaduje się właśnie stamtąd. No i poprawia mi humor. Szczególnie recenzje singli bywają kapitalne. Jak mi nie za wesoło, to sobie odczytuję sadystyczne znęcania się recenzenta nad DKA i zaraz świat staje się jaśniejszy. Ale nadal nie uważam, żeby słuchanie RHCP było obciachem. Mam wrażenie, że w porcysowym świecie jest jednym z największych możliwych obciachów.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Znów nie trafiasz, nie pije do formy..
a co do Monophox'a to sprawdze co potrafią dzis wieczorem :] |
Katon |
![]()
|
Profesjonalne wrażenie robią, ale te emo momenty... Miejscami wręcz jak jakiś Mój Chemiczny Romans. No przeżywam zalew uczuć ambiwalentnych. Ale na żywo chętnie sobie obejrzę.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
czasem Porcys mi na dobre wychodzi, bo coś dzięki nim odkrywam. a raz zdarzyło mi się popłakać ze śmiechu [często jestem blisko, ale nigdy aż tak], przy recenzji "Is This It". nie żebym nie lubiła Strokesów. szczególnie ta płyta, serio mi się podobała i była ważna. zresztą ktoś z redakcji sam potem wskazał tekst Dejnarowicza jako jedną z największych pomyłek ich serwisu. ale... nie wytrzymałam =)
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
Oj, tak mam bardzo często. Kiedy np. w recenzji "By The Way" (boleśnie prawdziwej) Dejnarowicz szydzi z mówienia RedHoci, a ja i wszyscy moi znajomi mówimy tak całe życie. No i kiedy opisuje tą koleżankę z liceum. Recenzja zajebista, a przecież o ile z tezami dotyczącymi samego albumu się zgadzam, o tyle z tymi dotyczącymi całej kapeli raczej nie bardzo.
A ma ktoś już może nowe Clapcio Hands Say Yeah =P? Ten post był edytowany przez Katon: 25.01.2007 13:36 |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ścianka - Pan Planeta bo ktośtam chyba chciał.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
QUOTE(Katon @ 24.01.2007 16:41) A ma ktoś już może nowe Clapcio Hands Say Yeah =P? mam. jutro wieczorem powinienem wrzucic.. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I Can Hear The Heart Beating As One Yo La Tengo ŹĄ!
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Mam prośbę. Czy Klaxons mógłby ktoś wrzucić jakoś inaczej niż przez sendspace'a, bo mi wyskakują bzdury o limitach i nie ma bata, nie ściągnę.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
QUOTE(Ahmed @ 27.01.2007 00:43) swietny, tylko ze pomylila SXRT z Waiting for 7.18, ale mozna to wybaczyc :]ja znalazlem fajny fragment recenzji w necie QUOTE I don't often say that if you don't like a band that I like then you have what are known in the business as 'Shit Ears'. This time however, it's true. If this album doesn't make you smile, cry and rejoice at the fact that we still have intelligent, literate pop stars out there under the age of forty, then yes, you do have shit ears. moze troche za mocno powiedziane, ale cos w tym jest...QUOTE("Potti") zżera mnie to czekanie! czyli co, najwyzsza pora zebym wrzucil? |
Potti |
![]()
|
będę twarda!
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
|
Potti |
![]()
|
jak wreszcie będę mogła kupić i przesłuchać AWITC to będę na takim zadupiu, że strach nawet pomyśleć o dostaniu tam gdziekolwiek płyty. sweet.
a teraz leci The Good The Bad And The Queen, nowy zespół Albarna. podoba mi się. dopiero trzeci raz, więc więcej napiszę może później- ale coś jest w tym, że złe płyty są nie w jego stylu =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katon |
![]()
|
Pewnie odkrywam Amerykę dawno już przez pół forum odkrytą, ale jakby ktoś jeszcze nie odkrył to tu ma piosenkę z nowej płyty Arcade Fire. Zła to ona nie jest.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
a zapomnialem powiedziec ze mam juz caly album... :] wrzuce niedlugo
|
Katon |
![]()
|
Wrzuć wrzuć!
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Neon Bible" chcę sobie zostawić na deser po nadrobieniu zeszłorocznych i ogólnych zaległości muzycznych, chociaż nie wiem, czy zdołam się powstrzymać. Zdecydowanie najbardziej wyczekiwany przeze mnie album tego roku. Szkoda, że teraz leaki pojawiają się 1-2 miesiące przed premierą. Nie pozwolą słuchaczom niecierpliwić się do samego końca. Damn. Bloc Party, !!!, CYHSY - wszystko zbyt wcześnie.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
O, wieczorem chyba zapodam garść refleksji na temat nowego CYHSY. Przedziwna płyta.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 15:37 |