alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Świetny klip. Ale tego można się było spodziewać. Ale kurde świetna piosenka! I tego sie nie spodziewałem. Tzn. spodziewałem się fajnej-wtórnej. Spodziewałem się końca twórczych możliwości. Kalki. A tu całkiem udana zmiana stylu, na tyle duża, żeby było ok i na tyle mała, żeby było ok. No i riff 'siada'. Generalnie nabieram nadzieji.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z katonem zgadzam się w 100% i nadzieja mi wróciła
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
aaa ta piosenka jest genialna =D
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Brudniejsza zdecydowanie. Teledysk nie widzę, gdyż no nie śmiga mi po prostu, a na youtubie nie ma, ale zakładam że dobry
![]() Ale wejście jest naprawde dobre, riff łapiący. Ciężko kurde się nie zajarać, mam nadzieję że na Openerze zobaczę na żywca jak nie w tym to w następnym, a jak nie Opener to jadę do Berlina jak będą, nie ma hcuja. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
wow
w brzmieniu trochę Klaxons a laseczki to Sean Paul im chyba podnajął -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Ewa, zlituj sie...Klaxons?
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ej no
tak mi sie skojarzyło ;] żeby było jasne, ja lubię Klaxons ![]() -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
no ja tez bardzo;)
ale i tak nie znajduję analogii;d mniejsza;] |
Lilith |
![]()
|
to moje osobiste odczucia, zupełnie subiektywne, no ale mniejsza ;]
-------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Skojarzenia z Klaxons raczej pośrednie mam. Ot, takie, że Klaxons otworzyli pewne ścieżki i AM idą taką ścieżką. Coś z rave'owego, mrocznego, tanecznego klimatu jest. Nawet wiele. I w klipie i w samej piosence. No fajne, fajne.
|
Katon |
![]()
|
|
Neonai |
![]()
|
QUOTE(vold @ 14.03.2007 22:15) Brudniejsza zdecydowanie. Teledysk nie widzę, gdyż no nie śmiga mi po prostu, a na youtubie nie ma, ale zakładam że dobry ![]() http://youtube.com/watch?v=30w8DyEJ__0&mode=user&search= ![]() a tu jeszcze coś, fajowa piosenka ktora ostatnio mi sie wkrecila po uslyszeniu w radiowej trojce Ten post był edytowany przez Neonai: 16.03.2007 00:31 |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Neonai @ 16.03.2007 00:29) Odpowiem tak: QUOTE(Ahmed @ 26.04.2006) 2.Archie Bronson Outfit "Der Dang Der Dang"- Pierwszego albumu nie słyszałem ale ten polecam wszystkim NRR fanom. Sporo energii, oryginalny wokal i surowe brzmienie gitar. Chciałbym zobaczyć chłopaków na live. Jedno z ciekawszych odkryć tego roku. A nowy singiel "Dead Funny" - aj aj...kandydat do singla roku. Nie byłem na koncercie, a byli ostatnio w Polsce. I ciągle obstaję przy tym, że ABO to kawał dobrego gitarowego grania. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Neonai |
![]()
|
coz ja jak zwykle z opoznieniem XP
|
Katon |
![]()
|
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak dla mnie biedne. 75% MM to głos Brocka, nikt nie moze go zastąpic. To tak samo jakby ktos miałby spiewac zamiast Morrisseya w The Smiths. Nie wykonalne.
|
Katon |
![]()
|
O rany, stary, fajne jako żart. Wiem, żeś trufan, mi też niewiele brakuje, ale spodziewałem się, że załapiesz =P
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj nie jest dobry dzień na takie żarty. Jestem poirytowany bo nie mam jeszcze 'We were dead...' =P
[ swoja droga to nie za często na porcys wchodzisz? ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
[no to widać, że nie tylko on
![]() o bosh. przesłuchałam niechcący jeszcze jedną piosenkę z "WWDBTSES". no, ale tak oprócz tego, czekanie urozmaicam sobie m.in. słuchaniem płyt, na które silnej woli nie starczyło. i póki co dwa wnioski. po pierwsze, po dwóch przesłuchaniach nowe Maximo Park mi się raczej podoba. a po drugie, proszę ładnie o kwietniową CocoRosie, bo słuchy chodzą [Ahmed ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
Jest niezła jest. CocoRosie - The Adventures of Ghosthorse and Stillborn
Z chęcią też wymienie to CocoRosie na Maximo Park bo nie mam. A swoją drogą Potti, witam w Neighboursach na lastefemie :] Ten post był edytowany przez Rysiek_Kowal: 16.03.2007 21:58 |
Katon |
![]()
|
A Ty nie za często dzwonisz do Alternatywnego =D?
Też reflektuję na nowe Maximo Park. I życzę jak najszybszego dostarczenia MM - z perspektywy zaznajomionego nie wyobrażam sobie już czekania... |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Rysiek -> dzięki za CocoRosie! a w Neighboursach już Cię dawno widziałam, ale jakoś mało rozmowna tam jestem, cześć tak czy inaczej ;]
Katon-> co do czekania to znów jestem z siebie dumna, ale już trochę nie mogę. Rysiek i Katon ![]() edit: Maximo Park- Our Earthy Pleasures Ten post był edytowany przez Potti: 17.03.2007 00:28 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
Dzieki za Maximo Park!
QUOTE(Katon @ 16.03.2007 22:43) A Ty nie za często dzwonisz do Alternatywnego =D? Nie za często =P Po prostu lubie sobie czasem z Bartkiem Gilem porozmawiać i Agnieszkę pozdrowić :]Muchy - Koncert w 3 (feat. Borys Dejnarowicz & .Afrojax.) O Kurde! Afrojax wymiótł w 'Zapachu Wrzątku' 100 razy lepiej niż same Muchy! W studio nie było tego tak dobrze słychać tego fristajlu ale nagranie pierwszorzędne! Intro do 'Miasta Doznań' świetne. Jedyny zgrzyt to za wczesne wejście Michała w 'Najważniejszy dniu' co troche rozbiło ten kawałek, ale poźniej dali radę. Szkoda, że nie było na antenie tego co się działo w drugiej godzinie. Prawie wszyscy wstali z miejsc, Renton zagrał jeszcze jedną piosenkę, a Muchy 'Half of That' i genialną 'Galanterię' z refrenem śpiewanym przez publikę. Z początku wydawało mi się przeciętnie, ale zakończyli fenomenalnie i pozostawili bardzo pozytywne koncertowe wrażenie. A więc - na koncerty marsz! A co do Modest Mouse to wkurzam się jeszcze bardziej.. QUOTE Przepraszamy za opóźnienie w realizacji zamówienia nr 2577224. Trufanom zawsze wiatr w oczy... Niestety nie będziemy mogli zrealizować go w deklarowanym wcześniej terminie. Opóźnienie w realizacji może potrwać około tygodnia. ![]() |
Potti |
![]()
|
nie tylko Ty:
QUOTE Przepraszamy za opóźnienie w realizacji zamówienia nr 2582673. Niestety nie będziemy mogli zrealizować go w deklarowanym wcześniej terminie. Opóźnienie w realizacji może potrwać około tygodnia. nie ma jak dobre wiadomości z rana ;/ -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
http://www.myspace.com/modestmouse
kurde z każdej strony kuszą... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 07:45 |