alternatywa/indie, pojmowane szeroko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
alternatywa/indie, pojmowane szeroko
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
przeczytałam, wkleiłam linka i zadowolona byłam, ale jakby do mnie nie dotarło. dopiero jak wpadłam na pomysł, że fajnie byłoby to zobaczyć i przeczytałam te wszystkie komentarze typu "najpiękniejszy dzień mojego życia" itp. to i mi się łezka zakręciła. o jejku. aaaa.
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tam w komentarzach znalazlem żale kogoś ze był dzien wczesniej i barata nie bylo. no ja bym chyba sie chlastał.
And I never say never, and I never say never again... ;] -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
bootleg z tego koncertu sprawił dziś, że współczułam wszystkim ludziom na ulicy, którzy go nie słuchają ;] co prawda jest kilka zespołów, których zejścia się bardziej bym chciała, wielu bardziej fascynujących ludzi w muzyce niż Carl, Pete i ich problemy ze sobą nawzajem, itd. itp. ale po co się nad tym zastanawiać, kiedy jest tak fajnie i zbiera się na sentymenty =)
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mhm, ciekawe czy gdzieś jest to w całości a nie tylko na jutubie.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A, niech będzie tutaj, coby se rangę podnieść.
Ja. Samotny Songwriter. Uaaaaaaaaarrghtojkhuhv! Band. Spokój i Gniew. Nie wiem co chciałem osiągnąc tą pozą. Zawsze udawaj, że nie widzisz fotografa. Michał. Absolutny De Best. Narazie tyle. |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
hyhy, ale sie tego naszukałam ;]
ostatnie zdecydowanie najlepsze ![]() -------------------- ![]() ha! |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fotki super. Mogę tylko żałować, że mnie nie było.
Mateuszu, potraktuj to jako komplement. Wyglądasz jak James Murphy (LCD Soundsystem). po zobaczeniu powyższego filmiku już wiem, co będzie dla mnie największą atrakcją na HoF. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Mateusz=D co za ekspresja.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bez obrazy Katon, ale słyszałem że średni koncert, podobno Violetta Villaz pozamiatała.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Bardzo ku.rwa śmieszne.
nasz myspace, ha! Zmasakrowali całą imprezę. Oni i Delaer. Nie wiem kto ich wpuścił do B-side'a. Ten post był edytowany przez Katon: 20.04.2007 22:40 |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Apr 20 2007 1:50P XDDD Wow, macie takiego przystojnego wokalistę... w sumie chciałabym z nim chodzić, ale pewnie nie mam szans. Eh. -------------------- |
Potti |
![]()
|
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
już słyszeli wszyscy. Nawet Katon. Fajne filozoficzne dysputy na porcysie, w tym wątku prowdził.. ;]
|
Potti |
![]()
|
o. faktycznie. szczególnie taki jeden przykład mu się udał ;]
|
Katon |
![]()
|
B.e.z.n.a.d.z.i.e.j.n.e. Niech się rozwiążą. Już nie można tak na kolejnej płycie. To nie działa. Ten riff jest ukradziony, albo brzmi jak ukradziony. The Racounters tak, wypaczenia nie. Największe rozczarowanie roku. Aaaaaaa, ratujcie mnie, ideały mi płoną!!!
|
MisieK |
![]()
|
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Potti |
![]()
|
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Clashom to oni dorastają... do pasa :F
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE grupy "cool", "zespoły dobrego smaku", takie jak Arcade Fire, Modest Mouse i każdą inną "indie" (independent rock), która zyska aprobatę NME (New Musical Express – brytyjski tygodnik muzyczny – przyp. Onet) w danej nanosekundzie. jakież prawdziwe stwierdzenie ;> -------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie jak dla mnie mało prawdziwe. Modest Mouse/Arcade Fire w jednym zdaniu z NME to jakaś pomyłka. Akurat oba te zespoly raczej w bardzo malym stopniu odzwierciedlaja profil i poziom tego pisma..
|
Child |
![]()
|
dobra. wyjmujemy z tego cytatu AF i MM i wtedy mamy 'scyro prawde'
-------------------- |
Katon |
![]()
|
Nie no, Arcade Fire zyskało uznanie w NME. Ale nie wiem co miałoby z tego wynikać w którąkolwiek stronę.
Jestem właśnie w połowie oglądania koncertu The Rapture z grudnia 2003. I tak sobie myślę, że w disco-punku tkwi jeszcze gigantyczny potencjał. Ciągle i niezmiennie. !!! jest świetne, LCD jeszcze lepsze, Klaxons kapitalne, ale nikt im nie dorównuje. Im Anno Domini 2003. Coś nieprawdopodbnego. Uwielbiam drugą płytę, ale żałuję, że jest taka. I liczę, że trzecia to będzie wielki powrót tego dzikiego i genialnego Rapture. Ten post był edytowany przez Katon: 05.05.2007 20:25 |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 05.05.2007 15:15) Jestem właśnie w połowie oglądania koncertu The Rapture z grudnia 2003. I tak sobie myślę, że w disco-punku tkwi jeszcze gigantyczny potencjał. Ciągle i niezmiennie. !!! jest świetne, LCD jeszcze lepsze, Klaxons kapitalne, ale nikt im nie dorównuje. Im Anno Domini 2003. Coś nieprawdopodbnego. Uwielbiam drugą płytę, ale żałuję, że jest taka. I liczę, że trzecia to będzie wielki powrót tego dzikiego i genialnego Rapture. druga płyta to Echoes. trzecia to Pieces Of People We Love. a pierwszej zapewne nie znasz ;] Z klimatów dance-punkowych polecam Out Hud - S.T.R.E.E.T. D.A.D. Formacja złożona z członków !!! i współpracowników Murphy'ego (LCD Soundsystem). Rozpadli się jakieś dwa lata temu. Źródła nurtu: Gang Of Four i ich album Entertainment! (+ genialne To Hell WIth Poverty na którejś z EPek), Po przesłuchaniu już się dowiedziałem skąd wszystkie współczesne discopunkowe kapele czerpały inspirację. Wielki ukłon w stronę panów z GoF. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
no tak, co by było gdyby nie Gang Of Four. znam tylko Entertainment! szanuję jako inspirację dla wielu świetnych zespołów i wracam, bo nadal b. fajnie się słucha.
S.T.R.E.E.T. D.A.D. jest genialna. jak z nią zaczynałam to próbowałam puszczać w tle, bo tak mi się wydawało, że się idealnie nadaje. ale doszłam wreszcie do tego, że kaleczę jej słuchanie i teraz często wracam wieczorem/ w nocy, kiedy w sumie nic się nie dzieje i strasznie się wkręcam. ale za to "Mirror" The Rapture też nie znam i w ogóle nic o niej nie wiem. zignorowałam jakoś (tzn. odkąd polubiłam zespół, bo kiedy została wydana wolę nie myśleć czego słuchałam). -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 14:36 |