Moje
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moje
apple_pie |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 19.12.2004 Skąd: umcyumcy ![]() |
Kap
Kap Kap cicho. To krew kapiąca z parapetu. Podarte firanki kołyszą się na wietrze. Ta dziewczyna... Ona skoczyła. A gwóźdź tkwiący w oknie, boleśnie zahaczył i rozdarł jej skórę Ale to już chyba nieważne... Ten post był edytowany przez apple_pie: 19.12.2004 22:16 |
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Nie lubię twórczości z gatunku
suicydalnego, zazwyczaj nie jest w dobrym smaku. Ale ten kawałek ma w sobie
coś. Mimo niewdzięcznego tematu, prawie że skazanego na patos, jest jakieś
inne spojrzenie, zaskoczenie. Czyżby gwóźdź rzucił się na ratunek?
Ciekawi mnie tytuł, nie do końca rozumiem. -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
Ja to jestem chyba
jakiś porąbany, a już na pewno jaźń mam rozdwojoną jako te szelki (nick
sobie przypadkiem dobrałem jak w mordę). Bo to z jednej strony tego
"cusia" z wierszyku widzę doskonale i rozumiem o co w tem temacie
biega, a z drugiej cały czas łazi mi po głowie myśl przyziemna, że jak się
leci z okna i się po drodze zaczepia o jaki hufnal, to się na nim zostawia
ino kroplę krwi i strzępek skóry. Materiału do kapania brak. Odezwało się we
mnie ego medycznego detektywa, ale cytując autorkę
QUOTE to
już chyba nieważne... Ten post był edytowany przez Szelki Przeznaczenia: 20.12.2004 16:27 -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
apple_pie |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 19.12.2004 Skąd: umcyumcy ![]() |
-->Szelki
Cieszę się że ktoś zwrócił na to uwagę. O to własnie chodziło. O absurdalność, która rozszerza kontekst. A nick...nie powiem...intrygujący ![]() |
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
A to mię cieszy, gdyż,
nie ukrywam, zaniepokojon byłżem, ia mię za kolejną obrazę uczuć poetyckich
tutejsza społeczność rozerwie na drobne gumki.
A inna sprawa, że jak już się leży te circa dziesięć pięter niżej, to przy całokształcie obrażeń szrama od gwoździa się nie liczy. Człek i tak rozdzielon na dwoje jako te szelki: jedna guma u św. Piotra a druga w lodówce. -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Atocidopiero. Wiersz przedstawia podobne
zdarzenia, które miało miejsce pewnej nocy w mieście Gdańsku. Pewien
mężczyzna wspiąwszy się na fontannę Neptuna też sobie ciałko poharatał i
zostało po nim mięsko na widełkach.
Wiersza niestety nie rozumiem, znaczenia tych przenośni chyba nie jest dane mi odgadnąć. edit: zazdrośnie spoglądam na avatar, pani szarlotko. Ten post był edytowany przez Myśka: 20.12.2004 20:46 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
apple_pie |
![]()
|
Twa obawa w mych oczach jest zrozumiała.
Niestety mam dopiero 3 posty na liczniku i nie śmię się obrażać za krytykę.
A po widłach neptuna pozostaje większa rana niż po gwoździu. No ale w sumie lepiej wisieć na widłach Neptuna (robiąc za wielką atrakcję turystyczną), niż leżeć na ulicy i stać się obiektem zainteresowania sąsiadów z bloku i dzieci. A avatar. nie powiem...weri szeksi noga. niestety nie moja. Ja mam krzywą. A raczej dwie. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Hm. Wiesz, może nawet lepiej, że obie
krzywe, będzie im raźniej.
Chętnie poczytałabym coś jeszcze Twojego, jakiś lotny wierszyk do skomentowania. Tylko już bez mięsiwa i innych nieprzyjemności proszę, w miarę możliwości. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
apple_pie |
![]()
|
Cichutko.
Cichuteńko. Cichutko, cichuteńko skradam się na palcach. Skostniałe z zimna stopy opadają z bezdźwiękiem na drewnianą posadzkę. Sama. Samiuteńka. Sama, samiuteńka walczę z silnością mego życia, chcąc w ciągu nerwosekundy poukładać na półce absurdy. Kropelka troski rozprysnęła się na ramieniu kościstym. --------- okiej, bez noża, mięsa, gwoździa i okna. Za to ze stopą, kropelką złotych marzeń i drewnianą posadzką. Pozdrowienia od moich dwóch krzywych nóg. A zwłaszcza od lewej- ta jest bardziej towarzyska. Ten post był edytowany przez apple_pie: 20.12.2004 22:29 |
Myśka |
![]()
|
O. Ciekawa forma, nie powiem. Szczególnie
druga zwrotka do gustu przypadła, dzięki tym nerwosekundom absurdom. Tylko -
silność życia? Trochę mi zgrzyta. Podobnie jak zakończenie. Wypadło ze
zgrabnego rytmu i nie wyszło mu to na dobre. Dla mnie to zdanie jest za
długie, powinno być bardzo króciutkie, albo zamiast zdania, epitecik
jakowyś.
No, ale to tylko opinia subiektywna. :) Z lewą nogą to bym się chyba dogadała. Uwierzysz, że według jakiś przemądrzałych jajogłowców wyznacznikiem towarzyskości jest to, że ziewasz, kiedy druga osoba robi to samo? A ja tak miewam, twoja noga pewnie też. Powiem Ci jeszcze, że krzywe nóżki zakończone zgrabnymi stópkami to całkiem fajna rzecz. Uchodzić za gwiazdę Hollywoodu można, oni tam wszyscy takie mają. Ten post był edytowany przez Myśka: 20.12.2004 22:33 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
apple_pie |
![]()
|
Silnośc zgrzyta ale pasi do przesłania, z
zakończeniem się zgadzam, nie jestem w tym dobra.
moja lewa noga czuję się trochę urażona posądzeniem jej o brak umiejętności ziewania. nie należy dyskryminować innych części ciała. Ale nie martw się, wybaczy Ci jak ją zdepilujesz. |
Myśka |
![]()
|
chętnie, najlepiej woskiem.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
apple_pie |
![]()
|
Fantastyczność życia budząca mnie
codziennie
o godzinie siódmej. Zegar, poduszka, piżama, kapcie. Garażowa zwyczajność przyprawiająca o znudzonoziewy. Bruk, cegła, dach, samochód. Fałszywa bawarka z trzema łyżeczkami cukru. Kubek, mleko, torebka, wrzątek. Chromatyczność dnia przyprawiająca o dreszcze, nie pomoże mi wydostać się z tej hermetycznej kuli. |
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Mnie się to podoba. Naprawdę.
![]() -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:48 |