Wino Marki "luna", -
wierszyk alkoholicznościowy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wino Marki "luna", -
wierszyk alkoholicznościowy
Szelki Przeznaczenia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 41 Dołączył: 14.12.2004 ![]() |
Wino marki
"Luna"
Człek się tej zimy nie uwzniośla Lecz jakoś spuchaca i jakby zaośla. Gdzieś w Ukrainie rosną pomarańcze, A mi to „tito”, z księżycem tańczę, Tym co jak błazen krzywi się w okno, Szturcha mnie palcem-promieniem w oko. Pęka ze śmiechu, ja do niego pękam, A w szyby dzwoni lunarna piosenka – Ramtamtentny, strasznej maniery Debilny walczyk grany na cztery... Sąsiad nie słyszy, tivi mu gada – Pójdę, zdradziecko wyłączę sąsiada I będę się poić tej pełni szampanem, Urżnięty „Luną” zasnę nad ranem. Zatańczony, z księżycowym kacem Szczęśliwy kretyn, pójdę do pracy... Kostkowi Gałczyńskiemu w skromnym hołdzie Ten post był edytowany przez Szelki Przeznaczenia: 20.12.2004 00:25 -------------------- I rzekł Pan: A szelki wasze będą brzemieniem i dumą, gdyż zaiste mąż i niewiasta parać się będą przemysłem gumowym.
>>RURA PRODŻEKT<< |
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie no,trzeba mieć fantazje =))
Wporządku.=) -------------------- wybawca much.
|
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Ojej, fajne! Kac lunarny to jest to.
Ale gdyby całość była naprawdę w rytmie walczyka (debilnego ), byłoby już
Genialne. Chociaż, jak tak pomyśleć, pijany księżycem osobnik może trochę
fałszować i gubić rytm...
![]() -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Bradzo mi się podobało ajajajaj
![]() ![]() ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Szelki
Przeznaczenia @ 20.12.2004 00:22) Wino marki "Luna" Człek się tej zimy nie uwzniośla Lecz jakoś spuchaca i jakby zaośla. Gdzieś w Ukrainie rosną pomarańcze, A mi to „tito”, z księżycem tańczę, Tym co jak błazen krzywi się w okno, Szturcha mnie palcem-promieniem w oko. Pęka ze śmiechu, ja do niego pękam, A w szyby dzwoni lunarna piosenka – Ramtamtentny, strasznej maniery Debilny walczyk grany na cztery... Sąsiad nie słyszy, tivi mu gada – Pójdę, zdradziecko wyłączę sąsiada I będę się poić tej pełni szampanem, Urżnięty „Luną” zasnę nad ranem. Zatańczony, z księżycowym kacem Szczęśliwy kretyn, pójdę do pracy... Kostkowi Gałczyńskiemu w skromnym hołdzie Bardzo ciekawe. Podoba mi się rytm tego wiersza. Jakoś tak bardzo kojarzy mi się z "Lokomotywą" Brzechwy, bądź (nawet bardziej) "Marszem" Brunona Jasieńskiego. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:42 |