Trzy Pory
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Trzy Pory
Silda |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Owo poniższe powstało kiedyś na lekcji
polskiego, a konkretniej nawet przezd lekcją, na jednej przerwie. W drugiej
klasie, na zamówienie, na zadanie doomowe. Lubię je... są mniej wymuszone
niż reszta moich innych poematów. Pewnie dlatego, że urodziłam je
spontanicznie.
Jesień Za ten szelest puszysty Zgniłe światło zielone Kamienny chodnik piaszczysty Driady leśne uwielbione Boginki pół i lasów śpiące Lepkie powietrze do płuc tłoczące Senne spojrzenie w marazmie utopione Błoga cisza wełnianym szalikiem uduszona Brzytwą sunąca dłoń leniwa Skórzana portmonetka kroplą zroszona Parasol toczy się I włosy nasiąkają Tu nie kryję inspiracji MDB Zima Zimo o okrutnym smaku Skrząca się na przekrwionym temblaku Siłę przepony osłabiająca Zachodnie wichry w twarz cisnąca Fiolki pękające W śniegu ginące Chwalone światem do stóp padającym Zawistnego oka błyskiem oślepiającym... Ciepło Lato Zatłoczonym piaskiem Na gorącej płycie Serem oblepieni Pianą toczącą się na kolana Schłodzeni przy fontannie bluzgów Zapatrzeni i oślepieni Faktorem wysokim otuleni Egzystują na wpół odurzeni Już opieczni -------------------- sekai no hatemade
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Nie spodobało mi się, w pewnych momentach
wydawało mi się, że te rymy to takie wymuszone były.. nie przemówiło to do
mnie.. :/
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Wiersz o jesieni najbardziej mnie
przekonał i najbatrdziej mi ise podoba. Reszta nie jest juz taka super dobra
ale niezła. Ogółem nawet mi ise podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:23 |