Znaczenie Imion Bohaterów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Znaczenie Imion Bohaterów
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.theninemuses.net/hp/
http://www.m5p.com/%7Epravn/hp/index.html dwie świetne stronki na których znajdziecie mnóstwo informacji o etymologii imion i nazw z HP -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Ale jak tak czlowiek przyjrzy sie tym przydomkom...Harry Potter, tak Jak tom Riddle albo Tobias Snape, to takie zwykle, pospolite imiona. Niby nic, niby sie w oczy nie rzucaja. Sanpe i Voldemort najwyrazniej mieli na tym punkcie kompleksy, a Harry nie ;) Kolejna roznica miedzy nimi.
Ej, to z Hermiona, to nie taka zla teoria! Nagini zabije Rona i Ginny i Harry bedzie z Hermiona, jezeli sam przezyje ;PPP No dobra... i tak bedzie pewnie Hermiona-Ron, Ginny-Harry...no, nie jest tak zle ^^" Aha, przeciez Remulusa i jego braciszka karmila wilczyca, a ich ojcem bym Mars ;P Co prawda ta planeta przwija sie w serii o Harrym i nie ma najpewniej zwiazku z Lupinem, ale fakt faktem ;P Ide poczytac stronki z imionami *_* Bede sie jeszcze bardziej wymadrzala *___* Ten post był edytowany przez Pszczola: 23.07.2005 01:34 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
jabol50 |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 23 Dołączył: 07.12.2003 ![]() |
QUOTE Temat dotyczy znaczeń imion i czy mają one jakieś znaczenia dla bohaterów. Darujemy sobie rzeczyt typu że dumbledore to trzmiel a Sprout to kiełek. Moim zdaniem to bardzo ważna informacja. Trzmielem lub bąkiem nazywano Sokratesa, bo zadawał kłopotliwe pytania i zmuszał tym samym do myślenia. Został skazany na śmierć za domniemane demoralizowanie młodzierzy. http://forum.freeware.info.pl/gry/infamous.html Wyrok przyjął ze spokojem i wypił podaną mu truciznę - cykute. Jak dla mnie jest tu sporo analogi po lekturze VI tomu... Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:16 |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Musze zaczac czytac wiecej ksiazek, serio -_-"
Nom, nawet bardzo interesujace. Dobrowolnie wypil trucizne, dobrowolnie oddal zycie. Rowling mogla w chwili wyboru imienia Dumbledora zadecydowac o jego losie. No coz, w kazdym razie twierdzi,ze miala juz wszytsko od poczatku zaplanowane. Ten post był edytowany przez Pszczola: 02.08.2005 00:29 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Nati |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 108 Dołączył: 09.08.2004 Skąd: Pszów (woj.śląskie) ![]() |
Zauważyłam, że zespół Moonspell ma piosenkę o nazwie... Rawen Claw mnie się to kojarzy tylko z jednym
-------------------- Harry Potter wywrócił moje życie do góry nogami ale w takiej pozycji jest ono o wiele cikawsze :P
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Bo ja wiem czy to takie waznie??? imiona po prostu odzwierciedlają to, kim sa bohaterzy. A nie zawsze, bo czasem wprowadzają nas w błąd. Ale w tym nie ma drugiego dna...
-------------------- ![]() |
kapik |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 09.08.2005 ![]() |
Olimpia Maxime - nie jestem pewien ale byc moze jest w tym jakas analogia:
goora Olimp - madam byla wielka jak goora ![]() nazwisko roowniez doskonale pasuje do jej wygladu ![]() Ten post był edytowany przez kapik: 10.08.2005 14:47 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:49 |