Satanistyczne Przeslania W Pieknych Piosenkach :p, czyli o odczytywaniu od tylu utworow :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Satanistyczne Przeslania W Pieknych Piosenkach :p, czyli o odczytywaniu od tylu utworow :P
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
heh, co myslicie o tych wszystkich aferach? Led Zeppelin
ja mam linka tylko do "Stairway..." LZ, ale podobno jest cos takiego z cala masa utworow. Jak pusci sie od tylu to wychodza jakies inne calkowiecie skladne teksty. jak dla mnie to jakis absurd, ale jezeli to prawda, no to niezle. nie spodziewalabym sie po takich wydawaloby sie, ze pozytywnych, piosenkach takiego czegos. ale oczywiscie swiadczy to tez o niezlych umiejetnosciach i talencie. a Wy co myslicie o tym? |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
przy zeppelinach - trudno powiedziec, za dobrze to brzmi zeby to byl fekauu.
z podobnych slyszalem jeszcze queen - another one bites the dust , gdzie spiewaja o marihuanie :> -> click#1 tudziez nawet britej ma swoj przekaz - click#2 (edit: wszystko z ablinoblacksheep:E). duzo bylo takich przypadkow. ponoc cala plyta ac/dc puszczona od tylo to biblia szatana (nie pamietam ktora). coz, who knows... Ten post był edytowany przez GrimmY: 16.06.2005 23:51 -------------------- |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po pierwsze to bzdura. Po drugie przypadek. Po trzecie nawet jeśli to co z tego? Już dawno udowodniono że przekazy podprogowe i owszem, mogą wpływać na mózg człowieka, ale tylko delikatnie i przez krótki czas. Zazwyczaj około kwadransa. Nie demonizujmy i nie usprawiedliwiajmy się. To nie muzyka czyni z ludzi potwory.
-------------------- |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
buahahaha.
jasne. oni to specjalnie układają w ten sposób XD jaaasneee. |
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja cały czas słucham takich utworów
![]() Tylko jak słucham normalnie, to podświadomość koduje teksty idące od tyłu, ale ja o tym świadomie nie wiem, więc... robie to co mi każą w piosence ![]() ![]() A jeśli mowa o tekstach nagranych od tyłu... Są też inne mniej oczywiste metody... Można jeszcze nagrać teksty na niskich częstotliwościach (czy jakoś tak - nie wiem na czym to dokładnie polega), wysokich częstotliwościach, oraz tekst nagrany tak cicho, że jest niesłyszalny dla ucha i jeszcze szybkość zmienna... KLIK! |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE(Alexa666 @ 17.06.2005 07:07) ej przeciez to jest najwieksza podnietka kupujac plyte - puszczasz ja od tylu lub setny raz ogladasz okladke i czytasz teksty by sie doszukac jakiejs ukrytej ideologii ;P -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
rolf ;]
A gdyby biblie czytać po ciemku, do góry nogami i z malym palcem w nosie (że od tyłu należy czyatć to chyba oczywiste) to tam takie herezje że aż strach... Po pierwsze wszystko to idiotyzm - po drugie - nawet jesli jakies słowo po przekreceniu daje nam szatana or sth to powiedzcie mi szczerze - ilu z nas kupuje płyty by ich słuchac od tyłu? he? ;] no właśnie... ;] idiotyzm "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
puściłam to mamie i ona stwierdziła, że to jest pocięte i posklejane, żeby taki tekst wyszedł ;D
|
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE(Pawelord2 @ 17.06.2005 13:57) Po pierwsze wszystko to idiotyzm - po drugie - nawet jesli jakies słowo po przekreceniu daje nam szatana or sth to powiedzcie mi szczerze - ilu z nas kupuje płyty by ich słuchac od tyłu? he? ;] no właśnie... ;] idiotyzm "...P..." zapominasz o wszystkich poszukiwaczach jedynie prawdziwej Prawdy ;p pozatym takie rzeczy nadaja dodatkowego smaczku muzyce i tworza atmosfera tajemniczosci wokol zespolu... -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uuuu... ostro. Ale co ci panowie eksperci powiedzą na to, że bez back-maskingu niektóre teksty chodzą po internecie w trzech, czterech wersjach?
I nie chodzi mi o kvltowe trv kapele, gdzie nawet z tekstem w garści ciężko zrozumiec, co ten Maniac stara sie wykrzyczeć/wycharczeć [pozdrowienia dla Mayhem ;]]. Do BYOB Systemu widziałem chyba trzy rózne wersje dla tekstów - i każdy pasuje ;d Jak sie wsłuchać, to Armia też pewnie pod przykrywką składa hołd rogatemu ;] -------------------- |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie mówiąc już o Arce Noego.
-------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Te 'teksty z przeslaniem' to skleili pewnie nie ze slow tekstu ale osobnych liter. Zalozmy ze jakis tekst 'od tylu' ma satanistyczne przeslanie. Zalozmy ze musi tam pojawic sie imie 'najwyzszego'. Zalozmy ze juz sie ono pojawilo. No i jest - Satan, w przeorganizowanym tekscie znalezionym na jakiejs stronie. Tylko zeby to bylo rzeczywiscie od tylu to w wersji 'do przodu' musialoby sie pojawic slowo 'natas' co nic nie znaczy. No dobra - mogloby pojawic sie slowo 'natal' ale Latan to nie Sanan.
Badziewie ;> -------------------- |
Nes |
![]()
|
ciekawie by bylo gdyby po roszyfrowniu ludzkiego genomu i odpowiednim podstawieniu liter wyszloby cos takiego:
'Ha ha ha! To ja was stworzylem! To caly czas bylem ja - Bóg.' ;D [tak btw. to oczywiscie z 'Nauki Świata Dysku'] -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Alexa666 |
![]()
|
dokładnie zauważyłam to samo co Pottermenka
na logikę, nie ma bata, żeby wyszło coś takiego, ponieważ: np. zdanie "My Sweet Satan" wyglądałoby "Natas Teews Ym" XD i gdzie tu sens? XD |
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
Nie sądzę. W angielskim wszystko się inaczej czyta niż pisze.
|
Alexa666 |
![]()
|
no i co z tego?
i tak trudno jest ułożyć coś takiego, co czytane od przodu będzie przmiało "jakośtam", a od tyłu "Satan" |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
No jak to trudno?
Chociażby take słowo "angel". Dodać kilka liter, kilka usunąć i mamy "satan" :P -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Alexa666 |
![]()
|
Ati ;P
szczególnie Brit ^^ ona to naprawdę była tak napalona, że se taki tekst ułożyła XD |
Nes |
![]()
|
a ja mam kolejny utwor do listy tych 'z przekazem odtylnym' ;p - podobno refren piosenki 'with or without you' puszczony od tyłu brzmi jak "mmm... we slap you... mmm... we slap you... we want it"
-------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Alexa666 |
![]()
|
ale kul XD
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
to samo dotyczy któregoś tam przemówienia Billa Clintona.
chociaż po jego kaprawej twarzy z amerykańskim, kołtuńskim uśmiechem wiele się można spodziewać. niech tylko ktoś powie, że powiedzmy, nargaroth puszczany od tyłu to satanizm. herezja jak nic. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
matoos |
![]()
|
- A podobno jak puścisz płytę z Windows XP od tyłu to słychać satanistyczne treści!
- Stary, to jest nic, jak puścisz ją normalnie, zainstaluje ci windowsa! -------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
muszę to mieć!
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Weźmy taką nazwę stacji telewizyjnej "POLSAT". Proponuję wyrzucenie liter "POL" bo to z pozoru ma być polskie, a takie nie jest. Do tego możemy dodać na końcu skrót od anteny "AN". I otrzymamy całą prawdę o TV POLSAT - SATAN !!!!!!!!
![]() Po za tym wcale nie musi się słowo "natas" pojawić - bo przy rykach, nawiedzonych dźwiękach itd, ogólnie rzecz boirąc całym podkładze muzycznym co drugie słowo wygląda od tył€ jak "satan" A jakiś zespół muzyczny przy wykonywaniu utworu w środku nagrania zaśmiał się dziwnie i powiedział coś nie zrozumiałego. Po odtworzeniu od tyłu słychać "Szatan, on jest bogiem..." Ten post był edytowany przez MalGanis: 20.06.2005 09:50 |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Weźmy taką nazwę stacji telewizyjnej "POLSAT". Proponuję wyrzucenie liter "POL" bo to z pozoru ma być polskie, a takie nie jest. Do tego możemy dodać na końcu skrót od anteny "AN". I otrzymamy całą prawdę o TV POLSAT - SATAN !!!!!!!! Kopiujesz wypowiedz ze stony katolickiej -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:44 |