The Marauders - Fanklub Huncwotów
| oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
The Marauders - Fanklub Huncwotów
| Alexa666 |
12.07.2005 14:48
|
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta |
dlaczego wszystnie nazwy fanklubów są anglojęzyczne?
|
| Joan P. |
12.07.2005 14:53
|
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 29.06.2005 Skąd: z ciemnego zaułka Nokturnu. No i Lunatycznego. |
Bo książka jest angielska?
-------------------- ''To rewolwer w twojej kieszeni czy po prostu przyjemnie ci mnie widzieć?''
(Mae West) Członkini zarządu THE MARAUDERS -Fanklubu Huncwotów ( Peteromaniaczka Naczelna ) |
| avalanche |
12.07.2005 15:18
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
i ma polskie wydanie?
ale kurcze zabawa jest. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
| Joan P. |
12.07.2005 15:27
|
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 29.06.2005 Skąd: z ciemnego zaułka Nokturnu. No i Lunatycznego. |
Czepiasz ię szczególów. Jak zwał, tak zwał, a to nie wpływa na jakość klubów.
-------------------- ''To rewolwer w twojej kieszeni czy po prostu przyjemnie ci mnie widzieć?''
(Mae West) Członkini zarządu THE MARAUDERS -Fanklubu Huncwotów ( Peteromaniaczka Naczelna ) |
| HUNCWOTKA |
13.07.2005 12:54
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] |
anglojezyczne nazwy ladniej brzmią
mam dosyc głupie pytanie:co to jest PM?? -------------------- |
| Klaud ze Slytha |
13.07.2005 13:11
|
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta |
PM jest skrótem od Private Message, czyli PW, Prywatnej Wiadomości.
|
| Alexa666 |
13.07.2005 13:45
|
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta |
moim zdaniem "Huncwoci" brzmi lepiej niż "The Marauders"
poza tym polską nazwę też można wymyślić fajną trzeba tylko chcieć ==' a nazwę angielską każdy potrafi znaleźć |
| Tenebris69 |
13.07.2005 13:51
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 |
Nazwa zostaje taka jaka jest. Kropka.
HUNCWOTKO, aby wysłać zgłoszenie musisz wysłać mi sówkę w postaci prywatnej wiadomości. Klikasz na taki kwadracik w kolumnie gdzie masz avatar. Przywitajmy wśród nową członkinie TM - Eowinę! EDIT. Oraz Anię*. Ten post był edytowany przez Tenebris69: 13.07.2005 16:15 -------------------- ![]() |
| Ania* |
13.07.2005 19:45
|
|
Unregistered |
Uff... nareszcie mogę logować się na magiczne! Witam witam ^^
Nazwa jest ok, "Huncwoci"? Za mało magiczne. |
| Alexa666 |
13.07.2005 22:21
|
|
eee >_< niby czemu mniej magiczna?
|
| mastablasta |
13.07.2005 23:08
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 09.10.2004 Skąd: Niewiadomo skad |
QUOTE(Alexa666 @ 13.07.2005 23:21) bo uzywa sie jej na codzien... jest obdarta z calej tajemniczosci... a nazwy angielskie... nie sadze by ktos myslac o Lapie, Rogaczu, Lunatyku i Glizdogonie szukal w glowie angielskiej nazwy... sa dla niego po protu Huncwotami... -------------------- *** "There's nothing you can do, Harry... nothing... he's gone..." - Remus Lupin "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej , wiedząc , że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." "Duma, jedna z cech, ktorymi ludzie sie szczyca, jedna z cech, przez ktore gina ..." *** *** |
| Child |
13.07.2005 23:25
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
to ja proponuję przejść na łacinę, staroislandzki, staroceltycki albo norweski - magia że ho'!
QUOTE Czepiasz ię szczególów. Jak zwał, tak zwał, a to nie wpływa na jakość klubów. samoobrona. ja bym do takiego nie chciał. o Lotniczym Pogotowiu Ratunkowym nie wspomnę :} -------------------- |
| Alexa666 |
14.07.2005 12:41
|
|
ja proponuję nazwy w języku z jakiegoś afrykańskiego narzecza
a mi się wydaje, że wy po prostu dajecie angielskie nazwy bo to tak "światowo" brzmi |
| HUNCWOTKA |
14.07.2005 14:04
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] |
Oj co sie tak na tę nazwę uwzieliscie?
Przeciez teraz to i tak nie ma znaczenia,bo glupio by bylo zmienic nazwę w czasie dzialania fanklubu. Chociaż ta nazwa jest banalna to mi sie podoba. A co do Syriusza to nie bede sie powtarzac bo większosc postrzega go tak samo Dodam że denerwuje mnie ,gdy w niektórych FF autor opisuje Syriusza jako umysłowego debila.Najczęsciej kiedy to Łapa mówi Snape'owi o narosli na wierzbie bijącej a pózniej Severusa ratuje James.Przecież Syriusz to bardzo inteligentny i zdolny czlowiek,a ta sytuacja wynikla z tego ze jeszcze nie potrafił odróznic dobra od zła:PTakie jest moje zdanie Ten post był edytowany przez HUNCWOTKA: 14.07.2005 14:50 -------------------- |
| Alexa666 |
14.07.2005 14:10
|
|
Smarka to wy macie w nochach.
|
| HUNCWOTKA |
14.07.2005 14:48
|
Och,sorka
-------------------- |
| Goomisia |
14.07.2005 15:30
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna |
To pora żebym ja się wypowiedziała o Syriuszu. A wiec: ....poddaje się
Syriusz to prawdziwy oryginał wśród postaci HP. Miał bardzo ciekawą historię swojego życia. Kto wie może nawet jego historia byłaby dobrym tematem na książkę??? Zastanawia mnie ile kosztował go pobyt w wiezieniu i dlaczego wcześniej z niego nie uciekł??? Skoro był niewinny... ale ważne że okazał się prawdziwym przyjacielem Potterów. Zadbał o Harry'ego na tyle, na ile jego sytuacja mu pozwalała. To tyle o nim z mojej strony bo Tenebis mi podkradła wypowiedź... Jeżeli już skończyliśmy temat Syriusza i anglojęzycznych nazw klubów...przemilczę ten ostatni. -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
| avalanche |
14.07.2005 15:55
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
został tylko Lunatyk i Peter. a co dalej? ;p każdego od nowa?
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
| Alexa666 |
14.07.2005 16:36
|
|
a pasuje. my waszych maraudersów nie obrażamy w ten sposób.
przemliczeć? przecież to taki ciekawy temat. ale jakoś nikt nie chce przyznać, że robi się to dla szpanu ;> |
| Tenebris69 |
14.07.2005 17:59
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 |
HUNCWOTCE się wymsknęło.
Tak, avalanche, będziemy ich przerabiać wszystkich. No więc Lunatyk. *szaleńczy śmiech* Moja ukochana postać. Jeszcze jakiś rok temu prawie nie zwracałam na niego uwagi. Owszem - lubiłam go, ale na tym się kończyło. Przeczytałam jednak "Manewry" i lawina ruszyła, chociaz to opowiadanie jest niestety przez Merid zawieszone i od prawie 11 miesięcy nie było nic nowego. Ale zbaczam z tematu. Remusa zawsze miałam jako spokojnego i opanoanego chłopca. Po dłuższych przemyśleniach doszłam jednak do wniosku, że przesadzam, bo bądź co bądź został Huncwotem. W paczce był zapewne "tym od planowania". A on może i nawet chętnie na to przystawał, bo przynajmniej miał pewność, że jego przyjaciele nie wpakują się w jakąś naprawdę groźną kabałę? Co do jego rodziny to zawsze wyobrażałam sobie, że żył sam z matką. Nie wiem skąd ten pomysł. Jeśli chodzi o wilkołactwo... Na pewno długo nie mógł siebie zaakceptować i może nawet nigdy tego do końca nie zrobił. Gryzło go wciąż sumienie, że może zrobić komuś krzywdę i takie tam... Teraz o sprawach miłosnych, czyli to co remusomaniaczki lubia najbardziej. Miał dziewczyne? Narzeczoną? Żonę? (Ok, bez przesady... Co najdziwniejsze częściej np. w opowiadaniach spotyka się, ze to on jest zakochany, a nie np. Syriusz... Myślę, że jego główna wadą w kontaktach z dziewczynami było to, że był zbyt nieśmiały. Nie miał odwagi przyznać się przed samym sobą, że ktoś mu się podoba, a co dopiero przed przyjaciółmi! Powód? Znów to nieszczęsne wilkołactwo... Musicie jednak zgodzić się ze mną, że cięzko by było powiedzieć komuś kto ci się podoba: "Wiesz, strasznie cie lubię, ale... wspomniałem już, że jestem wilkołakiem?". Ja jestem go w stanie zrozumieć. Dobra, nic już więcej nie napiszę, bo znów mnie Goomisia objedzie, że nie ma co pisać po moich postach. -------------------- ![]() |
| Moonchild |
14.07.2005 18:06
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 120 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: z daleka |
cos się dalej wymyśli
Jeśli chodzi o Lunatyka to zawsze miałam go za naspokojniejszego i najinteligentniejszego z całej czwórki. Wydaje mi się, że nie potrafił zaakceptować samego siebie jako wilkołaka. Jeśli chodzi o wybryki Huncwotów to on chyba był tym który musiał ich wszystkich wyciągać z kłopotów. Wiemy że był prefektem i wydaje mi się że starał się jak najlepiej wypełniać swoje obowiązki. Jednak nie reagował i nie umiał zapanowac nad głupimi wybrykami Syriusza i Jamesa, np. wtedy kiedy dręczyli Snape'a. Pewnie nie chciał okazać się "nielojalny" wobec swoich przyjaciół. Jeśli chodzi o jego stosunek do dziewczyn to chyba był zbyt nieśmiały, żeby się z jakąś umówić. Poza tym może James i Syriusz troche przytłaczali go swoją przebojowością. To oni podrywali wszystkie dziewczyny. -------------------- |
| Goomisia |
14.07.2005 19:01
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna |
Tenebris – jej ja cię objechałam
Lunatyk...Wilkołaczek...ach... Zacznijmy. Wobec dziewczyn – zapewne umiał zachować się jak należy i chyba rzeczywiście, fakt że jest wilkołakiem ograniczał mu swobodę w poznawaniu ludzi. Może i jego koledzy zaakceptowali jego odmienność ale z dziewczynami może być inaczej... mogą uciec...w końcu usunąć sierść z sukienki jest czasem ciężko. I tyle bo potem będzie, że ludzie nie chcą powtarzać słów innych... -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
| HUNCWOTKA |
15.07.2005 11:06
|
Ja Lunatyka zawsze uważalam za "głowę" Huncwotów, najprawdopodobniej pomagał kolegom w organizowaniu kawałów.Wyszukiwał rózne zaklęcia i skladniki eliksirów, bo chyba tylko on znał takie miejsce jak biblioteka
-------------------- |
| Tenebris69 |
15.07.2005 11:13
|
Wiecie... tak sobie pomyślałam, że szkoda, że nie ma kkate. W końcu to ona jest Naczelną Remusomaniaczką.
Zauważyliście, że wszyscy maja bardzo zbliżone zdanie o Remusie? A tutaj się okazuje, że Lunatyk był podbijaczem serc, psotnikiem, a dobre oceny miał tylko dlatego, ze potrafił dobrze ściągać. I że tylko lubił stwarzać takie pozory, jak to HUNCWOTKA napisała, grzecznego kujona. -------------------- ![]() |
| avalanche |
15.07.2005 14:52
|
remusoidy atakują
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
![]() ![]() ![]() |
| Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.04.2026 17:30 |