The Marauders - Fanklub Huncwotów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
The Marauders - Fanklub Huncwotów
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Ja miałam bierzmowanie dwa lata temu, w 3 gimnazjum. Na religii trzeba było zdać coś koło 300 pytań, trzeba było na Msze chodzić i dawać indeks do podpisu, podpisywać comiesięczne spowiedzi, pojawić się na co najmniej 3 różańcach i Drogach Krzyżowych - wszystko było odnotowywane. Trzeba było jeszcze napisać referat o swoim patronie, a w czasie samej Mszy przy wejściu ksiądz biskup (zna ktoś ks. Rakoczego?
![]() ![]() Ok, koniec offtopu. Nawołuję, bracia, mówmy o tym, co jest przewidziane w temacie! Huncwoci, nie? Rzucam tematem: gdyby Huncwoci chodzili do mugolskiej szkoły, jak byliby traktowani? Jak by się zachowywali? Czy to, że pochodzili z rodzin magicznych i mogli używać czarów wpływało jakoś znacząco na ich charaktery? I taka z mojej strony propozycja: może nie piszmy w punktach, tylko jakieś głębsze wywodym, żeby można było z nimi konstruktywnie polemizować ![]() OK? -------------------- |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
mysle, ze byliby takimi samymi ludzmi jakimi byli jako czarodzieje... to nie magia sprawiala, ze kochali, ze byli przyjaciolmi... no moze i magia, ale inna... magia serca... taka, ktora posiada kazdy z nas... byliby psotnikami... choc robiliby kawaly w inny sposob... byliby soba... byliby tacy jakich ich poznalismy i polubilismy... ich wielkosc jest zwiazana z charakterem nie magicznymi umiejetnosciami... magia napewno jakos na nich wplywala... ale nie az tak zeby zmienili swoje postepowanie o 180 stopni...
-------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Hm, bardziej chodziło mi o to, czy w mugolskiej szkole tak samo tolerowano by ich wybryki, np. powieszenie kolegi do góry nogami na lampie czy coś w tym stylu
![]() @dominisiu takie małe pytanko, całkiem powiedziałabym prywatne: czy Ty zawsze, po każdym zdaniu piszesz wielokropek? trochę to denerwujące jak się czyta, wierz mi.[/offtop] -------------------- |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
Emotko, przywołujemy Cię
![]() Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 15.11.2005 21:08 |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
zawsze... taki glupi nawyk... sprobuje sie oduczyc ale nie obiecuje... a chyba zle przeczytalam pytanko
![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
heh, myślę, że SPJR napewno nie byli by tacy sami jak w Hogwarcie z kilku powodów:
po pierwsze, skąd pewność, że w mugolskiej szkole znajdowałby się Snape? ![]() po drugie, skąd pewność, że w mugolskiej szkole znajdowałaby się Lily? Uważam , że głównie przez te dwie osoby SPJR byli tacy jacy byli. Ich wybryki pewnie byłyby surowiej karane, bo Hogwart jest tak przeogromny, że nie zawsze belfer ma na ciebie oko i da się trochę kogoś pomęczyć bez konsekwencji. Na pewno jednak nie byli by pupilami nauczycielami, jeśli ci kiedykolwiek by ich złapali na katowaniu jakiegoś Stefana. |
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Myśle, że nadal "byliby takimi kozakami" nawet nie majac ródżek, bo w mugolskiej szkole nikt by nie mial a w Hogwarcie mieli wszyscy wiec na to samo wychodzi. Nawet jeśli nei byłoby Snapea to znaleźliby sobie kogoś innego do "zabaw"
![]() ps Żałujcie, że nie byliscie na czacie. Fajnie było ![]() ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
em |
![]()
|
potterman:
może i masz w jakimś sensie rację, w Hogwarcie wszyscy mieli różdżki, ale nie wszyscy nosili je przy sobie (co widać czasami w książkach), no i nie każdy był tak biegły w pojedynkach jak Potter czy Black. Można to porównac trochę do noszenia przy sobie broni: każdy może mieć rewolwer (o ile ma pozwolenie, ale to już szczegół ![]() A w Hogwarcie każdy miał różdżkę - i tylko różdżkę. Nikt nie nosił bejsbola czy innej pały, bo i po co? Jak ma się różdżkę, to nie potrzeba takich cudów. Ale u mugoli: gdyby James czy inni "kozaczyli", czy nie baliby się dostać w którymś momencie od silniejszego? Bo kiedy nie ma różdżki, nie liczą się umiejętności, ale chyba siła... ![]() na czacie nie byłam, bo 1) zapomniałam ![]() -------------------- |
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Mugole chyba tez nie mieiby bejsboli w szkole
![]() ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
To ja może podam przypuszczenie.
Co by było gdyby Petere zamieniał się w Czerwonego Hipcia ;D? [Teraz u Gosi przed kompem histeryczny śmiech] |
Ginny |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 19.10.2005 ![]() |
Gdyby zmieniał się w Czerwonego Hipcia...
...to nie wiem jak na to by zareagowali jego kumple (zachachaliby się na śmierć) ![]() -------------------- Uwierz w noc. To ona cię przywiodła tu.
|
potterman |
![]()
|
Ta
![]() ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Na czacie było suuper
![]() Reanimacja pottermana + tajemnicze plum, no po prostu super ![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Oczywiscie, ze byłooo super
![]() Pamietaj Poterman, pamietaj uratowałysmy Ci z Magdą zycie ![]() Pluum , plum , tajemnicze pluum ![]() Czy Huncwoci byliby tacy sami w mugolskiej szkole ?! Napewno staraliby sie, aby mimo nudnych lekcji zawzse sie cos dzialo. A jesoli sie ma dobre pomysly, to zawsze mozna cos wykombinowac ![]() Ale i w tym warunkach by sonie poradzili, bo oni sa zdolni do wszystkiego. Myślem, ze pewne ich cech charakteru by im w tym pomogły. Dobroc Lupina, szybkie nawiazywanie kontaktow Syriusza, chec niesienia pomocy Potera i bezstronnosc Petera. Chociaz Peter, gdyby nie trzymal sie z Huncwotami w szkole mugolskiej by sobie nie poradzil. Kazdy by mu dokuczał, a ludzie by sie zniego smiali. No, ale mial pzeciez przyajciol ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Czat był super!
Reanimacja Pottermena (w której nie mogłam uczestniczyć z powodów nade mną ^^) |
potterman |
![]()
|
No fajnie było. Nie było aż tylu rozmów o
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
plum...
raz! dwa! grlouiee tracimy go! ![]() następnym razem tak miło nie będzie ![]() -------------------- Motylem jestem.
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Pluum
![]() ![]() Było, jest i bedzie fajne w naszym gronie ![]() I możemy z Magdą udzielic wam pierwszej pomocy w nagłej potrzebieee ![]() ![]() QUOTE A no i thanks girls for safe my life ![]() Oj , nie ma za co , nie ma, za co ![]() Czego się nie robi dla Chłopka Huncwotów ![]() A jeszcze wracając do tych mugolskich szkoł. To jaki mugolski przedmiot byłby "pieto ahillesową" dla kazdego z Huncwotów i dlaczego ? ![]() James- myślę, ze matematyka, bo on po prostu nie ma głowy do działań, mnożenia, potęgowania, dzielenia i Bóg wie czego ![]() ![]() Syriusz- jw Lupin- zdecydowanie wf, bo to nie jest typ miesniaka, a wlasnie raczej takiego "naukowca" Peter - hmmm wszystko ? No dobra poza biolaa ;D -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Magya |
![]()
|
Dobra, trzeba się wreszcie wypowiedzieć na temat
![]() James - myślę, że byłaby to własnie matematyka ![]() ![]() Syriusz - historia. Pomyślcie logicznie : Syriusz i historia? Wszystko widać ![]() Remus - w-f. Taaak, nasz remusik to jest za delikatny na w-f. Po prostu to nie jest taki typ co uwielbia grać w nogę lub biegać. Niiii. Peter - on + muzyka = klapa ![]() -------------------- Motylem jestem.
dominisia888 |
![]()
|
James ja jednak mysle, ze z matma to by sobie jakos poradzil, ale fizyka masakra.
Syriusz i tu mam problem, moze historia? Remus tak wf zdecydowanie ![]() Peter jak dla mnie to ze wzystkim ale jego wspaniali przyjaciele pomogliby mu zdac z klasy do klasy ![]() napisalam bez wielolkropkow specjalnie dla Ciebie Em ![]() ![]() Nalezy mi sie nagroda ![]() Ten post był edytowany przez dominisia888: 17.11.2005 18:33 -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
w nagrodę -
![]() ![]() a teraz przeanalizujmy zwierzaki. chodzi o to - jakie zwierze waszym zdaniem hodowali by huncwoci? jakie zwierze do nich pasuje - nie chodzi tu o zwierzęta w które się zmieniali będąc animagami. -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
em |
![]()
|
Nie ma to jak skleroza + 39 gorączki...
A rozwiązanie miało być 2 dni temu xD No ale już: Oczywiście wygrał numero 10! A zatem, oto wyniki: Syriusz James Remus i Remus Peter ![]() -------------------- |
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Genialnie
![]() ![]() pozdrowioneczka -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Magya |
![]()
|
ale tu cichoo
![]() -------------------- Motylem jestem.
em |
![]()
|
Ee tam, zaraz cicho. Jeden dzień spokoju i już nie pasuje
![]() Jak mam być szczera, to nie byłoby głupio konkursik literacki Tenebris wskrzesić, tylu tu mamy zapaleńców do offtopu, to może by i coś konstruktywnego dla odmiany napisali ![]() ![]() A ja wracam do "Lilian" (; -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 27.06.2025 08:25 |