The Marauders - Fanklub Huncwotów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
The Marauders - Fanklub Huncwotów
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie jestem członkiem tego klubu, ale jednak pozwole sobie gościnnie odpowiedzieć na pytanie Evity.
QUOTE Przeszłe- jak może przyszłe zabić przeszłe. skoro jesli przeszle nie żyje to jak się stanie przyszłym? ... Właśnie trafiłaś w sedno, zabijając swoje przeszłe ja teraźniejsze i przyszłe nie może istnieć. I to jest właśnie tragedia, zabijając swoją przeszłość zabijasz siebie, proste. Nie ma akcji bez reakcji. Ten post był edytowany przez Avery: 22.04.2006 13:20 -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
Evita |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 12.02.2006 ![]() |
Nie wyjaśniłeś jak można zabić swoje przeszłe ja. To jest paradoks, jeśli zabijesz przeszłe, przyszłe nie może istnieć... No i nie zabija przeszłego. Chyba że to jakaś pomyśla Rowling czy Polkowskiego?
-------------------- *** Członkini "The Marauders - fanklubu Huncwotów" ***
|
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Nie wyjaśniłeś jak można zabić swoje przeszłe ja. To jest paradoks, jeśli zabijesz przeszłe, przyszłe nie może istnieć... No i nie zabija przeszłego. Chyba że to jakaś pomyśla Rowling czy Polkowskiego? Właśnie o to chodzi że jak przyszłe zabija przeszłe to oba umierają bo żadne nie może istnieć bez drugiego. To przeszłe umiera normalnie (avada kedavra) a drugie na skutek skomplikowanej reakcji która się tam jakoś dokonuje w czasoprzestrzeni. Is that clear? (przynajmniej ja tak to rozumiem) Ten post był edytowany przez Avery: 23.04.2006 21:36 -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ani to nie jest jasne, ani nie będzie. I nie jest to żaden błąd Rowling tylko tzw. 'paradosk dziadka'. Wielokrotnie dyskutowany, także i na tym forum. Jak dotąd bez zadowalających rezultatów, także wśród naukowców.
|
EPANS |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 06.04.2006 Skąd: Bełchatów ![]() |
Skoro przyszłe ja zabija swoje przeszłe ja to przeszłe ja nie mogło doczekać czasu, w którym cofneło sie w czasie i zabiło samo siebie, jest taka opcja i wydaje mi sie najmądrzejsza i najrozważniejsza: otóż swiat rozsczepia się na kilka rzeczywistosci: w jednej przeszłe ja zostało zabite, a w drugiej przyszłe ja żyje nadal, czyli można powiedziec, że są dwa światy rózniace sie wydarzeniami.
|
Mała Mi |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 01.05.2006 ![]() |
Heh, ja tam powiem tylko tyle, zbaczając z tego poważnego tematu
![]() http://rysunki-huncwotow.blog.onet.pl |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kurczę, dawno mnie na forum nie było, ale co to ma do Huncwotów (ta dyskusja o zmieniaczu czasu)
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 02:15 |