Official Squieee Topic, Oficjalny temat radość :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Official Squieee Topic, Oficjalny temat radość :P
pysia ;) |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 18.07.2006 Skąd: z Doliny Godryka ;) Płeć: Kobieta ![]() |
Harry w tej czesci jak wielu powiedzialo jest doroslejszy
![]() ![]() -------------------- [I][COLOR=red] Harry Potter i jego przyjaciele sprawili ze moj swiat nie jest nudny !
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tak może w trochę przestarzałym temacie, ale na temat
![]() Otóż ostatnio, po paru miesiącach przerwy przeczytałam po raz drugi (a właściwie trzeci, licząc angielską wersję) HP i KP. Nuda mnie przycisnęła, a po książkę sięgnęłam z ciekawości, ale raczej sceptycznie, bo wcześniej mi się nie spodobała. Teraz, o dziwo, całkiem mnie wciągnęła ![]() ![]() Co nie zmienia faktu, że "Więzień Azkabanu" rządzi ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mało się dzieje, mało się dzieje... Nigdy nie rozumiałem tego argumentu. Nie ma dla mnie sensu.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Misery Kinga. Akcja praktycznie w jednym domu - tam dopiero musi się mało dziać.
-------------------- |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
No wogóle wszystkie niemal książki Kinga są tak bardzo dynamiczne że szok....
![]() QUOTE Dalej uważam, że w książce stosunkowo mało się dzieje, zbyt dużo miejsca poświęcono obsesji Harry'ego na punkcie Malfoya i opowieściom Dumbledore'a, wątki miłosne bywały momentami denerwujące, a książka wyglądała jak jakiś fan fick, ale ogólnie do się do niej trochę bardziej przekonałam Podpisuje sie całym sercem... -------------------- |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tez, ja też! Książka poprostu sie zaczęła robić nudna. Ile można czytać o tym samym? O_o
-------------------- |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ano właśnie, widać, że Rowling nie ma aż tylu pomysłów co kiedyś... przynajmniej nie tak ciekawych..
-------------------- just keep dreaming.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie spodziewała się, ze polski fandom rozpyka 90% jej zagadek na drugi dzień po premierze ksiązki, a potem będzie smęcił, jakież to nudy ;)
Pozostaje liczyć, że najlepsze kawałki zostawiła na koniec ;d -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie wiem. Mnie tam rysowanie portretów pscyhologicznych bohaterów (szczególnie Voldemorta) i zagęszczanie dusznej atmosfery aż do dramatycznego finału jakoś nie nudziły, ale co ja tam wiem o literaturze.
|
kkate |
![]()
|
Nie no, nie raz się przekonałam, że opinie na temat jednej książki czy filmu bywają skrajnie różne. Znam takich, ktorzy "Księciem..." się zachwycają, i takich, co uważają go za szajs. Ja jestem mniej więcej pośrodku...
-------------------- just keep dreaming.
|
Lou D'Sou |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 24.09.2006 Skąd: Biały Sufit Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Co nie zmienia faktu, że "Więzień Azkabanu" rządzi biggrin.gif Podpisuję się obiema łapkami^^ Co mi się podobało? Pogrzeb Dumbledora, a wczesniej akcja w jaskini, a przede wszystkim Luna ^^ |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
O ile się nie myle pogrzeb Dumbledora był w 6 tomie :/
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Flamme |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
też mi sie tak wydaje
![]() -------------------- ![]() |
Aida o poranku |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 11.11.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
o matko, ale się czepiacie. Mnie się pogrzeb nie podobał. i ogólnie całe zakończenie było do bani.
|
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie zasze musi być "happy end". Czasami takie smutne zakończenia są lepsze od tych szczęśliwych.
-------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Aida o poranku |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 11.11.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie chodzi mi o to ze było smutne. Bardzo zdziwiła mnie też ta nagła przemiana Harry'ego, że skoro nie ma już dyrektora to on do szkoły nie wróci, w związku z tym Ron i Hermiona też nie wrócą i zaczyna się zupełnie nowa historia! jak dla nastąpił zbyt gwałtowny zwrot akcji. można to było zrobić trochę łagodniej.
|
aina |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 75 Dołączył: 31.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Może tak, ale myślę, że Harry był zbyt oszołomiony i możliwe, że podjął pochopną decyzję.
-------------------- "Czas leczy nasze rany, ale zmarszczki są bardziej uparte"
|
Flamme |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
myślę, ze to była jednak przemyślana decyzja, tylko przyspieszona. napewno planował przyszłość po ukończeniu szkoły.
-------------------- ![]() |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
witam wszystkich czarodzieji
czy ktos jest na tyle kompetentny aby powiedziec kiedy premiera nowej czesci filmu? -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
LOL's
Dorotoka, no kogo jak kogo ale Ciebie sie tutaj nie spodziewałem! ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
akuku!
mam ochote na radcliffa [albo na watson bardziej] to przyszlam Ten post był edytowany przez Myśka: 16.11.2006 19:41 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Katon |
![]()
|
No nie dam rady! Wilkomen na Głównym, hehe =D
|
Myśka |
![]()
|
chlopaki, spoko. jednorazowe szalenstwo ;)
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Katon |
![]()
|
Nie no, bywaj częściej. Pamiętasz kto to taki Dumbledore =D?
|
Myśka |
![]()
|
nie lubię dumli. dubli tez nie. dumbledora moze, bo mial brode i okulary. byl madry, a pozowal na ciotowatego wujka samo dobro. nieprawdaz?
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 17:13 |