Official Squieee Topic, Oficjalny temat radość :P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Official Squieee Topic, Oficjalny temat radość :P
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zdecydowanie musisz tu zaglądać częściej
![]() Dumli też nie lubię bo mi zalepiają zęby i mam wrażenie, że mi się psują tak od razu. A mi się generalnie nie psują zęby i po co mi takie stresy? |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dorotka: Ty tylko raz?
Ja też tylko raz. I my wszyscy. I Katon, i Ahmed i Voldius - my wszyscy tylko raz. Raz w miesiacu, raz w tygodniu, a potem.. raz dziennie.. Ale nie martw się.. My tylko raz! Nie bądź śmieszna.. [parafraza fragmenta sztuki teatralnej, tam chodziło o narkotyki, nie o Główne, ale pasuje ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Amellive |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 28.07.2007 Skąd: Zza rogu Płeć: Kobieta ![]() |
Co mi się podobało? Wiadomo - Luna
![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Grupa Graupa, lub jak kto woli Grawp'a po angielsku Ludzie czytajcie dobrze nazwy własne! Bo potem na forum pojawiają się takie osobliwości jak Horkusy, czy Harigard -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Amellive |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 28.07.2007 Skąd: Zza rogu Płeć: Kobieta ![]() |
|
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
koleżanko, szczerze to można powiedzieć że każda książka jest orginalna bo ma własną fabułę =_=
-------------------- |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
"Koleżanka" jeszcze trochę poćwiczy, i zacznie pisać posty z sensem (bez obrazy). Moje pierwsze posty, to dopiero była Porażka. Mogę tutaj nawet przytoczyć siebie...
nie, jednak nie mogę, bo ostatnio zrobiłam sprzątanie i większość swoich postów głupich i jednolinijkowców wywaliłam. Dosyć. A tak wogóle, to te książki wcale nie są takie oryginalne, jak się wydaje na pierwszy rzut oka (UWAGA: Gdy rzucasz okiem na książkę, nie zapomnij go zabrać ![]() Ten post był edytowany przez Miętówka: 14.05.2008 18:02 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Każda dobra książka czerpie ze starych jak świat wzorców i motywów wędrownych, jak to określiłaś. Grunt w tym, żeby korzystała umiejętnie.
Sienkiewicz też się opierał na źródłach. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
BonnieLiu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 20.07.2008 Skąd: Wieża Astronomiczna Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się w pełni. Motywy Merlina, kamienia filozoficznego, magicznych różdżek, białej i czarnej magii są używane w wielu fascynujących powieściach fantasy, jednak nie zawsze kończą się one sukcesem.
A co mi się podoba w Harrym? Chyba to, że Rowling stworzyła świat tak bliski memu sercu, że nie ma szans bym kiedyś zapomniała o Harrym. Mogłabym też podziękować jej za stworzenie Luny, jej własne patrzenie na świat i sens życia sprawiły, że zaczęłam inaczej postrzegać sprawy życia codziennego. No i może za wiele mądrych słów, które przez te kilka lat wypłynęły z ust starego Dumbledorea, a które dały mi wiele do myślenia ![]() -------------------- "Dla dobrze zorganizowanego umysłu śmierć to tylko początek nowej, wielkiej przygody..."
|
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Akurat trafiłaś na OTa, bo ten temat jest o szóstym tomie
![]() -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
olizgs |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 30.05.2010 Skąd: Z kapusty Płeć: Kobieta ![]() |
Mi się w tej książce podoba, że Czrę Ognia można kupić u mnie w kiosku
![]() -------------------- Harry Potter to skarb!
|
Cherlai |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 133 Dołączył: 29.07.2009 Płeć: niebo pełne F16 ![]() |
I'm happy for ya!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 09:58 |