Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

18 Strony « < 13 14 15 16 17 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> He Is Not A..., what Harry thinks he is.

Katty
post 19.09.2005 22:19
Post #351 

Iluzjonista

Grupa: Magiczni Forumowicze

Eee...Czy ja czegoś nie załapałam?? Bo jakoś nie kapuję czemu miałyby to być płynne wspomnienia...No chyba, że to tylko nasze przypuszczenia... No nic, kit z tym, może do tego dojdę...

A co do ostatniego zdania to może też być "(...)I cieszył się, że nie bolała go już blizna." Ech, głupie, ale nic lepszego na poczekaniu nie wymyślę...Może powinniśmy zrobić listę propozycji pt. Jak mogłoby brzmieć zdanie kończące się na "blizna'? (Śmieje się z własnych, nieudanych żartów)biggrin.gif

--------------------
- Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę.
- ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków...
– Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem?
– Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?!
- ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną.

Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum"

Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie

user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Lupek
post 20.09.2005 14:18
Post #352 

Forumowy Śmierciożerca

Zgadza się estiej. Temat był, prace były (i to dobre), a tu nagle wszystko znika sad.gif
+Quote Post
zoola
post 20.09.2005 21:30
Post #353 

Iluzjonista

a co nam zalezy? biggrin.gif proponuje aby w tym wlasnie miejscu, w tym wlasnie tamacie skladac propozycje co do zakonczenia VII tomu smile.gif to jest naprawde dobra zabawa i mozliwosc wykazania sie. przy okazji mozna sie pochwalic swoim talentem literackim wink2.gif to co? ja nie bede nalegac, ale jasli chcecie...?

BLIZNA: (...) i teraz Harry nie byl juz sam, bo na czole rona rowniez pojawila sie blizna... tongue.gif
+Quote Post
Mroczny Wiatr
post 20.09.2005 22:14
Post #354 

Uczeń Hogwartu

huh.gif huh.gif huh.gif huh.gif
"......... 11 letni chłopiec patrzył w lustro przed komórką pod schodami. Przypomniał sobie jak dwa tygodznie temu spadł z łóżka uderzając głową o róg nocnej szafki. Po tym wydarzeniu cały czas miał w pamięci chwilę walki z największym czarnoksiężnikiem wszechczasów.
-Czy to nie zdarzyło się naprawde?
Zapytał się sam siebie spoglądając na swoje czoło gdzie w kształcie błyskawicy uformowała się blizna" biggrin.gif

--------------------
Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling

The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand!
user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 20.09.2005 22:17
Post #355 

Mistrz Różdżki

Eee, to juz bylo, a to temat o czym innym. Nie mieszajmy. Bo i ten zamkna, a smiem twierdzic,ze niedlugo wiecej sie tu pojawi postow na temat, bo i wiecej ludzi przeczyta VI czesc.

Ale wlasnie, gdzie tamten temat z zakonczeniami VII tomu? Pal go szesc, ale zniknal tez moj ukochany temat z zagadkami HP! Bez zadnych wyjasnien T_T.

Ten post był edytowany przez Pszczola: 20.09.2005 22:19

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Gem
post 21.09.2005 15:40
Post #356 

Magik

Grupa: Prefekci

Tak!!! Gdzie mój oscar??????!!!!!!!!!!:P A własnie możnaby zrobić jeszcze jeden taki konkursik smile.gif...ja bardzo chętnie się na coś takiego zgodzę...tongue.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
zoola
post 21.09.2005 16:35
Post #357 

Iluzjonista

no ok, moze tu nie, ale ktos moglby otworzyc taki temacik co? zawsze to jakis rozwoj intelektualny biggrin.gif
+Quote Post
Lupek
post 22.09.2005 13:11
Post #358 

Forumowy Śmierciożerca

Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem tongue.gif http://www.magiczne.pl/index.php?showtopic...=0&#entry238572

Ten post był edytowany przez Lupek: 22.09.2005 13:12
+Quote Post
zoola
post 22.09.2005 20:14
Post #359 

Iluzjonista

super! dzieki Lupek smile.gif moze i stoisz po stronie Czarnego Pana ale serce masz dobre wink2.gif he he
+Quote Post
Lupek
post 24.09.2005 14:25
Post #360 

Forumowy Śmierciożerca

Taaak jeszcze trochę i przekonacie mnie abym stanął po stronie dobra tongue.gif
+Quote Post
Gem
post 25.09.2005 13:36
Post #361 

Magik

Znaczy ja miałam na myśli nowy konkursik!! Nie obrazicie się chyba jak go zacznę??:>!! No dobra! Mam już coś!!!

--------------------
user posted image
+Quote Post
Katty
post 02.10.2005 22:24
Post #362 

Iluzjonista

Ekhm, wpadam tak pierwszy raz od...yyy...lepiej nie mówić... biggrin.gif ,ale dzięki temu iż posiadam dwie nienormalne przyjaciółki(kochane Joan i Annik)i genialną mamę(dzięki ci mamo!!!)stworzona została totalnie nieprawdopodobna teoria. Do rzeczy więc(wiem, że i tak uważacie, że to głupie):

Wszystko zaczęło się od przedrzeźniania Slughorna i jego zafascynowania osobą Lily. Stwierdziłam, że Książę i tak jest lepszy, czego dowodzi jego książka. Moja mama, jak zwykle układając pasjansa, mruknęła tylko, że może te zapiski w książce są autorstwa Lily. Mnie zamurowało, po czym olśniło.
I think the handwriting looks more like a girl's than boy's.

Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Ten-House of Gaunt, str. 185

Lily była wybitna z eliksirów. Snape również. Z tego co wiemy, Huncwoci nie uczęszczali do owutemowej klasy z eliksirów(jeśli uczęszczali to zwracam honor, mimo iż runął mi właśnie światopogląd). Lily i Snape MOGLI pracować w parze. I MOGLI razem stworzyć ten cudowny podręcznik. MOGLI się w końcu potajemnie zaprzyjaźnić(cóż...Syriusz albo Lupin powiedzieliby Harry'emu gdyby WIEDZIELI, że Snape się przyjaźnił z Lily). Te zapiski MOGŁY być ich wspólnym dziełem...
You have no idea of remorse Professor Snape felt when he realised how Lord Voldemort had interpreted the prophecy, Harry.

Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Twenty-five-The seer overheard, str. 513

Może świadomość, że nasłał Bydlaka na przyjaciółkę sprawiła, że został szpiegiem Dropsa???

Dziękuję za przeczytanie tej teorii. Pamiętajcie, że Katty jest postacią fikcyjną. Nie próbujcie naśladować jej toku myślenia w domu. Wszelkie zastrzeżenia, groźby, klątwy proszę przesłać do mnie na PW.

Nienormalna późną porą, Kat.

--------------------
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę.
– Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem?
- ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną.

user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 03.10.2005 19:05
Post #363 

Mistrz Różdżki

Jakiez uderzajace podobienstwo ;PPPPPP

Nom, przyznam,ze teoria ciekawa,ale pismo w podreczniku bylo ciagle jedno i to samo. A chyba Lily tych wszystkich klatw i czarow nie wymyslala.

I jasne,ze byli razem na Eliksirach!

--------------------
+Quote Post
Joan
post 04.10.2005 19:16
Post #364 

Kandydat na Maga

Kurde, jacy wy jesteście... Dziwni!
Zupełnie zamknięci na nowe teorie /i nie piszę tego, bo uczestniczyłam w dopracowywaniu tegoż pomysłu/.
Jak usłyszałam to po raz pierwszy od Kasi, to... Hmm. No, porządnie gruchnęłam na ziemię. Ale potem wydało mi się to b. prawdopodobne!

P.S. Tak w ogóle to podziwiam Katty za to, że odważyła się opublikować swoje myśli... tongue.gif Oby tak dalej Kasia wink2.gif

--------------------
user posted image user posted image

Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów
+Quote Post
Pszczola
post 04.10.2005 20:21
Post #365 

Mistrz Różdżki

No coz, ja najpierw pomyslalam:"to jest mysl!", a potem sie nad tym glebiej zastanowilam i uwazam,ze to Snape jest jedynym autorem zapiskow w tym podreczniu.

--------------------
+Quote Post
Katty
post 05.10.2005 19:04
Post #366 

Iluzjonista

Eee...Nie, według mnie Lil miała "dryg" do tej roboty. Miała w sobie to, to...to COŚ. Cokolwiek by to jest.

Jak dla mnie to super by było, gdyby Sev i Lil pracowali razem...To byłby szok dla Harry'ego.(Może umarłby na zawał serca?) Pomarzyć fajna rzecz...

--------------------

user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 05.10.2005 19:20
Post #367 

Mistrz Różdżki

No, Estiej, masz racje. Moze byla miedzy nimi jakas rywalizacja, moze Snape pomagal Lily? To by rzeczywiscie pasowalo do obecnej sytuacji Harry'ego ;) No,ale nie mozna matce i synowi odmowic inteligencji. W koncu Harry sie sporo od Ksiecia nauczyl ;PPP A Lily kokietowac umiala. Ah, kobiety ;P

--------------------
+Quote Post
Gem
post 05.10.2005 21:07
Post #368 

Magik

W tym wypadq jestem za Estejem...nie wydaje mi się, żeby razem pracowali...ale ta fotka to niezła:D...tia! moze się okaże że Snape był ojcem biologicznym biggrin.gif:D:...hahahah ale byłby jajca:P!!

--------------------
user posted image
+Quote Post
owczarnia
post 13.10.2005 11:43
Post #369 

Bagheera

Grupa: czysta krew..

Nie okaże się. Rowling ze dwieście razy podkreślała, że Harry jest synem Jamesa. Koniec i kropka.

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
+Quote Post
Pszczola
post 14.10.2005 15:46
Post #370 

Mistrz Różdżki

Gem przeciez zartowala? ....prawda? ;P

Zreszta, co jak co,ale Snape do Jamesa podobny nie jest ;P

--------------------
+Quote Post
Gem
post 16.10.2005 13:13
Post #371 

Magik

Zgadza się Pszczola...to była metafora taka... smile.gif

http://glassesreflect.net/art/lunulet/hpss2.jpg

A w ogóle to oni się tak na prawdę kochają. Mam dowody zbrodni biggrin.gif.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 16.10.2005 13:43
Post #372 

Mistrz Różdżki

No tak, ten art sie udal XDDD No i te oczy Lily *_*

He Is Not A....He's his lover ;P

--------------------
+Quote Post
Katon
post 17.10.2005 18:39
Post #373 

YOU WON!!

Grupa: czysta krew..

QUOTE(Katty @ 02.10.2005 23:24)
Ekhm, wpadam tak pierwszy raz od...yyy...lepiej nie mówić... biggrin.gif ,ale dzięki temu iż posiadam dwie nienormalne przyjaciółki(kochane Joan i Annik)i genialną mamę(dzięki ci mamo!!!)stworzona została totalnie nieprawdopodobna teoria. Do rzeczy więc(wiem, że i tak uważacie, że to głupie):

Wszystko zaczęło się od przedrzeźniania Slughorna i jego zafascynowania osobą Lily. Stwierdziłam, że Książę i tak jest lepszy, czego dowodzi jego książka. Moja mama, jak zwykle układając pasjansa, mruknęła tylko, że może te zapiski w książce są autorstwa Lily. Mnie zamurowało, po czym olśniło.
I think the handwriting looks more like a girl's than boy's.

Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Ten-House of Gaunt, str. 185

Lily była wybitna z eliksirów. Snape również. Z tego co wiemy, Huncwoci nie uczęszczali do owutemowej klasy z eliksirów(jeśli uczęszczali to zwracam honor, mimo iż runął mi właśnie światopogląd). Lily i Snape MOGLI pracować w parze. I MOGLI razem stworzyć ten cudowny podręcznik. MOGLI się w końcu potajemnie zaprzyjaźnić(cóż...Syriusz albo Lupin powiedzieliby Harry'emu gdyby WIEDZIELI, że Snape się przyjaźnił z Lily). Te zapiski MOGŁY być ich wspólnym dziełem...
You have no idea of remorse Professor Snape felt when he realised how Lord Voldemort had interpreted the prophecy, Harry.

Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Twenty-five-The seer overheard, str. 513

Może świadomość, że nasłał Bydlaka na przyjaciółkę sprawiła, że został szpiegiem Dropsa???

Dziękuję za przeczytanie tej teorii. Pamiętajcie, że Katty jest postacią fikcyjną. Nie próbujcie naśladować jej toku myślenia w domu. Wszelkie zastrzeżenia, groźby, klątwy proszę przesłać do mnie na PW.

Nienormalna późną porą, Kat.
*

Zostawiając na bok całą treść - oto długi post w którym dało się nie użyć żadnego emotikona. Patrzcie i uczcie się.
+Quote Post
Pszczola
post 17.10.2005 20:25
Post #374 

Mistrz Różdżki

A juz pierwsza liniajka tegoz tekstu? ;)

Diobra, nie zbaczajmy juz z temau. Jest tu jeszcze ktos, kto by chcial psychologicznie rozebrac Snape'a? ^^" Czy do stycznie trzeba bedzie poczekac? Heh.

--------------------
+Quote Post
Hito
post 17.10.2005 20:47
Post #375 

Magik

Rozbierać Snape nie mam zamiaru (gdybyś zaproponowała Hermionę, mógłbym się zastanowić), ale na jego temat wtrące swoje dwa grosze.
Zatem - najprawdopodobniej kłótnia pomiędzy Severusem a Albusem oznaczała, że faktycznie to dyrektor prosił Snape, by ten, w razie potrzeby, go zabił. I własnie to miał na myśli, mówiąc słynne ,,Severus... please''. Sądzę, iż w siódmej części mistrz eliksirów opowie się ostatecznie po dobrej stronie. Niezbyt prawdopodobne jest, że Harry zabije Snape, który jednak moim zdaniem cały czas stał po stronie Zakonu Feniksa (od momentu przyłączenia się do niego, naturalnie).

--------------------
Mój nowy fic

One in Fire Two in Blood
Three in Storm Four in Flood
Five in Anger Six in Hate
Seven Fear Evil Eight
Nine in Sorrow Ten in Pain
Eleven Death Twelve Life Again
Thirteen Steps to the Dark Man’s Door
Won’t be turning back no more