He Is Not A..., what Harry thinks he is.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
He Is Not A..., what Harry thinks he is.
Katty |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Lochy Gryffindoru ![]() |
Eee...Czy ja czegoś nie załapałam?? Bo jakoś nie kapuję czemu miałyby to być płynne wspomnienia...No chyba, że to tylko nasze przypuszczenia... No nic, kit z tym, może do tego dojdę...
A co do ostatniego zdania to może też być "(...)I cieszył się, że nie bolała go już blizna." Ech, głupie, ale nic lepszego na poczekaniu nie wymyślę...Może powinniśmy zrobić listę propozycji pt. Jak mogłoby brzmieć zdanie kończące się na "blizna'? (Śmieje się z własnych, nieudanych żartów) ![]() -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę. - ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków... – Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem? – Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?! - ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną. Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum" Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgadza się estiej. Temat był, prace były (i to dobre), a tu nagle wszystko znika
![]() |
zoola |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
a co nam zalezy?
![]() ![]() ![]() BLIZNA: (...) i teraz Harry nie byl juz sam, bo na czole rona rowniez pojawila sie blizna... ![]() |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() "......... 11 letni chłopiec patrzył w lustro przed komórką pod schodami. Przypomniał sobie jak dwa tygodznie temu spadł z łóżka uderzając głową o róg nocnej szafki. Po tym wydarzeniu cały czas miał w pamięci chwilę walki z największym czarnoksiężnikiem wszechczasów. -Czy to nie zdarzyło się naprawde? Zapytał się sam siebie spoglądając na swoje czoło gdzie w kształcie błyskawicy uformowała się blizna" ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Eee, to juz bylo, a to temat o czym innym. Nie mieszajmy. Bo i ten zamkna, a smiem twierdzic,ze niedlugo wiecej sie tu pojawi postow na temat, bo i wiecej ludzi przeczyta VI czesc.
Ale wlasnie, gdzie tamten temat z zakonczeniami VII tomu? Pal go szesc, ale zniknal tez moj ukochany temat z zagadkami HP! Bez zadnych wyjasnien T_T. Ten post był edytowany przez Pszczola: 20.09.2005 22:19 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Tak!!! Gdzie mój oscar??????!!!!!!!!!!:P A własnie możnaby zrobić jeszcze jeden taki konkursik
![]() ![]() -------------------- ![]() |
zoola |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
no ok, moze tu nie, ale ktos moglby otworzyc taki temacik co? zawsze to jakis rozwoj intelektualny
![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem
![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 22.09.2005 13:12 |
zoola |
![]()
|
super! dzieki Lupek
![]() ![]() |
Lupek |
![]()
|
Taaak jeszcze trochę i przekonacie mnie abym stanął po stronie dobra
![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Znaczy ja miałam na myśli nowy konkursik!! Nie obrazicie się chyba jak go zacznę??:>!! No dobra! Mam już coś!!!
-------------------- ![]() |
Katty |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Lochy Gryffindoru ![]() |
Ekhm, wpadam tak pierwszy raz od...yyy...lepiej nie mówić...
![]() Wszystko zaczęło się od przedrzeźniania Slughorna i jego zafascynowania osobą Lily. Stwierdziłam, że Książę i tak jest lepszy, czego dowodzi jego książka. Moja mama, jak zwykle układając pasjansa, mruknęła tylko, że może te zapiski w książce są autorstwa Lily. Mnie zamurowało, po czym olśniło. QUOTE I think the handwriting looks more like a girl's than boy's. Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Ten-House of Gaunt, str. 185 Lily była wybitna z eliksirów. Snape również. Z tego co wiemy, Huncwoci nie uczęszczali do owutemowej klasy z eliksirów(jeśli uczęszczali to zwracam honor, mimo iż runął mi właśnie światopogląd). Lily i Snape MOGLI pracować w parze. I MOGLI razem stworzyć ten cudowny podręcznik. MOGLI się w końcu potajemnie zaprzyjaźnić(cóż...Syriusz albo Lupin powiedzieliby Harry'emu gdyby WIEDZIELI, że Snape się przyjaźnił z Lily). Te zapiski MOGŁY być ich wspólnym dziełem... QUOTE You have no idea of remorse Professor Snape felt when he realised how Lord Voldemort had interpreted the prophecy, Harry. Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Twenty-five-The seer overheard, str. 513 Może świadomość, że nasłał Bydlaka na przyjaciółkę sprawiła, że został szpiegiem Dropsa??? Dziękuję za przeczytanie tej teorii. Pamiętajcie, że Katty jest postacią fikcyjną. Nie próbujcie naśladować jej toku myślenia w domu. Wszelkie zastrzeżenia, groźby, klątwy proszę przesłać do mnie na PW. Nienormalna późną porą, Kat. -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę. - ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków... – Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem? – Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?! - ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną. Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum" Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Jakiez uderzajace podobienstwo ;PPPPPP
Nom, przyznam,ze teoria ciekawa,ale pismo w podreczniku bylo ciagle jedno i to samo. A chyba Lily tych wszystkich klatw i czarow nie wymyslala. I jasne,ze byli razem na Eliksirach! -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Joan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Ze Slytherinu ![]() |
Kurde, jacy wy jesteście... Dziwni!
Zupełnie zamknięci na nowe teorie /i nie piszę tego, bo uczestniczyłam w dopracowywaniu tegoż pomysłu/. Jak usłyszałam to po raz pierwszy od Kasi, to... Hmm. No, porządnie gruchnęłam na ziemię. Ale potem wydało mi się to b. prawdopodobne! P.S. Tak w ogóle to podziwiam Katty za to, że odważyła się opublikować swoje myśli... ![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów |
Pszczola |
![]()
|
No coz, ja najpierw pomyslalam:"to jest mysl!", a potem sie nad tym glebiej zastanowilam i uwazam,ze to Snape jest jedynym autorem zapiskow w tym podreczniu.
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Katty |
![]()
|
Eee...Nie, według mnie Lil miała "dryg" do tej roboty. Miała w sobie to, to...to COŚ. Cokolwiek by to jest.
Jak dla mnie to super by było, gdyby Sev i Lil pracowali razem...To byłby szok dla Harry'ego.(Może umarłby na zawał serca?) Pomarzyć fajna rzecz... -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
Pszczola |
![]()
|
No, Estiej, masz racje. Moze byla miedzy nimi jakas rywalizacja, moze Snape pomagal Lily? To by rzeczywiscie pasowalo do obecnej sytuacji Harry'ego ;) No,ale nie mozna matce i synowi odmowic inteligencji. W koncu Harry sie sporo od Ksiecia nauczyl ;PPP A Lily kokietowac umiala. Ah, kobiety ;P
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Gem |
![]()
|
W tym wypadq jestem za Estejem...nie wydaje mi się, żeby razem pracowali...ale ta fotka to niezła:D...tia! moze się okaże że Snape był ojcem biologicznym
![]() -------------------- ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie okaże się. Rowling ze dwieście razy podkreślała, że Harry jest synem Jamesa. Koniec i kropka.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Pszczola |
![]()
|
Gem przeciez zartowala? ....prawda? ;P
Zreszta, co jak co,ale Snape do Jamesa podobny nie jest ;P -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Gem |
![]()
|
Zgadza się Pszczola...to była metafora taka...
![]() http://glassesreflect.net/art/lunulet/hpss2.jpg A w ogóle to oni się tak na prawdę kochają. Mam dowody zbrodni ![]() -------------------- ![]() |
Pszczola |
![]()
|
No tak, ten art sie udal XDDD No i te oczy Lily *_*
He Is Not A....He's his lover ;P -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(Katty @ 02.10.2005 23:24) Ekhm, wpadam tak pierwszy raz od...yyy...lepiej nie mówić... ![]() Wszystko zaczęło się od przedrzeźniania Slughorna i jego zafascynowania osobą Lily. Stwierdziłam, że Książę i tak jest lepszy, czego dowodzi jego książka. Moja mama, jak zwykle układając pasjansa, mruknęła tylko, że może te zapiski w książce są autorstwa Lily. Mnie zamurowało, po czym olśniło. QUOTE I think the handwriting looks more like a girl's than boy's. Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Ten-House of Gaunt, str. 185 Lily była wybitna z eliksirów. Snape również. Z tego co wiemy, Huncwoci nie uczęszczali do owutemowej klasy z eliksirów(jeśli uczęszczali to zwracam honor, mimo iż runął mi właśnie światopogląd). Lily i Snape MOGLI pracować w parze. I MOGLI razem stworzyć ten cudowny podręcznik. MOGLI się w końcu potajemnie zaprzyjaźnić(cóż...Syriusz albo Lupin powiedzieliby Harry'emu gdyby WIEDZIELI, że Snape się przyjaźnił z Lily). Te zapiski MOGŁY być ich wspólnym dziełem... QUOTE You have no idea of remorse Professor Snape felt when he realised how Lord Voldemort had interpreted the prophecy, Harry. Harry Potter and the Half-Blood Prince, Bloomsbury, Chapter Twenty-five-The seer overheard, str. 513 Może świadomość, że nasłał Bydlaka na przyjaciółkę sprawiła, że został szpiegiem Dropsa??? Dziękuję za przeczytanie tej teorii. Pamiętajcie, że Katty jest postacią fikcyjną. Nie próbujcie naśladować jej toku myślenia w domu. Wszelkie zastrzeżenia, groźby, klątwy proszę przesłać do mnie na PW. Nienormalna późną porą, Kat. Zostawiając na bok całą treść - oto długi post w którym dało się nie użyć żadnego emotikona. Patrzcie i uczcie się. |
Pszczola |
![]()
|
A juz pierwsza liniajka tegoz tekstu? ;)
Diobra, nie zbaczajmy juz z temau. Jest tu jeszcze ktos, kto by chcial psychologicznie rozebrac Snape'a? ^^" Czy do stycznie trzeba bedzie poczekac? Heh. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rozbierać Snape nie mam zamiaru (gdybyś zaproponowała Hermionę, mógłbym się zastanowić), ale na jego temat wtrące swoje dwa grosze.
Zatem - najprawdopodobniej kłótnia pomiędzy Severusem a Albusem oznaczała, że faktycznie to dyrektor prosił Snape, by ten, w razie potrzeby, go zabił. I własnie to miał na myśli, mówiąc słynne ,,Severus... please''. Sądzę, iż w siódmej części mistrz eliksirów opowie się ostatecznie po dobrej stronie. Niezbyt prawdopodobne jest, że Harry zabije Snape, który jednak moim zdaniem cały czas stał po stronie Zakonu Feniksa (od momentu przyłączenia się do niego, naturalnie). -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 20:00 |