>piwo<, rozmowy o Napoju Bogów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
>piwo<, rozmowy o Napoju Bogów
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Cavalier też jest w pytę. Tyle, że drogi. No ale te wszystkie medale z boku kartonu zobowiązują, hehe.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 06.09.2005 16:36) A co powiecie na zapijanie wódki "krakowskiej" nalewką babuni a potem ukraińskim nemiroffem :P Na początku idzie nieźle....nie polecam w większych ilościach. znam jednego wacpana ,co gustuje w robieniu sobie 'drinkow' z wodki, taniego wina, smietany i przecieru/soku pomidorowego. w kolorze i konsystencji przypomina to zageszczana do granic przywoitosci zupe owocowa, a smakuje jak poslodzona woda z ogorkow kiszonych, nie moge jakos pojace tego, ze facet w tym gustuje. co kto lubi, ale jak mawiaja 'zoladek to nie san francisco'. katon - jakos nigdy nie zwrocilem uwagi na to ,zeby cavalier mial jakies medale... najszybciej dojrzewajace wino or smth?;} -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No bo pijesz, nie patrzysz nawet na kartona, a tam się pręża medale z różnych targów win i wyrobów winnych, meeeeen.
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ja tanie wino jestem w stanie wypić tylko z coca-cola (która tak swoją drogą kosztuje nieraz więcej niż sam jabolek). Wpomniane przez kogoś leśne (sprzedawane w woreczkach tudzież plastikowych buteleczkach) zostało nam zabrane na rekolekcjach (sztuk siedem). Wieczorem, kiedy takowy towar został przechwycony i wszyscy, delikatnie mówiąc, dosyć mocno go wyszydzili stałyśmy z kumpelą pod ścianą, purpurowe ze wstydu powtarzając non-stop: "czemu to nie było martini?". Rano, kiedy pewien X. wylewał je wszystkie na naszych oczach "sru w rury" powtarzałyśmy: "dobrze, że to nie było martini". Od tego czasu picia na oficjalnych wyjazdach unikam, tanich win nie kupuję, raczę się dobrymi, cholernie drogimi drinkami, albo piję piwo.
O właśnie -- piwo! Czyż nie taki był temat? Ubóstwiam. Jak kawę. I tysiąc innych rzeczy. Szkoda, że takie kaloryczne, szkoda, że tak słabo siada i szkoda że brzuszek po nim rośnie, bo bym piła bez przerwy. Ukochany Żywiec, co by nie, ale ogólnie jak nie spada poniżej 2 zł. od puszki to każde można wypić. Byle nie aromatyzowane. Byle bez soku. Zwyczajne, zwyczajne piwo. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ale łojenie win jest potworne. kurdebeele.
|
Katon |
![]()
|
Ty heretyku zielony, ty ziołowdychu jeden, ty narkoćpunie obrzydliwy, nie obrażać tu łojenia win, bo normalnie wstanę....
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
vold. nas winołojców jest więcej;>
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
lampa w oczy! dwa razy z buta! łokiec w brzuch i na koniec z pienty w czoło!
A co to ja miałem.. Jak macie 10 zł na zbyciu i chcecie nowych wrażeń to uwaga uwaga... CHÓR WUJÓW jest dla was :] A co to? ano nie wino, nie wódka -> drink...mocny...dwa i jestesmy weseli bez zobowiązań :] w dodatku w expresowym tempie, zaraz po spożyciu! a przy tym smaczny! nic tylko pić... Jak sie do tego zabrać? idziemy do alkoholowego i bierzemy : -mały rum (100g, cena ok 5 zł) -małą wódke CZYSTĄ (nie ma już ćwiartek więc 200, cena zależy od tego co wybraliśmy) -ciemne piwo, najlepiej PORTER (różnie z ceną ale około 3,50, nie brać oka palonego bo za słabe) -butelka coli bądz pepsi -kostki lodu (to tak opcjonalnie) Wrzucamy do zamrażalnika...czekamy aż się ukisi i robimy tak : Do kufla 0,5 bądz jakiejś duuuzej szklaneczki wlewamy 50 ml rumu, 50 ml wódki, 200 ml (szklanka) piwa (po ściance ;]) i na koniec coli do smaku albo do pełna, jeden pies, lód ewentualnie i... pijemy! w smaku genialne, kopie momentalnie ale nie w sposób zdradziecki. POLECAM :} sam właśnie robie, mniam "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
OOO... Pawelord, nieomieszkam wypróbować
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Wstałem.
Tendrink brzmi paskudnie, ale trzeba będzie spróbować..... |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
nie ma to jak prawdziwi smakosze > ja jestem za tanim winkiem, moze byc nawet z kartonika ;D
mmm,m ;] a tak bardaziej kulturnie to preferuje drinki rozne a co do piw: najbardziej oryginalne piwo jakie widzialam we Włoszech to piwko o przyjemnej nazwie Furher z pieknym zdjeciem pana Adolfa;D bylo jezcze chyba Mussolini i wino Morrison i pare innych ;] -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
phew. w musicu na plakacie widziałem Satana i Judasa. Na osiemnastkę postaram się skołować 666 butelek tego pierwszego ;}
i burżuj się zrobiłem, bo nietakdawnotemu świetnego drina piłem - troll. tylko drogie to to, ale kahlua i dwa rodzaje wódki roxxx! -------------------- |
MisieK |
![]()
|
Child, ja myślałem, że ty w 666 koźlaków zainwestujesz;)
ja ostatnio nic speccjalnego. kartony. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Doti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kwestia osiemnastki!
Moja z racji bliskiej daty już w zaawansowanym stadium, sprowadziłem sobie 6x 0,7 Soplicy, dla tych co nie lubią pić mam butle wstrętnego (uwaga! drogiego!) wina a dla tych co chcą bełtać beczke piwa :} Zagryzki jeszcze sie zrobi, muzyke nastawi :] jak tylko bede mial aparat to cykne fotke całego zaopatrzenia "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Doti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
Wróciłam z biwaku wczoraj, też było asortynentu od groma, a nawet więcej... Sama naraz wypiłam z 0,7 czystej
![]() |
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
W piatek szkolna dyskoteka,lol.
-------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cat proste
0,7 czystej = 0,7 kieliszka czystej :P -------------------- ...
|
MisieK |
![]()
|
niee... czysta woda mineralna niegazowana... nie ma co... jakoś nie wierzę. Ja żadko wypijam 0,7 samej czystej //zwykle jak już tyle, to coś jeszcze XDDD//
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oł maj Gad!! Może jeszcze nam powiesz jak to zerowałaś całe 0,7 z butelki z dozownikiem??
I ty dziecko żyjesz po wypiciu 0,7 wódki ![]() Ty zapewne tyle nawet nie wypiłaś, bo 0,5 to byłaby dla Ciebie dawka śmiertelna XDDD -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak rozłożyć to na parę godzin to to jest możliwe ;p ale niepokoi mnie to 'naraz' - dawka śmiertelna alkoholu przekroczona ze dwa razy ;>
-------------------- |
Doti |
![]()
|
Po pierwsze jakoś żyję
![]() Po drugie było to trochę w czasie rozłożone, ale nie więcej niż 3 godz ![]() Po trzecie większość wypiłam z odrobina syropu malinowego ale i tak go nie czułam bo on był tylko do zabarwienia ![]() Po czwarte, mam juz małą wprawę ![]() Po piąte, nie dyskryminujcie kobiet, one też potrafią ! |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
sorry, mi wystarczy pół półlitrówki i jestem wstawiona.
i wątpie, żebys wlała w siebie 0,7 i coś pamiętałą. po 0,7 ma się zgona. chyba że masz to w genach po rodzicach ;/ -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 16:08 |