[zabawa Filmowa], zgadnij co to za film?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[zabawa Filmowa], zgadnij co to za film?
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jedno i drugie pasuje do opisu, masz rację. Ale to film z zupełnie innej półki...
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
ale polski czy zagraniczny film? No to trzeba mówić...
-------------------- ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Dobra. Będzie bomastyczna podpowiedź. Nie dość, że nie polski to jeszcze w dodatku wcale nie amerykański.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ormiański na pewno xd
"zawieszeni na drzewie"? Ten post był edytowany przez Cat: 02.02.2006 14:29 |
Katon |
![]()
|
Cat, włączam Cię do grona kobiet mojego życia.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
;D
historia nieudolnego artysty, którego nikt nie może znieść oprócz znajomej pracującej w jadłodajni. Ten post był edytowany przez Cat: 02.02.2006 15:16 |
dementorek |
![]()
|
![]() Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer ![]() |
to ten film co on wsadzal swoje wiersze w kapuste?
-------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
omatko, nie przypominam sobie żadnego wsadzania wierszy w kapustę xd
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Amerykanin w Paryżu?
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z tego co mi się wydaje w 'Amerykaninie' obrazy kupowała jakaś bogata wdowa a nie pracownica baru mlecznego:p
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nie "amerykanin w paryżu" ;p
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
To będzie "Lepiej być nie może"?
Ten post był edytowany przez Sihaja: 03.02.2006 13:00 -------------------- |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Albo mi się wydaje albo odpowiedź już padła
![]() -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
correct sihaja :)
|
Katon |
![]()
|
Zanim, a zarazem na długo po skomponowaniu przez Mozarta Reqiem, w kraju, którego stolica była ulubionym miastem Wolfganga powstała opowieść o pewnej zagubionej uczuciowo kobiecie.
To zagadka erudycyjna. Nie opowiada treści filmu, ale raczej naprowadza na coś innego. Cat, liczę na Ciebie. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
No prosze, wreszcie coś trafiłam
![]() Teraz myślę nad Katonem... :] -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE powstała opowieść o pewnej zagubionej uczuciowo kobiecie. Miasto chyba już wiem. Czy tymi w/w słowami sugerujesz że jest to film oparty na jakiejś powieści związanej z tym miastem/ powstałej w tym mieście? Samotni? Ten post był edytowany przez Ahmed: 04.02.2006 20:50 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziewczyna z Perłą?
-------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
powtarzam się, ale uwielbiam twoje zagadki, zaraz się biorę za kombinowanie, bo to raczej nie dziewczyna z perłą?
przy okazji się pochwalę, że nie dalej jak wczoraj oblałam prawo rzymskie ;D |
Ahmed |
![]()
|
Jeśli film ma ten mieć coś wspólnego z Mozartem i coś wspólnego z "owym" miastem to obstawiam "Don Giovanniego" bo to jedyna sensowna rzecz do jakiej się dokopałem.
Ten post był edytowany przez Ahmed: 05.02.2006 18:19 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
chyba nie w tom co trza stronę jedziesz
|
dementorek |
![]()
|
![]() Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer ![]() |
Katon, nie lubie Twoich zagadek.
-------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Ahmed |
![]()
|
Nie zgadzasz się z tym że chodzi o Pragę?
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
dem- podoba mi się twój avatar ;)
ahmed-pragę, powiązanie z mozartem i miastem ogólnie samym w sobie. w zagadce katona chodzi o kraj, a nie konkretnie o jego stolicę. i nie o mozarta. Ten post był edytowany przez Cat: 05.02.2006 18:25 |
Ahmed |
![]()
|
Cat- nie martw się Rzymem, mój dobry kumpel zdał, ale jak słyszałem to "Rzym albo się oblewa albo zdaje się go na 3".
A co do zagadki to oczywiście masz rację, nie wiem czemu uparłem się na tą Pragę ;] Czyli Mozart w tej zagadce jest tylko elementem określającym kraj powstania owego filmu oraz pewnych ram czasowych? Inny związek "Mozart-Czechy": Milos Forman i jego "Amadeusz". Ten post był edytowany przez Ahmed: 05.02.2006 18:43 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:08 |