Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Khe, khe... jakoś przeżyję... Choć całeczek nigdy się nie uczyłam... Moje pierwsze zetknięcię z całkami - dziś. Przyjemne, nawet bardzo. Jak lubisz różniczkowanie, to całkowanie również Ci się spodoba. Kilka spryciarskich wzorów na początek, nie wiem jak wygląda ciąg dlaszy. "calkowanie = odwrotność różniczkowania" -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Sęk w tym, że tych wzorów są tysiące i należałoby wszystkie pamietać, co jest fizycznie niemożliwe.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
znam ludzi ktorzy przez trzy lata uczyli się na pamięć wszystkiego co mieli w zeszycie od fizy [a uczyl nas człowiek, ktoremu zdarzalo sie poprawiac tresc zadan w ksiazkach. typ hardkorowca ;]] i ocierali sie o 4
podejrzewam, ze i cale tablice calek by zapamietali ;p -------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 12.12.2006 19:44) Moje pierwsze zetknięcię z całkami - dziś. Przyjemne, nawet bardzo. to poczekaj na jakies bardziej hardkorowe przyklady.. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Sęk w tym, że tych wzorów są tysiące i należałoby wszystkie pamietać, co jest fizycznie niemożliwe. Na PG wydali nawet caly 40 stronicowy skrypt z wzorami, czcionka pewnie z jakaś 8 co najwyżej ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE(MisieK @ 12.12.2006 21:20) Też coś takiego miałam w ręku kiedyś. Generalnie - przydaje się tylko jako ściąga na egzaminie z analizy. Większość całek używanych potem w obliczeniach ma podane schematy rozwiązań. I całe szczęście.-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja na egzaminie mialem tylko podstawienie i części w sumie
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Powiem szczerze - mi całki nie robią różniczki.
A całkowanie miałem już w liceum, na początku 3 klasy, na sprawdzianie 5 ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
hazel |
![]()
|
QUOTE(MisieK @ 13.12.2006 10:05) Heh, twoje szczęście. Ja miałam całki powierzchniowe i jakieś krzywoliniowe (do tej pory nie wiem co to jest). Poza tym funkcjonały i równania różniczkowe. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
MisieK |
![]()
|
Na pg równania różniczkowe to oddzielny przedmiot
![]() Powierzchniowych nie mialem bo pan dr zapomnial jednej z kartek ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Jaka jestem zla. Ohhoho. Wsciekla. Jak mozna mnie tak ponizyc, zeby moje uciulane na rozszerzonym, wartosciowe dla mnie 85% zamienic na jakies marne 87% podstawowego. I obojetnie jak bylbys Katoniku moj kochany oburzony tym napastowaniem Romana, ktory jest niegorszy od wczesniejszych ministrow i go szykanuja tylko dlatego ze z Ligi jest i owczy ped to ogolem, to ja uwazam tego goscia za skonczonego imbecyla. Reszta sie pewnie zdziwi, dlaczego tak pozno to zauwazylam. Otoz.. mimo ze wg. statystyk wyborczej na upragnione studia dostalabym sie z wynikami z probnej <czyli bez jeszcze jednego przedmiotu ktory bede zdawac w maju> to mierzi mnie zwyczajnie to, ze przy sprawdzaniu tych informacji ze zgroza odkrylam, jak nisko ceni sie moje ambicje.
Noz k..... A tak btw. Emoticonko, pewnie ucieszy Cie ze teoretycznie zdobylas 96% z podstawowego co nie? ![]() -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Elva - osobiście napisałam protest w tej sprawie, osobiście byłam za niego odpowiedzialna przed naszą dyrektorką i osobiście całe przerwy spędzałam na zbieraniu podpisów. Wydałam własne pieniądze na wysłanie tego wszystkiego do ministerstwa. I teraz osobiście mam spokojne sumienie, że zrobiłam wszystko, co się dało.
Niech mnie ten człowiek nie wkrwia nawet więcej. Będą te przeliczone wyniki na świadectwie? pewnie tak. I dlatego jedynym wyjściem jest dobić setki w maju ;p. A moje studia (MISH UJ) i tak nie biorę pod uwagę podstawki i mają w dupie wszystkie głupie przeliczniki. I interesują ich tylko ludzie z wynikami powyżej 90% ze wszystkiego :/. -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
90% populistów z poprarciem 0.09% mających ojców w pzpr a obecnie plujących na komunę nie widzi w tych arkuszach roznicy
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Zanim zasiąda na swoich stołkach powinni tę maturę chociaż raz napisać ;p. to by różnicę zobaczyli, oj zobaczyli, gdyby od wyników zależały ich ciepłe posadki ;p.
-------------------- |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
to jak to jest? wy w tym roku piszecie tylko jeden poziom?
ej bo ja nic nie wiem, nie oglądam tv, nie mam czasu poczytać nawet, nawet nie mam gazety ani nic... z polityki to wiem ostatnio tyle ile moj sensei robi sobie na praktycznej jaja z naszych polityków kaząc nam mówić po japońsku zdania pt "Mama powiedziała mi: uważaj na pana łyżwińskiego" itp. (Haha wa watashi ni iimashita: łyżwiński-san no chuui o shite kudasai.) Ten post był edytowany przez Sumiko: 14.12.2006 12:25 -------------------- dupa.
|
em |
![]()
|
Yhm. Albo podstawka, albo rozszerzenie.
A taki gratis to tabelka przelicznikowa: jak się zdaje rozszerzenie, to przeliczają ile dostałabyś z podstawki i wpisują to na świadectwo. hokus pokus, z jednego egzaminu dwa. oczywiście w drugą stronę to nie działa. -------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Sumiko @ 13.12.2006 21:08) Mama powiedziała mi: uważaj na pana łyżwińskiego" itp. (Haha wa watashi ni iimashitaka: łyżwiński-san no chuui o shite kudasai.) lolbez tego 'no' brzmialo by to jeszcze lepiej ;] |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale to się czyta 'czu' nie chu. przykro mi.
-------------------- dupa.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
łyżwińskiemu tez kamien spadl z serca.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Sumiko - arkusz rozszerzony posiada po prostu elementy podstawowego, tyle ze inaczej punktowane. Przyklad? Za zadanie 4-podpunktowe, za ktore na podstawie dostaloby sie 4 pkt (w wypadku gdy tylko czesc jest dobra - odpowiednia ilosc pkt za poprawne podpunkty) na rozszerzonym dostaje sie 1. Oczywiscie jak ma sie wszystkie 4 podpunkty dobrze. Bardzo to sprawiedliwe. Jeszcze bardziej czlowiek jest szczesliwy, gdy popatrzy sobie na ten przelicznik poziomu rozszerzonego na podstawowy..
http://www.cke.edu.pl/images/stories/Matur.../tab_wyniki.pdf ... zwlaszcza, ze jak widac 100% poziomu podstawowego to dla pana ministra to samo co 100% poziomu rozszerzonego. Bo wszyscy wiemy ze nie ma roznicy. Emo - miedzywydzialowka tak? Mamy cos takiego w przyszkolnym Collegium Europaeum Gnesnense, ktore ma pecha byc jeszcze bardzo mlode wiec traktowane jest raczej jako ostatecznosc niz powazna filia uniwersytecka. Ja jestem troche spokojniejsza, bo najwyrazniej z tych 8 osob na miejsce na moim UAM'owskim filmoznawstwie polowa to cieniasy ![]() -------------------- |
hazel |
![]()
|
jizz, wy wszyscy takie ambitne kierunki wybieracie! Chociaż ja miałam taki okres w życiu, przez który o mało nie wylądowałam na UJ (pewnie nie wybaczyłabym sobie tego do końca życia), to generalnie szukałam jakiejś przytulnej (jasssne) i przyjaznej (oczywiście!) uczelni. I dopiero po ogłoszeniu wyników się dowiedziałam, że na mój niestresujący kierunek było 10,3 chętnych na jedno miejsce. I że dostałam się czystym, rasowym fuksem.
A teraz żałuje, że nie studiuję sobie na jakiejś piknej uczelni typu KSW, jakiegoś piknego kierunku typu socjologia, stosunki jakieśtam, administracja, czy coś równie abstrakcyjnego. Zwłaszcza że na ten tydzień mam w perspektywie oddanie projektu z konstrukcji stalowych i kolosa z żlebetu. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
em |
![]()
|
no, ja na nic niehumanistycznego raczej nie mam szans pójść z moimi trzema przedmiotami
![]() ![]() -------------------- |
MisieK |
![]()
|
QUOTE A teraz żałuje, że nie studiuję sobie na jakiejś piknej uczelni typu KSW, jakiegoś piknego kierunku typu socjologia, stosunki jakieśtam, administracja, czy coś równie abstrakcyjnego. Zwłaszcza że na ten tydzień mam w perspektywie oddanie projektu z konstrukcji stalowych i kolosa z żlebetu. przynajmniej potem będziesz mogła gówno robić i nieźle żyć ![]() macie tam u sibie laborki ze spawania? ja bede mial. inżynierka już ma i przeraziłem się nieco jak uslyszalem co tam sie dzieje. idzie sobie jakiś fajtłapa z butlą gazu i nagle JEBUT. upuścil. naszczescie nic nie wybuchlo XD podtrzymuje mnie tylko to, że potem dostane certyfikat i sobie bede mogl nawet w polsce za te 12 zeta za godzine posiedzieć przy maszynce i powciskać przyciski XD -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
hazel |
![]()
|
Ha! Nie mamy. Całe szczęście. Rok przed nami był ostatnim rocznikiem na uczelni, który miał. Podobnie jak laborki z fizyki. My mieliśmy tylko wykłady i cwiczenia.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.07.2025 16:35 |