Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eeee tam. Było o niebo prostsze, aniżeli się spodziewałem. Tekst Jeziorańskiego był całkowicie przejrzysty i w pełni zrozumiały, Wypracowanie walnąłem oczywiście o nieśmiertelnych "Chłopach" (ileż razy to się może na maturze pojawić? pisałem też o nich na próbnej). Jestem zadowolony. Zero nauki i powtórek z polskiego,a z wypracowania jestem dumny. Nie no myślę, że 50% będzie (szczyt marzeń). Liczyłem na Żeromskiego, tam przynajmniej jakaś rozbudowana problematyka. Trudno się mówi, o Chołopcach też się przyjemnie pisało. Fragment kłótni o Borynów był świetny (Lakudra jedna! Ta świnia! Ten włók* jeden!)
*włók (wywłoka) - kobieta prowadząca rozwiązły tryb życia - takie objaśnienie nam dali na maturze ;] No i o jedno zmartwienie mniej. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
a reszta to chyba pomarła po tej maturze, tak cicho ;d
co się będę powtarzać. tekst prosty, ale pewnie się gdzieś sypnęłam w odpowiedziach ;d a z wypracowania wybrałam chłopów bo coś wiedzialam i na próbnej też to wałkowałam, więc trudu nie było. moze nie zauważyłam, ale czy ktoś pisał rozszerzoną? bo ja wzięłam tekst pt. wiewiorka, a kolega mi zaraz mówi ze przecież wiersz był banał i test drugi też w miarę ;ddd może się rzeczywiście wpakowałam trochę ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja pisałam rozszerzoną - niestety.
Wzięłam pierwszy temat, ale szczerze mówiac żaden mi nie podszedł. Tyle dobrego, że na prezentację ustną przygotowywałam Białoszewskiego, więc pare informacji przemyciłam, więc może jakieś walory będą. O wiewiórce bałam się pisać, bo moje rozważania mogly powędrować w całkiem inną stronę niż klusz i byłby zonk. Na podstawowej wzięłam oczywiście Makbeta - chyba jednyna lektura, o której moglabym pisać i pisać. Do tego doszedl Edyp (którego nota bene nie czytałam, a tylko o nim słyszałam) i jakoś to wyszło. Teraz staram się zapomnieć :] -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja wziełam dokładnie to samo:). Rozszerzony nawet całkiem dobrze mi sie pisało...gorzej z podstawą. Chyba test zawaliłam. Ale było, mineło. Nawet nie bede zaglądac do odpowiedzi. Po co sie załamywać
![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
chłopów nie czytałam (nawet streszczenia), bo myślałam, że jak byli na próbnej to już drugi raz nie dadzą.
makbeta też zresztą nie czytałam. kurde z lektur to tylko przeczytałam Tango, Ferdydurke, Mistrza i Małgorzate... teraz załuje. trudno, zostane menelem. -------------------- dupa.
|
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Eee tam. Dopóki w poleceniu nie napiszą "odołaj się do znajomości utworu" nie jest źle. W obu częsciach pisałem tematy nr 1 i wydaje mi sie, że poszło mi całkiem przyzwoicie (choć to akurat się okaże jak oddadzą, Polski to jedyny przedmiot, w którym nie masz włąsciwie pojęcia, jak poszło) Cieszę się, że na test dostalismy coś w miarę strawnego, bo miodek z próbnej może i "wielkim językoznawcą jest" ale jego język...no cóz, sami wiecie
![]() -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Gem @ 04.05.2006 15:32) A muszę przyznać, że pierwsza część nie była ciężka. Ja też wybrałam Makbeta, jako że antyk i Średniowiecze mam raczej obcykane, [...] a co do tego ma średniowiecze? -------------------- dupa.
|
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
Musiala sie dziewczyna pochwalic, po prostu.
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja powiem tak.
Jestem załamany. Jak patrzę na odpowiedzi to po prostu o dupę to potłuc. Ale za rok jest powtórka... -------------------- ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Sumiko @ 04.05.2006 20:53) QUOTE(Gem @ 04.05.2006 15:32) A muszę przyznać, że pierwsza część nie była ciężka. Ja też wybrałam Makbeta, jako że antyk i Średniowiecze mam raczej obcykane, [...] a co do tego ma średniowiecze? To miał być żart? :| Poza tym, że akcja toczy się w średniowieczu i tam było coś takiego jak etos rycerski, który, hmm... niech pomyślę miał trochę wspólnego z rycerstwem i ogólnie z samym makbetem, to chyba nic. QUOTE chłopów nie czytałam (nawet streszczenia), bo myślałam, że jak byli na próbnej to już drugi raz nie dadzą. makbeta też zresztą nie czytałam. No questions... Jak już przeczytasz, to mi powiedz... co by nie było to dramat barokowy. nie wiem czy znajomość średniowiecza tu w ogóle coś robi. //s. Ten post był edytowany przez Sumiko: 05.05.2006 08:04 -------------------- ![]() |
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
no ja sie wpakowałam w wiewiórke chyba ;/ ch.. by to strzelił, k.... jego mac :/ :/:/ te klucze sa pojebane i nic do dac nic ujac... jak mozna rozumowac pod klucz :/
a na podtswie to chłopy, i nie cieszcie sie ze takie łatwe, bo z takimi jetamtami bywa niestety feler takowy, ze jak ktos jest nieco inteligentniejszy to po prostu wysnowa ciekawsze wnioski niz podstawy i banały, ktore sa w kluczu... z drogiej strony jak ktos sie opierdala i jest mało inteliogentny do tego to tez raczej sie nie przygotowywal i chłopow nie czytał, wiec ta matura jest zupelnie bez sensu a wypowiedzi ze bylo takie latwe i zajebiste mnie bawia, bo wy tutaj zawsze tak gadacie, a jakos srednia krajowa wynikow jest srednia, no ale moze mamy forumowe mózgi, kto tam was wie az dzis k...., klne jak szewc z tego wszytkiego :/ no nic, powodzenia zycze jutro, niech listetningi beda słyszalne ![]() -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
te odpowiedzi krazace w necie to jakas kupa na kołach, ja poczekam na klucz z prawdziwego zdarzenia.
Kto by pomyślał że wyraz bliskoznaczny do generator to "wyzwalać" ;] pasujący - a owszem, ale bliskoznaczny? ;] "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
nie było tak źle, ale zawsze mogło być lepiej
![]() i na podstawowym i na rozszerzonym pisałam tematy nr 2 chłopy i wiewióra ![]() zobaczymy jak przyjda wyniki ![]() jutro na szczeście się nie męcze, bo nie pisze angola tylko niemiecki, który jest za tydzień, a najbliższy termin to poniedziałek - WOS ![]() good luck tomorrow ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Generalnie, same zadania maturalne były łatwiejsze niż taka próbna i przynajmniej w mojej szkole zadania, które robiliśmy na lekcjach nie należały do najłatwiejszych. A czasem to ja nawet nie wiedziałam za co mam się złapać i czy lepiej napisać gniota nie na temat, czy jeszcze większego gniota na temat.
Problem zazwyczaj jest jeden i zwie się STRES. Dobra, może nie wszystkich paraliżuje i blokuje szare komórki, ale zawsze niekorzystnie wpływa na pracę. Ja na przykład trafiłam z tematem bardzo fartownie, ale jak przyszłam do domu to przypomniała mi się nagle setka innych rzeczy, których nie napisałam. Olśnienie, qrfa! Dlaczego nie mogłam o tym pomyśleć 30 minut wcześniej?! Każdy mówi, że jego matura nie była adekwatna do wiedzy. Nawet moja mama, swego czasu wielka kujonka i miss perfekcji, wzór pedantyczności, Ja-To-Wszystko-Wiem-Omnibus-Jolanta, Dlaczego-Nie-Możesz-Uczyć-Się-Tak-Dobrze-Jak-Ja-Kiedy-Byłam-W-Twoim-Wieku? ... no i dupa! Ja napisałam z tym generatorem "(cośtam, chyba nacjonalizm i patriotyzm) stały się źródłem..." i mam wszystko gdzieś! ![]() a ja to napisałam dobrze ![]() Ten post był edytowany przez Sumiko: 05.05.2006 22:48 -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
widzialem arkusze, a w myslach juz widze reakcje mojego polonisty na pytanie 'co pan sadzi o tegorocznej maturze?'. prawdopodobienstwo ze pojawia sie slowa banal, baran, zalamac, liczba 60 polaczona z procentem jest rowne temu, ze najwiecej dzieci rodzi sie w dziewiatym miesiacu :>
pisanie tylko i wylacznie z fragmentow [bez odwolywania sie do calosci] roxxx ;] -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Za jakieś 16 minut zaczyna się podstawowy język...
u mnie na osiedlu stres możnaby kroić nożem. sporo maturzystów tu mieszka :> -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Juz nie sportu juz samej nauki. Coby jednak nie było "ŁOOOOOOOOOLEEEEEEEEEEEEEE!!" dla naszego nowego ministra edukacji no i wicepremiera. Ja sie boje co to bede mial za matury za rok
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja się boję. serio, jak się nie bałam, tak teraz się boję.
-------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
btw, co z obowiązkowym maturami z matematyki?
ostatnio robią nam wodę z mózgu w tym temacie, nikt nic nie wie, albo co gorsza straszą dupki. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiejszy angielski to była dla mnie porazka =='
I i III arkusz - spoko Z drugim dowalili. W sumie spodziewaliśmy się, ze ten pierwszy, to cisza przed burzą. Jeśli będą chcieli dać w końcu tę obowiązkową matmę, to będą musieli oficjalnie ogłosić trzy lata wcześniej. Chyba. Tak słyszałam... -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
a ja sie na angolu przejechałam zupełnie. nie chce się usprawiedliwać ale cały dzień mnie mdliło i ledwo wysiedziałam zeby im tam atrakcji nie zrobić. ciężko się było skupić w takim stanie. niestety.
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
fucktycznie, zle nie bylo, w sumie najwieksze watpliwoscie budza we mnie limity slow, moje piekne wypracowanie (nie liczylem ile ma) nie daloby sie skrocic tak czy inaczej
![]() "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Gem |
![]()
|
Dupa nie matura. Może nie poszło mi najgorzej, ale czas kompletnie był nieadekwatny do zadań. W I części rozszerzonego 70 min to stanowczo za mało, a znowu na II cz. 110min za dużo. Wszyscy skończyli przed czasem wyp. pisemną, a kurde czyt. ze zroz. to ja dopiero byłam na 1 zadaniu a tam 15 minut do końca :|. Syyyyypa! Napisze list protestacyjny do min. oświaty!! Albo lepiej do samego Kaczyńskiego!
-------------------- ![]() |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Vilanda @ 05.05.2006 17:40) btw, co z obowiązkowym maturami z matematyki? ostatnio robią nam wodę z mózgu w tym temacie, nikt nic nie wie, albo co gorsza straszą dupki. Moja matematyczka nie tak dawno temu z jakiegoś zjazdu czy konwentu (jak zwał tak zwał) matematyków przywiozła nowinę, że matematyki roczniki '88 i '89 nie zdają jeszcze obowiązkowo na maturze, ale roczniki młodsze tak. I podobno wcale nie zwiększą liczby godzin tegoż przedmiotu dla profilów bez rozszerzonej matematyki. Więc powodzenia. Chyba, że nowy minister Giertych coś zmieni ;> Ten post był edytowany przez Yavanna: 05.05.2006 18:31 -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 27.06.2025 17:55 |