Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
zamiast obowiązkowej matmy będzie obowiązkowa religia.
moja mama dodaje: a na zpt będzimy robić moherowe berety. ole! edit: właśnie rozwiązuję maturę z anglika ![]() ![]() edit2: skończyłam. podstawowa banalna :> rozszerzona dosłownie przesrana. odpadłam przy temacie rozprawkowym xD a listeningi nie były łatwe. ale myślę, że za rok sobie poradzę ![]() Ten post był edytowany przez emoticonka: 05.05.2006 20:00 -------------------- |
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
To raczej nie nowina, bo o tym mówili już dużo wcześniej w wiadomościach. Od mojego rocznika matura z matematyki jest obowiązkowa, niestety
![]() Ja tylko mam nadzieję, że do tego czasu się to zmieni i mnie to ominie. Oby sobie tą matematykę odpuścili, inaczej będzie źle. Ogólnie polacy raczej nie są w tym dobrzy. Ale z tego co słyszałam podobno banały, jeżeli w ogóle mogę wierzyć ścisłowcowi. Humaniści mają zdecydowanie gorzej. -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiejszy angol nie był az taki zły(jak dla mnie) łatwiejszy od próbnego. Za to wkopali sie ci, ktorzy zrzynali od siebie - trzy "rzędy" były
![]() Matematyka obowiązkowa- Boze dzieki, ze mnie to juz nie spotka... -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Gem @ 05.05.2006 17:27) Dupa nie matura. Może nie poszło mi najgorzej, ale czas kompletnie był nieadekwatny do zadań. W I części rozszerzonego 70 min to stanowczo za mało, a znowu na II cz. 110min za dużo. Wszyscy skończyli przed czasem wyp. pisemną, a kurde czyt. ze zroz. to ja dopiero byłam na 1 zadaniu a tam 15 minut do końca :|. Syyyyypa! Napisze list protestacyjny do min. oświaty!! Albo lepiej do samego Kaczyńskiego! Pisz do ministra edukacji - Romana Giertycha ![]() Hmm... patrzylem na amturke... mnie sie tam wzglednie prosta wydawala =P pewno jak ja ebde pisal dojebia mega trudna. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
kupa, z wszystkiego powychodzilem sporo przed czasem, tylko przerwy byly irytujace - 45 minut z czego 20 trzeba bezproduktywnie spedzic w klasach ;]
"...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Ano, ci, co przepisywali mają przeczesane. Jako, że o niczym nie poinformowali, ściągacze się złapią. Ale czy pomysł był dobry...hm..z jednej strony tak, bo pognebił oszustów, ale z drugiej...CKE powinna się chyba kierowac nieco innymi kryteriami niż kanary a autobusie ? Gdyby poinformowali o "grupach", nie łapali by ściągających, bo żadnych ściągających by nie było (zwłąszcza, że arkusze rozdawali losowo, a nie "rzędami" ) Mam mieszane uczucia.
Co do samej matury...poziom rozszerzony rzeczywiście prostszy niż na próbnej. Za to podstawka chyba ciut trudniejsza. 2 razy się walnałem na słuchaniu i marzenia o powrórce 100% poszły się kochać. Za to w drugim arkuszu jest bardzo dobrze (naprawdę łatwy był) 23/27. Dużo zalezy od trzeciego, ale wynik będzie raczej dość dobry. A ta matematyka...troszeczkę demonizujecie. Wiem wiem, łatwo mi gadać bo sam zdaję matmę rozszerzoną absolutnie dobrowolnie. Rozumiem obawy, bo mnie też momentami niektóre zadania pzerażają, ale IMHO nie ma się czego bać. Co będziecie chcieli, zdacie i tak, a matura podstawowa jest na tyle prosta, że uzbieranie 30% nie powinno stanowić najmniejszego problemu, jesli się chodziło przez te 3 (ew 4) lata do szkoły ![]() Aha, i cieszę się z jeszcze jednego...nasz rocznik uciekł Giertychowi ![]() -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 05.05.2006 20:32) Pisz do ministra edukacji - Romana Giertycha ![]() Hmm... patrzylem na amturke... mnie sie tam wzglednie prosta wydawala =P pewno jak ja ebde pisal dojebia mega trudna. Wiesz, ja też tak myślałam. Ale głównie chodzi o czas. Naprawdę ciężko było w ciągu tam 40 min. dokładnie wczytać się w 3 dość spore teksty (wiadomo nie najprostsze) i rozkminić je tak na cacy. Jestem pewna, że 10-20 minut więcej i wszyscy by byli happy. A tak, po wyjściu z sali cała grupa zaklęła siarczyście... Wyślę mu qpę w kopercie. Dokładnie to co myślę o organizacji czasu na maturze. ![]() Popieram przedmówcę, stanowczo za długie przerwy, kompletnie bez sensu. -------------------- ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Zwodnik - nam na egzaminie też nie powiedzieli, że są grupy. potem był zonk
![]() -------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
a podobno boski roman wziął też pod skrzydła wyższe uczelnie.
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
dla mnie przerwy nie trwały aż tak długo... może to ze stresu
![]() ![]() estiej: myślałem, że od siedzenia obolałe siedzenie się ma ![]() Ten post był edytowany przez estiej: 07.05.2006 01:49 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
Boże, już się nie moge doczekać mojej matury za 3 lata.
Juz mnie przeraza fakt, ze bedzie matma na maturze...chyba ich pogielo :/:/:/ Sadzac po tym co Romek wyprawia to beda niezle jaja. Najwyzej zostane cukiernikiem! -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
shell, zawodówa to dobra szkoła, tam nie trzeba pisać matur - weźmy pod uwagę zapotrzebowanie na spawaczy ;d
FREE percy! ![]() |
kruk |
![]()
|
![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Tia, szczególnie tych %, co to w bramie stoją.
![]() ![]() -------------------- ![]() |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
bede robic dziury w paczkach...
a tam egzamin kwalifikacji zaowodowych to chyba nic trudnego ;D ciekawe co by bylo jakbym nawet tego nie zdala XD -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Vilanda |
![]()
|
zostałabyś politykiem? xd
FREE percy! ![]() |
Shell |
![]()
|
chyba nie bardzo :/ nie te kurwiki w oczach ;d
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Vilanda |
![]()
|
może jesteś wysoka? (roman)
może jesteś czekoladowa? (endrju) może masz kaczy dziub (kaczorek) wybór szeroki ;d /bez urazy, bez urazy -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
kruk |
![]()
|
zeby byc politykiem trzeba skonczyc wyzsza szkole tarota w Rosji(to nawet wiece marszałkiem sie zostanie)
-------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Shell |
![]()
|
to ja ide na solarium, przede mna swietlana przyszlosc.
a jak mnie nie bede chcieli to ide do wyzszej szkoly tarota, jak mowi kruk ;D -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Vilanda |
![]()
|
wychodze z założenia, że żadna praca nie hańbi.
spotkamy się kiedyś w jednym rowie ;d wogóle, matura za trzy lata, nie będę się martwiła na zapas. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Shell |
![]()
|
wszystko przed nami Vi
![]() Ten post był edytowany przez Shell: 05.05.2006 21:19 -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Vilanda |
![]()
|
wertyński jest z rosji, proszę bardzo.
(vi, nie vil, proszę <;) -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Shell |
![]()
|
oks zmienilam na Vi ;]
ktos jeszcze jedzie na ten cudowny uniwerystet?;D -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Angielski był banalny
![]() 1 błąd w podstawowym, na rozszerzonym zrobiłem 8 :/ -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 27.06.2025 22:49 |