Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Przynajmniej przy kupie.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja mam na razie gramatyke, 17-18.
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No, ale odpada mi taktyka nauki 'na dzien przed' :d
-------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Czemu? Lubię takie maratony właśnie, człowiek się zbierze w sobie przez 2 tygodnie a potem ma spokój (do września
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie, znając życie, podadzą terminy na ostatni moment...
![]() Nowy tydzień dopiero co się zaczął, a już mam weekend. Mimo, że w dniu jutrzejszym nie ma oficjalnego wolnego (ze względu na Dni Nauki) to dogadaliśmy się z wykładowcami i w ramach zajęć 'idziemy' na wykłady. ![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
pff, ja mam przed sobą jeszcze poprawę fleksji imiennej w czwartek i ściemnianie na staropolskiej, czemu jeszcze nie mam pracy rocznej. wersja oficjalna: mój komputer wciąż jest w serwisie.
. ![]() Ten post był edytowany przez em: 15.04.2008 20:08 -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
O, dzięki, Em. Porozsyłam kolegom i koleżankom i oficjalnie stanę się znienawidzony (co jest w sumie śmieszne, bo przecież i tak wszyscy wiedzą, kiedy jest matura) :]
Oceny już prawie ze wszystkiego u nas wystawione, więc na geografii (przedmiot maturalny) z 29 osób było 11. Może się nie znam, ale w klasie maturalnej to trochę niepoważne zachowanie. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
w zeszłym roku miałam podobną stronę w opisie przez caly kwiecień, a w dniu matury z polskiego w letniej kiecce przyszłam pod szkołę witać wychodzących
![]() ![]() i wiesz, u nas było podejście raczej z gatunku: chodzenie do szkoły tuż przed maturą jest bez sensu, lepiej pouczyć się w domu. 11 osób na tydzień przed końcem roku to b. dużo, muszę ci powiedzieć. pamiętam, w ostatnim tygodniu chodziliśmy na lekcje we czwórkę i było super ![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Fakt, nie przebiję :]
Co do drugiej kwestii - wiedziałem, że tak odpowiesz, ale pamiętaj, że mieszkam na Podlasiu. Nie chcę być nieszczery i mówić, że nikt nie został w domu, by się uczyć, ale połowa z tych, których dzisiaj w szkole nie było, po prostu kupiła wódkę i pojechała nad pobliską rzekę, żeby przesiedzieć do końca tej szóstej godziny. A o żadnym płaczu czy jakichkolwiek wzruszeniach związanych z opuszczaniem szkoły raczej mowy nie ma. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 15.04.2008 22:41 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
jakoś tak czułam, że tak właśnie odpowiesz
![]() dlatego piszę, jak było u mnie, żebyś miał jakąś perspektywę. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Łapię stres. Z czytania ze zrozumieniem i wypracowania dostałem po trói. Nie mogę trafić w klucz, zawsze za realizację tematu mam mało punktów. Szfak.
Mam nadzieję, że to tylko kwietniowa depresja. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
całki są złeeee. chociaz nie - złe są internetowe kalkulatory, które źle liczą całki i wprowadzają ludzi w błąd :C
Misiek - czy wszyscy wykładowcy/cwiczeniowcy na pg m u s z ą dowalac zadaniami, ktore wymagaja kojarzenia wszystkich mozliwych zaleznosci w matematyce? xD siedze z tablicami nad całką i za chuchu nie moglem jej rozwiazac. bo wyszedlem ze zlej postaci tozszamosci trygonometrycznej :FFF to nie na moje nerwy xD Ten post był edytowany przez Child: 16.04.2008 19:13 -------------------- |
em |
![]()
|
Przemek, luzz. zmęczenie materiału może być. na trzy dni przed maturą przestań czytać i powtarzać materiał, idź na spacer, nie pisz nic. to działa
![]() zawsze dostawałam 4 z wypracowań, a z czytania ze zrozumieniem miałam 6-7/10, a na próbnej poszło jak z płatka, więc nie ma reguły ![]() dżizas, fleksja jutro. jak nie zaliczę, czeka mnie sam na sam z doktor Mruk. -------------------- |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
ahahah, DOKTOR MRUK, brzmi słodko
dobra, ten zegar to se powinienem był 3 miesiące temu ustawić jako stronę startową, kuuurw! -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ma ktos pomysl, jak rozwiazac calke
e^-x -----------? e^2x + 2 [jenternetowy kalkulator mnie zabil umieszczajac w rozwiazaniu i xD] -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Em - trzy dni przed maturą to zrozumiałe, ale teraz nie ma prawa być zmęczenia materiału. Teraz właśnie powinienem być w szczytowym momencie intensywnego powtarzania :/
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hazel |
![]()
|
QUOTE(Child @ 16.04.2008 21:20) ma ktos pomysl, jak rozwiazac calke e^-x -----------? e^2x + 2 [jenternetowy kalkulator mnie zabil umieszczajac w rozwiazaniu i xD] Nie mam zielonego pojęcia, pan Krysicki też nie. Mathcad mówi: ![]() http://www.mathworks.com/access/helpdesk/h.../hypergeom.html Chyba, że tam jest strzał, i chodzi o coś takiego: ![]() Ten post był edytowany przez hazel: 16.04.2008 21:46 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Child |
![]()
|
oż! chodzi o ten numer z hipergeometryczna. cokolwiek to znaczy xD
-------------------- |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ej co przewidujecie że możemy trafić na rozszerzonym polskim? Jestem niemal pewny że będzie porównanie fragm. lektury z zakresu podstawowego, z lekturą z zakresu rozszerzonego, no i interpretacja wiersza. Na podstawce stawiam na Herberta, jeżeli chodzi o wiersz. Poza tym to nie wiem, a muszę zawęzić jakoś swoje pole, to znaczy ograniczyć się do tych lektur najbardziej prawdopodobnych... Em, liczę na Ciebie
![]() -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ja bym chciał coś wojennego :]
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
e, vold, z tematem to ja akurat nigdy nie trafiłam jeszcze :P
kiedys ministerstwo uwielbialo chlopow, byli trzy razy pod rzad. my z dziewczynami stawialysmy w zeszlym roku na lalke. a na rozsz zawsze jest porownanie dwoch fragmentow proza, co najmniej jeden z listy lektur, i interpretacja. jesli chodzi o poezje, moze byc herbert... jest rok herberta. chociaz, z drugiej strony, wlasnie dlatego moze go nie byc :P. w akruszach bardzo czesto pojawia sie jeszczy szymborska, z miloszem sie nie spotkalam poki co. chyba wiele nie pomoglam. ale naprawde, co roku typowalismy i jeszcze nigdy nie trafilismy, wiec powtorzcie sobie z grubsza wszystko ;). najwazniejsze to trzymac sie tematu i sypac pojeciami. a, i jeszcze pisac oczywistosci - zawsze sa w kluczu. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
A propos kluczy właśnie - czytam sobie dziś rozmaite klucze do wypracowań i jestem zaskoczony. Naprawdę o połowie z tych rzeczy nie przyszłoby mi do głowy napisać, bo albo wydają się zbyt oczywiste, albo nie wpadłbym na daną rzecz po analizie fragmentów. Dobrze, że mi to poradziłaś, Em. Dzięki
![]() Edit: Szymborską albo Herberta powitałbym z radością. Lubię współczesną poezję i zwykle ją rozumiem. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 18.04.2008 18:50 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
vold |
![]()
|
Dzięki, kurde ciężko mi będzie cały polski przerobić, ale dam radę
![]() -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
em |
![]()
|
przerobić już pewnie nie zdążysz, ale na pewno powtórzyć.
będzie dobrze, bez paniki. ![]() -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cudownie em, tylko tego zegara mi do szczęścia brakowało ;] Nie no, w moim przypadku wszystko byłoby ok, gdyby nie prezentacja. Nie chciało mi się wziąć za to wcześniej i chyba będę ją pisał w maju :/ ale... zobaczymy jeszcze. Co do modułów na wypracowaniach, to po trzech latach, myślę, że już wiem jak je znajdywać. Tak naprawdę, to one są bardzo schematyczne, aż do bólu. I właściwie można się domyślić, co w nich jest. Jeszcze rok temu miałem z tym problem, ale ostatnio na próbnej 24/26 punktów
![]() ![]() Na podstawie z polskiego stawiam na Wesele lub Nie-boską. A na rozszerzeniu to wiadomo - wszystko się może zdarzyć... ![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 05.07.2025 08:17 |