Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ale chociaz 3 klasa mogłaby być poświęcona na przedmioty maturalne w całości. Ja profilowanie bym wprowadził zdecydowanie bardziej 'hardkorowe'. Bo zeby na mat-infie miec wiecej godzin religii niz fizyki w tygodniu to jest juz jawne lecenie w ch*ja. O ile dobrze pamietam, to tak samo wygladala sytuacja z historia i biologia. Noz w kieszeni to mało. Siekiera z polibudy to mało. Tu sie ciezka maszyneria do karczowania lasow deszczowych rozklada w kieszeni.Ale co tam - wazne ze moje liceum nadal leci na opinii najlepszego w powiecie. [Zeby nie bylo - poza tymi bzdurami w programie bardzo polubilem te eLO.] Ze nie wspomne o ogolnokrajowej akcji okrajania materialu z matmy. Boze blogoslaw mojego cwiczeniowca od analizy, bo inaczej całki nadal bym okreslał jako 'nawiasy wygiete w dwie strony'. Boze, zeslij swoj gniew na tych, ktorym wpadlo do glowy, zeby elementy algebry w szkole sredniej redukowac. Blogoslaw dzieci tych zmian trafiajace na dr Kune [to ja], bo przed kołem z tejze mam jedno wielkie wtf na twarzy. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Gimnazjum to zuo. Nic się tam prawie nie da nauczyć.
A tak w ogóle to stosunkowo najbardziej bezsensownym przedmiotem w liceum była biologia. Kucie na pamięć i nic więcej. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 10.06.2008 23:27 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
co ja ci będę Zeti gadać, geez, ty przecież nawet nie zdajesz sobie jeszcze sprawy z tego, jak wygląda program liceum.
pogadamy za dwa-trzy lata. osobiście mam ochotę powiesić człowieka, któy pierwszy wpadł na to, że gramatyka opisowa w liceum jest niepotrzebna (potem się cholera dostaje do edycji teksty, w których imiesłowowy równoważnik zdania na równoważniku, a orzeczenia niet i weź to zadiustuj) TUDZIEŻ wywalił łacinę z kanonu klasy humanistycznej. (tak w duchu czajldowego posta) współczuję biologa dla mnie biologia była świetną rzeczą, zwłaszcza budowa człowieka. nie miałeś nigdy ochoty zrozumieć, jak właściwie funkcjonujesz? móc określić, co cię boli i dlaczego? a jak to przyspiesza wizyty u lekarza ![]() Ten post był edytowany przez em: 10.06.2008 23:29 -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ramzes @ 10.06.2008 23:22) QUOTE Ale chociaz 3 klasa mogłaby być poświęcona na przedmioty maturalne w całości. I tak jest. Ja na humanie w trzeciej klasie miałem jedynie matematykę. Ale tak jak mówi em, są elementarne rzeczy, który każdy, chwalący się średnim wykształceniem, powinien znać, a że polska edukacja nie do końca spełnia ten postulat, to już inna sprawa... Ja mialam wszystko, a na 2 dni przed wystawieniem ocen biegalam jeszcze sprawdziany z chemii pisac. -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
O. Przyznaję, że jestem zaskoczony. Myślałem, że to raczej ogólnokrajowa tendencja.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE dla mnie biologia była świetną rzeczą, zwłaszcza budowa człowieka. nie miałeś nigdy ochoty zrozumieć, jak właściwie funkcjonujesz? móc określić, co cię boli i dlaczego? a jak to przyspiesza wizyty u lekarza rowniez z tego powodu [a takze dlatego, ze biologia jakos szczegolnie mnie nie przerazala] rozwazam zawekowac sie gdzies na jakims calkowicie z dupy kierunku i rok poswieci na przygotowania do matury z bioli i chemii, azeby na rat-med sie pchac [niewatpliwie widok opieprzajacego sie wspollokatora, ktory lacznie uczyl sie przez pierwszy rok tyle, ile ja do jednego egzaminu, majacego srednia w okolicach 4.25, rowniez zacheca do takiej zmiany] -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE(em @ 10.06.2008 23:26) współczuję biologa dla mnie biologia była świetną rzeczą, zwłaszcza budowa człowieka. nie miałeś nigdy ochoty zrozumieć, jak właściwie funkcjonujesz? móc określić, co cię boli i dlaczego? a jak to przyspiesza wizyty u lekarza ![]() Nie no, pewnie że chciałem zrozumieć. I nie nudziłem się. Ale co z tego, skoro potem weszliśmy w takie szczegóły różnych procesów biologicznych, że aż szczęka drętwiała od ziewania. No i sprawdziany dało się napisać tylko i wyłącznie po wkuciu wszystkiego słowo w słowo na pamięć. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
child, hm, moja znajoma z ratownictwa... kuje caly rok wszystko to, co medycyna plus ma jakies przerabane zajecia z wf (przy rekrutacji mieli test sprawnosciowy) plus praktyki w prosektorium i w ogole straszne rzeczy
ale na pewno nie mozna powiedziec, ze sie nie uczy caly rok, lol, wszak to cmuj -------------------- |
Child |
![]()
|
rat-med na amg to zupelnie inna bajka. anatomii jeden semestr [inzynierka mech-medyczna na PG ma dwa ;o], zaliczanie przedmiotow po 4 tygodniach [bo na tyle byl rozplanowany, a ze tylko raz zajecia sie odbyly... xD], wymyslanie ocen na protokolach, byleby sie zgadzaly wyniki [taki numer odstawili kumplowi na egzaminie z ratownictwa - wykladowca z ktorym normalnie mieli miec praktyczna czesc nie dotarl, wiec skonczylo sie na teoretycznej i dopasowywaniu ocen z czesci praktycznej, zeby w papierach sie zgadzalo]. aha - testu ze sprawnosci niet.
-------------------- |
em |
![]()
|
to ja wolę, żeby ratował moje życie ratownik wysportowany i umiejący odróżnić moje organy od siebie :P.
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tam gdzie gada, to głowa, a resztę się znajdzie
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Child |
![]()
|
cytat z wykładu - ratownik ma zapakowac delikwenta w miare mozliwosci jako calosc do karetki i zapieprzac ile sie da do szpitala.
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 11.06.2008 00:03) jak ma w skali GCS 3 do 5, to nie za bardzo jest rozmowny ![]() -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
To 'w miare mozliwosci jako calosc' nie jest akurat taka prosta sprawa. Pomyl plyn mozgowo rdzeniowy z krwia i zacznij tamowac, nie zauwaz ze denatowi spod czaszki sie leje jak z fontanny i daj mu sie wykrwawic (tak zginal przyjaciel kumpeli z liceum), albo podaj leki zanim zapytasz czy osoba jest uczulona badz w ciazy. Albo nie rozpoznaj przebitego pluca. I kupa!
-------------------- |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
ratujcie mnie, dzisiaj odpowiadam z fizyki u_u
-------------------- |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie no, ja wiadomo że kochałem zawsze biologię, tak kochałem, że co semestr z panią profesor się spotykałem i pisałem jej różne kartkóweczki, które ona mi wyciągała na dwójki
![]() fizyka była spoko, mielismy e.t. nauczycielke, ale w gruncie rzeczy sympatyczna kobitka. w sumie to lubila mnie, pamietala zawsze moje imie i nazwisko wiec nie bylo problemu z przejsciem dalej. nawet na swiadectwie mam dost. chyba. chemia to zło, złe zło. przynajmniej dla mnie, na takim poziomie. inna sprawa ze z gimnazjum NICZEGO z chemii nie wynioslem. no i trafilismy na kose, ale ona nas kochala w sumie (jak wszystkich) i mam trojeczke, a nie umiem nic. dramat jeszcze był z matematyką, prawie co semestr zagrożenie, ale wychodziłem na swoje. raz musiałem DZIEŃ PRZED wystawieniem rozmawiać z uczącym nas wówczas profesorem, powiedział ŻE W PRZYSZŁYM ROKU ZOBACZYMY PANIE P. no ale juz nie zobaczylismy bo zlozylismy podanie o zmiane nauczyciela ![]() no i niemiecki, poszedłem co liceum i się cofnąłęm w rozwoju z tego przemiotu, serio. albo sie patriota we mnie obudził hehe. miałem straszne wtopy przed ta nauczycielka, bo sie kiedys zapomnialem i zaczalem maszerowac jak zolnierz A ONA ZE TO JAKIES ALUZJE ITD. a ja ze nie i sie obrazila wtedy, naszej grupy w ogole nie lubila i na ostatniej lekcji powiedziala ZE NIKT NIE BEDZIE ZALOWAL ze odchodzimy, to bylo slodkie. a, i uwazala ze przy zawieszaniu jakis pierdol POMAGALEM JEJ Z ŁASKI, no a jak niby, nie orgaznizujemy tego cholernego konkursu niemieckiego, mam cos rozwieszac I MAM SIE CIESZYĆ? liceum bylo spoko, chociaz w sumie bede mogl to potwierdzic dopiero KIEDY BEDE NA STUDIACH. bez strachu zeti, ja, czlowiek o bardzo przecietnej inteligencji, ale o jakimstam charakterze se dalem rade, Ty tez sobie dasz (inna sprawa JAK dalem rade ![]() -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
biologia to moj ukochany szkolny przedmiot, gdybym się nie brzydziła dotknąć ludzkich/zwierzęcych wnętrzności to pewnie bym poszła na medycynę albo weterynarię;p
Ten post był edytowany przez Neonai: 11.06.2008 11:36 |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
biologia rox!
mnie chce z fizy na studiach koleś udupić a to już nie rox :c -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Owiec, a naczym Ty w koncu jestes? Olsztyn ale kierunek..?
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
technologia żywności :c
dziabię papiery o przeniesienie na vetę ale zobaczymy jak to będzie (; ps. liczyłem na łatwy kierunek :c mogłem iść na biologię i zostać nauczycielem :c Ten post był edytowany przez BlackOmen: 11.06.2008 19:45 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Eva |
![]()
|
Nie wiem po co ludzie ida na studia jesli licza na 'latwy kierunek'. Nie kazdy musi studiowac.
-------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
No niby nie, ale presja społeczeństwa jednak robi swoje.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
em |
![]()
|
studiowac nie, ale kazdy chce miec magistra.
na polonistyce jest masa ludzi, ktorym sie wydaje, ze po polskim w liceum wiedza wszystko o teorii i historii literatury... maja racje, wydaje im sie. tylko przekonuja sie o tym dopiero na egzaminie. Ten post był edytowany przez em: 11.06.2008 20:22 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(Eva @ 11.06.2008 19:18) poszedłem na ten kierunek bo jest bardziej przyszłościowy niż biologia czy biotechnologia, ale nie spodziewałem się takich przejazdów z przedmiotem typu fizyka bo słyszałem że tak źle tam nie jest. poza tym to jest jeden z 2 kierunków na mojej cudownej uczelni który aktualnie coś znaczy i ma tradycje -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE co ja ci będę Zeti gadać, geez, ty przecież nawet nie zdajesz sobie jeszcze sprawy z tego, jak wygląda program liceum. pogadamy za dwa-trzy lata. Masz racje, za 2 lata sie bardziej zorientuję w liceum. Ale łacina an profilu humanistycznym przecież jest, przynajmniej na wszystkich humanach w mojej okolicy. Ja jak na razie mam zamiar studiować jakiś kierunek ekonomiczny, a jaki, to jeszcze za dobrze nie wiem, ale myślę o czymś z Uniwersytetu Ekonomicznego w Krk. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
w kanonie humana, jesli w ogole cos takiego istnieje, nie ma. ja nie mialam laciny.
no przeciez to chyba oczywiste, ze nie pisze na podstawie liceow z twojej okolicy, czlowieku, get some perspective. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 02.07.2025 09:19 |