Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
u nas furore swego czasu robiło 'zmienie Ci entropie mordy' i 'jak Cie przetransponuje, to dupe bedziesz mial w miejscu glowy'
i najbardziej niezrozumialy - na szczescie ratuje nas jakobian. nawet po góglaniu nie skumacie ;c -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Pierwszy nawet mniej więcej rozumiem XD
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ale jakby coś, to ja naprawdę studiuję polonistykę
współczuję tegorocznym gimnazjalistom (znaczy, kończącym gimnazjum). tyle nerwów z tymi arkuszami, teraz jeszcze z mat-przyr coś wylazło... -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
jupijajej! ustna stata zaliczona na 4, mam wakacje =D
|
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Też dzisiaj idę na ustny.
Ale i tak już przyzwyczajam się z myślą, że będę powtarzała rok i jakoś mi z tym źle nie jest. -------------------- she wolf.
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ja się kieruję zasadą, że studia to najlepsze lata życia.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No k... zgrozo ja pier*ole, irlandzki bankowo bedzie w plecy :/ Oj Diarmuid, ales przegial... Dowalil takimi zadaniami (15 ich bylo), ze mi uszy oklaply i myslalam, ze sie rozplacze i wyjde. W sumie tak jak polowa grupy. Na przyklad tlumaczenie tekstu o paleniu fajki siedzac pod sciana i pracy na plantacji ziemniakow. Ide plakac.
-------------------- |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie martw się Ewuniu. :*
Ja tak mam za każdym razem jak widzę pytania na egzaminach. ;] Ale potem zapalam i jest już mi lepiej. -------------------- she wolf.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Razem z Irlandzkim, Historia Anglii i USA oraz Teoria Literatury (2 ostatnich jeszcze nie pisalam ale sa jednego dnia wiec nie licze na zbyt wiele) to beda 3 przedmioty na wrzesien. Meski organ rozrodczy no :/
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(hazel @ 20.06.2008 13:56) dlatego powinny trwac jak najdluzej? :P -------------------- |
kObra. |
![]()
|
Jestem ciekawa jak mi pójdzie na ustnym dziś. Hm. Może coś wezmę ze sobą, jakąś czekoladę albo cuś.
![]() Jutro ekonomia, k**a gdybym zdała przedtermin miałabym ją z głowy. ![]() A w niedzielę prawoznastwo. W ogóle się zastanawiam, po co ja jeszcze zdaję te przedmioty, jak i tak mam powtórkę roku? No, chyba, że we wrześniu dam radę się nauczyć na 5 egzaminów. -------------------- she wolf.
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Muahahaha- od godziny 10.15 mam wakacje!
![]() Po tym okrzyku radości, wracam do rzeczywistości. 'Już za rok matura...' i takie tam. Na dzisiejszymi oficjalnym zakończeniu roku, najbardziej rozwaliło mnie stwierdzenie dyrektora. A mianowicie : 'Jesteście najlepsi!' Ech... pewnych faktów ukryć się nie da ![]() Reszta to takie gadanie o wszystkim i o niczym. A teraz, żeby nie było, że przepełnia mnie euforia i takie tam, to łączę się ze Wszystkimi Magicznymi Studentami. Trzymam za Was kciuki, połamania piór, języków i czego tam jeszcze się życzy. ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
kObra. |
![]()
|
Bycia na następnym roku.
![]() Tego się życzy. O. -------------------- she wolf.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja bym tak nie szalał. semestr wystarczy.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Tajemnicza |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 385 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Tureeeek/Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Zapach wakacji też już czuję
![]() U nas dyrektor musiał zepsuć błogą ostatnią chwilę tego roku szkolnego swoim wspomnieniem o maturze ![]() A Studentom oczywiście, bycia na następnym roku ![]() -------------------- |
kObra. |
![]()
|
Misiek, hmmm... No, ale jedno wiąże się z drugim. Jak zdasz semestry będziesz na następnym roku. ;p
-------------------- she wolf.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
e tam
my was i tak bedziemy we wrzesniu denerwowac (znaczy, ja mam zamiar) czemu nikt nie wymyslil jeszcze linijki mierzacej w nonparelach no u_u a przenoszac do kompa i tak bede musiala przeliczac na pajki. -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
W takim razie 'bycia w następnym roku'!
'Słońce świeci nad nami, na na na... '<nuci> -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Eva |
![]()
|
Mi tam tylko mozg swieci. Pustkami.
-------------------- |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Hasło na dziś - 'We don't need no education!'
![]() No i mam wakacje. (; Zapowiadają się cudownie... [cóż, to jeszcze o niczym nie świadczy, ostatnie też się zapowiadały fenomenalnie, a były lipne] a jak będzie - w praniu wyjdzie! -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Eva |
![]()
|
Doszam dzis do wniosku, ze mankamentow bycia eksperymentalnym rokiem nowej specjalizacji jest troche wiecej niz myslalam. Tak naprawde nie wiedza czego nas uczyc, upychaja mase przedmiotow, i w koncu dojdzie do tego, ze bedziemy znac po 5 slowek z kazdego jezyka i nieco lepiej walijski. Zamiast skupic sie na, dajmy na to, literaturze i studiach celtyckich, wpychaja nam Medieval welsh (po co nam to jak jeszcze modern welsha nie znamy tak dobrze?) i gramatyke kontrastywna walijskiego i angielskiego, z ktorej nikt nic nie rozumie. W przyszlym roku dojdzie old irish (gdzie irlandzkiego mamy w malym relatynie wymiarze godzin i sobie z nim nie radzimy za dobrze) i bretonski, chodza tez sluchy ze scottish gaelic. No i jako ze walijski dzieli sie na dialekty - polnocny i poludniowy, a my mamy tylko poludniowy, od przyszlego semestru wchodzi tez polnocny. Robia z nas multilingwistow z mega powierzchowna wiedza. A w dodatku obok tych wszystkich przedmiotow prowadzimy przeciez normalny wymiar godzin filologii angielskiej (no dobra, nieco zmodyfikowany, ale egzaminy te same co reszta). Nie jestem w stanie sie rownolegle uczyc az 5 czy 6 jezykow, no kurde.
-------------------- |
Child |
![]()
|
Hyh, mnie troche irytuje, ze ze wszystkich specjalnosci FT, to nanotechowi dowalaja najtrudniejsze koła [do konca zycia bede pamietal co miala informatyka stosowana na kole z algebry - policzyc wykladnik macierzy 2x2 ;O], najgłupszych [czyt. dr inz i bog wie co jeszcze, ktory sadzi ze cala grupa jest tak zajebista, jak cztery, piec naprawde wybijajacych sie osob] cwiczeniowców. I na dodatek odchodzi najlepszy na polibudzie prodziekan ds. warunków [
![]() We're DOOMED! -------------------- |
em |
![]()
|
eva - nie mozesz zmienic specjalizacji? ja bym sie nie meczyla na tym, zrobila np. tlumaczeniowke, a za pare lat, jak sie sytuacja ustabilizuje i program ustali, a ty bedziesz miala magistra i wciaz ochote na te rozne jezyki, dostac na celtycka i przepisac caly kanon
![]() ja bym chyba tak zrobila, bo to co piszesz to faktycznie bez sensu jest. moze do czasu, jak bede chciala tam pojsc cos sie zmieni, bo taki mam niesmialy plan na 'co po uj', choc rozwazam jeszcze sum na uw (lol, a przede mna wciaz staropolka. ale to nic.) -------------------- |
Eva |
![]()
|
Problem w tym, ze ja naprawde ciesze sie z mozliwosci uczenia sie walijskiego i obcowania z tymi wykladowcami, bo celtolodzy z mojej uczelni to naprawde swietni ludzie. Zal by mi bylo to zostawiac dla czegos, co mnie nie interesuje (specjalizacja tlumaczeniowa jest dopiero na MA, na BA jest celtycka, nauczycielska i zwykla <oraz afrikaans ktorej w moim roczniku nie ma bo nie bylo chetnych>). Licze na to, ze Sabine (nasza Wielka Mistrzyni Celtic Departamentu) jest otwarta na sugestie ze strony studentow, bo to ona wszystko tak naprawde ustala.
-------------------- |
em |
![]()
|
mhm rozumiem
to ja w takich przypadkach chwale sobie mish ![]() u nas na staropolce kiedys zieba przeprowadzila z nami kompleksowa dyskusje o programie studiow, co bysmy zmienili, przerzucili na inne lata, skasowali. tylko niestety nas ew. zmiany nie dotkna, bo program studiow jest ukladany na cale trzy lata i nie wolno go zmieniac jak juz rocznik zacznie. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.07.2025 10:52 |