Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Paradoksalnie z racji tego, że matura z biologii/chemii była w tym roku relatywnie mało trudna, ciężej jest się dostać na wszelkie kierunki medyczne, farmacje etc. Moja kumpela miała z obydwu ponad 92% (nie pamiętam dokładnie ile) i była ledwie 2 punkty nad kreską (medycyna).
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Filologia angielska spec. celtycka , szczęśliwie 3 rok rozpocznę za miesiąc.
-------------------- |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
przez 2 lata się zastanawiałam, co Eva studiuje, a spytać jakoś głupio było.
|
Eva |
![]()
|
Lol, dlaczego? Normalne pytanie :p
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
myślę, że temat "szkoła", czytany odpowiednio wstecz, daje odpowiedź na wszelkie wątpliwości, co też studiujący studiują - kiedy głupio spytać
-------------------- |
Eva |
![]()
|
Jeszcze Ci się pewnie kilka razy pozmienia, a potem i tak wylądujesz na innym kierunku niż zamierzałaś i jeśli Ci się poszczęści (tak jak mnie ;p) to go pokochasz i nie będziesz żałować. Gorzej jak się nie poszczęści.
-------------------- |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
jakoś takoś
![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
eva mądrze prawi
czysta loteria z tymi studiami :D a najgorzej jest wylądować na studiach, na których się zawsze chciało i się rozczarować. znam więcej takich przypadków niż bym chciała :x -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
A najlepiej jest wybrać sobie studia na dwa miesiące przed maturą
![]() Also, żeby za bardzo na temat nie było, dziś była cudowna pogoda. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
cos ty w krk idzie umrzec z duchoty
-------------------- |
em |
![]()
|
przemo, jako i ja, polonistyka na uj w krakowie. tylko rozne specjalnosci. przemo bedzie literaturoznawca, a ja bede ksiazki wydawac :)
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Czytaj: Przemo będzie sprzedawał kebaby na Placu Wszystkich Kebabów.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
ale na uj nie ma aktorstwa ;)
-------------------- |
Eva |
![]()
|
QUOTE(Nor @ 02.09.2009 22:08) Zawodów łączy się całkiem wiele, zależnie od specjalizacji, ale ja dla siebie widzę pracę na uczelni, jeśli mi się uda dostać na doktoranckie ;) Mogłabym, oczywiście, uczyć dzieci angielskiego, ale jest to zajęcie którego szczerze nienawidzę i wykonuję jedynie dla pieniędzy. -------------------- |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Lol humaniści
![]() -------------------- |
Eva |
![]()
|
Lol, Microsoft
![]() -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 02.09.2009 22:14) Nie zabieraj pracy orientalistom. Kebaby sprzedawać będą ci z turkologii. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Eva |
![]()
|
A ja to co będę sprzedawać? Bara lawr? Tego tu kuźwa nikt nie je, tak czy tak będę bezrobotna.
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Haggis. Wiem, że to Szkocja i Piktowie, a nie Celtowie, ale zawsze ta sama wyspa ;P
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Eva |
![]()
|
Piktowie nie mają wiele wspólnego z haggis, co więcej, myślę że prędzej bara lawr by się sprzedał niż krowie bebechy ;p
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Piktowie byli użyci raczej do zaakcentowania geografii historycznej aniżeli jakichś związków przyczynowo-skutkowych ;) nie wątpię, że krowie bebechy są mało apetyczne, ale o nich słyszało raczej więcej osób niż o walijskich wodorostach ;] (chociaż to jest myśl, trafiłaś na niszę w sektorze żywieniowym)
Ten post był edytowany przez Ramzes: 03.09.2009 00:57 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Eva |
![]()
|
Rozumiem, ale niestety takie skróty myślowe wyzwalają we mnie celtologiczną pasję i muszę się bardzo hamować, żeby nie wylecieć z jakimś nikomu niepotrzebnym wykładem
![]() Poczekam na moment, w którym wodorosty będą modne wśród odchudzających się mieszkanek Warszawy (bo w stolicy to ludność na bieżąco z nowinkami). -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Aktorstwo jest w stolicy, byłej stolicy, Gdyni i Wrocławiu. Tam przynajmniej składał papiery mój, były już, współlokator. I jeszcze Łódź.
Ten post był edytowany przez Ramzes: 03.09.2009 17:26 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
em |
![]()
|
si, aktorstwo jest w krk, tylko nie na uj - ale na pwst ;)
-------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
W temacie studiów- mam jeszcze miesiąc wakacji i coraz mniejsze szanse na akademik
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 27.06.2025 22:42 |