Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
grimi, a co najciekawsze taki człowiek 'bez' matury ma szansę pujść na studia. na takiej PG chocbyś niewiem ile przedmiotów zdawał oni rekrutują według dwóch które poszły ci najlepiej a wtedy...
Pan Iks 'zdaje' maturę na: 90% angielski 90% matematyka 10% polski i dostając świadectwo jest w lepszej sytuacji niż Pan Igrek który uzyskuje: 89% angielski 89% matematyka i 80% polski paranoja _^___ Hazel, teraz nawet jak się zdało to można poprawiać przez pięć lat co pół roku kumpel naprzykład w tym roku podbił sobie procenty o drugie tyle ;d Ten post był edytowany przez MisieK: 16.07.2006 22:18 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Co rok zdaje się ? Sesji zimowej już nie ma...
A co do tych studiów...czytałem, że na uczelniach mają z takimi osobami nielichy problem, bo żeby ich nie dopuścić (jak najbardziej logiczne, większość liczących się uczelni nad tym kombinuje) musieliby zmieniać przepisy dot, rekrutacji, która...już trwa. Ale problem nie jest znów tak wielki. Po pierwsze nie sądzę, żeby ktoś, kto nie był w stanie wycisnąć 30% z jakiegokolwiek przedmiotu nagle zabłysnął w innych. A po drugie świadectwa "dojrzałości" dostaną dopiero we wrzesniu. A wtedy na państwowych uczelniach będzie już dawno po rekrutacji. Miejsca znajdą sobie co najwyżej na tych prywatnych "uczelniach" co to mniejszą czcionką reklamują kierunek, niż zaświadczenie do WKU ![]() -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zebrali się rektorzy polskich uczelni i uradzili. Nie ma przyjmowania na studia uczniów objętych amnestią. Nareszcie jakaś mądra decyzja. Szczerze wątpię, ażeby pan minister mimo wszystko odstąpił od swego postanowieniai, nawet jeżeli sie znajdzie pod tak silnym naciskiem. Nie mam zielonego pojęcia, co zmotywowało go do podjęcia tej "desperackiej" decyzji. Patrząc na poziom tegorocznych matur (obiektywnie), dziwię się, że 21% uczniów nie zdało. Dlatego tym bardziej przeraziło mnie orzeczenie pana Giertycha. Amnestia? Bo co? Bo młodzi nam pouciekają za granicę? Kwiat polskiej młodzieży...Brak mi słów. Druga szansa dla tonących? Głupie, głupie, głupie! Nie ma żadnych racjonalnych powodów, dla których powinno objąć się tych uczniów amnestią.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
nic nie rozumiecie
![]() Ci którzy "pseudozdali" dostaną się na uczelnie prywatne, za co będą musieli zabulić więcej kasy dla prywatnych uczelni -> więcej kasy te uczelnie wydadzą -> zarobią na tym inni i gospodarka sie kręci! XD -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Empire @ 18.07.2006 00:25) nic nie rozumiecie ![]() Ci którzy "pseudozdali" dostaną się na uczelnie prywatne, za co będą musieli zabulić więcej kasy dla prywatnych uczelni -> więcej kasy te uczelnie wydadzą -> zarobią na tym inni i gospodarka sie kręci! XD Patrząc na poziom tegorocznych matur nawet c,i którzy pozdawali normalnie, będą musili się zaciągnać do prywatnych uczelni. Niż demograficzny niżem, ale jakoś nie wydaje mi się, aby uczelnei chciały sie bić o studentów (oczywiście pomijajać te gorsze). -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Oj, mylisz się. POziom spadł tragicznie. Niż niżem, nie zdane matury niezdanymi maturami, a u nas na polibudzie znów zamiast 300 osób przyjęto 380. powód? Uczelnia dostaje dotację obliczaną na ilość studentów. A że poziom leci na łeb na szyję, to już nikogo nie obchodzi.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a potem i tak conajmniej połowa odpada w pierwszej sesji.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie strasz ;C
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
szczególnie na ftimsie ....
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
no, a potem 1500zł za 3 termin i takie tam opowieści
![]() PG trzepie niesamowitą kasę za uwalanie studentów ![]() -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ech, ja jako Ja mam o tej amnestii zdanie nie najlepsze, ale ja jako ja trochę tam rozumiem... I rozumiem tych, którzy się modlą, żeby jednak weszła w życie.
|
Empire |
![]()
|
QUOTE(Katon @ 18.07.2006 18:28) Ech, ja jako Ja mam o tej amnestii zdanie nie najlepsze, ale ja jako ja trochę tam rozumiem... I rozumiem tych, którzy się modlą, żeby jednak weszła w życie. Nie matura lecz chęć szczera zrobi z Ciebie premiera Katon ![]() a na serio - no, w sumie żal ludzi którzy ryczeli na korytarzach nad niezdaną maturą... ale jednak no kurde, to sie trzeba wziąć do pracy i poprawić za rok a nie liczyć na łaskę nie wiadomo na co i po co -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE(Empire @ 18.07.2006 16:14) no, a potem 1500zł za 3 termin i takie tam opowieści ![]() PG trzepie niesamowitą kasę za uwalanie studentów ![]() Krakowska także. U nas co prawda za trzeci termin się nie płaci a to z tej prostej przyczyny, że rzadko występuje. Z reguły są dwa terminy, a potem powtarzanie przedmiotu. Na komisy nikt się nie porywa, bo to tradycja, że się ich nie zdaje. A powtarzanie przedmiotu - 120 zł za każdą godzinę zajęć w tygodniu. A PK sobie bibliotekę buduje. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
MisieK |
![]()
|
za 3 terminy 1500?XDDD
u nas za warunek jest tysiak ... a terminy. słyszałem ze fizyke jądrową zdawali 2 lata później w XX (wpisz dowolną liczbę od 17 do 99) terminie za darmo. tak. child, uważaj. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eeee tam... nie takie rzeczy sie robilo :}
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
i pamiętaj synu. kuny lubią ciała a łysi blondynki.
Child |
![]()
|
Znaczy ze dr Kuna lubi sobie na ciało popatrzeć? Co za system_napedowy_roweru ;)
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
pozanasz algebre i już nigdy nie bedziesz myślał o ciele tak jak myślisz do tej pory synu.
Child |
![]()
|
co ty masz z tym 'synu'? XD
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
nie wiem synu. jakoś mi się na musk rzuciło.
Empire |
![]()
|
child idzie na polibude gdańską?!?! ohohohohohohohohoho! XDDD
-------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
Child |
![]()
|
Tez sie ciesze ;)
Co prawda po opowiesciach Miska zdziebelko mniej. ale - co nie zabije to tylko wk*rwi ;} -------------------- |
MisieK |
![]()
|
i ja naprawde mam pare książek do sprzedania, za przystępną cenę. sam wiesz, ze mi do szczęścia mało potrzeba XD
Empire |
![]()
|
Child - daj znać kiedy będziesz w gdańsku, trzeba na piwo iść!
![]() -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
hazel |
![]()
|
QUOTE(MisieK @ 18.07.2006 17:17) Algebra żondzi. Al ei tak pamiętam tylko wzory Moivre'a (czy jak mu tam było) na przekształcanie liczb zaspolonych, które z uporem maniaka cała grupa stosowała do wszelkich zagadnie matematycznych, doprowadając tym sposobem naszą matematyczkę do placzu. Apogeum takiej sytuacji nastąpiło na drugim semestrze analizy matematycznej. Przyszla do nas nowa panienka, co się z innego wydziału przniosla i zaraz, na pierwszych zajęciach dostala do rozwiązania jakieś równanie różniczkowe. Stoi sobie dziewcze przed tablicą, zgrozę ma w oczach, a ja w przypływie sztańskiego humoru mówię: - Zastosuj wzory Moivre'a (Muławra). Kazdy inny na jej miejscu zrozumiałby zart, bo w końcu nie raz tak było, ale że panna niekumata w naszych zwyczajach, to mówi: - Do rozwiazania należy zastosowac wzory Mulawra! Grupa jebnęła śmiechem, prowadząca wręcz przeciwnie. Panna została wyrzucona z grupy i musiala robić zajęcia u innego prowadzącego. A ja wcale nie mam wyrzutów sumienia. Jak można nie wiedzieć, co to są wzory mulawra. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 28.06.2025 19:45 |