Szkoła, ;( ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkoła, ;( ?
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Atina, merci beaucoup.
Już sobie sprawdziłem, no i czekam już tylko na lektoraty z języków. Plan całkiem niezły, myślałem, że będzie tego więcej. Wykładowców mi przydzielili dokładnie takich jakich wybrałem w karcie preferencji. Lepiej być nie może. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Kuźwa, ja może niedoinformowana jestem, ale co to za szkoła, gdzie się samemu wybiera wykładowców?? (Ja też tak chcę!!)
QUOTE(Katon) Plan? Co to jest plan? Dokładnie...Ten post był edytowany przez hazel: 12.09.2006 23:35 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Też mam tych wszystkich, ktorych wybrałam, tylko że... no własnie - trochę jednak w ciemno musiałam wybierać.
Kiedy wykładowców narzucają Ci odgórnie, to nie wyrzucasz sobie, że się sam/sama w takie bagno wpakowałeś/wpakowałaś (gdyby coś poszło nie tak oczywiście) ![]() -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Cóż. Starałam się. Naprawdę chciałam się zintegrować. Nawet lubie te dziewczyny, są w porządku, są fajnie, są... zwykłe, po prostu zwykłe normalne koleżanki. Ale ja naprawdę nie potrafię się z nimi wszystkimi integrować, bawić się czy być na luzie. Tak cholernie mocno tęsknie za moją klasą z gimnazjum, że po prostu już sobie rady nie daje.
Leci jakaś piosenka i szukam wzrokiem kogoś, do kogo mogłabym się uśmiechnąć, bo mamy takie same skojarzenia czy wspomnienia - nie ma. Ktoś rzuca przypadkowo jakieś hasło, na dźwięk ktorego ja zaczynam się śmiać i znowu szukam twarzy - ale nikogo nie ma. Mi przypomina się jakaś sytuacja i chcę do kogoś zagadać - ale k...., nikogo nie ma. To nie są moi ludzie. Nie wyobrażam sobie tych trzech lat. Są oczywiście spotkania po szkole, ale... Wiadomo, to nie to samo. Mogę się przyzwyczaić jeszcze... No ale kuuurde =/ Nie byłam przygotowana na taką zmianę. To są obcy ludzie, a tamtych znałam praktycznie całe życie. Kurde. Dobra, koniec pierdolenia. Wybaczcie, musiałam to napisać. Ha, nie myslalam ze jestes az tak na bierzaco z gwara gnieznienska! (dla lingwistycznie ociemnialych - pierdola to plotka, a pierdolic to rzecz jasna.. plotkowac ;p) Nawet ja czasem nie zdaje sobie sprawy z pokładów wiedzy tkwiących w moim umyśle ;p Ten post był edytowany przez Nimfka: 17.09.2006 12:15 -------------------- |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie placz ewka
![]() ja sam pamiętam że jak szedłem do liceum pełen byłem w miarę złych przeczuć, miałem tam w klasie jednego znajomego którego przez ostatnie 3 lata widywałem okazjonalnie na korytarzu w gimnazjum. całe szczęście szybko okazało się że moglibyśmy być braćmi - bez wsparcia mogłoby być ciężko ![]() no i zaczęło się, 1 września poszliśmy się napić (brandy, napoleon ![]() ale czas mijał, zaczęliśmy nawracanie ludzi z klasy (3,5 faceta nie liczac mnie i radoslawa, kobiet 25)... w sumie już pod koniec pierwszej klasy mało było takich osób z którymi nie zamieniłbym kilkuset słów na przerwie czy lekcji, a pod koniec trzeciej to już w ogole jedna rodzina or sth ;] i to nie tylko z klasy ludzie, ale ot przykład, z męskiej szatni ![]() konkluzjon - ta bedzie dobrze ;] howgh jeszcze 2 tygodnie i ja ide do szkoły :> i zaczynamy ;] http://www.albertus.pl/galerie/83-200-3181-8.gif "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
królestwo za temat. bo dla siebie jak na razie widze ledwo dwa [;
41 z literatury [skan #2] i 21 z jezyka [skan #8]. -------------------- |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Właśnie zdałam sobie sprawę, że za dwa tygodnie rozpoczyna się szkoła…a tak było fajnie podczas tych dłuuugich wakacji. Jedyne, co mnie przeraża to to, że na moim wydziale większość to dziewczyny;(
-------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jebać szkołę!
Przynajmniej państwową, przymusową. Narzędzie miękkiej uniformizacji. Nieważne czy rządzi nią Giertych czy Łybacka czy jeszcze inny buc - chodzi o system. Jebać go. Szkoła dała mi przyjaciół, ale sam też bym ich miał. Nie nauczyła mnie niczego. I was też nie. Ale nauczyła was i uczy konformizmu. Zmiękcza wam kręgosłupy. Jebać, jebać, jebać. |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oblałeś jakiś egzamin?
EDIT - ach, dwóch punktów Ci zabrakło. Współczuję. Ten post był edytowany przez Hito: 17.09.2006 23:30 -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Oblałem. Ale post nie dotyczył uczelni. Te nie są obowiązkowe.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Uch, Mateuszku, zostales niniejszym SPLYCONY ;p
-------------------- |
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
A ja bardzo kocham moją nową szkółkę.
Pan z fizyki jest fajny, bo nie wstawił mi pały za kartkówkę, a pani wychowawczyni zwalnia nas z ósmej lekcji. prawie jak w gimnazjum. Tylko ludzie troszkę więksi. -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Katon |
![]()
|
Tam spłycony. Zawsze miałem takie poglądy. Ale nie ze wszystkimi poglądami człowiek się obnosi zawsze. Teraz miałem ochotę się odnieść, a frustracja nie była tu od rzeczy. Ot co.
Ale mi nie o to chodzilo ;> Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 18.09.2006 20:53 |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
normalnie. ja swoją też kocham, a nie jest wcale taka nowa
![]() -------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ja mam mieszane uczucia. Dziś mam podobnie jak Katon. Tylko że mi brakło jednego punkta. MIało być tak pięknie a nie wiem, czy mnie UD nie czeka...Bo na komisa szans nie ma. Dwa terminy i dziękujemy. I to ma być uczciwe?
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Katon - co znaczy "narzędzie miękkiej uniformizacji", bo nie jestem pewien, czy dobrze pojąłem?
A ja w sumie dość lubię moją szkołę. Gdyby tylko usunąć większość "licealistów" od siedmiu boleści, parę przedmiotów (Ich spreche Deutsche nicht!) i kilku nauczycieli, mogłoby z tego cos wyjść. QUOTE ja swoją też kocham, ale przebywać w niej to nie lubie Dobrze gada! Wódki jej dać. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak skończycie liceum, to z sentymentem będziecie do niego wracać. Gwarantuję. Chyba, że cierpicie na chorobliwy objaw szkołofobii zaawansowanej, bądź zostaniecie wypaczeni przez niektórych nauczycieli do tego stopnia, że sama myśl o szkole będzie wywoływać gęsią skórkę. Osobiście, mogę jedynie powiedzieć, że ze szkoły wyniosłem same dobre wspomnienia. Zawdzięczam to głównie wspaniałej klasie i równie miłym sorom. Co do prawdy większość z nich nie potafiła nas niczego nauczyć (szczególne podziękowania dla nauczycieli od języków obcych i języka polskiego, dzięki nim doświadczyłem niesamowitego uczucia cofania się w rozwoju pod względem lingwistycznym). Nie będę polemizował z Katonem, na pewien sposób ma rację, aczkolwiek zbyt dosadnie ją wyraził. Osobiście, szkołę pojmuje bardziej jako twór nauczycieli, uczniów i relacji między nimi. Tak więc nie mogę powtórzyć "jebać szkołę". Dobrze wspominam te trzy, przyjemne lata spędzone w przyjaznej atmosferze (dalekiej od atmosfery nauki i skupienia, jaka winna panować w każdej przyzwoitej szkole).
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 18.09.2006 21:53) Dobrze wspominam te trzy, przyjemne lata spędzone w przyjaznej atmosferze (dalekiej od atmosfery nauki i skupienia, jaka winna panować w każdej przyzwoitej szkole). taa.. najlepiej ta atmosfere moze oddac matura z matmy i angielskiego gdzie chwile przed tą pierwszą sluchalismy muzyki z magnetofonu na caly regulator wydzierając sie w nieboglosy, nieprzejmujac sie ani przez moment zgola dziwnymi reakcjami obserwatorow z zewnatrz podczas zaś angielskiego caly czas smialismy sie trzymajac arkusze w rekach, spiewalismy 'ogórka' itp... cala 3j :] cudowne czasy.. |
Katon |
![]()
|
Och, za liceum tęsknie. Ale nie tęsknie za systemem edukacji. Tęsknie za ludźmi, za klimatem, za przerwami, za tym, że byłem młodszy.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Bo teraz to jesteś stary i już nic przed Tobą ;P A za cztery latka będziesz wzdychał "Oj, jak pięknie było na studiach, jak ja za tym tęsknię... itp itd"
Ale, btw, ja za liceum także tęsknię, nawet za nauką. Muszę se dobrać II kierunek, a co, za dobrze mi. Zwłaszcza w tym roku. Tylko siedzę i pierwszorocznym uprzyjemniam życie. -------------------- |
hazel |
![]()
|
Dobrze jest, nie bedzie dziekanki. Ale za to jest siedem punktów kredytowych i 840 zł do płacenia. Kocham moją uczelnię.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Astra |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 27.08.2006 Skąd: Radom Płeć: Kobieta ![]() |
a ja powiem jedno. Rozumiem że uczyć się trzeba,wykształcenie ważne, ale o mojej kochanej szkołe powiem tyle - KILL EM AL!
![]() liceum to będą moje najgorsze trzy lata podsumowując.. edit:to nie jest narzekanie jakby ktoś był aż tak dociekliwy stwierdzenie wniosków,obiektywnych wbrew pozorom:P Ten post był edytowany przez Astra: 21.09.2006 17:28 -------------------- http://z8.invisionfree.com/forum_antrim/ Forum Antrim, zapraszamy
http://www.platinum-dragons.blog.pl/ blog Smoczej Mafii dawniej TaraMartines- Coś się kończy, coś się zaczyna.. My Webpage mój blog,zapraszam |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na kill'em all to sie metallica skonczyła
![]() nowe rozporządzenia 'wesołego romka' roxxx. takiego burdelu w przepisach dawnom nie widział. a lpr nadal ponizej progu wyborczego ;> yhyhy. kiedy zmiana nazw przedmiotów? ;p Język polski = Pisanie i Słuchanie Plastyka = Lepienie Plasteliny Rękami Historia = Prawda i Słuszność WOS = Polityka i Społeczeństwo Chemia = Przemiany i Substancje P-O = Przysposobienie Samoobronne Matematyka = Lekcja Podstaw Rachunku Fizyka = Przyczyny i Skutki Ten post był edytowany przez Child: 21.09.2006 19:16 -------------------- |
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Mam pytanie tak a propos Wielkiego Romana i jego genialnych reform: Czy jeżeli ktoś zdaje poziom rozszerzony to musi uzyskać 30%?
Coś czuję, że uczelnie jeszcze wrócą do egzaminów wstepnych:> -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 30.06.2025 02:11 |