Fanka Z Mołdawii Przepisuje Hbp, brak spojlerów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Fanka Z Mołdawii Przepisuje Hbp, brak spojlerów
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Sandra Luchian, 15-latka z Mołdawii, spędziła miesiąc swoich wakacji przepisując szósty tom przygód Harry'ego Pottera, który to nie jest normalnie dostępny w jej kraju.
Sandra pożyczyła od znajomego kopię książki i przepisała ją (ręcznie!) słowo po słowie. Książki nie można kupić w Mołdawii, a rodzice dziewczyny nie mogli pozwolić sobie na zamówienie jej prosto z Wielkiej Brytanii. Sandra zapisała pięć zeszytów, aby móc mieć i tą książkę w swojej kolekcji. Dodała nawet mały szczegół ułatwiający czytanie - dialogi napisane są na czarno, a narracja na niebiesko. "Tu w Mołdawii ta książka się nie pojawiła, a ja naprawdę chciałam mieć ją w swojej biblioteczce, więc zdecydowałam się przepisać ją ręcznie. I to dlatego zrobiłam to, co zrobiłam" - powiedziała Sandra. Chociaż książka napisana jest po angielsku, przeczytanie jej zajęło Sandrze jedynie dwa dni. Jednak skopiowanie 607 stron nie było już takie szybkie i zajęło cały miesiąc... Zdjęcie Sandry zobaczycie tutaj Źródło: MuggleNet -------------------- just keep dreaming.
|
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Whoa
![]() Gratulacje dla tej dziewczyny, niemałe poświęcenie. To sie nazywa "Bycie oczarowanym HP" ![]() Chociaż w sumie dlaczego ona tego nie skserowala ? ;> ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
beshamel |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 01.09.2005 ![]() |
Wow... ladnie dala
![]() ![]() Ekhem... bardzo ciekawy, jasny i konstruktywny komentarz.... /kkate Czego chcesz kkate? To bardzo inteligentne stwierdzenie! Ania* Ten post był edytowany przez Ania*: 28.09.2005 10:46 |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
o qurcze. Jej się naprawdę nudziło. Kolejny przykład, że fani hp są zdolnie do wszystkiego...
=> dlaczego nie skserowała? może w Mołdawii nie ma ksero... ![]() W Mołdawii ksero jest, tylko nie dla wszystkich dostęone, bo... drogie - Piotrek. Ten post był edytowany przez Piotrek: 25.09.2005 11:42 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Jak dla mnie to chore...
Ja nie mogę.. nie byłym zdolny do czegoś takiego.. aż tak tego nie lubię, żebym przepisywał 607 stron... -------------------- ![]() |
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Może to i chore(nawet napewno), ale dziewczyna wygląda na szczęśliwą;p J a bym miała minę jakby ktoś kazał mi iść do Częstochowy na klęczkach....Chociaż te jej przepisywanie miało też dobre strony- poćwiczyła sobie angielski
![]() -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale szmira uuu
![]() Ciekawe czemu od razu sobie tego nie przetłumaczyła -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 00:34 |