Teorie Na Temat Vii Tomu - Podsumowanie, Ściepa publiki
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Teorie Na Temat Vii Tomu - Podsumowanie, Ściepa publiki
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tolkien na pewno miał łeb jak sklep, wszystko dokładnie opracował przez te kilkanaście/kilkadziesiąt lat. W końcu WP był wysoko na liście ,,stu najlepszych książek XX wieku'', jeśli dobrze pamiętam.
Ale my nie o tym ![]() Aha - co do Silmariliona... przecież wiem. Dorcas już mnie poprawiła. Prześledź jeszcze raz wymianę zdań między nami. Ahmed>>cóż, ok, mogę się zgodzić - rozważania nad przyszłymi wydarzeniami mogą być całkiem zajmujące, ale do tego trzeba mieć odpowiednią bazę faktów i argumentów, a o to niełatwo. Przykład - Katon założył jakiś czas temu temat o Olivanderze, jaką rolę zagra on w VII tomie. Doszliśmy do zakładu o pieniądze ![]() Anyway, jeśli ktoś ma jakiś rozsądny pomysł na przedyskutowanie nowej teorii - nie mam nic przeciwko. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE The fact that Harry has his mother’s eyes is very important to a future book. We will learn more about Dumbledore's backstory in Book 7. As one can guess from the end of Book 6, the founders of Hogwarts will play a role in Book 7. Who is R.A.B.? Regulus Black is a "fine choice." JK: “Dumbledore's family would be a profitable line of inquiry.” Harry will need to get rid of four horcruxes, and then “go for Voldemort.” Dumbledore has given Harry “some pretty valuable clues” and Harry "has amassed more knowledge than he realizes." JK will not comment on whether or not Sirius' mirror will allow communication with Regulus or not. To tylko tak w ramach przypomnienia kilku ważniejszych pytań pozostawionych po wydaniu HBP. Teraz możemy śmiało tworzyć odpowiednie teorie, stwarzać dalsze domysły a wszelkie SPORY na bok ![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
Ahmed, gdzie Ty tu widzisz jakieś spory ;>?
A co do tekstu, który tu wkleiłeś, to mam dzisiaj zupełny zanik weny ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio pojawiło się kilka ciekawych rzeczy na necie
![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 29.12.2005 18:24 |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
@Lupek
QUOTE(jkrwoling.com @ Rumours) Book Seven will be called 'Harry Potter and the Pyramids of Furmat' The Pyramids of Furmat lie a few miles east of the famous Fortress of Shadows, not far from the magnificent Pillar of Storgé. Many tourists prefer to view these ancient monuments at night, when they are illuminated by the Green Flame Torch. Chyba już to ktoś tutaj przytaczał... (ie w tym temacie, ale na tym forum) I pogłoskę o dacie też już gdzieś tutaj widziałam... O, tu jest: klik! -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
and the 7th book will be called....
no comments, chyba post Emoticonki wszystko wyjaśnia ![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Walnęłam głową w biurko (i mam teraz guza - ałć) jak zobaczyłam, co tam ludzie wypisują. Kocham polski profesjonalizm.
Matko, tak dawno nie czytałam informacji o HP na niepotterowskich stronach, że już zapomniałam, jakie pierdoły tam wypisują. Zdecydowanie mi to nie służy. Hm, co do tych Rowlingowych informacji... Może jutro coś przysiądę i wymyślę, teraz mój umysł zaprzątają "Róże" ![]() -------------------- |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(emoticonka @ 29.12.2005 19:48) @Lupek QUOTE(jkrwoling.com @ Rumours) Book Seven will be called 'Harry Potter and the Pyramids of Furmat' The Pyramids of Furmat lie a few miles east of the famous Fortress of Shadows, not far from the magnificent Pillar of Storgé. Many tourists prefer to view these ancient monuments at night, when they are illuminated by the Green Flame Torch. Chyba już to ktoś tutaj przytaczał... (ie w tym temacie, ale na tym forum) I pogłoskę o dacie też już gdzieś tutaj widziałam... O, tu jest: klik! Ale sobie Jo zrobiła żarty ze wszystkich dawnych i obecnych teorii czytelników ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lupek: 29.12.2005 21:01 |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Piramidy Furmatu? A co to jest ten Furmat? Jakieś więzienie następne czy co?
![]() |
em |
![]()
|
Katarn, proszę cię.
Piramidy Furmatu nie isttnieją, nie istaniały i nie będą istnieć. Przynajmniej nie w książkach Rowling. Myślałam, że w dziale VI tom nie trzeba tłumaczyć postów na polski, przynajmniej do 31 stycznia :/ Ten post był edytowany przez emoticonka: 04.01.2006 21:24 -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Matko, żadnych piramid. HP tak fajnie się czyta, bo obraca się głównie (poza drobnymi wyjątkami niejako na marginesach) w folklorze baśniowości i fantastyki europejskiej. Nic tam nie śmierdzi wschodem i denikenem....
|
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Matko. Raptem z poltora miesiaca czlowieka nie ma, a tutaj taki temat mu daja. Zreszta przed polska premiera. Wiecie co tutaj sie bedzie dzialo za jakies dwa tygodnie?
Poniewaz teorii mam duzo, musze spedzic troche czasu na przeczytanie co wyscie tutaj juz napisali. Tiaaa....i juz widze jak pani Rowling wyzywa swoja ostatnia ksiazke od jakis piramid. Przeciez najpierw ona to musi napisac,zeby wiedziec jaki tytul dac. A przynajmniej zobaczyc,czy jej sie przypadkiem po drodze temat nie zmienil ( co mnie sie ostatnio zdarzylo przy pisaniu pracy z biologii na 4 tys. slow xD) Ten post był edytowany przez Pszczola: 15.01.2006 06:14 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 01:31 |