Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Golden Phoenix @ 24.08.2007 23:02) @ Zeti Też nie wiem co ma Gandalf do HP, ale za to wiem kogo Kawaii lubi ![]() ![]() Ach, przeskoczyłem to. Dobra teraz juz wiem. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Pomylunka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 21.08.2007 Skąd: Znikąd Płeć: Kobieta ![]() |
A ja nie cierpię Gandalfa z resztą podobnie jak Dumbledora. I zgadzam się,że spokoj Dumbledora jest udawany. Ja to odbieram trochę tak, jakby chciał pokazać,że jest taki wspaniały, że niczym się nie musi przejmować. Pewnie to tylko moje uprzedzenia, ale po prostu uważam, że on ma nadmiernie rozdęte ego, co nieudolnie stara się ukryć. A szczególnie wnerwiają mnie teksty,że tam,gdzie jest Dumbledore jest najbezpieczniej. Nie prawda wcale! Akurat wszystkie próby odzyskani mocy przez Voldemorta miały miejsce w Hogwarcie,czyli tuż pod nosem Dumbledora. Za to też go nie lubię. Niby taki potężny, dobry,mądry, nadludzko doświadczony i inteligentny, a nie wie, co się w jego wlasnej szkole dzieje.
Cho nie lubię i już. Już siuśka ma więcej tak zwanego"tego czegoś". Za siuśką też nie przepadam, ale Harry i tak mniej z nią się umęczy niż z Cho. Właściwie nie wiem, za co on lubił Cho. Bo była Ladna? Bo była dobrą szukającą? Przecież wyraźnie widać, że nie miał z nią o czym gadać, a jak już miał się do niej odezwać to stresował się tak, że wcale bym się nie zdziwila jakby dostał wrzodów. -------------------- 'fukam i fuckam'
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
No tak, przecież Harry zadurzył się w Cho TYLKO dlatego, że była ładna. Praktycznie jej nie znał. Ale za bardzo dziwne to to nie jest, każdy przez coś takiego przechodzi.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE siuśka A o kogo chodzi? Mam nadzieję, że nie o Ginny. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Jak nie o Ginny?
![]() |
Zeti |
![]()
|
Tak, pamiętam, ale nie lubię tego określenia. A Ginny jakoś lubię.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Na swój sposób Ginny ma w sobie coś, co do niej przyciąga. Jest zwykłą uczennicą, która święta nie jest i potrafi pokazać na co ją stać. Równa z niej babka.
To dla mnie postać "uniwersalna". Jakby odzwierciedlenie, uogólnienie cech dziewczyn... Czy coś w tym stylu... Sama ją lubię... ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Pomylunka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 21.08.2007 Skąd: Znikąd Płeć: Kobieta ![]() |
Pewnie,że każdy przechodzi okres zadurzenia w kimś fizycznie atrakcyjnym i to jest jak najbardziej normalne,jednak cieszę się,że mu przeszło.
Uczucie do Ginny było już nieco bardziej dojrzałe,ale i tak za nią nie przepadam. Zbyt ostentacyjni zwraca na siebie uwagę. -------------------- 'fukam i fuckam'
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że niechęć do Ginny to zazdrość.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Kawaii |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 14.08.2007 Skąd: ja się wziełam!? dobre pytanie... Płeć: Kobieta ![]() |
A ja lubię siuśkę Ginny.
![]() A do tego taka Lauren's z takiej znanej serii obrazków Hp fajnie przedstwia Ginny w swoich artach. ![]() ![]() ![]() I sio od Gandalfa bo go lubie. ![]() -------------------- ![]() Są takie chwile, kiedy naprawdę trzeba brać z życia pełnymi garściami i... Cieszyć się tym. Przecież nie jesteśmy warzywami. |
Zeti |
![]()
|
QUOTE I sio od Gandalfa bo go lubie. ![]() Ja też, ale jakby Ci to powiedzieć, Gandalf nie występuje w Harrym Potterze. ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Mniemam, że występuje. Tylko nam się skleiły akurat te kartki...
-------------------- ![]() |
Pomylunka |
![]()
|
A ja dalej nie lubię Gandalfa i może kiedyś na jakimś forum WP napiszę dokładnie dlaczego, teraz się opanuję
![]() Nie wiem jak u innych, ale moja niechęć do Ginny nie bierze się z zazdrości,wręcz przeciwnie. Zazwyczaj lubię bohaterów, którzy mają coś, czego ja sama nie mam. Są wtedy inni, nieprzewidywalni, trzeba włożyć trochę wysiłku w to, by ich zrozumieć. Taka zazdrość wobec bohatera książki jest w moim przypadku uczuciem pozytywnym, czasem prowokuje do zastanowienia się nad sobą. Przyznaję się bez bicia, że zazdroszczę Hermionie pędu do wiedzy, Harry'emu odwagi, Fredowi i Georgowi wspaniałych pomysłów i ich brawurowego wykonania, Lunie tego, że w każdej sytuacji pozostaje sobą, Lupinowi opanowania...i wszystkie te postacie bardzo lubię. A Ginny wlaśnie nie mam czego zazdrościć. Jest taka, jak większość dziewcząt w jej wieku, trochę brak jej indywidualizmu. Ale nie dziwię się że Harry się z nią związał. Po wszystkim, co mu się w życiu przytrafiło przynajmniej w związku szukał czystej, niczym nieskażonej normalności, bez żadnych niespodzianek i w Ginny to właśnie znalazł. -------------------- 'fukam i fuckam'
|
millena |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 27.08.2007 Skąd: /dev/null Płeć: Kobieta ![]() |
TAK:
Severus Snape ---> moja najbardziej ukochana postać z całej książci, według mnie najbardziej ciekawa oraz tajemnicza i jeszcze dużo o nim nie wiemy ![]() ![]() Syriusz Black ---> lubię Syriusza za jego niekonwencjonalne podejście do własnego chrześniaka, ogromną odwagę i poświęcenie. Remus Lupin ---> podoba mi się Lupin z III część, który świetnie opiekuje się Harrym. Bliźniacy Weasley ---> najbardziej komiczne postacie, których wypowiedzi kładą mnie na łopatki i leżę pod stołem: (zwłaszcza tekst zaaplikowany na pierwszym spotkaniu GD ![]() DO PRZEMYŚLENIA: Draco Malfoy ---> według mnie problem postaci Dracona polega na zlym wychowaniu przez rodziców. Starzy wpajali mu przez całe życie "faszystowską" ideologię i zrobili z dzieciaka małpkę w cyrku, która tańczy, jak ktoś mu zagra. Brakowało mu prawdziwej miłości rodzinnej. Jego uczucia ukazują się w 6 części, bo w końcu nie zabija Dumbla, dlatego mam co do niego mieszane uczucia. NIE: Cho Chang ---> beksa, która myśli tylko o sobie. jest mało dojrzała, jak na swój wiek i zapewne dość egoistyczna i pyszna. Bellatrix Lestrange ---> nie cierpię tej baby bardziej niż naszej władzy w kraju, Microsofu i serwerów gadu. A niech ją licho weźmie. Demonica w pełnym wydaniu. Lady Makbet to przy niej pikuś. Zła, straszliwa, nadymana, arystokratyczna jędza. Nie wybaczę jej zabicia Syriusza. A żeby ją cos strzeliło w 7 części (z dedykacją ode mnie). Dolores Umbridge ---> niecierpię jej prawie tak, jak Belli, a podczas czytania piątej części i odlądaniu filmu, to aż mną telepało. Co za babszyl od siedmiu boleści!!! Szkoda na nią liter ![]() Chyba tyle, jak cos mi sie przypomni to dodam ![]() -------------------- „Dobra rada na gada, czym się strułeś, tym się lecz!!!” XD
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Podoba mi się, że potrafisz jednocześnie lubić Snape'a i Syriusza czy Lupina, bo ludzie mają zazwyczaj tendencję do wybierania tylko jednego z nich
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Och, naprawdę się nie domyślasz?
Moim zdaniem to właściwie nie o Microsoft tu chodzi. Co do Bellatrix, to jej imie jest jak najbardziej Blackowskie. Kolejna gwiazda. Tak jak Orion, Syriusz, Andromeda, Walburga. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Madame Lestrange |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 27.08.2007 Skąd: Dolina Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Uwielbiam jedyną i cudowną: Bellatrix!
Lubię: Lunę, Syriusza, McGonagall, Billa Nie cierpię: Cho Nie lubię: Umbridge, Knota, całego 'ministerstwa', Percy'ego |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Lubię - Bliźniaków,Lupina,Syriusza,Tonks,Dumbledora,Hagrida,ogólnie wszystkich Weasley'ów
![]() Nie lubię - Umbridge,Knota,Lavender Brown,Crabba i Goyla, Nie nawidzę - Voldemorta,Snape'a,Malfoy'ów (wszystkich),Bellatrix i wszystkich śmierciożerców. |
Zeti |
![]()
|
QUOTE(aGuTeK @ 29.12.2007 20:34) Absolutnie wszystkich? Jesteś tego pewna? To trochę nie zawsze jednolita pod względem cech charakteru zbiorowość. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
A są jacyś "dobrzy" śmierciożercy? chyba nie ma... Każdy śmierciożerca jest "zły"...
|
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Nie ma ludzi, którzy są jednoznacznie źli albo jednoznacznie dobrzy. Każdy ma swoje wady i zalety. Chyba tylko Voldemort wyłamuje się z tego schematu.
-------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
aGuTeK |
![]()
|
A znasz jakiegoś śmierciożerce,który ma jakąś zalete?
|
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Mogłabym wymienić Ci ich kilku, ale zakładam, że nie czytałaś jeszcze 7 tomu
![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
aGuTeK |
![]()
|
Dobrze zakładasz...nie czytałam...na razie opieram się na 6 tomach
![]() ![]() |
Golden Phoenix |
![]()
|
Więc powiem tyle "pozory mylą". Myślę, że po przeczytaniu 7 tomu dojdziesz do podobnego wniosku
![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 26.06.2025 11:47 |