Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Pokazali troche jej niezdarności. Zaznaczyli też,że potrafi zmieniać wygląd...chociaż mogło jej być troszkę więcej.
|
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Dużo osób lubi Snape'a.
![]() |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
A co? ja tam sie nie dziwię, niezła z niego sztuka
![]() ![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
aGuTeK |
![]()
|
Mi jest obojętny. Troche namieszał...ale i tak może być
![]() |
Badlik |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 03.07.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ulubione postacie:
- Huncwoci - Dumbledore - Snape ( może go nie lubię, ale jestem zafascynowany rozbudowaną osobowością tego bohatera zwłaszcza po przeczytaniu VII tomu) - Bliźniacy inne postacie są mi obojętne. |
aGuTeK |
![]()
|
- Lupin
- Tonks - Snape - Weasley'owie - Harry - Ron - Hermiona |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Ludzie. Jak Boga kocham, polecą ostrzeżenia. Zastanówcie się trochę, toż komunikat wisi wyraźnie. Przestańcie spojlerować (i nie interesuje mnie, czy kto czytał faktycznie czy tylko strzela - po 26 stycznia 2008 KAŻDA dwuznaczna bądź trafiona informacja to SPOJLER i za takowy będzie uznana)!!!
Ten post był edytowany przez owczarnia: 03.02.2008 19:45 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
aGuTeK |
![]() ![]()
|
Jakie spojlerowanie? ;>
|
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tonks tak anprawdę w filmie nie została odpowiednio "wykorzystana", więc zasadniczo na pdostawie filmu jej postaci nie można oceniać. Po prostu nie ma do tego żadnych podstaw. Wypowiedziała chyba ze dwa zdania i pobawiła sie swoim nosem.
Owca> a kiedy informacje z 7 tomu, przestana być spojlerami? -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Ron, gdybyś wracając na forum przeczytał wszystkie wątki na Głównym, to byś wiedział.
podpowiem: szukaj wśród przyklejonych. -------------------- |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już znalazłem. Dzięki i wybacz
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
fan14061995 |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 31.01.2008 ![]() |
Moim ulubionym bohaterem jest Harry i Ron
|
aGuTeK |
![]() ![]()
|
Tak to racja
![]() ![]() ![]() ![]() |
hermionak |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 175 Dołączył: 04.01.2008 Skąd: z Rudy Śląskiej Płeć: Kobieta ![]() |
moimi nieulubionymi postaciami w harrym potterze zawsze będzie percy, voldemort, wszyscy śmierciożercy
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() ![]() Nie pisz posta pod postem. hazel Ten post był edytowany przez hazel: 06.05.2008 16:34 -------------------- ![]() Gryfindor i Slytherin zgadzali się nawet we snach i zawsze widziano razem Ravenclav i Hufflepuff! Czarodzieje górą a Śmierciożercy dołemXD |
hermionak |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 175 Dołączył: 04.01.2008 Skąd: z Rudy Śląskiej Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Cavea* @ 14.05.2008 16:24) Ja bardzo lubię Lunę, wszystkich Huncwotów (oprócz Petera), Hagrida, Freda i George'a... ogólnie wszystkie postacie zabawne, oryginalne, czy po prostu sympatyczne. zgadzam się z twoją opinią choć ja nie lubię voldemorta bo zabijał ludzi Nie lubię Ginny - w pierwszych częściach była jakaś taka nijaka, a w szóstej to już sie zrobiła idealna po prostu, Cho - jak już ktoś wspomniał była płaczliwa, obrażała się na Harry'ego i gadała o Cedricu (chociaż Harry unikał rozmów o nim). Więcej osóbna razie nie przychodzi mi do głowy. jeśli chodzi o ginny ją bardzo lubiłam i zawsze będę lubić jako postać w książce -------------------- ![]() Gryfindor i Slytherin zgadzali się nawet we snach i zawsze widziano razem Ravenclav i Hufflepuff! Czarodzieje górą a Śmierciożercy dołemXD |
hermionak |
![]()
|
QUOTE(Cavea* @ 06.06.2008 16:59) QUOTE(hermionak @ 01.06.2008 11:19) QUOTE(Cavea* @ 14.05.2008 16:24) Ja bardzo lubię Lunę, wszystkich Huncwotów (oprócz Petera), Hagrida, Freda i George'a... ogólnie wszystkie postacie zabawne, oryginalne, czy po prostu sympatyczne. zgadzam się z twoją opinią choć ja nie lubię voldemorta bo zabijał ludzi zgadzam się z twoją opinią choć ja nie lubię voldemorta bo zabijał ludzi Nie lubię Ginny - w pierwszych częściach była jakaś taka nijaka, a w szóstej to już sie zrobiła idealna po prostu, Cho - jak już ktoś wspomniał była płaczliwa, obrażała się na Harry'ego i gadała o Cedricu (chociaż Harry unikał rozmów o nim). Więcej osóbna razie nie przychodzi mi do głowy. jeśli chodzi o ginny ją bardzo lubiłam i zawsze będę lubić jako postać w książce No, takich oczywistych osób jak Voldemort to nie będę wymieniać jeśli chodzi ozgadzam się z twoją opinią choć ja nie lubię voldemorta bo zabijał ludzi to ja to napisałam tylko ze jak cyt cavea niechcący nieodzielniłam qoute do jej tekstu i prze to jest mój błąd przepraszam z góry ![]() -------------------- ![]() Gryfindor i Slytherin zgadzali się nawet we snach i zawsze widziano razem Ravenclav i Hufflepuff! Czarodzieje górą a Śmierciożercy dołemXD |
Laraa |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 15.06.2008 ![]() |
Ulubione postacie to:
Harry - ogólnie za całokształt Hermiona - za to jaka jest Syriusz - tak samo Draco - za to że jednak było w nim trochę dobra i przeszedł na tą dobrą stronę Nie lubiane postacie: Bliźniacy Weasley - już dla mnie nie są śmieszni, wręcz przeciwnie coraz bardziej mnie denerwują Lucjusz Malfoy - bo to tchórz Lupin - za to że chciał porzucić dziecko i żonę i gdyby nie Harry to pewnie by tak się stało. |
POmyluna 111 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 16.07.2008 ![]() |
- Lupin
- Tonks - Snape - Weasley'owie - Harry - Ron - Hermiona -Dumbledore -Luna -Cho -Syriusz ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
W takim razie też się wypowiem.
Na plus: - Severus Snape - Nie wiem dlaczego. Moim zdaniem to najbardziej interesująca postać. Taka... intrygująca. Lubię go za tę jego tajemniczość, CIS, mroczność w pewnym sensie. Z pozoru był zimny i wredny, a w środku tak naprawdę wrażliwy. Cała ta historia z Lily mnie poruszyła. Nie wiem, Sever wywołuje u mnie ciepłe uczucia. Mimo, że miał masę wad (nie potrafił "odróżnić" Harry'ego od Jamesa, miał talent do odpychania ludzi itp.) lubię go. Poza tym bycie szpiegiem wymagało od niego na pewno odwagi, i za to go szanuję. Nie będę się już roztkliwiać nad tym, jaki postrach budził wśród uczniów ![]() - Fred i George - godnie zastępowali Huncwotów w Hogwarcie ![]() - Dumbledore - Podziwiam go za mądrość. Nie taką wyuczoną z książek. Podoba mi się w nim też to, że pod całym tym jego zwariowaniem, poczuciem humoru kryje się potężny czarodziej. Szanuję go za drugą szansę, jaką zawsze dawał ludziom i za zaufanie jakim ich darzył. Oprócz tego potrafił przyznać się do swoich błędów. Głupol, mazgaj, śmieć, obsuw, dziękuję wam ![]() - Luna - Wiadomo ![]() Oprócz tego Harry, Ron, Hermiona. Huncwoci (bez Glizdogona), Neville, Tonks... Wiele osób darzę sympatią, ale opisywanie kogo i za co zajęło by mi za dużo czasu. Na minus: - Dolores Umbridge - nie lubię jej. - Lucjusz Malfoy - patrz wyżej. - Glizdogon - tchórz i zdrajca. - Cho Chang - widzę, że wyżej już ktoś pisał coś na jej temat. Nie przepadam za nią, taka... lolita ![]() Nie rozpisuję się więcej ![]() Ten post był edytowany przez Salamandra: 18.07.2008 14:21 -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
W oczekiwaniu na 6. film. Obecnie? Wakacjuję. |
BonnieLiu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 20.07.2008 Skąd: Wieża Astronomiczna Płeć: Kobieta ![]() |
Pozytywne emocje wywołują u mnie takie postacie jak:
* Luna Lovegood- romantyczka i marzycielka, spokojna, wierząca w swoje racje, nie przeraża ją szara rzeczywistość ni jej odmienność. * Harry Potter- zawsze sprawiedliwy, odważny, walczący, uwielbiam o nim czytać ![]() * Hermiona Granger- logicznie myśląca, wrażliwa i stanowcza, wie czego chce od życia i to się liczy. Negatywne postacie wedłóg mnie: * Tom Marvolo Riddle (Lord Voldemort)- taki głupiutki czarnoksiężnik, a za jego brak rozumu znienawidziłam go jeszcze bardziej. * Draco Malfoy- oziębły i lekkomyślny, typowy ślizgon. Zawsze ratuje swój tyłek nie troszcząc się o przyjaciół (a czy on ma przyjaciół?) w każdym razie dlatego za nim nie przepadam. Ten post był edytowany przez BonnieLiu: 29.07.2008 15:54 -------------------- "Dla dobrze zorganizowanego umysłu śmierć to tylko początek nowej, wielkiej przygody..."
|
Aduu |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Urocza, mała wioska Płeć: Kobieta ![]() |
Lubię:
Draco Malfoy [ od 6 części, jego wątek fajnie się rozbudował ] Syriusz Black [ jakoś wzruszyła mnie jego historia ] Severus Snape [ ukazany jako zła postać, a on zawsze był bardzo inteligentny ] Tom Riddle [^^] Filch [ Nie wiem za co ] Nie lubię: Harry Potter Cho Chang Ginny Weasley Dlaczego ich nie trawię mogłabym się rozpisywać. Nie lubię po prostu. |
myszeczka |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 29.07.2008 ![]() |
Plus:
- Albus Dumbledore bo nie boi sie Śmierci - Harry Potter bo jest odważnym czarodziejem - Hermiona Granger bo jest bardzo mądrą czarownicą - Remus Lupin bo choć jest wilkołakiem nie przejmuje się tym - Luna Lovegood bo po prostu jest Luną - Fred i jego brat Weasleyowie bo są zwyczajnie śmieszni Minus: - Lord Voldemort bo jest wredny i nieczuły na cudze nieszczęście - Ron Weasley bo jest ciapowaty - Śmierciożercy bo zabijają niewinnych czarodziejów i mugoli |
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Ron ciapowaty?! Jak możesz?!
![]() -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
April93 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 24.08.2008 ![]() |
+ Hermiona Granger zawsze rozważna i gdyby nie ona Harry wiele razy pod wpływem impulsu zrobiłby coś głupiego
+Fred i George Wesleyowie wprowadzaja dużo humoru nawet kiedy jest żle robią coś tak śmiesznego ze poprawiaja wszytkim humor +Dracon Malfoy jest zarozumiały ale to wszytko kwestia rodziny lubie go bo pokazuje dume i nie daje sobą pomiatać(wiem ze nikt sie ze mną nie zgodzi ale to moje zdanie) -Lavender Brow - zachowywała się jak idiotka w 6 czesci tylko Ron i Ron trza mieć umiar ![]() -Pansy Parkinson -Draco miał ją gdzieś tylko ją wykorzystywał a ta zakochana -Lucjusz Malfoy - bo był wredny i zarażał tym innych |
Salamandra |
![]()
|
Nie przypominam sobie, żeby w kanonie były jakieś informacje na temat Malfoya wykorzystującego Pansy.
-------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 02:12 |