Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bohaterowie..., kochani i znienawidzeni
Owca113 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: NiE z Warszawy ;D Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Lubię:
- Lunę - taki fajowy z niej dziwak. ![]() - Hermionę - spokojna, mądra ogółem FAJNA! ;D - Fred i George - sąą super . < 3 ; ** ^^ Nienawidzę: - Draco - tej pały. ;D - Harry'ego - (no luubię) no lubię ale ... wkurza mnie to, żę wszyscy go rozpoznają. Ale tak na ogół to goo uwieelbiam . ^^ ;d -------------------- Maałe jest pięknee. ; ** < 33
pij mlekoo będziesz wieelki . ;dd |
sillita |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 28.07.2009 Skąd: spod lasu :) Płeć: Kobieta ![]() |
No, jak już odkopane
![]() Jeśli chodzi o ulubione postacie, to naprawdę, długo mogę wymieniać. Na pewno ponad połowę postaci lubię- a wybranie spośród nich ulubionej jest naprawdę ciężkie. Kiedyś twierdziłam, że Severus Snape. I tak było przez długi czas. Ale ostatnio jakoś mi się ten Severus przejadł. Za to zaczął mi bardzo pasować Remus, którego wcześniej odsuwałam trochę na margines. Jest jeszcze niesamowita Tonks. I bliźniacy Weasley. I Neville. I Luna. I Ginny, gdzieś pod koniec korowodu moich ulubionych postaci, ale ciągle tam jest. I starsze rodzeństwo Weasleyów- Bill i Charlie- i jeszcze Cedric, i Zabini- ale oni już pewnie raczej przez fanfiction ![]() Wybranie nielubianej postaci to też spory problem- tyle, że tu raczej mam kłopot ze znalezieniem kogokolwiek, niż wybraniem z całej gromady ![]() -------------------- "Kosmito, chcesz podbić Ziemię? Zniszcz kawę."(Mlekopijca, Życie codzienne w Torchwood Cardiff, albo burza w szklanej kuli)
lj |
sillita |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 28.07.2009 Skąd: spod lasu :) Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE("Nor") Sillito - uwielbiam Twój avatar! Też go uwielbiam ![]() Co do reszty posta- Pattisona też nie znoszę, Cedrik w książce przeszedł mi raczej koło nosa niezauważony, dopiero czytając fanfiction stwierdziłam, że może coś w nim jest ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez sillita: 08.08.2009 09:15 -------------------- "Kosmito, chcesz podbić Ziemię? Zniszcz kawę."(Mlekopijca, Życie codzienne w Torchwood Cardiff, albo burza w szklanej kuli)
lj |
Epik |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 27.08.2009 ![]() |
Ulubieńcy
Mundungus Fletcher - bo jest taki... najbardziej ludzki. Nie jest wyidealizowany jak większość postaci w HP. "Handlował kosztownościami z domu rodzinnego zmarłego Syriusza"? Po prostu wykorzystał sytuację, zresztą dużo ludzi by tak zrobiło ![]() Dumbledore - za jego zdolność przewidywania następnych ruchów Voldzia ![]() Lee Jordan, Freed i George Weasley - za wszystko. ;] CI Źli Wszyscy śmieciorzercy - po prostu debile, byle Voldziu im rozkazuje. Zginęliby w jego imię. Zero własnego zdania. ;P Harry Potter - niby główny bohater, ale dla mnie kompletnie bez charakteru. Kompletnie wyidealizowany. Denerwują mnie te jego rozterki miłosne i wyrzuty sumienia. ![]() Jeszcze dużo mógłbym tu wymieniać, ale mi się nie chce. |
Epik |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 27.08.2009 ![]() |
Przecież Syriusz gardził tymi kosztownościami, wyrzucał je. Więc dlaczego Mundgus miałby ich nie wziąć?
![]() "Byle Voldziu" to jest ironia jakby ktoś nie wiedział ;] Nie przeczę ze był potężny, ale w książce nigdzie nie było napisane ilu czarodziei na raz mógł pokonać, a po ostatniej walce: Harry vs Voldziu to miałem duże wątpliwości czy Riddle był taki potężny. ![]() ![]() ![]() |
Magiczny |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 29.08.2009 ![]() |
Ja najbardziej lubie Harrego Rona i Hermione a z 4 domow najlepszy dla mnie jest Gryffindor
|
Bellatrix... |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 13.09.2009 ![]() |
Uwielbiam Bellatrix Lestrange i Severusa.
Za co? -Bellę za jej charakter,oddanie Voldemortowi( ![]() -Severusa za ten jego sarkazm ![]() W miarę lubię jeszcze Syriusza i Lunę ![]() Natomiast nie lubię innych Śmierciożerców,(Bellę uwielbiam bo jest wyjątkowa)Teda Tonksa,i ..... Nie przepadam za Harrrym. Wolę inne postacie. Ten post był edytowany przez Bellatrix...: 13.09.2009 11:42 -------------------- Hello :D
Na moim Avatarze jest Bellatrix Lestrange jakby się ktoś nie orientował :) Ale to na pewno każdy wie :D |
anne05 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 17.09.2009 Płeć: Kobieta ![]() |
Najfajniejsi są zdecydowanie Fred i George, bez nich nie byłoby tyle humoru w książce.
Najgorszy bezkonkurencyjnie Voldemort. :P |
Bellatrix... |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 13.09.2009 ![]() |
Fakt Fred i George są fajni
![]() ![]() ![]() Najgorsza jest moim zdaniem... Cho Chang. Ciągle płacze ![]() Ten post był edytowany przez Bellatrix...: 18.09.2009 10:58 -------------------- Hello :D
Na moim Avatarze jest Bellatrix Lestrange jakby się ktoś nie orientował :) Ale to na pewno każdy wie :D |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Nor @ 07.08.2009 18:07) Czemu tak? :> Jesli przyjmujemy, ze ciota to ktos tchorzliwy, taki 'bardziej z niego baba niż chłop' to ja się kategorycznie NIE zgadzam. Chyba ze masz inną definicje slowa 'ciota'. Jak tak to slucham;) -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ludziom, którzy kochają serię HP i nienawidzą Harry'ego mówimy stanowcze nie.
|
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
i to jest powod, zeby kogos nie lubiec ?;p
to raz, a dwa, nie uwazam, zeby Harry był w odniesieniu do innych postaci z powiesci jakis wybitnie niezdarny,zeby wyroznial sie tym na ich tle ;> czasem coś mu nie wyjdzie... ale zeby od razu ciota? Niezdarni to mogą być Tonks, Neville, czasem Ron;p -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Nor @ 31.10.2009 19:35) ciota nie równa się tchórzliwy, acz równa się 'bardziej baba niż chłop'. also, równa się ślamazarny, niezdarny. as far as i'm concerned pasuje jak ulał. Jeżeli ciotą nazywasz chłopaka, który w wieku lat jedenastu zdecydował się samodzielnie stawić czoła człowiekowi, który zabił jego rodziców i stanowił śmiertelne zagrożenie dla całego czarodziejskiego świata - i udało mu się - to chyba coś z Tobą jest mocno nie tak. Jeżeli ciotą nazywasz kapitana drużyny, która tylko i wyłącznie dzięki niemu odzyskała puchar szkoły, przyjaciela, który bez mrugnięcia okiem ruszał na ratunek swoim bliskim nie bacząc na nic, dzieciaka, który od początku do końca walczył ze złem nie godząc się na żadne kompromisy - to chyba czytałyśmy dwie różne książki. Jeżeli ciotą nazywasz siedemnastolatka, który z zimną krwią i podniesionym czołem poszedł na śmierć w imię tego, co kochał - to powinnaś stanowczo porządnie się nad sobą zastanowić. Wiesz, jaka jest różnica pomiędzy Harrym a jakimś tam pierwszym lepszym Supermenem? Że Harry nie jest ani śmieszny, ani czarno-biały, ani papierowy. To jest bohater, z którym każdy się może utożsamiać, postać z krwi i kości, razem ze swoimi rozterkami, niepowodzeniami i śmiesznostkami. To właśnie dlatego ta książka rozeszła się w ponad czterystu milionach egzemplarzy i to właśnie to odróżnia ją od milionów innych, czekoladopodobnych historyjek. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Owczarnia - Mistrz Ciętej Riposty.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Lol
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Tak jest! Mówimy stanowcze NIE dalszemu szkalowaniu Harry'ego Pottera!
|
Profes |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 13.11.2009 Skąd: Wa-wa Płeć: Mężczyzna ![]() |
ulubione: Snape fajnie sie wyraża tak z wyższością oraz Fred i George są śmieszni
koszmary: Hermiona wszystko niby wie |
kasiulka |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 06.12.2009 ![]() |
Dla mnie i tak najlepsza jest Hermiona. Od początku przeczytania książek najbardziej ją lubiłam
|
jasna_cholera |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 22.12.2009 ![]() |
moim absolutnym faworytem jest
Severs Snape, za to, że do końca był 'tym dobrym', za jego miłość i jednocześnie złośliwość... mhrr.. ale może to po prostu wina Alana Rickmana, który go odgrywał. ;] Uwielbiam też Draco Malfoya i jego ojca. Drakuś jest takim podłym dupkiem, bardzo charakterystyczna postać, świetnie wyobrażam sobie jego mimikę twarzy, spojrzenia, wszystko! ma w sobie 'to coś'. ale to chyba także sprawka aktora, bo jestem fanką słitaśnych piosenek Feltona. a Lucjusz jest strrrasznym śmierciożercom, męskim, wyniosłym... taka jakaś mania, jeśli chodzi o czarne charaktery. ale jeżeli chodzi o tą ''jasną stronę mocy'' to moimi zdecydowanymi faworytami są Fred i Georg. są zabawni, zawsze poprawiają mi humor. jak ja płakałam po śmierci Freda! nie przepadam za to, oczywsiście, za Umbridge, czego chyba nie trzeba tłumaczyć. jest taka... różowa! kto tam... ach, Ginny. taka niechęc ot tak. nie wiem czemu. ;] i Voldemort. mimo, że kocham det-itersów, to on sam niesamowicie działa mi na nerwy. odrażający, wredny, paskudny! faszysta złośliwy! no. |
DeltaPrincess |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 05.01.2010 ![]() |
Na plus:
+ Syriusz <3 uwielbiam go, kocham!!!! :*:*:*:*:* jest fatastyczny! To moja ulubiona postać, straszne że odeszła... ![]() + Remus tak samo... czemu moi ulubieńcy giną? T-T + Hermiona - lubie ją choc nie wiem czemu ![]() ![]() + Luna-za całokształt xD + Quirrell - jest super ^^ ulubiony czarny charakter... Na minus... + Glizdogon - jak można oszukac przyjaciół ![]() + Malfoy- gdyby nie obrażał Hermiony, mogłabym go lubić. |
Sejduku |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 25.01.2010 ![]() |
Severus Snape - W 1-5 Bardzo tajemnicza postać i zła nie przepadałem za nim w 6 zabił Dumbledora to go znienawidziłem ale nadal był tajemniczy i intrygujący w 7 okazało się że on jest kimś jest najdzielniejszy i najodważniejszy i mistrz zaklęć i Oklumentacji
Albus Dumbledore - w 1-3 zwariowany staruszek ale budzi szcunek jako dyrektor hogwartu 4 i 5 zaradny i wierny Zakonowi Feniksa pokazuje w 5 że jest też najpotężniejszym czarodziejem oraz w 6 taki sam ale już w 6 zwraca się uwage na czarną różczke jedno z insygnium śmierci ale ginie z ręki SS dlaczego ?? Napewno czytaliśnie IŚ to wiecie Rubeus Hagrid - w 1 przyjaciel Harrego i jego przyjaciół w 2 okazał się mieć coś na sumieniu ale nie słusznie w 4 Półolbrzym ale nadal niezłomny i dzielny Hagrid 5,6 niezbyt wpadał do książki ale w 5 silny i jego braciszek ![]() Hermiona Granger 1-7 Inteligętna Zaradna Niezłomna gdyby nie ona Harry By już zginoł w 1 klasie na Diableskich sidłach Ron WeasleyDziwna postać , śmieszna przyjaciel HP z biednej rodziny ale bardzo sympatycznej np. Fred i George ![]() Syriusz Black w 3-6 był moją ulubioną postacią chyba sami możecie stwierdzić dlaczego Nevill Longbotom i Luna Lovgood Niewiem czy dobrze zapisałem Newila ale te postacie są originale i wierne Gwardi Dumbledora Draco i Lucjusz Malfoy - Wredni i Ceniczni plugawi Śmierciożercy Tom Marvolo Riddle - To samo tylko król Rodzeństwo Avery , Rodzina Bellatrix i inne pomioty Voldemorta - Jeden Hłam !!!!!!!!!!!!!!1 |
Kometka21 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 28.01.2010 ![]() |
Wszyscy sa spoko na swój sposób.
Najlepiej prezentują się bliźniacy Fred i George. Jak dla mnie to momentami przyćmiewaja dokonania Harrego. Ich zwariowane pomysły potrafią rozśmieszyć kazdego. Mc Gonagal. Konkretna baba. Zwłaszcza w konfrontacji z Umbridge (V tom) |
czarownik |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 08.03.2010 ![]() |
Zdecydowanie podoba mi się Harry Potter. Pozostali bohaterowie są tylko dodatkiem.
-------------------- |
elizaa1990 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 09.04.2010 Skąd: Wałbrzych/London Płeć: Kobieta ![]() |
Ulubieni:
Severus Snape: dlaczego? jest taki mroczny, tajemniczy i ma w sobie to coś ![]() Trio: Harry, Ron, Hermiona. Tu chyba nie trzeba nic dodawać ![]() ![]() ![]() Nie lubię: Umbridge: chyba jak każdy, straszne babsko. |
abstrakcja |
![]()
|
QUOTE(czarownik @ 08.03.2010 22:29) bez pozostalych bohaterow Harry Potter nie bylby nikim- nawet dodatkiem - bo do czego ? -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 17:14 |