Ranny Ptaszek, oniryczno-ornitologiczne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ranny Ptaszek, oniryczno-ornitologiczne
Jan Bez Domu |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Jan powraca! Z Nowym Rokiem nowym krokiem, Wena powróciła i Wiersze nowe sypią się z Rury i Rękawa. Miłej lektury i do przeczytania!
Jan Utwór inspirowany pewnym tragicznym wydarzeniem. Ranny ptaszek Ranny ptak Krwawi sennymi powiekami Resztki snu Spływają rubinowymi strugami Odebrać sen komuś To jak wyrwać mu serce Bije jeszcze Na dywaniku przed łóżkiem W poniewierce Skrzydła ptaka We krwi unurzane Krwawią i broczą Na piżamę Chciałby wzlecieć Po raz ostatni Zatańczyć w snu obłokach Lecz skrzydła drżą I ranny ptak Spada Z wysoka To koniec To już nie sen To jawa W oczach piach bolesny A na poduszce plama krwawa Tak powiadam Tuląc poszewkę zapłakaną: Nie należy budzić ludzi Przed ósmą rano. -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, bo Ty satyry piszesz, dlatego ci się mój patos zakichany nie podoba ;P
A krótko mówiąc Aj-Lajk-yt! Wery macz. Za ostatnią zwrotkę masz w zęby i złoty medal. Bueno. -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Mi się podobało. Ładnie wkomponowane rymy, przyjemnie się czyta.
-------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Kapitalne. Dawno nie czytałem tutaj tak dobrego wiersza. Jestem pod wrażeniem. Świetny pomysł, świetne metafory, klimat, rymy (ludzie, rymujcie!!!)... Udało Ci się na chwile poprawić mi humor, za co bardzo dziękuję, Bo od niedzieli to właściwie nie wykonalne.
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Ej, no, D'Arvit, jak to wspominali w "Artemisie"....Coz to jest, to ostatnie???Psujesz efekt...A w ogole, pierwsza czesc zaskakujaca, moze troszkę zbyt banalna z tymi torturami na dywaniku przed lozkiem...
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Świeżo i z jajem. Pisać umiesz, lekkość języka masz, poczucie humoru również. Na cholerę był ci ten rura prodżekt to nie wiem. Pewnie to przez wstawanie przed ósmą. Było, minęło, uf.
Z ukłonem i przytupnięciem pozdrawiam. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Świetny.
Tak sobie do tej Poezji, którą daże sporym sentymentem, spojrzałem i odrazu trafiłem na coś tak dobrego. Humorystycznie, jak Cat zaznaczyła - lekko, tak się przynajmniej czyta. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo ciekawy wiersz
zabawny oryginalny tylko brakuje mi rytmu bo przewrazliwiona jestem na tym punkcie skoro uzywane są rymy to tak troszke rytmu czasem by się przydało treściowo ekstra Ten post był edytowany przez Mellisa: 04.01.2006 16:38 -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Rytm to problematyczna sprawa, bo wiersz można czytać bardzo różnie. I czasem rytm ma, czasem nie. Wg. mnie na przykład ten ma i to w dodatku przemyślany i starannie ułożony, ale tylko kiedy czyta się go w taki a nie inny sposób.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Rytm jest ważdny, w sumie na tym dużym stopniu opiera się wiersz... Pochylam głowę przed rymami - jedne z nielicznych, które da się czytać. Dlatego nie dołączam do wołania Katona
QUOTE (ludzie, rymujcie!!!) , bo rymowanie po prostu nie wszytskim wychodzi. Ale, Jan. Ty rymuj, ok? -------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mi też się podobało. bardzo, bo lubię wiersze w takim stylu i klimacie. nie znam innych twoich dokonań, ale chyba po nie sięgnę
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:25 |