Lost
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Lost
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest już
![]() Hehe, daj sobie spokój z żarciem. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Świetny odcinek.
Są odpowiedzi! Może nie wszystkie, ale są! Wspaniale zbudowana akcja na wyspie i fascynujące retrospekcje. Helikopter. Medium. Pierdołowaty fizyk. Niedźwiedź Dharmy w Tunezji. Christiane I. Budzący dreszcze Murzyn od Hurleya. Ben! Naomi była pierwszą martwą postacią, która dostała retrospekcję :] A Michaiłowi uciekła krowa. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 08.02.2008 22:28 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Są napisy!
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Najmocniejsze linijki odcinka wg mnie:
LOCKE: It was Walt... just taller. MILES: How stupid do you think I am? JACK: I dunno Miles... how stupid are you. JACK: I gave you that, uhm, wink. LOCKE: What is the monster? (to jak głos fanów, jak chór wołających na pustyni) Ogólnie odcinek oceniam na bdb, był zabawny, przyniósł trochę odpowiedzi, dobra puenta... tak. -------------------- |
nutrias |
![]()
|
Odcinek fajny, chociaż pierwszy lepszy.
- w jaki sposób niedźwiedź polarny ze stacji Dharmy znalazł się gdzieś w Tunezji? (może tam też byłby przeprowadzane jakieś eksperymenty, chociaż wtedy nie miałby logo Hydry) - po co komu Ben? kto jest człowiekiem Bena na statku? (Michael ??) - czemu Abbadon był tak święcie przekonany, że na wyspie nie ma żadnych rozbitków? czemu w ogóle Naomi skojarzyła TĄ wyspę z pasażerami 815? - Miles rozmawiający z duchami to przesada ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
słyszeliście?
WGA Strike is Over -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Odniosłem wrażenie, że słowa Abaddona "Nie było żadnych rozbitków" mogły oznaczać "jeśli się jakiś znajdzie, nie wyjdzie z tego żywy". Chociaż jego kolejne zdanie ("Nie zadawaj pytań, rób to, do czego cię wynajęto") trochę temu przeczy.
Bardzo mnie ciekawi ten niedźwiedź. Edit: słyszałem, ale z radością poczekam do chwili, aż to oficjalnie ogłoszą zwaśnione strony. Już było kilka fałszywych alarmów. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 08.02.2008 22:27 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
nutrias |
![]()
|
Haha, polska lostpedia jest świetna
![]() Fragment opisu 2 odcinka: Locke stoi w deszczu podchodzi Hurley i mówi, że musimy iść po pada,ale lock śmieje sie i mówi" żę zaraz przestanie" locke mówi do swojej załogi że idą na wschód ale sawer mówi że mieliśmy iść na zachód locke mówi że muszą iść objazdem jeszcze w jedno miejsce do chatki jacoba hurley mówi że domek jest w inną strone zdziwiony locke pyta sie hurleya "co ty powiedziałeś " ben jest zdziwiony jeszcze bardziej od lockea ale hurley miał na myśli kabine samolotu sawyer pyta sie lockea... fotka [ramka] z retro: http://img137.imageshack.us/img137/4021/ramkanq4.jpg błąd to raczej nie jest, więc w takim razie co? Ten post był edytowany przez nutrias: 08.02.2008 23:28 |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ta ramka to moze byc blad, choc to straszny babor bylby.
Nutrias - toc zesmy dzis rozmawiali ale gdy czytam Twojego posta z zapytaniami to chyba zes nie do konca klarowanie sformulowal mysli swoje. a cos odemnie: Ben. Po co komu Ben? Poniewaz Matthew Abaddon zwiazany jest z ludzmi, ktorzy kryja katastrofe lotu 815, domyslam sie ze jest polaczony albo ze stara Dharma, albo z np. tymi, ktorzy wyslali Juliet na wyspe. Napewno polaczony jest z Widmore (za pomoca Maxwell Group, find815, bowiem on ma tworzy grupe ludzi, a jednym z nich jest czlowiek dzowniacy na Oceanic Hotline, ktory wie troche za duzo - pilot). Teoretycznie Ben mogl wezwac pomoc czujac sie wielce zagrozony ze strony rozbitkow. Jednak caly czas mowi, zeby jednak nie wzywac tej pomocy, ze oni chca ich wszystkich zabic - czyli jednak nie wolal pomocy. Zalozmy zatem, ze oni sami chca sie po Bena zglosic. Dlaczego akurat teraz? Tego nie mam pojecia.. Zalozmy, ze ENTER 77 spowodowal zainteresowanie wyspa kontrolerow ze swiata zewnetrznego - wszak dostali sie Hostiles. Jesli tak - nie ma Ben mozliwosci komunikacji z kimkolwiek ze swiata zewnetrznego, bo rozwalono Flame - skad moglby sie zatem dowiedziec kto jest na statku, ktory plynie w strone wyspy? O tym kto plynie musial zatem dowiedziec sie z czasow Bakunina, zanim Flame wybuchlo, a to bylo.. hoho, dawno temu. Czy nie przejmowal sie tym wtedy? Nie dawal nikomu do zrozumienia, ze cokolwiek sie szykuje.. Jednak nadal sadze, ze jakas nic miedzy Murzynem Abaddonem a Benem jest. Skad swiat zewnetrzny wiedzial, ze oni rozbili sie na tej wyspie? Otoz Ben o tym powiedzial, przeslal taka informacje do "swoich" ludzi na zewnatrz i to oni musieli stworzyc mistyfikacje wraku na dnie rowu sundajskiego. Zatem czemu Ci sami ludzie teraz na Bena poluja? Powiecie, ze to moga byc rozni.. Ale ktoz inny na Boga w Naszym swiecie moze wiedziec o wyspie i o tym co tam sie dzieje.. Ludzie, ktorzy wyslali Juliet na wyspe oraz stara Dharma. Tylko stara Dharma (Hanso, Mittelos, Paik, Widmore?) maja taka sile, zeby stworzyc mistyfikacje w ktora wszyscy uwierza. Zatem ich utozsamiam z czarnym czlowiekiem. Czarny czlowiek wie, ze na wyspie sa rozbitkowie. Skad biedna Naomi miala by sie tego domyslac i laczyc fakt kraksy 815 z wyspa na ktora ma poleciec, aby zabrac pewnego czlowieka? Wyglada na to, ze Naomi byla tylko komandoska, nic wiecej ja nie interesowalo, to by tlumaczylo jej slowa do rozbitkow po jej rozbicu, ze ona wie o tym, ze ich samolot znaleziono gleboko pod woda. Zas pozostala 4.. Po co taka zgraja pacanow do odszukania Bena? Naomi - komandos. Jasne. (zdjecie penny? czyzby spodziewala sie tylko ludzi bena i desmonda na wyspie?). Dan Fizyk - dlaczego tak przerazila go kraksa 815 (poczatek odcinka), czy on ma tam jeszcze cos badac? Miles Lapiduch - nie podoba mi sie idea kontaktow z duchami, troche paranormalne, oby nie bylo za mocno, bo serial straci realizm. Pilot-Pijak - jasna sprawa, dobry pilot, mogl robic problemy z powodu tej obraczki, dlatego ludzie z Oceanic skontaktowali sie z ludzmi Murzyna i "wtajemniczyli" go nieco jak na moje. Wiedzial przeciez kto sie rozbil i ze sa tubylcy, wiedzial to tez azjata. Pani_z_tunezji (christina, cos takiego..) - ona wyglada mi na przedstawicielke dawnej dharmy. Wszak usmiechnela sie triumfalnie na widok znaczka hydry. Ona jest czlowiekiem dharmy w Naszym swiecie. Mysle tez, ze wlasnie dlatego Ben tak bardzo chcial ja zlikwidowac od razu. A kim jest czlowiek na statku? Czlowiek Bena? Kto wie.. Ale jak oni sie kontaktowali, to mnie najbardziej interesuje.. Niedzwiedz polarny. Hmm. Hmm... To musialo sie stac teoretycznie gora miesiac-dwa po rozbiciu 815. Czy wtedy na wyspie stalo sie cos nadzywczajnego? Poczatek. Ogladaja dno za pomoca tych ROV. Znajduja samolot. Kurde! Przeciez to Sam Thomas z find815.com znalazl ten samolot, a ja tam nie slysze jego glosu, ponadto byl tam samiuski i tylko on obslugiwal tego lazika. Chyba, ze on obslugiwal ruchy lazika z lodzi, a te dwa glosy to glosy ludzi z obslugi tych maszynek, ktorzy byli na jakims pontonie obok... No niewazne. Dobry odcinek. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
em |
![]()
|
ja nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę, ale zmieniła się więcej niż jedna ramka. mam wrażenie, że pozamieniały się miejscami (tylko ramki, zdjęcia zostały tak jak były)
EDIT: właśnie się tak zastanawiam, dlaczego właśnie tę czwórkę wybrali, co w nich takiego specjalnego. przychodzi mi do głowy jedna myśl, łączy ich fakt, że wiedzieli trochę za dużo (no, przynajmniej Naomi, Charlotte, pilot, jeszcze nie rozkminiłam Faradaya i Milesa), więc może chcieli się ich pozbyć? a pierdołowatość Dana... kurczę. albo on faktycznie jest takim stereotypowym fizykiem, albo w finale sezonu on okaże się tym jednym, który zniszczy drużynę Bena :] Ten post był edytowany przez em: 09.02.2008 00:26 -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Myślę, że masz sporo racji co do Dharmy i czarnego człowieka, Timmy. Ale póki co mamy za mało informacji, więc się wstrzymam z jakąś bardziej konkretną opinią.
Kwestia kontaktu Bena z "jego człowiekiem" - to faktycznie musiało mieć miejsce jeszcze przed wysadzeniem Płomienia i w dodatku przed "wybuchem" Łabędzia (bo później Płomień nie działał). Zdaje się, że potem kontakt się urwał. Mnie też troszkę żal, że odkrycie fałszywego samolotu wyglądało inaczej niż w Find 815, ale przynajmniej było bardziej klimatycznie. No i ktoś z obsługi ROVów wspomniał, że "popłynę wzdłuż kursu z notatek tego faceta", czyli pewnie Sama. Dobre i to. Em - nie zwróciłem uwagi. Może to po prostu efekt działania ducha, taka ciekawostka dla nas? Dan jest sympatyczny ![]() Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 09.02.2008 00:31 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobry LOST nie jest zły. Tak sobie oglądam, śledzę co tu piszecie, spoilerów nie czytam, czasami zerknę na angielską Lostpedię i oto ciekawe info, które dzisiaj znalazłem:
# Staples Lewis: Charlotte Staples Lewis, is a reference to Clive Staples Lewis (commonly referred to as C.S. Lewis), author of the Chronicles of Narnia. # Faraday: Michael Faraday was an English chemist and physicist who contributed to electromagnetism as a field of study. From Wikipedia: "He established that magnetism could affect rays of light and that there was an underlying relationship between the two phenomena." In this episode, Faraday comments on abnormalities in the light rays on the island. (i wszystko chyba już jasne w sprawie naszego Dana). # Minkowski: The name Minkowski is a reference to Hermann Minkowski, the mathematician who pioneered the idea of 4-dimensional space-time. (tu robi się już bardzo ciekawie). # Lapidus: The name Lapidus may be a reference to the movie Sleeper, in which one character says "Then I would talk like Mr. Lapidus, who got hit by lightning." Sleeper is about a man who wakes up after being frozen in liquid nitrogen for 200 years. "Lapidus," literally translated from Hebrew, means "candles," or "torches.". Ten post był edytowany przez Ahmed: 09.02.2008 00:52 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
nutrias |
![]()
|
Obejrzałem te sceny z ramkami i zauważyłem coś jeszcze:
http://img184.imageshack.us/img184/1111/aaob7.jpg Moim zdaniem to żaden błąd. Nie sądzę, że te sceny były nakręcane w jakimś większym odstępie czasu, a nawet jeśli to kto by wpadł na pomysł 'to zdjęcie wymienimy, a w tym zmienimy ramkę'? ![]() |
em |
![]()
|
nie, nie. twórcy serialu tak naszpikowanego istotnymi "błędami" i "zbiegami okoliczności" na pewno nie pozwoliliby na takiego babola
![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Pojawiła się teoria, że ten cały Miles w jakiś sposób wpływa na rzeczywistość wokół niego, może wprowadzając "poprawki do czasu" jak Desmond wg słów tej kobiety od pierścionka? Nie wierzę w to, ale pomysł ciekawy.
Tak w ogóle to Lost oficjalnie stał się jeszcze bardziej paranormalny. Duchy mamy potwierdzone :] Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 09.02.2008 11:48 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Dzięki Nutrias! Zaczynam ściąganie... Nawet emocje są, hehe.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ej, dupa. Torrenta mam jakiegoś zepsutego. Tzn. tak ogólnie. Więc uprzejmie proszę o coś nietorentowego.
|
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
|
Katon |
![]()
|
No, wreszcie obejrzałem.
Nurtuje mnie fakt, że mimo wszystko Naomi spodziewała się, że rozbitkowie mogli by być akurat tam. Nie wiem skąd takie przypuszczenie całkiem 'od siebie'. Wydaje mi się to absurdalne. Łapanie duchów mi nie przeszkadza. Na tyle się zgadzam. Byle nie było kosmitów. Co do tych nazwiskowych odniesień, to napewno kwestia Locke'a była szeroko omawiana. Ale czy są jakieś wnioski? Tzn. czemu akurat John Locke? Czemu ten filozof? |
em |
![]()
|
zajrzałam na lostpedię, żeby poszukać Katonowi odpowiedzi, a trafiłam na to:
http://www.variety.com/article/VR111798082...oryid=2821&cs=1 czego konsekwencją jest to: http://blog.lostpedia.com/2008/02/carlton-...f-season-4.html wracając do main point, w tym artykule są zebrane odniesienia czy powiązania między postaciami a ich "odpowiednikami" w filozofii. /tylko podrzucam źródło, do dyskusji nie jestem wystarczająco kompetentna ![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Widziałem. Dziwnie trochę będzie z tym krótszym sezonem, ale zobaczymy, jak to rozwiążą.
Dobrze, że już po strajku. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
ALE PRZEGINAJĄ.
Serio opcja z Sayidem jest tak przegięta, że aż w to nie wierzę. To znaczy mógłbym to przeżyć, gdyby nie to, że mają być jeszcze te kolejne serie. Nie uda im się tego zręcznie połączyć, to znaczy obawiam się tego. No i cholernie mnie dalej nurtuje czemu nie wyjaśniają jak Libby znalazła się w psychiatryku. Ale odcinek był gruby, nie powiem, czekam na dalsze losy chłopów Ten post był edytowany przez vold: 15.02.2008 20:18 -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
JEZU.
Pamietam czasy 3 sezonu gdzie po kazdym odcinku wymienialismy uwagi z Przemonem wspominajac stare tajemnice i wskazujac na ich nowe rozwiazania. Teraz.. po prostu sie nie da. Wszystko zaskakuje. Po raz kolejny podbudowana jest moja teoria, ze kazdy sezon to inny wymiar serialu. 1 - wyspa - jak przezyc, plany na uratowanie sie, zagadkowa wyspa. CRUZOE 2 - stacje. multum stacji badawczych na wyspie i dlaczego wsrod buszu takie oto? Wizja Innych, ktorzy chca spokoju. SCI-FI 3 - inni. wokol nich sie wszystko kreci - z nimi walka, z nimi pertraktacje. plany wydostania sie. AKCJA/SENSACJA 4 - sam nie wiem co to bedzie. ale wznosimy sie na jeszcze wyzsze wyzyny ![]() Economist. Sayid. R.G. Ostatnia scena (tu akurat na 15 sekund przed pokazaniem B sie domyslilem, zreszta chodzil mi on po glowie). Vallenti wygladal na takiego, co stara sie namieszac w zyciu Oceanic 6 LUB (co bardziej uwazam za prawdopodobne) zbytnio interesuje sie ich sprawa, co robili, jak przezyli.. Podejrzewa jakas mistyfikacje. Zapewne jest przy forsie i moze przeszkodzic w dalszym "ukrywaniu" wyspy. Dlatego wedlug Bena musi zginac. Dlatego slyszac, ze Sayid to Sayid - wolal sie bezpiecznie wycofac. R.G. Ma to znaczenie. Economist laczy w jakis sposob Naomi i Esle i Bena itd. co potwierdza moja teorie, ze Naomi nie byla byle jaka najemniczka-wojskowa, a przynajmniej kims takim ale na uslugach szerogo pojetego D-W-P-M (dhar, widm, paik, mitte). Ludzie utozsamiaja jezyk niemiecki z Thomasem Mittelwerkiem, ale teoria psuje sie gdy pomyslimy, ze Ben chcial zlikwidowac Thomasa. Niby jasne, bo on chce namieszac w wyspie. Ale od Mittelwerka jest Mittelos Bioscience, a wiec Richard Alpert - czyli ludzie Bena. A wiec stalo sie. Odlecieli. Nie wiem co wiecej powiedziec. Hidden secret Ben's room. Pieniadze na kazda okazje, paszporty takoz, ubrania.. "Jestem na tej wyspie od urodzenia"..... Jasne. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
czesc timi :D
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
nutrias |
![]()
|
- rakieta dochodząca pół godziny później niż powinna - o co tak naprawdę chodzi z tym czasem na wyspie?
- koleś z pola golfowego - kim był w tej całej układance? - dla kogo pracuje Elsa? - sayid pracujący dla bena - przeeeesada - kim jest R.G.? Ogólnie nie kumem już, o co chodzi w tym serialu ![]() Ten post był edytowany przez nutrias: 16.02.2008 09:56 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.05.2025 11:17 |