[muzyka] Koncerty
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[muzyka] Koncerty
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja się przyzwyczaiłem i nawet lubię. Ale faktycznie na żywo bywa różnie. Jego tembre mi się osłuchał i nawet doceniam, ale nie doceniam fałszó i zachwiań głosu. Oni wszyscy śpiewają na granicy swoich skal. A nawet poza granicami. I stąd problemy.
Ale, o Boże, Dejnarowicz robi jedną straszliwie nieprofesjonalną i utrudniającą śpiewanie i przede wszystkim utrudniającą radykalnie dobre wyglądanie na scenie i zawadiacką prezencję - wiem, bo mam to sam, ale mi wolno jeszcze. Otóż - ja pie...... on co chwile zerka na gryf jak śpiewa. Nie ma tego w palcach! Ja z gitarą też tak mam, ale z pianinem broń Boże! Powinien ćwiczyć dzień i noc! Robi to w Cranks, które przecież musiał zagrać miliion razy w życiu!!! A on tego nie ma w rękach, zerka przy każdej zmianie chwytu, lekko zalękniony i wtedy śpiewanie jego cierpi na tym okrutnie. O rany. A Gacek nie wymawia rrrrr. Częste u wybitnych osobistości => Ten post był edytowany przez Katon: 07.01.2007 19:27 |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
przesłuchałam jeszcze raz Otto Pilotto i się popłakałam. chyba w życiu nie słyszałam czegoś tak pięknego.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE A Gacek nie wymawia rrrrr. Częste u wybitnych osobistości => skrrromnyś ;p Poza tym pani Anny G. nigdy bym nie nazwał wybitną osobowością. Jest kontrowersyjna, przez co wyróżnia się z tłumu innych recenzentów. Nie ma w niej nic (ani w jej sposobie pisania), co mogłoby zachwycać. Na plus: Gackowa była osobą, która najbardziej entuzjastycznie reagowała na występy artystów. Przez cały koncert TCIOF bujała ciałem, rzucała głową, machała rękami. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ale wniosła coś do polskiego światka. Jakiś lans, podejście do muzyki, zerwanie z hipokryzją dotyczącą podążania za modą, etc.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 07.01.2007 20:41) Ale wniosła coś do polskiego światka. Jakiś lans, podejście do muzyki, zerwanie z hipokryzją dotyczącą podążania za modą, etc. Lans jarania się NME i każdym nowym, młodym zespołem indie-rockowym z UK. Ona podąża za modą w tempie brytyjskim. Ma opiniotwórczą moc, wyrobiła sobie pozycję, ale nie jestem w stanie uznać ją za kogoś wyjątkowego. Nie przeszkadza mi jej sposób bycia, lanserki, po prostu mnie to śmieszy. QUOTE anna gacek= agentura obcych sił, mistrzyni socjotechniki, medium dla zakodowanego groźnego message'u brytyjska prasa = zdegenerowana lewica laicka + żydomasoneria porcys = jedyni obrońcy indie etosu, szlachetni demaskatorzy LoL -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
No właśnie - w tym problem. Ona nie jest sama w sobie kontrowersyjna. Została obwołana kontrowersyją, bo nie wstydziła się pisać, że lubi być modna i interesują ją najnowsze trendy w muzyce. Ot, taka polska choroba, żeby tym gardzić.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Neonai @ 07.01.2007 18:39) przesłuchałam jeszcze raz Otto Pilotto i się popłakałam. chyba w życiu nie słyszałam czegoś tak pięknego. Artur Rojek - Otto Pilotto Offensywa Video tez przy tym umieram.. jest jeszcze wywiad, podczas ktorego zchodzimy po schodach ale nie widac nas prawie wcale.. a co do Gacek to masz racje ze QUOTE lubi być modna i interesują ją najnowsze trendy w muzyce. ale nie zawsze te trendy sa wartosciowe i to sie raczej ludziom nie podoba.. lansowanie rzeczy niegodnych uwagi.. |
Ahmed |
![]()
|
Archie Bronson Outfit i Psapp
ABO i ich album "Der Dang Der Dang" to jedna z najbardziej niedocenianych płt minionego roku. Psapp znam jedynie z utworów zasłyszanych w Programie Alternatywnym. Termin odpowiada. Idziemy? ;> -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Dziś w B-sidzie gruba biba się kroi. Indie Riot Night jubileuszowa - impreza rok już funkcjonuje. Będą Phantom Taxi Ride na których zwróciłem uwagę już w czasie konkursu openerowego. Mieli superfajnego hita (chociaż wtórnego) i można se go teraz posłuchać (szkoda, że w troszkę słabszej wersji niż tamta...) tutaj. A potem indie dicho ma być i jakieś atrakcje. Jedną z nich ma być to, że Kucińska zapuści swój set. I jakieś płyty pono... No nie wiem, trzeba iśc, szczególnie, że za 6 złotych cała zabawa.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 12.01.2007 14:12) Archie Bronson Outfit i Psapp ABO i ich album "Der Dang Der Dang" to jedna z najbardziej niedocenianych płt minionego roku. Psapp znam jedynie z utworów zasłyszanych w Programie Alternatywnym. Termin odpowiada. Idziemy? ;> no wlasnie o tym samy mialem napisac. ja tam moge isc czemu nie:] fajnie bedzie zobaczyc tych brodaczy na zywo ![]() Ten post był edytowany przez Rysiek_Kowal: 12.01.2007 16:18 |
Qbek_Wredniak |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: wiesz?? Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja ostatnio do koncertow mam strasznego pecha. Mielismy jechac na Blade loki to zmotoryzowanemu kumplowi nie pasil termin ( pociagiem do Czestochowy to prawdziwa katorga :/ ). Wczesniej juz nawet jechalismy na COMA'e do Opola, ale jakims dziwnym trafem na swiezo budowanej obwodnicy skonczyl sie asfalt i chlodnica troszku sie przestawila. Jedynie w czerwcu i lipcu zaliczylem kilka wiekszych imprez jak TOOL, festiwal Nie zabijaj i Castle Party w Bolkowie. To chyba tyle.
-------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Kurcze, ale Dejnarowicz jest maaaaały.
i w dodatku sie spóźnili na after party. -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
chciałam powiedzieć iż koncert Red Hot Chili Peppers w Chorzowie uważam za udany, acz nie rewelacyjny. zobaczyłam i usłyszałam na żywo jeden z moich ulubionych zespołów i jest fajnie. nie zagrali under the bridge ani give it away co automatycznie zaniża ocenę. na plus californication, by the way, power of equality, velvet glove. generalnie spoko, ale bez ekstazy.
Mateusza Tonderę proszę o niewypowiadanie się na ten temat=D edit: a, no i przecudowne improwizacje na plus. Ten post był edytowany przez Neonai: 05.07.2007 22:56 |
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
W sumie się nie dziwię, że Ci sie podobało
![]() Moje wrażenia to inna historia,aczkolwiek oceniajac w miare obiektywnie wydaje mi się, że koncert lepszy niz rok temu w Pradze... główną różnicę stanowi moje nastawienie ![]() Lubię Soul To Sqeeze ![]() Zachodząc temat z innej strony to cholera mogli zagrac jakos bardziej przełomowo... w sensie no rany pierwszy raz w Polsce, po wielkich walkach, nareszcie, 60 tysiecy ludu w części okupujacego to wydarzenie krwią czy czatowaniem od 6:30... Koncert powinien byc dłuższy, bardziej przekrojowy, z wiekszą inwencja, a nie mniej lub bardziej wierna kopia zeszłorocznych setów. Źle nie było, ale pozostawili niedosyt. Nie we mnie, ja mam dość. ![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Peppersi. Tak własciwie to stalam pod stadionem. Szkoda mi bylo tych 'paru groszy', zeby wykupic bilet. No bo Peppersów to ja mogę i w domu posłuchac. I poza domem. I wszędzie, szkur. A tak sobie posiedzielismy na Polach Marsowych. I było milusio. I zaoszczedzilam. Raczej nie preferuje takich koncertow. Sa za drogie. A ja jestem materialistka i snobką, w kazdym tego slowa znaczeniu.
A teraz to ja powinnam na Ridlowke sie wybierac. A z Tychow do Kostrzyna, na woodstock. A tu trzeba w gory jechac. W ogole jakos brak mi w tym roku czynnikow sprzyjajacych. Jakichkolwiek. Ani kasy, ani ekipy, ani namiotu. Wszyscy porozjezdzali sie po swiecie. Cóż. :/ -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ciekawy ten Twój snobizm
-------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
lilith, ubieglas mnie w mysli:]
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Byłem na małym, kameralnym koncercie muzyki irańskiej i było świetnie. Spędziłem dwie miłe godziny.
Warszawa ma jednak swoje zalety. QUOTE A Gacek nie wymawia rrrrr. Częste u wybitnych osobistości => Jak miło poczuć się przez chwilę wybitną osobistością. ;] Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 30.07.2007 21:48 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Hm, to ja jakiś czas temu byłam, również w Warszawie, na kawałku koncertu muzyki celtyckiej. Interesujące ^^ Tylko trochę zmarzłam.
QUOTE Jak miło poczuć się przez chwilę wybitną osobistością. ;] O właśnie... ;> -------------------- just keep dreaming.
|
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Lilith @ 28.07.2007 21:29) Wychodze z zalozenia , ze szkoda kasy na cos, co wbrew pozorom jest chwila ulotna. Bo koncert przeminie i to niebywale szybko. Zostana wspomnienia. A nie sadze, by jakiekolwiek 'wspomnienia' byly warte 160 pln. Pieniadze to nie wszystko rzekomo. Ale za pieniadze wszystko? ;P -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z taką filozofią to nic w życiu nie należy robić. Chwile są bezcenne, i tyle.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Neonai |
![]()
|
QUOTE(abstrakcja @ 03.08.2007 14:40) są warte tyle i jeszcze więcej, poczekaj aż jeszcze troche pożyjesz ja to mówię mając lat 18 taka ładna piosenka leciała "w życiu piękne są tylko chwile" - jaka adekwatna Ten post był edytowany przez Neonai: 03.08.2007 17:43 |
Katon |
![]()
|
Hmmmm. To co jest warte AŻ 160 złotych?
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Abstrakcja- współczuję.
i w końcu widziałam Of Montreal na żywo, jedno z ulubionych wspomnień z Londynu i chyba mam nowy ulubiony zespół (i nowy ulubiony koncert ![]() ogólnie, it was definitely beautiful not realistic. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
abstrakcja |
![]()
|
Nie zrozumieliscie mnie. Chwile SĄ bezcenne! Nie zaprzeczam. Ale ja jestem mloda, mowiac dobitnie, na utrzymaniu rodzicow. Nie stac mnie na KONCERT, zwykly koncert w cenie prawie dwustu złotych. Koncerty i panująca na nich atmosfera jest nie do opisania, muzyka jest piękna, bezcenna, zgadzam się. Nie mam jednak jednego, wytypowanego, ULUBIONEGO zespołu ani wokalisty, a jesli, to przewaznie są to ludzie, ktorzy nie zyją od lat. Gdybym miała taki zespół, dałabym z pewnoscia i nawet 500 zl , zeby ich zobaczyc. Ale peppersi? Moge ich miec na mp3, na komputerze, wszędzie. Z resztą postałam pod stadionem. Posłuchałam. Na wejscie rzeczywiscie bylo mi szkoda kasy.
Preferuje jak powiedzialam, nieco tansze koncerty i festiwale. Te w granicy 5 dych. Na razie. Nie wspolczujcie. Wazne, ze Wy sie dobrze bawiliscie. Swiat dziele jasno na ten materialny i emocjonalny, swiat uczuc. Pieniadze sa wazne, owszem. Ale nie miejcie mnie znowu za taką, co by dla kasy poszła kraść i zabijać, a wspomnienia wyrzucała w kąt lub zapijała TANIM winem. Nie, taka nie jestem.. wlasnie probuje Wam to uswiadomic. Najpiekniejsze chwile przewaznie nic nie kosztują.. -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:24 |