[muzyka] Koncerty
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[muzyka] Koncerty
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja mialem w czerwcu na Job For A Cowboy jechac, ale niestety nie mialem z kim
![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dziś w mojej szkole byłem na koncercie grupy Old Jazz Band, która, jak sama nazwa wskazuje, grała nowoczesne techno.
![]() Bardzo fajnie grali, choć musiałem znosić widok znudzonych twarzy widowni. Saksofonista grał na jedynym w Polsce saksofonie basowym, banjo sobie cichutko przygrywało, a trąbka się popisywała. Na pewno miło było tego posłuchać, tym bardziej, że lubię jazz. Z utworów, które znałem, grali "What A Wonderful World" Armstronga, motyw z "Chicago" i coś Raya Charlesa, ale nie rozpoznałem. Nie znam się na tym. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wczoraj na dzisiaj. Riverside z supportem [Totentanz + ISME.]
Całość zaczęła się od lekkiego obsuwu, wiec mogłem sobie obejrzeć bliżej gdański Parlament. Tak w skrocie: ojaciep... I 7,50 za browara - powariowali ;) Support. Porządna dawka hałasu, momentami poukładane warstwy chaosu, ale całość przyjemna. Trochę odstawali od lirycznego wizerunku headlinera - jaki sobie wyrobilem po krotkim odsluchu plyt Riverside - wiec zdawalo mi sie, ze maja zadanie rozgrzac publikę, ktora z wolna bedzie stygla przy Riversidzie. Jakie bylo zaskoczenie, kiedy i oni rzucili ze sceny dudniącą, jazgotliwą bombę. Zaczęli od Beyond the Eyelids z najnowszej płyty, a potem było jeszcze głosniej. Z dyskografii wyciagneli chyba wszystkie swoje najcięższe, najbardziej czadowe kompozycje. Ale znalazlo sie i miejsce dla delikatnego, lirycznego 'Conceiving You' z refrenem zaspiewanym z publiką. Cudeńko. Jak zaczęli przed 22, tak autobus nocny łapałem za dziesięc pierwsza. Bardzo rozbudowany set. Swietnie zagrane, dobry kontakt z publiką, nagłośnienie - miodzio: bas wyrywal plomby z zebow ;) A propo basu - nie wiedzialem, ze takie cuda mozna z nim wyprawiac. I jednoczesnie tak czysto spiewać. Jestem pod wrażeniem. Warto było. Nawet za cenę połowicznej głuchoty i przeziebienia [smiganie w cienkiej kurtce przy temperaturze oscylujacej wokol zera - zly pomysl. nie robcie tego w domu] -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Osobiscie musze stwierdzic ze Riverside jest jednym z najlepszych polskich zespolow koncertowych. Koncert w Gnieznie wspominam z lezka nostalgii w oku - niech wroca! ;p
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zauważyłem, że wokalista ewidentnie robi się na Stevena Wilsona. Klawiszowiec tez ;)
Ten post był edytowany przez Child: 10.11.2007 18:22 -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Tak a propos - koncert PT i Anathemy w Poznaniu juz niedlugo ;>
-------------------- |
Child |
![]()
|
Miałem jechać, ale mam koło z analizy w tym dniu ><
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Daj spokoj, Anal nie zając nie ucieknie ;c
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
ja chce zaliczyc pierwszy semestr xD
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tez zawsze chce a z chodzeniem na koła bywa różnie. np. ostatnio nie byłem XD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kombajn rozjebal z wielkim hukiem.
http://www.youtube.com/watch?v=N2F6uTpG1oc |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
W sobotę rozjebie bardziej. I do tego nie będą obok roznosić kotletów =D
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon: Spytaj Zagańskiego czy nie bolą go kolana i skronie po koncertach
![]() I jedna prosba. Zagrajcie lepiej niz Farel wczoraj. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Spytam =)
No postaramy się nie dać dupy. Szkoda, że was nie będzie, żeby to empirycznie potwierdzić. |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
a jak zagrał Farel?
-------------------- ![]() ha! |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Farel strasznie z dupy.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Cześć jesteśmy Farel Gott, gramy supporty"
|
Katon |
![]()
|
Serio tak powiedzieli? Ja o Farelu zdanie mam raczej dobre, jakkolwiek koncert słabszy mógł im się zdarzyć oczywiście.
Gramy półgodzinny set. Przed nami jeszcze Kid A. Myślę, że będzie fajnie. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
raczej powinni powiedzieć. albo nie słyszałam.
powodzenia =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
nutrias |
![]()
|
Tez nie slyszalem ;p
Najlepsze jest to, ze Zagan niezla zwale mial z tego kawalka Feel, a na koncercie podobno byl wokalista tego wspanialego zespolu ![]() Rowniez powodzenia zycze. a tak przy okazji, kiedy epka? ![]() |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 15.11.2007 14:58) Serio tak powiedzieli? Nie, to tylko podsumowanie jakie dostali od mojego kumpla. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
tego, który po koncercie i tak nie pamiętał jak się nazywają?
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
pamiętał pamiętał
![]() |
Eva |
![]()
|
Danny Cavanagh zaprosil mnie na kawe (niestety nie wyszlo bo w glupiej Arenie nie ma gdzie wypic kawy po polnocy), dostalam od niego 2 buziaki xD, a z Jamiem przegadalam kilkanascie minut, podczas ktorych chyba z 4 razy uscisnal mi reke, natomiast technik stwierdzil ze jestem gordżes :) Narazie tyle, bo jestem w zbyt wielkiej euforii i musze to wszystko spisac, bo boje sie, ze mi emocje wywietrzeja.
-------------------- |
Child |
![]()
|
Gig sie skonczyl tak wczesnie, czy zaczal tak punktualnie, ze o 1:30 juz nadawałaś? ;p
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 10:43 |