[muzyka] Koncerty
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[muzyka] Koncerty
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Hm. A ja się trochę rozpiszę, bo byłem wczoraj na Animal Collective!!! Szokujące doznanie. Ta nazwa to jednak nie jest przypadek, ta muzyka ma w sobie (szczególnie na żywo właśnie) jakiś autentyczny zew dżungli. Jakiejś nieogarnionej dziczy. Czasem radosne, czasem podniosłe, czasem dziwne emocje jakie wywołuje nie są do końca 'naszymi' formami podobnych doznań. Wszystkie są przefiltrowane przez tą niesamowitą dzikość i odmienność ich muzyki. Wyglądają dość normalnie, a jednak czuje się, że za ich plecami czai się nieznana nauce sfora zwierząt i jakichś leśnych duchów, sam nie wiem nawet czego, to jest nie do ogarnięcia. Rozumiem ludzi, którzy nie rozumieją tej muzyki, albo jej nie lubią. Na koncercie dotarło do mnie w pełni, że to nie jest uniwersalny zespół i że nie 'stopnie wtajemniczenia' blokują ludzi w tej kwestii (chociaż większość oczywiście tak), ale też jakieś fundamentalne nie-zrozumienie z takiej formy grania i to trzeba zrozumieć i uszanować. Ale myślę też, że z AC każdy powinien się zmierzyć, jeśli kocha muzykę. Wybrać się do serca lasu i zobaczyć co się stanie. Nowy materiał zapowiada się jako jakieś kolejne 9.0+, prawdę mówiąc nie spodziewałem się. Tak mi się jakoś myślało już od dawna, że teraz już jednak będzie spadek formy stopniowy, z godnością, ale jednak. Chyba nie, nie wiem do końca, ale chyba nie. W sumie chyba najbardziej doznawałem właśnie przy nowych numerach, chociaż nie słyszałem ich nigdy wcześniej. Zaczęli od "Chocolate Girl" i to było niesamowite, bo w sumie mało kto się spodziewał. Było "Comfy in Nautica" Pandy, było "Peacebone, "Leaf House", "Who Could Win A Rabbit?" (którego właściwie nie ponzałem) no i oczywiście 15minutowe, kultowe już chyba "Fireworks" z "Essplode" w środku i Panda zasuwający jednostajne bębnienie z taką pasją, że właściwie nie popatrzyłem w żadną inną stronę sceny. Rewelacyjna reżyseria świateł, dobre nagłośnienie, atmosfera Czegoś Ważnego... nie zauważyłem żadnych słabych punktów. Koncert w jednym rzędzie z My Bloody Valentine, Radiohead, Elvrumem i Sonic Youth. Helou! W tym roku zobaczyłem już 4 (słownie CZTERY) koncerty wykonawców, którzy potrafią nagrywać płyty na 10.0, vide, widziałem ścisłą ekstraklasę muzyki według mnie. Dodając do tego zeszłoroczne Sonic Youth zaczynam być zaniepokojony, że tak dużo już widziałem, bo niedługo będę spełniony i co? Dobrze, że jeszcze Modest Mouse, jakaś reaktywacja Pavementu, może Pixies przede mną, hehe. A to wszystko plus koncerty tak kapitalne jak roskildowy Yeasayer czy offowe Caribou tworzy razem najlepszy rok koncertowy jakiego nie byłbym sobie nawet w stanie wymarzyć jeszcze niedawno. A to jeszcze nie koniec!!!
Panda Bear jest naprawdę ujmujących człowiekiem. Dziękował mi, że przyszedłem, że chciałem autograf, że mi się podobało. I naprawdę sprawiał wrażenie gościa, któremu zależy na każdym słuchaczu, miłe. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE bo niedługo będę spełniony i co? No wtedy to juz tylko żeniaczka i płodzenie dzieci metodą "5 w 5" ;> -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
a ja powiem, że o wiele bardziej bym doznawała na tym koncercie, gdyby nie zachowanie publiczności, której większość chyba myślała że jest na jakimś koncercie metalowym czy hardrokowym - odchodziło ostre pogo, "pływanie" i co tam jeszcze chcecie. najfajniejsze kawałki można było przezywać najmniej, bo kiedy na przykład zaczęło się "peacebone" to tłum zwariował, każdy na każdego właził, może oni mieli z tego radochę, ale ja nie. spocona zwięrzęca horda żądna sama nie wiem czego. chyba sporo ludzi było jednak przypadkowych i nierozumiejących tej muzyki.
edit: tylko bez argumentu, że każdy przeżywa muzykę jak chce i bawi się jak chce. tutaj jeszcze krótki filmik z "Comfy in nautica" Ten post był edytowany przez Neonai: 14.10.2008 15:00 |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wspomnienie fanów Vadera na koncercie Lachowicza - bezcenne.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie tez to zawsze wkurza na koncertach. Na Combichrist ustawilam sie ladnie pod scena odpowiednio wczesniej, a tu przylazla zgraja spoconych gongow i dostalam blond pociskiem w splot. No blagam, z tylu bylo dosc miejsca na taka blazenade. I jeszcze tekst 'jak Ci sie nie podoba to idz stan z tylu'. -_____-"
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mosh-pit!
-------------------- |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
już nic nie wiem z tym Animal Collective, bo z ich strony było dokładnie tak jak miało być, ale Fabryka Trzciny okradła mnie z calutkiej godziny, piosenki z mojej płyty dekady (możliwe, że za jakiś czas znów zamieni się z The Glow, Pt.2) i kilku innych rzeczy. dlatego rozpiszę się później.
ale patrzcie co zrobił co prawda nie najlepszy (jak wyżej), ale za to najfajniejszy zespół ostatnich lat. dlaczego doszło do tego, że ani nie byłam dwa razy na Animalach, ani nie pojechałam do Berlina na prawdopodobnie najlepsze show of Montreal, jakie bym zobaczyła- odpowiedzą mi mam nadzieję pozostałe tegoroczne koncerty, na które się wybieram. (co prawda tak dobrze w Europie na pewno nie będzie, ale ogarnijcie co się działo w NY: Kevin na ŻYWYM koniu, Kevin znowu w piance do golenia, Kevin przytulający kilka osób z publiczności, Kevin z Andrew z MGMT coverujący Smells Like Teen Spirit- MAAAAMO TEŻ CHCĘ!!!) Ten post był edytowany przez Potti: 14.10.2008 21:32 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Eva |
![]()
|
Na martwym koniu wygladalby co najmniej smiesznie, jesli nie makabrycznie
![]() -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A jakby temu koniu łeb odgryzł? Whoa! D:
-------------------- |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
nie odwracajcie konia ogonem
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
managarm |
![]()
|
![]() Chce ciastko! Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 432 Dołączył: 27.03.2008 Skąd: teraz to juz tylko Poznań :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gorgoroth przy nim to kawka na tarasie.
-------------------- Sons of Anarchy: President.
![]() |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
męczenie zwierzat!
ciekawe, czy koń miał zatyczki w uszach. -------------------- ![]() ha! |
Potti |
![]()
|
QUOTE(managarm @ 14.10.2008 22:06) a czy jego też fanki zasypują prośbami, żeby został ojcem ich dzieci? ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
Ich fanki
![]() Chociaz je to raczej krew zalewa -------------------- |
managarm |
![]()
|
![]() Chce ciastko! Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 432 Dołączył: 27.03.2008 Skąd: teraz to juz tylko Poznań :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem, ja bym tam nie chcial.
-------------------- Sons of Anarchy: President.
![]() |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Strasznie nudze pewnie, ale:
ma ktos ochote na Muchy & Hatifnats niejakiego 18 listopada w HRC u Nas w stolicy za.. 20/25 zl? Ja wpadam niezaleznie od Was :) -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
wlasnie sie dowiedzialam ze zmienili miejscowke koncertu Roisin i sa dodatkowe bilety, uau!
edit: o fcuk, 130 zł O_O Ten post był edytowany przez Neonai: 22.10.2008 21:43 |
Potti |
![]()
|
no, ja też się ostatnio dowiedziałam, że zmienili miejsce koncertu Lightning Bolt. Podwyżka z 15 zł na 35, co mi się WYJĄTKOWO opłaca, bo teraz mam rezerwację. jaaadęę!
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Timmy - Muchy & Hatifnats w żaczku w krk dwudziestego
![]() -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a w sopocie nawet dwa razy, dwa dni pod rząd ;>
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
kiedy gdzie i za ile?
nvm. google power Ten post był edytowany przez Child: 24.10.2008 17:59 -------------------- |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dopiero teraz się zorientowałem, że za tydzień koncert Skinnera
![]() Magiczne, wybieracie się jakoś wspólnie? |
MisieK |
![]()
|
Kasia na pewno. Przypuszczam, że akmed i rysiek też.
child idziesz? ![]() Ten post był edytowany przez MisieK: 28.10.2008 17:50 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
Fajnie te Muchy na zywo bzykają, wiec czemu nie
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
To się widzimy. Bo w sumie ja będę na obu.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:53 |