Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
W porządku, tylko nie bardzo wiem, jaką... Hm...
QUOTE ATWYCROSSU Litera "T" w tej linijce należy aż do trzech z poszukiwanych słów. Litera "R" również do trzech. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Cholera... Jeszcze jedno.... :/
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Najlepsze jest to, że zgubiłem listę tych słów i jak sam szukałem, też na dłużej utknąłem na dziewięciu.
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Mam osiem. Za chu...steczke wiecej nie znajde. Poddaje sie.
-------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Jestem boska
![]() Znalazłam wszystkie: SNAPE HORNBY PERKINS DURSLEY TONKS LUDO LUNA RON KNOT TWYCROSS ![]() Ten post był edytowany przez anagda: 06.08.2007 15:26 -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() Jeśli chodzi o Rona... Chodziło mi o słowo "Ronan", ale dobra, uznaję XD -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
anagda |
![]()
|
hehehe... no myślę, że wszyscy zaznaczyli RON a nie RONAN
![]() Ja pomysłu nie mam na zagadkę. Kto chce niech zadaje ![]() -------------------- |
obi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 23.07.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
anaqda- nie ma mowy, twoja zagadka
![]() -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
SNAPE - miałam
HORNBY - Olivia? w zyciu bym na to nie wpadla ![]() PERKINS - miałam DURSLEY - miałam TONKS - miałam LUDO - nie odnalazłam ![]() LUNA - miałam RON - a ja miałam RONAN, ha ![]() KNOT - miałam TWYCROSS miałam -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
anagda |
![]()
|
QUOTE(obi @ 06.08.2007 16:35) 1) anagda 2) nieaktualne, Lubię rozwiazywać łamigłówki, zadawać nie umiem. Pasuje. EDIT: yes master... Ten post był edytowany przez anagda: 07.08.2007 12:58 -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to jak zagadka wolna, to ja zadaje:
Został szybko uwiedziony Gdy eliksir był uwarzony Imię i Nazwisko poproszę Ten post był edytowany przez Zeti: 08.08.2007 19:51 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tom Riddle senior przez Meropę Gaunt.
A w wierszu nierówna liczba sylab, źle się czyta. ![]() Anagdo - Obi się poprawił, bądźmy dla niego mili. ![]() Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 06.08.2007 21:49 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiem, że źle się czyta, bo był układany na poczekaniu. Oczywiści odpowiedź dobra, zadawaj zagadkę.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tym razem coś prostego, żeby nie blokować - poproszę cztery RÓŻNE wzmianki o wyglądzie Snape'a. Nie mogą być cztery kolejne zdania czy cztery wzmianki o tłustych włosach. Najlepiej, gdyby każda informacja o wyglądzie była z innego tomu.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
abstrakcja |
![]()
|
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 06.08.2007 22:03) Tym razem coś prostego, żeby nie blokować - poproszę cztery RÓŻNE wzmianki o wyglądzie Snape'a. Nie mogą być cztery kolejne zdania czy cztery wzmianki o tłustych włosach. Najlepiej, gdyby każda informacja o wyglądzie była z innego tomu. To ma być cytat z książki? -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tak.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
obi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 23.07.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
anagda sorry za przekręcenie nicka.
Przemek: "Profesor Qurrell, w swoim absurdalnym turbanie, rozmawiał jakimś nauczycielem o tłustych włosach, haczykowatym nosie i ziemnistej cerze.... Oczy miał czarne jak Hagrid, ale nie było w nich ani krzty ciepła. Były to oczy zimne i puste, przywodzące na myśl ciemne tunele." Na podstawie HPiKF, rozdział VII-VIII Przemek: "Harry odwrócił się gwałtownie. Przed nimi, w czarnej todze falującej w chłodnym wietrze, stał Severus Snape. Był to chudy mężczyzna o pożółkłej cerze, z haczykowatym nosem i tłustymi, sięgającymi ramion czarnymi włosami. W tym akurat momencie uśmiechał się w sposób, który Harry i Ron rozszyfrowali natychmiast. Znaleźli się w poważnych kłopotach." Na podstawie HPiKT, rozdział V Przemek: "Profesor Snape, mistrz eliksirów, wychylił się, żeby popatrzyć na Lupina. Nie było dla nikogo tajemnicą, że Snape bardzo chciał objąć stanowisko nauczyciela obrony przed czarną magią, ale nawet Harry`ego, który go nie znosił, uderzył ohydny grymas na jego wychudłaj, ziemnistej twarzy. Harry dobrze znał ten gryma: Snape miał go na twarzy za każdym razem, kiedy spoglądał na niego....Ale na eliksirach Malfoyowi wszystko uchodziło płazem; Snape był opiekunem Slytherinu i zwykle faworyzował swoich podopiecznych." Na podstawie HPiWA, rozdziały V,VII Przemek: "Po drugiej atronie profesor Sinistry siedział Snape, nauczyciel eliksirów, z ziemnistą twarzą, tłustymi włosami i haczykowatym nosem- najmniej przez Harry`ego lubiana osoba w całym Hogwarcie. 'Najmniej lubiana' to bardzo łagodne określenie, bo tak naprawdę Harry nienawidził go z całego serca." Na podstawie HPiCO,rozdział XII -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Bardzo dobrze, Obi. Mogłeś to napisać w jednym poście, ale okeiii. Zagadka Twoja.
obi |
![]()
|
Może nie jestem tak dobry w układaniu zagadem jak Sfinks ale spróbuje coś ułożyć:
Do końca początku bądź początku końca Dodaj jednostkę oporu, Potem powiedz przewrotnie, że ona pod nim leży, Następnie wskaż na nią nie używając imienia. Na koniec dodaj sekret w liczbie mnogiej. (Większość podpowiedzi jest przenośnią.) Ten post był edytowany przez obi: 07.08.2007 13:21 -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
abstrakcja |
![]()
|
Komnata Tajemnic.
Ha, jestem genialna. -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
obi |
![]()
|
kurde no!!
nie udało mi się was zaskoczyć. ABSTRAKCJA twoje pytanie ![]() -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
abstrakcja |
![]()
|
Nie jestem dobra w zadawaniu pytan. Wole na nie odpowiadac.
|
obi |
![]()
|
abstrakcja to mogę w takim razie ja zadać pytanie za ciebie??
-------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
abstrakcja |
![]()
|
Możesz. ;P
|
obi |
![]()
|
dzięki
![]() a to jest mije pytanie: opisz etapy rozwoju jednorożca (chodzi mi o kolor i do jakiego wieku jest ta barwa) ![]() Ten post był edytowany przez obi: 07.08.2007 22:56 -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.07.2025 05:11 |